Zeldzame ruststand leidt verlies VVV in, Jong Ajax geeft het volledig weg

Maandag, 6 februari 2017 om

VVV-Venlo heeft maandagavond de eerste competitienederlaag sinds 14 oktober 2016 geleden. De lijstaanvoerder ging op bezoek bij Jong PSV ten onder. Nummer twee Jong Ajax kon niet profiteren. De jongelingen uit Amsterdam gaven bij Fortuna Sittard een voorsprong van 0-2 uit handen, na een zeer slechte tweede helft. MVV en FC Volendam deden het met een overwinning op respectievelijk FC Oss en FC Den Bosch derhalve goede zaken.

/

Jong PSV - VVV-Venlo 2-1
Het bezoek uit Limburg nam na een kwartier de leiding; een aanval vanaf de rechterkant kwam via Danny Post terecht bij Ralf Seuntjens, die scoorde. Nog voor rust zorgde Jong PSV voor de ommekeer. Jerold Promes verzorgde de 1-1, door zijn eigen doelman Delano van Crooy te passeren, en vlak voor rust schoot Sam Lammers de 2-1 binnen. Zodoende ging VVV voor het eerst sinds maart 2016 in een uitduel in de Jupiler League met een achterstand de rust in. Het team van Maurice Steijn slaagde er in het tweede bedrijf niet in om Remko Pasveer nóg een keer te passeren, al sleepte Jong PSV de zege met het nodige kunst- en vliegwerk over de streep.

/

Fortuna Sittard - Jong Ajax 5-2
Na één minuut en 43 seconden liep Fortuna reeds achter de feiten aan. De eerste aanval van Jong Ajax werd door Vaclav Cerny verzilverd: 0-1. Het team van Sunday Oliseh toonde strijdkracht, maar het leverde de Limburgers niets op. Hoewel Jong Ajax tegelijkertijd niet veel liet zien, verdubbelde Mateo Cassiera vijf minuten voor rust de voordelige marge. Na rust gaf Jong Ajax het echter compleet weg. Finn Stokkers scoorde zes minuten na rust, maar het echte debacle kwam in het laatste kwartier tot stand. Perr Schuurs nivelleerde de tussenstand, waarna Fortuna in de laatste elf minuten de zege veiligstelde via Gavin Vlijter en twee treffers van invaller Djibril Dianessy.

/

FC Oss - MVV Maastricht 0-3
Na een doelpuntloze eerste helft leek een penalty vlak na rust het scorebord in beweging te krijgen. Bo Geens stopte echter de elfmetertrap van Tom Boere en dat was een cruciaal moment. Tien minuten later was Jordy Deckers, de vervanger van de geblesseerd geraakte Ronald Koeman jr., kansloos op loeihard schot van Thomas Verheijdt: 0-1. Twintig minuten voor tijd zette Joeri Schroyen de 0-2 op het scorebord. In de slotminuten vergrootte MVV de voordelige marge: Verheijdt scoorde uit een vrije trap van invaller Patrick N'Koyi.

/

NAC Breda - FC Dordrecht 1-0
NAC had wat goed te maken voor eigen publiek na de verloren derby tegen FC Den Bosch (2-1) van vorige week vrijdag en het team Stijn Vreven ging furieus van start tegen Dordrecht, dat slechts één punt overhield aan zijn laatste zeven duels op vreemde bodem. Thomas Agyepong bereikte na slechts vier minuten spelen Manu García, waarna de huurling van Manchester City beheerst binnenschoot. NAC kreeg daarna via Shane O’Neill en Arno Verschueren goede kansen om reeds in de eerste helft afstand te nemen van een pover Dordrecht, maar het tweetal slaagde er niet in de voorsprong te verdubbelen. Ook na rust ging NAC slordig om met haar mogelijkheden en was het uiteindelijk aan doelman Jorn Bordeel te danken dat de punten in het Rat Verlegh Stadion bleven.

De Graafschap - SC Cambuur 3-0
De eerste helft op De Vijverberg was er een om snel te vergeten. Beide ploegen kwamen nauwelijks in de buurt van het vijandelijke doel en grossierden in foutieve passes en onhandige overtredingen. Tim Linthorst en Anthony van den Hurk werden op de bon geslingerd namens De Graafschap, terwijl ook Tarik Tissoudali en Jergé Hoefdraad door scheidsrechter Martin Perez werden bestraft met een gele kaart. Henk de Jong vergaarde nog geen punt met De Graafschap sinds zijn komst in december vorig jaar, maar de oefenmeester zag zijn elftal sterk uit de kleedkamers komen. Anthony van de Hurk schoot De Superboeren tien minuten na rust op voorsprong, waarna Youssef El Jebli en Bart Straalman de zege vlak voor tijd veiligstelden.

FC Volendam - FC Den Bosch 2-1
Volendam ging vorige week verrassend onderuit op bezoek bij FC Emmen (3-1), maar de ploeg van Robert Molenaar is in het eigen Kras Stadion nagenoeg onklopbaar. De Wijdbroeken verloren dit seizoen thuis in de competitie pas éénmaal en kenden ook tegen Den Bosch een voortvarende start. Kees Kwakman nam een afvallende bal na een kleine twintig minuten spelen direct op de slof en gaf doelman Nick Leijten voorts het nakijken met een schitterende volley. Volendam was de betere ploeg in het eerste bedrijf en was vlak voor rust dicht bij de 2-0 toen Dennis van der Heijden plots opdook voor Leijten. Het schot van de negentienjarige spits zeilde echter rakelings over het doel. De thuisploeg liet ook na de onderbreking enkele goede kansen onbenut en leek daar een kwartier voor tijd de rekening voor gepresenteerd te krijgen, toen Romero Regales raak kopte. Kevin van Kippersluis besliste in de blessuretijd echter toch nog anders en bezorgde Volendam met een rake vrije trap alsnog de winst.


Poll

Eindigt VVV-Venlo als eerste?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door lwd12)

Jeeetje, jong Ajax. Wat gebeurde hier? Wisselen van Riedewald was ook vreemd. Achja spectaculair in de negatieve zin deze wedstrijd.

6 februari 2017 om 22:04

Hier leren de jonge gastjes wel iets van. Xulke wedstrijden zitten er ook tussen. Fantastische comeback van Fortunam vijf keer scoren is uniek voor hun. Beetje jammer dat alle concurrenten ook winnen, maar afijn, weer drie punten erbij.

6 februari 2017 om 22:08

Dat sowieso,

Net toen ik dacht dat ik 800 euro had gewonnen scoort Fortuna 5(!) keer, huilen dit

7 februari 2017 om 00:15

800 euro? Waar had je op ingezet dan, en hoeveel?

7 februari 2017 om 05:23

Is niet alleen deze wedstrijd waren meerdere wedstrijden met een inzet van 20 euro o.a saint ettiene (3,60) , juventus under 2,5(2,45), jong ajax(1,58) , cameroon (2,10), nac (1,35)

Het is niet te hopen dat Onana geblesseerd raakt want die Albls bakte er niet veel van. Natuurlijk mohten de aanvallers vrij schieten, maar de doelman deed wel heel weinig.

41 goals in 10 wedstrijden, blijft toch een lekkere competitie. Knap van Jong PSV twee keer winnen tegen het team wat er met kop en schouders bovenuit steekt.

Competitievervalsing ten top bij 'jong' psv dat aantrad met een keeper met grijze haren.

6 februari 2017 om 22:18

Slaat nergens op dat de tweede elftallen geen vaste wedstrijdselectie hoeven in te schrijven aan het begin van het seizoen. Ik vind beloftenelftallen zoals in Duitsland een verreiking voor het voetbal. Daar werken ze namelijk wel met vaste selecties. Hier pakken de beloftenelftallen, met namen psv en Ajax, links en rechts een spelertje van het eerste bij als het warm onder de voetjes wordt.

6 februari 2017 om 22:20

Als jong Ajax zich vanaf nu echt boos maakt met het samenstellen van de wedstrijdselectie worden ze nog kampioen ook.

6 februari 2017 om 22:20

Dat is als Ajacied wellicht een beetje hypocriet om te zeggen als je zelf met: Riedewald, tete, Nouri, Van Beek, Cerny en Cassierra speelt, die regelmatig minuten maken in het eerste. Vind je niet?

Edit: Snap overigens wel dat je reageert als VVV supporter zijnde, maar vraag me af of je ook zo reageerde toen Westerman tegen VVV speelde?

6 februari 2017 om 22:35

Als je goed leest wat ik schrijf maak ik in z'n geheel geen onderscheid tussen Ajax en psv. Ik zal niet ontkennen dat het mij als VVV supporter dieper zit, omdat dit ons al vaker punten heeft gekost.

6 februari 2017 om 22:46

Zit niet te huilen. Vaak als spelers van het eerste meedoen spelen ze bij de jongere elftallen vaak minder omdat die gasten van het eerste er vaak helemaal geen zin in hebben.

7 februari 2017 om 02:59

Slaat nergens op die eerstedev alleen leuk voor de toto... Gebeuren de meest onmogelijke dingen

7 februari 2017 om 07:46

Bij ajax deed een speler mee die voor 5 miljoen gekocht is. Voor 5 miljoen koop je waarschijnlijk niet alleen de hele selectie van fortuna maar misschien wel de hele club.

7 februari 2017 om 08:39

@standeman23:

Niks competitievervalsing. Al zolang er beloftenteams bestaan, mogen er een paar oudere dispensatiespelers meedoen. Daar hoeven we niet nog steeds moeilijk over te doen.

Verder denk ik dat de koploper van de Jupiler League niet bang mag zijn van een 33-jarige keeper die in zijn hele carriere alleen bij Heracles en Go Ahead Eagles basisspeler is geweest, wel? Als dat al een probleem is, wat heb je dan volgend seizoen in de eredivisie te zoeken?

Vvv zeer slecht de eerste helft, erg sterk de tweede, helaas niet kunnen scoren. Vrijdag gewoon weer de draad oppakken

Heerlijk Fortuna! Geweldige veerkracht getoond en zowaar 5 doelpunten. Hopelijk kan Oliseh er iets moois van bouwen want met Ars, De Regt, Braun, Khalouta, Van Hout en Briels lopen er voor Jupiler League begrippen toch echt geen verkeerde spelers rond. Hopelijk komt er ook meer publiek nu kijken na zo'n mooie voorstelling. Aan'm!

Pff wel schandalig hoor van jong ajax om te verliezen van de nummer 16 van de Jupiler League en ook nog bij een 0-2 voorsprong. Speelde Tete goed? en ik zag dat Riedewald werd gewisseld.

5-2. Mag je wel een echte afgang noemen na 0-2!. Of was het een galavoorstelling van Fortuna? Dat had vast de kop van een apart artikel geweest als het andersom was geweest. Ik hoop dat ook het grote Ajax nog zulke steken laat vallen.

7 februari 2017 om 08:39

Fortuna was 80 minuten de betere op het veld hoor... De 2e helft speelde Fortuna bij vlagen prima combinatievoetbal en werd Jong Ajax eraf gebald.

Toch Apart dat een Zinchenko nu meedoet bij jong psv. Hij kwam als groot talent voor 8 miljoen naar de Engelse top, werd verhuurt aan psv en speelt nu niet dus mag meedoen in de Jupiler League. Toch wel een erg treurig verhaal. Ik snap trouwens ook wel dat mensen dit competitievervalsing kunnen noemen.

De graafschap, wat geweldig dat we weer eens 3 punten rijker zijn, smaakt naar meer!

Lekkere potjes weer in de JL. Niveau is niet bijster hoog maar de passie en beleving des te meer. Ajax ook een flink pak slaag gekregen ondanks het meespelen van Tete en Riedewald. VVV ondanks deze uitglijder nog steeds veruit de grootste kans op directe promotie.

Heel die eerste dev. Is matchfixing de meest onmogelijke dingen gebeuren.. Kijk vndg telstar... Jong ajax.. Achilles ) Maarja logisch als met die lage salarissen

Het zu Cambuur niet zijn die zelf de periode verknalt en de tegenstander weer het nodige vertrouwen geeft. Ik vind echt dat Hulshof/slot fantastisch werk fleveren, maar vandaag sloeg totaal nergens op. Had bijna het idee we gaan even experimenteren tegen de Graafschap in aanloop naar de halve finale. Je moet tegen een club uit vorm en dan ga je defensief spelen. Terwijl je de wedstrijden daarvoor met 4 3 3 de tegenstanders van de mat veegt. Tegen VVV al gezien dat deze opstelling niet werkt en na de 1-0 twee verdedigers er bij????????. Terug zetten naar 4 3 3 om wat te forceren. Dit had in de rust gemoeten. Na de eerste helft was wel duidelijk dat Cambuur zich gedurende die helft stuk liep op de Graafschap. Zo zonde dat door even een probeersel je je positie op de ranglijst en je positie in de periode verkloot. Ik vond het een arrogantie van welk systeem we ook proberen we winnen toch wel. Ondanks dat de Graafschap er echt niks van kan, is deze overwinning niet onverdiend, want je hebt gekregen waarom je zelf hebt gevraagd. Zonde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.PEC Zwolle10-13
17.VVV-Venlo9-25
Voor de complete stand: Eredivisie

10 fans
Keeper, 36 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Napoli hoopt een transferclausule van 180 miljoen euro op te kunnen nemen in een nieuwe verbintenis voor Fabián Ruiz. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren