‘Als hij de spelers heeft gezien, kan de Ajax-supporter rustig gaan slapen’

Dinsdag, 21 juni 2016 om 18:21Thijs Post

Ajax betaalde in totaal circa tien miljoen euro voor de Colombiaanse talenten Mateo Cassierra en Davinson Sánchez. Volgens algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen zit het wel goed als de twee bekeken zijn door Henk Veldmate. Hoofdscout Veldmate verruilde Groningen voor Amsterdam.

/

“Als hoofd scouting Veldmate deze spelers heeft gezien, kan de Ajax-supporter rustig gaan slapen. Dat weet ik uit ervaring van toen Henk bij ons werkte”, legt Nijland uit aan Voetbal International. Veldmate was in het verleden betrokken bij de komst van Luis Suárez naar FC Groningen.

Nijland legt uit dat hij in het verleden samen met Veldmate de enige was die naar Suárez ging kijken. Tegenwoordig zitten alle Europese clubs in ‘die landen’. “Talenten plus, zoals ik ze noem, krijg je daar nu niet meer voor minder dan drie miljoen euro”, aldus Nijland.


Poll

Denk je dat de Colombiaanse talenten het goed gaan doen bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door shinys)
21 juni 2016 om 18:29

Nouja niet uitsluitend goed toch? Die gekke uruguayaanse spits en zon chileense rechtsback? Waren ook geen toppers. En toch ook door veltmate?

21 juni 2016 om 18:50

Daarnaast is scouten voor Groningen iets anders dan scouten voor Ajax. Bij Ajax wordt er meer gevraagd en is de druk natuurlijk voor groter.

21 juni 2016 om 19:19

Voor Ajax scouten kan ook makkelijker zijn. Bij Groningen is minder mogelijk en zul je dus veel beter moeten kijken bij de laag onder de toptalenten, wat veel moeilijker inschatten is. Voor Ajax komen de wat grotere talenten in aanmerking die dus ook meer opvallen. Het is maar hoe je er naar wilt kijken..

21 juni 2016 om 19:11

Klopt, maar ook flops zoals Texeira. Wat Nijland hier zegt over de 3 miljoen klopt trouwens niet. Ajax heeft namelijk een Colombiaans record te pakken voor wat ze hadden betaald voor Casierra en nu Sanchez. Dus op zich met een beetje geluk kan je nog steeds voor zo'n 3 miljoen een talent scoutenm

21 juni 2016 om 19:22

Dan klopt het toch wat Nijland zegt? Hij zegt dat je een talent daar niet meer voor Minder dan 3 miljoen euro kan halen.

21 juni 2016 om 19:59

Haha ik las het inderdaad verkeerd. Ik dacht dat er stond meer dan 3 miljoen. Als het voor 3 miljoen kan dan kan het ook voor 2 miljoen denk ik dan.

Ja als ze voor Groningen waren gehaald dan konden die goed slapen maar bij Ajax is het de vraag of ze zich voldoende kunnen aanpassen en of ze het hogere niveau aankunnen. En tevens zijn ze beide slechts voor de breedte gehaald in eerste instantie.

Niet alles kan een voltreffer zijn natuurlijk, maar het is positief dat Ajax eindelijk iets met het geld doet.

Als ik het goed begrepen had gingen ze naar een andere speler kijken, maar zagen ze toevallig ook Suarez. Ik bedoel te zeggen dat het vaak ook een kwestie is van geluk.

21 juni 2016 om 19:25

Ja, maar hij bedoelt dat er toen verder geen Europese scouts zaten in landen als bijv. Uruguay en Colombia. De toppers van de competitie werden uiteraard wel weggeplukt (Farfan, Forlan bijvoorbeeld), maar de talenten daaronder, die eigenlijk nog aan het doorbreken waren, die werden niet gescout en er waren ook geen scouts volledig aan dat gebied gewijd.

Nou dat is dan gelopen koers.. ik kan rustig slapen! Ajax kampioen 2016/2017. Bij Ajax is het publiek ongeduldig en voor 2 colombianen zal het in westeuropa toch wennen zijn. . Hopen het beste dan maar

Ben benieuwd. In het verleden al eens een interview gezien met Veldmate waarin hij tussen neus en lippen eigenlijk al aangaf een flinke lijst te hebben met geweldige talenten, maar waarvan het grootste deel gewoon te duur was voor Groningen. Lijkt me dat dit er twee zijn die hoog op zijn lijstje hebben gestaan.

21 juni 2016 om 18:45

Piet de Visser heeft ook altijd een enorme lijst met geweldige talenten maar een tijdje terug gaf hij zelf toe dat ie ook veel spelers over heeft laten komen die geweldig mislukt zijn. Maar toen die spelers in het vliegtuig zaten dacht iedereen een wereldspeler binnengehaald te hebben.

21 juni 2016 om 19:27

De meeste spelers die Piet de Visser had gehaald waren dan ook geen echte talenten meer, maar veelal spelers die zich in eigen land al hadden bewezen en meestal ook al international waren (Alex, Gomes, Farfan en er zullen er nog veel meer zijn).

Je hoeft je vriendje niet meer op te hemelen hoor Hans, hij heeft zijn contract al binnen. Veldmate is ook verantwoordelijk geweest voor een hele rij miskopen, dus het zegt me ook helemaal niks.

Er is al duidelijk gezegd dat deze al voor de zijn komst in de balngstelling van Ajax stonden.

Je kan niet teren op alleen Suarez. Als je nu een leger aan goede spelers had afgeleverd dan zou ik zeggen oke je bent een meesterscout. Ik vond Berg en Matavz bijvoorbeeld ook geen geweldige spelers. Bij PSV zijn deze 2 spelers zwaar mislukt en ik was blij dat ze weg waren. Misschien waren dat goede spelers voor Groningen maar niet voor een club die voor de hogere plaatsen gaat.

21 juni 2016 om 19:13

Hij moest zich natuurlijk ook aanpassen aan het budget van Groningen. Voor hetzelfde geldt had hij velen talenten op een lijstje staan, maar waren ze op een enkeling na onhaalbaar.

21 juni 2016 om 23:24

Berg en Matavz waren fantastisch voor ons, maar niet gescout door Veldmate. Veldmate is verder ook verantwoordelijk voor tig spelers die bij ons geflopt zijn. Maar je kunt uiteraard niet altijd beet hebben.

Haalde Henk ook niet ene Virgilio Texeira uit Uruguay?

21 juni 2016 om 19:15

Ook uit Denemarken heeft ie Femi Ajilore gehaald voor 3,3miljoen. Volledig geflopt.

21 juni 2016 om 23:46

David Texeira bedoel je zeker? Was geen topper nee. Femi was achteraf veel te duur, maar die had zeker wel kwaliteit. Kwam er alleen niet uit.

Ik ben zeer blij met Veldmate hoor maar volgens mij gingen ze naar Uruguay voor een andere speler. Eenmaal daar ontdekten ze Suarez en dat hadden ze goed gezien.

Ik slaap sowieso wel rustig, maar ik ben er pas gerust op als de selectie ook op het middenveld een kwaliteitsimpuls krijgt. Voorin zitten we goed, vertrekt Milik dan haal je Huntelaar. Voor de rest ziet het er wel goed uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord4227
2.AZ4016
3.PSV3824
4.Ajax3730
5.FC Twente3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller194
J. GorterKeeper00
R. PasveerKeeper150
G. RulliKeeper40
O. AertssenVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 25 januari
Voormalig Feyenoord-target Matías Viña maakt het seizoen af in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren