‘NEC-topschutter begaat procedurele blunder en is niet transfervrij’

Maandag, 20 juni 2016 om 10:50Thijs Post

Christian Santos dacht transfervrij te kunnen vertrekken bij NEC, maar het lijkt erop dat de aanvaller een procedurele blunder begaan heeft. De Venezolaan had zijn aflopende contract voor 15 mei moeten opzeggen, maar dat is niet gebeurd. Daardoor kan NEC alsnog een transfersom vragen, bericht Omroep Gelderland.

/

Het niet opzeggen van de overeenkomst houdt in dat het contract automatisch met een jaar wordt verlengd. “Het contract loopt dan onder dezelfde voorwaarden het volgend seizoen ook door. Dat betekent ook dat de club de transferrechten op de speler behoudt”, legt Danny Hesp, voorzitter van de spelersvakbond VVCS, uit.

Santos leeft al enige tijd in onmin met de clubleiding van NEC. In de winterstop weigerde hij te vertrekken en daardoor werd hij gepasseerd voor een wedstrijd tegen De Graafschap. Trainer Ernest Faber draaide dat besluit vervolgens terug. Onder meer het Spaanse Real Betis zou interesse hebben in Santos, maar NEC kan nu naar verluidt zo’n 500.000 euro vragen.


Poll

Christian Santos is goed genoeg voor de Nederlandse top


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door rijnes18)

Nou dit is ook een giller, wil je weg vergeet je 'ontslag' te nemen. Maar hoe zit t dan met zijn clausule? Wat een sukkel is t ook xd

20 juni 2016 om 10:58

Vooral zijn zaakwaarnemer eigenlijk. Kan me niet voorstellen dat die nog in dienst is straks

20 juni 2016 om 11:27

Zijn vader is zijn zaakwaarnemer dus die zal die niet snel ontslaan. Prima vent ook trouwens! Altijd mee gelachen op de tribune.

20 juni 2016 om 11:48

Ah dat wist ik niet. Nou ja, hopen op een oplossing waar alle partijen zich in kunnen vinden

20 juni 2016 om 12:24

Maar is toch vreemd? Je moet ontslag nemen bij een aflopend contract?

20 juni 2016 om 13:41

Is in de reguliere wereld ook. Zonder opzegging van 1 van beide partijen wordt het contract geacht ongewijzigd door te lopen. Niets aparts aan deze clausule.

Oei! dat is erg onprofessioneel van zijn zaakwaarnemer. Wel lekker voor Nec en beter voor de Eredivisie als er nog wat geld naartoe stroomt. Kan de club zich wellicht iets versterken voor aankomend seizoen.

Nou dan heb je ook een fijne zaakwaarnemer.

Wat een faal! Santos wilde per sé vertrekken en dan vergeet hij ontslag te nemen. Mooi meegenomen voor Nec, die kan nu nog steeds cashen, 500.000 is best veel voor Nec. Zie hem graag terug bij bijvoorbeeld AZ, maar ik denk toch echt dat hij gaat vertrekken uit Nederland.

20 juni 2016 om 11:32

Goede samenvatting van het artikel!

20 juni 2016 om 12:05

Dat van AZ staat niet in het artikel, ik zie hem er gewoon graag heen gaan als vervanger van Janssen.

20 juni 2016 om 17:36

Geintje kerel

20 juni 2016 om 12:05

Santos kan nu natuurlijk ook niet weg gaan en dan moet NEC nog een jaar zijn salaris doorbetalen.

20 juni 2016 om 13:39

Dat zou geen probleem moeten zijn. Ik weet niet hoeveel Santos krijgt bij NEC, maar dat schijnt vrij bescheiden te zijn.

20 juni 2016 om 13:49

Dat kan kloppen.
Hij is natuurlijk aangetrokken in het jaar dat NEC in de Jupiler League speelde.

20 juni 2016 om 14:24

En was transfervrij en kon eigenlijk nergens terecht. Heeft toen zelfs nog middels een stage moeten bewijzen dat hij goed genoeg was.

20 juni 2016 om 18:50

Inhoudelijk een top reactie! Subliem man.

21 juni 2016 om 08:27

Dankjewel man, compliment wordt gewaardeerd

Wat een domme fout zeg alleen vraag ik me af wie er gelukkig van word ? Santos zal niet zo gemotiveerd meer zijn (en terecht wat hij nec gegeven heb en wat die ervoor terug kreeg) ten 2e zullen clubs niet snel met geld komen maar eerder een jaar wachten dus zou het nec alleen geld kosten voor een speler zonder motivatie

20 juni 2016 om 11:18

Hoe bedoel je? Wat heeft hij dan te weinig gekregen van Nec? NEC heeft hem juist de kans gegeven te groeien tot de speler die hij nu is. Hij is niet bepaald slecht behandeld dunkt mij. Overigens inderdaad een domme fout van de zaakwaarnemer, en ik hoop inderdaad dat hij verkocht wordt.

20 juni 2016 om 14:06

Dat kan je verwachten, Santos zal de kont tegen de krib gooien en de boel verzieken. Een speler die niet meer wil blijven doet toch niets meer.

20 juni 2016 om 18:11

Nec heeft hem de kans gegeven om weer te voetballen op goed niveau. Dat faber zat te kutten met de leiding en santos zelf continu zat te zeuren voor een vertrek kan nec toch weinig aan doen?

Ach ja, lekker belangrijk. 5 ton tikt toch elk clubje neer voor zo'n speler.
Enige wat hij misloopt is z'n tekengeld.

20 juni 2016 om 13:48

Santos heeft in zijn contract een afkoopsom staan van 300.000 euro.

20 juni 2016 om 18:42

Orwell, voor bepaalde clubs is het idd 300k. Voor de NL top 3 en buitenland 500k.

Die zaakwaarnemer kan ook maar beter stoppen. Sneu voor Santos, maar gunstig voor Nec. Al denk ik niet dat er een club is die nu nog een transfersom gaat neerleggen. Of het gunstig is dat hij dan zal blijven, weet ik niet. Santos wekt bij mij de indruk dat hij niet hard zal gaan werken, wanneer het niet gaat zoals hij wilt. Ik hoop dat voor alle partijen in ieder geval een oplossing komt!

20 juni 2016 om 11:11

Hoezo geen club die een transfersom gaat neerleggen? Heeft veel goals gemaakt en zal niet zo duur zijn, dus zal echt eel intresse zijn, ookvoor een transfersom

20 juni 2016 om 11:38

Veel goals, maar als je hem wekelijks hebt zien voetballen, kan je wel stellen dat deze jongen transfervrij zeer interessant is, maar voor 300 a 400 000 en een flinke eisenpakket qua contract toch een stuk minder interessant is. Mede doordat hij voetballend niet sterk is en het daarnaast nog maar de vraag is hoe hij rendeert in een ander systeem bij een andere club. Hij heeft uiteindelijk namelijk alleen bij NEC gepresteerd.

20 juni 2016 om 11:22

Ik vind het helemaal niet sneu voor Santos. Als dingen niet gaan zoals meneer wil dan krijgt ie hele vervelende maniertjes, zowel tegen z'n eigen club, medespelers en tegenstanders. Lekker toch nog een paar ton pakken en houdoe. En gewoon een marktconforme prijs vragen. Had ie z'n contract maar op moeten zeggen.

20 juni 2016 om 11:41

Over de transfersom hoor je mij ook niet klagen. Ik ben vooral benieuwd of clubs een paar ton neer willen leggen voor Santos, die zelf ook nog een flink eisenpakket schijnt te hebben (alleen clubs in Spanje, Italië, Duitsland of Engeland en een flink salaris). Stel dat dat niet gebeurt zit je een seizoen opgescheept met een speler die helemaal niet wilt spelen voor NEC en dus vervelend zal gaan doen.

20 juni 2016 om 14:10

Ach ach eerst hem se hemel in prijzen en als hij aangeeft dat hij weg gaat dan deugd hij niet. Wat zou je zelf doen in zo'n situatie, nerd.

20 juni 2016 om 14:58

Ik denk dat het Keizerstad meer gaat om de manier waarop. Clubs staan niet te springen om spelers die informatie in de pers verspreiden voor hun eigen gewin, dus ik zou zelf ook niet zo snel naar de pers stappen met informatie over mijn afkoopsom etc. Daarnaast liep Santos de laatste wedstrijd gefrustreerd rond en dat resulteerde in een handgemeen en een schorsing. Zonde, want we konden hem goed gebruiken. Ik ben desondanks tevreden over wat hij heeft laten zien. Ik had persoonlijk nooit gedacht dat hij zou renderen in de Eredivisie.

20 juni 2016 om 16:00

Die laatste toevoeging is een beetje overbodig en komt nogal zwakzinnig over.

Verder heb ik Santos nooit echt een geweldenaar gevonden. Prima spits voor Nec, leek even echt door te groeien naar een topper maar is ook weer behoorlijk ver teruggevallen. Het is ook niet mijn type spits. Lijdt veel te veel gevaarlijk balverlies. Dat komt niet terug in de samenvattingen maar heb me er altijd wel ontzettend aan geërgerd. Vind het verder altijd een aparte aanname dat je als supporter een speler meteen helemaal geweldig vind omdat ie toevallig bij je club speelt.

Komt ook nog bij dat ie er eigenlijk vanaf half november met de pet naar gooit. Amper inzet en geen enkele mentaliteit. Kan ik ook niet zo waarderen. En dan komt er ook nog bij dat hij, zoals ik al eerder zei, in praktisch elk interview loopt te zeggen dat NEC te klein voor hem is, hem te weinig waardering (lees: salaris) geeft en doodleuk z'n eigen transfersom bekend maakt. Dan mag ie topscorer zijn maar dan ben ik er ook wel snel klaar mee. Lekker ophoepelen voor een mooi bedrag als je hier toch niet wil spelen.

Is natuurlijk een enorme fout van zijn zaakwaarnemer. De speler hoeft niet te letten op dit soort zaken.
Wel goed voor NEC , beuren ze in ieder geval nog wel iets voor hem.
Gemotiveerd zal hij niet zijn als er niets komt voor 5 ton

20 juni 2016 om 11:19

Ik zou als speler dus wel letten op dit soort zaken. Mensen die te veel afgaan op anderen maken nu eenmaal eerder dit soort fouten, je blijft verantwoordelijk voor je eigen zaken.

20 juni 2016 om 12:02

Dan moet Santos ook bij zichzelf nagaan waarom niemand hem op wil halen voor dat minimale bedrag..

Nou dat is dan lekker mee genomen . Steken wij mooi even het tekengeld wat hij anders zou krijgen in onze zak . 😉

Nou, hartstikke mooi! Soms win je want, soms verlies je wat. Nu heeft NEC het geluk aan zijn zijde. Zonde voor Santos, maar NEC moet hier gewoon de vruchten van plukken en dat half miljoen binnenhalen.

Mooi voor NEC dat ze toch nog kunnen cashen nu. Toch een club die het geld goed kan gebruiken om aan te haken met de middenmoot/subtop in de Eredivisie. Santos is (terecht) toe aan een stap hogerop maar ik hoop dat NEC een goede vervanger kan binnen halen van 't geld of Mihai Roman gaat uitblinken

Sneu dat na zo een zure tweede helft van het seizoen dit dan gebeurt. Vond het wel een leuke speler. Hij zal alsnog wel weg willen na die onenigheid met het bestuur.

Santos had een groot aandeel in de promotie en was de 1e seizoenshelft uuitblinker van nec toen die aangaf ze contract niet te willen verlengen werd die behandeld op een manier wat niet hoorr vooral iemand die zoveel voor de club betekend heeft als nec zyn contract niet wou verlengen moest hij het ook accepteren dus waarom andersom niet ? Vind dat nooit zo netjes van clubs

20 juni 2016 om 11:39

Je vergeet er ff bij te vermelden dat Santos zelf ten eerste in elk interview riep dat ie weg wou en dat NEC te klein voor hem was en ten tweede ook nog op tv doodleuk vertrouwelijke informatie m.b.t. zijn vastgestelde transfersom openbaarde. Vind ik persoonlijk vrij respectloos richting de club (en diens supporters) die hem opgepikt heeft uit de kelder van het Belgische profvoetbal. Ik zou het i.i.g. nooit zo spelen. Maar waar er twee vechten hebben er twee schuld.

20 juni 2016 om 11:46

Dat wist ik idd niet en veranderd idd de situatie , bedankt voor de info

20 juni 2016 om 12:02

Vastgestelde transfersom is niet vertrouwelijk. Is zo op te vragen bij de club door elke geïnteresseerde

20 juni 2016 om 12:12

Ja het is maar hoe je het woord vertrouwelijk in deze uit wil leggen. Laat ik het zo zeggen: de buitenwereld wist, voor zover mijn kennis gaat, niets van die clausule af, en dan vind ik het niet aan Santos om bepaalde dingen die in je contract staan zomaar op straat te gooien. NEC zou zijn hele contract met alles erop en eraan eens op straat moeten gooien, zou ie ook niet leuk vinden.

Hoeveel verdiend deze speler ongeveer? Zijn loon zal ook doorbetaald moeten worden neem ik aan. Maar al met al toch nog 'gratis' geld als ie binnenkort verkocht wordt.

20 juni 2016 om 11:42

Santos is aangetrokken in 2014 toen NEC flink moest saneren, dus het jaarsalaris zal rond de 100 000 liggen denk ik zo. Ik hoop persoonlijk dat hij alsnog verkocht wordt. Ik ga er niet vanuit dat meneer Santos staat te popelen op nog een jaar, onverwachts, bij Nec.

Vervelend voor Santos. Echt super vervelend. Heb er bijna medelijden mee.

Maar mooie opsteker voor Nec. Krijgen gewoon een paar ton in de schoot geworpen en die kunnen we natuurlijk prima gebruiken. Santos alsnog transfervrij laten gaan is alleen uit principiële overwegingen geen optie mag ik hopen. Weet niet of de clausule van 3 ton nog geldt, maar anders gewoon vragen wat je er normaal voor zou vragen. Dat Santos zijn contract niet opzegt is zijn probleem. En een fraai stukje karma.

Verder denk ik niet dat Santos nog een minuut in het shirt van NEC gaat spelen. Heeft al overduidelijk aangegeven niet te willen blijven en hoe hij het laatste halfjaar erbij hielp was schrijnend, was bijna werkweigering. Noodzaak is dus wel om hem te verkopen, en anders alsnog op de tribune ermee. Want dergelijke ongemotiveerde types zijn een rotte appel in je groep.

20 juni 2016 om 18:48

Ik ben het helemaal eens. De tranen staan in mijn ogen na het lezen van dit bericht, arme arme Christian. Je wilde zo graag weg, beet hard in de hand die je voed en was de joker in de 'technisch hart soap. Blij was je dat je eindelijk de Goffert de rug kon toekeren, weg van de mensen en het team wat jou weer aanzien gaf, van een nobody terug in de spotlights. De tranen staan in mijn ogen, echt waar. Niet van verdriet maar van het lachen. Jij weg, geen probleem maar de €500k blijven in Nijmegen, niet in jou geniepige hebberige zakken. Christian bedankt voor de zon op deze regenachtige dag!!!!!

Das inderdaad niet leuk voor Santos.
Misschien komen er toch positieve dingen uit.
Santos wil weg en NEC kan cashen.
Santos wil weg, er komt geen club en besluit toch weer 100% voor NEC te gaan en gaat ie met de nieuwe trainingsstaf nog beter renderen.
We gaan het meemaken

Een half miljoen is nog een koopje. Het verbaasd mij echt dat clubs als Heerenveen (leven jullie nog?) en Vitesse hem niet al hebben gehaald.

20 juni 2016 om 18:41

Laat hem maar lekker in Nijmegen op de bank / tribune zitten. Die krijgen ze nooit meer verkocht.

20 juni 2016 om 21:35

Inhoudelijk een zeer waardevolle reactie. Tien plusjes erbij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NAC Breda7334
7.NEC6623
9.Excelsior48-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
E. TavşanAanvaller3711
J. van der SluijsAanvaller202
N. AlblasKeeper220
R. RoefsKeeper00
J. SchuurmanKeeper20
G. GertsenVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

2 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren