Liverpool krijgt ‘transferverbod’ op jeugdspelers na benaderen elfjarig jochie

Woensdag, 5 april 2017 om 18:20Dominic Mostert

Liverpool mag een jaar lang geen jeugdspelers overnemen van andere Engelse profclubs. The Reds hebben de Premier League-regels omtrent het aantrekken van jeugdspelers overtreden, oordeelt de organisatie van de competitie. Behalve het transferverbod moet Liverpool ook een boete van 100.000 pond betalen.

In september 2016 ging Liverpool de fout in. De club benaderde een destijds elfjarige speler van Stoke City voordat daar toestemming voor was gegeven. Liverpool heeft de aantijging geaccepteerd dat er sprake was van contact met de jeugdspeler en zijn familie. Volgens diverse Engelse media bood Liverpool bovendien aan om de schoolkosten van de jongen voor de rekening te nemen.

Het verbod op het aantrekken van jeugdspelers is met onmiddellijke ingang van toepassing. In eerste instantie is het verbod een jaar van kracht, maar als Liverpool weer de fout ingaat, komt er nog een seizoen bij. De Merseyside-club haalde in het verleden spelers als Raheem Sterling, Jordon Ibe en Jerome Sinclair als schooljongens binnen, maar dat kan nu niet meer. Wel mogen jeugdspelers uit andere Europese landen binnengehaald worden.


Poll

Vind je de straf terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Ik schaam me voor mijn club. Het gezin is ook nog eens in de schulden geraakt, omdat de jongen naar een private school moest en vervolgens niet werd vrijgegeven door Stoke. Dit moet een goede les zijn voor Lfc.

Edit: overigens is LFC niet bepaald de enige die dit doet. Sterker nog, er loopt een klacht van LFC tegen Man City.

Goed zo, meteen afkappen die handel!! Kinderhandel hoort geen plaats te hebben in het voetbal... Elf jaar is toch echt te jong om spelertjes te betrekken in die transfergekte!

5 april 2017 om 18:49

Ik vind kinderhandel een beetje extreem gezegd. Het is niet alsof ze als slaven worden behandeld. Ze krijgen een riante vergoeding en de keuze ligt nog altijd aan hun zelf(of de ouders). Ja het is een vorm van kinderhandel maar wel een waar de kinderen extreem veel baat bij hebben.

5 april 2017 om 19:43

Ik niet eerlijk gezegd. Kinderen van 11 lastigvallen met dit soort onzin vind ik te gek. De ogen van de ouders zien alleen maar de enorme berg ponden hun kant op komen en zullen niet de beste keuzes meer maken voor hun kinderen.. Wil je de leuke talentjes hebben? Kun je ze vroeg genoeg scouten. Gaat dat mis en hebben ze al een club? Jammer dan!

Het ironische inderdaad is dat deze regels het onmogelijk maken om een jongen van 30km verderop aan te trekken, en de clubs (allemaal met enorme jeugdopleidingen die gevuld moeten worden) daarom maar Franse en Nederlandse kids oppikken.

5 april 2017 om 18:50

Ja en dan later zeiken dat er te weinig Engelse spelers in Engeland rond lopen op het hoogste niveau. Ironie op zijn best.

5 april 2017 om 19:15

Buitenlandse jeugdspelers gelden ook als home-grown, da's het hele gekke van het circus. Er wordt een hoop gewaffeld over opleiding dit en home-grown quota dat, maar niemand staat stil bij het feit dat er domweg niet genoeg lokale talenten zijn om al die enorme opleidingen te vullen die de clubs nu verplicht moeten opzetten. Dus moeten ze van buiten komen.

De situatie is eerlijk gezegd beter als driekwart van de PL clubs domweg hun hele opleiding sluiten en gewoon de spelers op hun 21e kopen van de andere (opleidings)clubs. Praktisch verandert er dan helemaal niks, en je ben ook dat wanhopige touwtrekcircus om jeugdtalentjes kwijt.

5 april 2017 om 18:50

Ja en dan later zeiken dat er te weinig Engelse spelers in Engeland rond lopen op het hoogste niveau. Ironie op zijn best.

Alleen jammer van de boete die natuurlijk geen enkele indruk maakt in de Engelse competitie. Voor de rest niet meer dan een terechte sanctie. Zullen vast nog wel meer clubs volgen, Liverpool is niet uniek in dit soort praktijken.

Dus de bond verbied het om jongens van andere binnenlandse clubs weg te halen, maar jongentjes uit een ander land halen op die leeftijd is allemaal prima. Wat een egocentrische, smerige regel zeg

Ongelooflijk dat 31% het nog oneens met de straf. 11-jarige ventjes benaderen is je reinste kinderhandel en dat zou verbannen moeten worden. De straf is volkomen terecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea3327
3.Liverpool3131
5.Arsenal23-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger141
S. ManéAanvaller147
Mohamed SalahAanvaller1413
J. HendersonMiddenvelder132
AlissonKeeper130
Diogo JotaAanvaller138
FabinhoMiddenvelder101
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

290 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren