Kalezic weggestuurd: 'Hij heeft de grenzen der redelijkheid overtreden'

Dinsdag, 10 mei 2016 om 17:08Bart Kruyt

Het huwelijk tussen Roda JC Kerkrade en Darije Kalezic is al na een jaar op de klippen gelopen. Dinsdagmiddag werd dat nieuws officieel naar buiten gebracht, maar eerder vertoonde de relatie al haarscheurtjes. De hoofdtrainer heeft volgens algemeen directeur Wim Collard de 'grenzen der redelijkheid overtreden'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door ricardinho)

Je baas openlijk beledigen is natuurlijk vragen om Problemen en dat zal Kalezic ook wel geweten hebben. Los van of hij gelijk heeft of niet, is dit gewoon not done en niet werken aan een structurele oplossing voor Roda JC. Ik vind Kalezic een prima Trainer die het bij Jong PSV ook erg goed gedaan heeft Maar dit is een rare actie.... de Hand die je voedt moet je niet bijten

10 mei 2016 om 17:15

De uitspraak heeft Roda een mooie stok gegeven om mee te slaan, maar het was al eerder besloten om niet verder te gaan met hem. Kalezic zal dat ook echt wel geweten hebben anders had hij die uitspraken nooit gedaan.

10 mei 2016 om 22:14

Kalezic wist ook wel dat er onvrede was en met zijn uitspraken van zondag heeft hij dit ontslag gewoon uitgelokt zodat hij nog een afkoopsom meekrijgt.

Nee die Ton Caanen heeft natuurlijk te weinig verstand van voetbal om trainer te worden : P Rare uitspraken van Kalezic, zou bijna denken dat hij weg wilde.

Kalezic was in het begin al negatief tegenover de directie, Collard incluis. Na het aantreden van Caanen was al duidelijk zichtbaar dat beiden elkaar niet mogen en er puur zakelijk met elkaar omgegaan werd. De negatieve uitlatingen van Kalezic tegen deze persoon van het afgelopen interview was de druppel voor het negatieve gedrag van Kalezic. Ben er niet rouwig om, met 3 thuis overwinningen, 2 in het begin, heeft hij zijn interessante woorden niet kunnen waarmaken. Er was geen koempel identiteit waar te nemen, zo als hij het altijd mooi vertelde.

10 mei 2016 om 17:36

Helemaal mee eens. Nu hopen dat we naar jaren eindelijk weer eens een leuke en goede trainer krijgen! Ook hoop ik dat we volgend jaar weer met plezier op de tribune kunnen zitten en niet het schaakspel moeten aanzien! Schaakspel? Nou nee eerder voor je goal hangen.
Ook heeft hij de spelers niet goed benut! Je moet Inceman alleen laten controlleren en niet met een Gullon daarnaast. Ook moet je niet met 2 spitsen gaan spelen en van Duinen op het middenveld. Overigens vind ik Juric een prima speler alleen is hij niet op zijn best met rrn andere spits naast zich!

10 mei 2016 om 18:01

Je kan wel niet tevreden met hem zijn maar hij heeft Roda er toch knap in weten te houden! Roda heeft namelijk echt niet zo'n veel beter team als de ploegen onder zich. 14e is op zich een prima prestatie.

10 mei 2016 om 18:05

Ik vind juist dat roda wel betere spelers heeft dan cambuur,graafschap, excelsior en willem. Kalezic wist gewoon niet wat hij met de spelers moest, en dat saaie verdedigend voetbal van hem dat wilt niemand zien

10 mei 2016 om 18:26

heb jij roda wel eens 2 wedstrijden in hetzelfde systeem zien spelen ?

Voorheen is er een soortgelijk iets gebeurd bij De Graafschap. Hij eindigde destijds ook als 14e in de Eredivisie, maar zijn contract werd niet verlengd. Volgens de berichtgeving mocht er ook weleens een trainer door de voordeur vertrekken bij De Graafschap.

Ik heb het vermoeden dat er destijds ook wrijving was tussen de clubleiding die toen veel andere belangen had dan de prestaties van de club. Inmiddels zijn er een hoop bestuurders vertrokken en gaat het met de club weer de goede kant op. Waarschijnlijk wou Kalezic die veranderingen op gang brengen door zijn stem te laten horen, maar kon dat niet worden gewaardeerd.

Wellicht is er nu eenzelfde situatie bij Roda JC.

Kalezic heeft toch promotie en handhaving bewerkstelligd. Zou me maar weer gaan opmaken voor degradatie voetbal dan als Roda fan.

10 mei 2016 om 19:15

Klopt. Jammer genoeg botert het niet met de td en ad

10 mei 2016 om 19:21

Plum heeft voor de promotie gezorgd, deze trainer is zeer defensief,en wilde plum niet bij de staf Plum had waarschijnlijk een te offensieve visie


er kwamen aanvallrde spelers in de winter stop maar het voetbal bleef hetzelfde. Verdedigend ook in eigen stadion
En ook tijdens de laatste wedstrijd delegeerde hij het team naar achter.
In de loop van het seizoen was hij nog al negatief over Collard
En de opmerkingen tijdens het laatste interview was dus de druppel
Deze acie was overgrens geplant , in het Limburgs dagblad staat hier over een uitgebreid artikel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NAC Breda233
11.Jong PSV22-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JensenVerdediger171
G. JoppenVerdediger170
R. de BoerKeeper170
S. MarzoVerdediger172
B. BouchouariMiddenvelder171
P. PflückeMiddenvelder174
A. AbsalemVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

3 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren