'Niet iedereen zal het begrijpen, maar ze moeten zijn wens maar accepteren'

Dinsdag, 3 mei 2016 om 18:09Bart Kruyt

Mats Hummels heeft uitgesproken dat hij naar Bayern München wil en dat doet pijn bij de supporters van Borussia Dortmund. Zij zien na Mario Götze en Robert Lewandowski waarschijnlijk weer een basisspeler naar de grote concurrent verhuizen en lieten afgelopen weekend hun onvrede al duidelijk merken. Een deel van de aanhang trakteerde Hummels op een fluitconcert.

/

Voormalig aanvoerder Sebastian Kehl vindt dat een vreemde reactie: “De mensen kunnen eigenlijk niets verkeerds over hem zeggen”, meent hij. “Hij kan nergens van beschuldigd worden. Niet iedereen zal zijn verlangen om naar Bayern te verkassen begrijpen, maar men zal het maar moeten accepteren. Mats is gewoon eerlijk geweest over wat hij graag wil.”

“De manier waarop de Dortmund-fans hem behandelden tegen VfL Wolfsburg, was niet goed”, vervolgt Kehl. “Ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt bij Dortmund. Dit zou niet moeten gebeuren bij deze club.” Hummels heeft nog een contract voor een jaar en gaat alleen weg als Bayern de vraagprijs voor de verdediger op tafel legt. Naar verluidt wil Borussia veertig miljoen euro ontvangen en de vraag is of Bayern zoveel zal betalen voor een speler met een aflopend contract.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door fanaticvoetbal)

Natuurlijk was het gedrag niet goed maar wel begrijpelijk. Als elke keer een topspeler naar je grootste concurrent vertrekt word je daar erg moedeloos van.

3 mei 2016 om 18:33

Misschien zelf de grootste club worden?
Dan gaan ze niet meer zo snel.

Eerlijk is eerlijk ik vind bayern munchen echt niet zo leuk en mooi spelen als dortmund.

Alleen dortmund wissels teveel goede wedstrijden met onder de maat wedstrijden af terwijl munchen gewoon 5 keer lelijk kan winnen.

Maar als ik zelf een transfer zou mogen maken naar duitsland had dortmund mijn voorkeur.
Bayern mag dan wel de grootste zijn.
Maar dortmund vind ik veel voetbal gerichter en sfeervoller een echte volksclub.
Bayern vind ik meer een bedrijf!

3 mei 2016 om 18:41

Ik vind het mooi dat je dat zegt, maar om de grootste te kunnen zijn moet je spelers behouden. En dat lukt niet omdat je niet de grootste bent. Een cirkel die maar blijft ronddraaien zo ..

3 mei 2016 om 20:17

Ik ben zelf al sinds mijn 6e Dortmund fan en we hebben nooit zulke goede tijden meegemaakt (duidend op laatste paar jaar), maar als je elke keer weer een speler naar je concurrent ziet verkassen doet dat pijn omdat het bij Dortmund toch nog als een grote familie voelt! Ik zie daarom hummels ook liever naar Barcelona gaan aangezien ze hem daar goed kunnen gebruiken en wij in de titelstrijd volgend seizoen hem niet tegen hoeven te komen.

4 mei 2016 om 04:22

Nooit? Je vergeet even dat we de CL wonnen onder Hitzfeld en de periode daarvoor nog met Emmerich!
Het gaat goed nu, omdat ze de juiste mensen op de juiste plekken hebben zitten. Zorc Watzke en Rauball zijn uitstekend voor de club en voeren een goed beleid.
Ik snap alleen niet waarom Hummels op deze leeftijd naar munchen wil gaan, hij heeft alles in duitsland al gewonnen en is belangrijk geweest bij iedere titel van BVB. Dat zal bij bayern anders zijn. Echter ik gun hem het beste, het is een topspeler.

4 mei 2016 om 18:09

Met de laatste tijd bedoel ik de periode van het "moderne voetbal"" met het grote geld. Ik vindt het toch frappant dat alleen wij nog enigszins aanhaken bij bayern de rest liet het wel erg afweten dit jaar.
Ik gun het hem natuurlijk van harte. Volgend jaar gewoon ons best doen in de champions league met of zonder Hummels.

3 mei 2016 om 18:49

Ik vind het gedrag van de supporters goed en terecht! Ik zeg niet dat ze zijn moeder moeten beledigen of wat dan ook, maar ze mogen de onvrede laten merken dmv fluiten.
Ze voelen zich bedrogen en terecht. Ze snappen niet waarom per se naar Bayern. Buiten duitsland kan hummels ook naar de absolute top. Ze hadden het van hem niet verwacht en het zegt veel over de voetballerij tegenwoordig. En alle spelers en trainers maar verontwaardigd doen als ze een keer worden uitgefloten.

3 mei 2016 om 19:55

Elk mens en elke voetballer heeft het recht om van werkgever te veranderen. Dat heeft niets met bedrog te maken.

3 mei 2016 om 20:44

Ze moeten blij zijn dat Hummels eerlijk toegeeft bij Bayern te willen spelen. Hij is een kind van de club die naar huis wilt. Overigens zal die bij Bayern ook meer opstrijken per jaar dan wat hij nu verdient. Niet zo heel gek deze keuze dus.

Mats Hummels komt van Bayern, dus zo raar is het niet dat hij terug wil.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
J. BellinghamMiddenvelder92
A. WitselMiddenvelder90
D. MalenAanvaller90
M. ReusAanvaller82
G. KobelKeeper90
M. WolfMiddenvelder70
M. AkanjiVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

148 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren