Kritiek op mentaliteit Balotelli: ‘Het is jammer dat hij zijn hoofd laat hangen’

Maandag, 13 februari 2017 om 10:15Chris Meijer

Mario Balotelli kende een sterke start van het seizoen bij OGC Nice, maar valt de laatste tijd tegen. In de uitwedstrijd tegen Stade Rennes ontbrak de aanvaller volgens de officiële lezing wegens griep. Ploeggenoot Valentin Eysseric was na afloop van dat duel kritisch op de mentaliteit van Balotelli.

/

De middenvelder leverde niet voor het eerst kritiek op Balotelli en herhaalde zondag zijn woorden nog eens. “Het spijt me, maar ik was eerlijk. Ik vertelde de waarheid. Het is jammer dat hij zijn hoofd laat hangen, je ziet hem elke dag trainen. Hij is zo’n geweldige speler. Maar volgens mij lijkt het alsof hij niks met ons te maken wil hebben. Het is heel teleurstellend, we hadden hem goed kunnen gebruiken in deze wedstrijd”, zegt Eysseric tegenover BeIn Sports.

“We weten dat de trainer (Lucien Favre – red.) veel inzet van iedereen eist. Hij accepteert het niet als iemand even niet zijn best doet, dat hebben we bij Mario Balotelli gezien”, besluit de middenvelder. Favre hield Balotelli afgelopen woensdag in de wedstrijd tegen Saint-Étienne al op de bank. Pas tien minuten voor tijd werd de Italiaan in het veld gebracht.


Poll

Ben jij het met Valentin Eysseric eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Het oude gedrag herhaalt zich weer

13 februari 2017 om 10:36

Het gedrag was niet weg. Dat is een klein verschil. En toch trapt iedereen er weer in. Iets met een ezel...

Als je ziek bent ga je toch ook niet naar school, wat is de probleem dan?

13 februari 2017 om 11:02

De officiele verklaring was griep, maar uit de woorden van Eysseric kun je opmaken dat dit niet de echte reden was. Maar het is duidelijk dat ze niet happy met hem zijn en dat hebben we vaker gezien. Hij heeft veel talent, zo jammer dat het er nergens uitkomt.

Omdat hij een keer ziek is laat hij zijn hoofd toch niet meteen hangen?

13 februari 2017 om 11:05

Hij is niet ziek wat begrijp je niet.

13 februari 2017 om 11:55

Hij kan toch best ziek zijn.

13 februari 2017 om 11:58

we hebben de grootste griep epedemie wie er is.. en jij zegt glas hard dat hij niet ziek is?

Laten we het in het midden houden, hij voelde zich niet goed genoeg om te voetballen wat bij de rest in het verkeerde keelgat is geschoten.

ipv.. "hij is niet ziek, wat begrijp je niet"

13 februari 2017 om 12:17

Als hij ziek is, zou zijn medespelers zeggen "hij is ziek, dus hij rust uit".

Maar de medespeler zegt: "het is jammer dat hij zijn hoofd laat hangen, je ziet hem elke dag trainen. Hij is zo’n geweldige speler. Maar volgens mij lijkt het alsof hij niks met ons te maken wil hebben. Het is heel teleurstellend, we hadden hem goed kunnen gebruiken in deze wedstrijd."

Kom op Balo, laat je niet hangen, je kan beter. Dit is een van je laatste kansen verpruts het nou niet. Het is volgens mij een jochie die gewoon veel aandacht moet krijgen van de coach en ploeg genoten.

13 februari 2017 om 10:48

Een jochie dat het meest verdient van de hele selectie, zou hij ooit gaan beseffen dat daar ook verantwoordelijkheden tegenover staan of zou nou juist dat het problem zijn van een hele generatie jeugdspelers. Ze vragen om respect maar gebaseerd op wat dan?

13 februari 2017 om 14:57

Gebaseerd op het feit dat zij denken het centrum van de universum zijn. Als je het centrum bent dan hoef je alleen maar respect te ontvangen en niet te geven. Beetje dat idee. Probleem is dat de clubs dit in stand houden omdat iemand veel talent heeft. Balo had waarschijnlijk een straatrat (of rapper ) geweest als hij niet in de voetballerij financieel was geslaagd.

13 februari 2017 om 15:45

Ja, precies dit dus: een hele generatie die in hun eentje het woord respect weten te devalueren tot niets meer dan een stopwoordjje. Aan zulke gasten heb je niet zoveel in een teamsport, die zijn teveel met zichzelf en randzaken bezig

Dat hij ziek is kan die niks aan doen of het moet iets doms hebben gedaan zodat hij ziek werd maar dat weet je niet dus je kan hier niks op zeggen . En met zulk soort dingen is vooral balo gewoon genaaid want hij wordt altijd onder een vergoot glas gehouden wat gewoon jammer is in dit geval

Het is vooral vervelend voor Nice dat zo lekker bezig was tot aan de winterstop, laatste weken loopt het wat minder. Het blijf doodzonde dat zo'n jongen de kans niet pakt en nou eens over een langere periode zijn kwaliteiten toont.
Nice komt hier wel overheen, als ze dit elftal bij elkaar houden, balotelli eruit schoppen en in de zomer weer een paar goeie investeringen doen.

Het is nu wel een keer klaar met deze gast.

13 februari 2017 om 11:57

Dat er nog clubs zijn die er in trappen om hem te nemen.geschikt voor t circus niet voor t profvoetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OGC Nice

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.OGC Nice3916
5.AS Monaco3310
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
A. GouiriAanvaller219
C. StengsAanvaller141
W. BenítezKeeper210
J. KluivertAanvaller122
E. GuessandAanvaller81
Robson BambuVerdediger00
J. AmaviVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina OGC Nice.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina OGC Nice.

Italië
889 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren