‘Hij is de Pirlo van België en zou een geweldige deal kunnen zijn’

Maandag, 2 mei 2016 om 21:30Gijs Freriks • Laatste update: 21:53

Sven Kums kon bij sc Heerenveen niet echt overtuigen, maar bij AA Gent is de middenvelder uitgegroeid tot een belangrijke pion. Hij schijnt nu zelfs in de belangstelling te staan van Sevilla, Fiorentina en Napoli en de vraagprijs zou tien tot twaalf miljoen euro bedragen. Zaakwaarnemer Mogi Bayat wil de interesse van Napoli, waarmee hij nauwe banden heeft, niet bevestigen.

/

“We zullen zien, meer kan ik er niet over zeggen. Napoli en Gent hebben momenteel wel belangrijkere zaken aan hun hoofd”, aldus Bayat in gesprek met Tutto Napoli. “Kums is natuurlijk wel een fantastische speler. Hij is de Andrea Pirlo van België! Het zou niet alleen voor Napoli, maar voor iedere club een geweldige deal kunnen zijn. Hij is een architect op het voetbalveld.”

De 28-jarige Kums komt uit de jeugdopleiding van Anderlecht en speelde later voor Lierse SK, KV Kortrijk, Zulte Waregem en dus sc Heerenveen. In dienst van Gent staat de winnaar van de Belgische Gouden Schoen op 17 doelpunten en 9 assists in 78 wedstrijden.


Poll

Denk jij dat Sven Kums volgend seizoen nog voor AA Gent speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door charleroircsc)

10 tot 12 miljoen euro... Hebben ze daar in Heerenveen niet iets helemaal fout gezien, nu met deze Kums maar ook met De Roon?

Volg verder de Belgische competitie niet echt, kan iemand me iets meer vertellen over deze speler, en waarom hij nu zo uitblinkt in vergelijking met vorige jaren? Is hij echt zo goed?

2 mei 2016 om 21:44

Was ik ook aant denken! Zijn statistieken zijn super voor een cm.

2 mei 2016 om 21:49

Na Heerenveen heeft Kums een geweldig seizoen gespeeld bij Zulte Waregem en kon daarmee een mooie transfer naar AA Gent versieren. Speelt al twee jaar uitstekend en scoort dit seizoen toch al 12 keer als defensieve middenvelder. Heeft amper balverlies en speelde ook een hele goeie Champions League campagne.

2 mei 2016 om 22:14

Het is maar hoe je het bekijkt. Ze hebben ze toch ook gescout? Maar ik vond ze niet denderend bij Hveen, dat ze het nu goed doen kan gebeuren. Finnbogason is bijvoorbeeld het tegenovergestelde geweest, kan gebeuren

2 mei 2016 om 23:16

Heerenveen kon niks fout zien beide spelers wouden hogerop. En dan hebben ze op fantastische wijze gedaan.

3 mei 2016 om 02:11

Opzich niet zo heel vreemd. Belgie is qua niveau wel vergelijkbaar met Nederland al vind ik de selectie van PSV en Ajax toch wel voorlopen op de rest. Sven Kums is inmiddels 28 jaar en heeft toch op de juiste manier gebruik gemaakt van zijn kwaliteiten en ervaring. Marten de Roon heeft achteraf de goede stap gemaakt en presteert nou boven verwachting. Pech voor Heerenveen dus.

Club Brugge en Anderlecht hebben beiden een goede selectie, maar nog niet helemaal uitgebalanceerd. Echter is de talentenstroming in Belgie de laatste jaren wel erg succesvol en er staan al weer een aantal talenten op dit seizoen.

Doet het al 2 seizoenen uitstekend bij Gent. En hij scoort ook nog geregelde voor een defensieve middenvelder. Wat hij bij Heerenveen bijna niet deed. Maar daar doen ze wel meer fout. Kijk eens naar de Roon. Kan naar iedere topclub in Italie behalve Juventus.

2 mei 2016 om 22:56

Ja, omdat hij de strafschoppen mag nemen. Ik wil niets afdoen van Kums' kwaliteiten maar als je meer dan een tiental penalty's mag trappen, scoor je inderdaad geregeld.

2 mei 2016 om 23:10

De Roon speelde alles bij Heerenveen en was als verdedigende middenvelder een cruciale schakel die nu node gemist wordt. Heeft een miljoen opgeleverd en Heerenveen heeft zich schappelijk opgesteld wegens bewezen diensten. Kums deed t redelijk maar blonk nooit uit.

2 mei 2016 om 23:14

Ja Heereveen doet werkelijk waar zo veel fout! Ga nou niet beweren dat deze spelers ook maar iets hebben laten zien in Heereveen. Dit lijkt mij puur toeval. De Roon speelt goed bij Atalanta dat is zeer knap van hem maar ik denk niet dat hij een basisspeler zal zijn in de top5 van de serie A dus je overdrijft wel heel erg. Kums neem ik echter niet zo serieus dit lijkt mij gewoon puur toeval en het niveau een Belgie is toch wel een niveautje lager. Dat een speler als Simons daar nog veel minuten maakt bij een topclub zegt eigenlijk al genoeg die was 5 6 jaar geleden bij PSV al aan het aftakelen en eigenlijk te slecht voor de basis, ook is het werkelijk ongeloofelijk dat Ruud Vormer basisspeler is bij de nr1 van Belgie die jongen kon er werkelijk niks van in Nederland.

2 mei 2016 om 23:18

"en het niveau een Belgie is toch wel een niveautje lager"

De coëfficiëntenlijst van de Uefa beweert toch iets anders...
Lekker denigrerend, ik ruik jaloezie.

2 mei 2016 om 23:28

Dat jij die lijst serieus neemt zegt ook genoeg over jou, zijn Belgische clubs een meerwaarde in Europa dan? Wat presteren ze in Europa. Dat België hoog staat in die lijst heeft te maken met individuele spelers die het supergoed doen bij het nationale elftal, vandaar dat alle Belgische topspelers ook in het buitenland spelen.

2 mei 2016 om 23:36

Haha waar heb jij het over? Die ranglijst is juist gebaseerd op de prestaties van oa de Nederlandse en de Belgische voetbalclubs in Europa. Laat België toch net even een plekje hoger staan. Blijkbaar doen de clubs het Europees gezien toch een tikkie beter dan de Nederlandse. Iets wat niet heel moeilijk is uiteraard de laatste jaren.

2 mei 2016 om 23:40

Ik heb het natuurlijk over de lijst die de nationale competities rangschikt en niet de nationale elftallen. Jij doelt op de Fifa ranking die hier niks mee te maken heeft. Dat zegt eigenlijk dan weer genoeg over jou...

Club Brugge vorig jaar 1/4 finale EL, AA Gent dit jaar 1/8 finale CL, da's niet mis. PSV kwam dit jaar even ver als Gent maar de Belgische competitie sprokkelt nu al 4 jaar op rij meer punten dan de Nederlandse.

Volgens mij zijn de competities vrij gelijkwaardig, het is geen 2005 meer, Nederland is niet langer de betere.

2 mei 2016 om 23:40

Haha jaloers op de Belgische competitie? Totaal niet!

Er spelen echt wel een paar leuke spelers hoor maar in Nederland vind ik toch dat er betere spelers actief zijn. De laatste wedstrijd die ik me kan herinneren van PSV tegen een Belgische club Zulte wees uit dat PSV ze met gemak oprolde. Ik vind Nederlandse clubs gewoon beter vooral de topclubs als je ze vergelijkt met de Belgische clubs. Zo'n lijst van de Uefa interesseert me eigenlijk vrij weinig, ik vind dat wij gewoon meer talent hebben. Maar zeg nou eerlijk wie zou je liever op het middenveld hebben Simons, Vormer en Vanaken of Guardado, Propper en van Ginkel of Bazoer, Gudelj, en Klaassen. lijkt mij vrij duidelijk. Ook vind ik het raar dat er niet eens 1 speler is die daar 15 keer kan scoren in een seizoen. Jij geeft die lijst als Argument maar op die zelfde lijst staan clubs als PSV en Ajax hoger dan alle Belgische clubs en Anderlecht is zelfs de enige die hoger staat op die lijst als AZ. Daarnaast vind jij Benfica dan ook beter als Psg, Dortmund, Arsenal, en Juventus omdat zij hoger staan op deze lijst. Die lijst heeft weinig te maken met het niveau als Nederland plaatsen verliest gaan ze vanzelf weer over Belgie heen omdat het zo onmogelijk zal worden dat mindere clubs als Vitesse en Utrecht het bijvoorbeeld voor de rest verpesten.

2 mei 2016 om 23:52

Leprof dit is gewoon een fabeltje. Ajax:29 Psv:33 Anderlecht: 37 Az:44
Club Brugge:46 KRC genk:60 Twente: 76 Standard: 77 Kaa Gent: 84 Feyenoord: 102 Zulte: 128. Hierin kun je gewoon zien dat Nederlandse club het om de eerste 50 plaatsen gewoon beter doen maar door tegenvallende prestaties van clubs als Groningen, Vitesse, Feyenoord, Fc Utrecht en bijvoorbeeld zelfs een club als Go-Ahead worden de goede clubs eigenlijk de dupe.

2 mei 2016 om 23:55

Als je de meest objectieve maatstaven zomaar overboord gooit en dan je eigen subjectieve visie aanhaalt om je gelijk te halen, kan ik er weinig mee aanvangen.

Ik heb geen trek in zo een 'discussie'.

2 mei 2016 om 23:58

Haha met zo'n statistiekjes kan ik nog bewijzen dat de aarde een vierkant is. Ga toch weg man.

Denk je dat bijv. Charleroi of Standard (die onder Luzon met een B-elftal speelde in Europa) het niet 'verpest' hebben voor de rest?

3 mei 2016 om 00:25

Waarom is een lijstje dat op basis van gegevens van 5 seizoenen geleden dan een geweldige maatstaf. Voor mij is de beste competitie waar je de beste spelers ziet spelen, en de beste topclubs hebt. als ik jou vraag naar de top 10 van beste spelers zullen er meer spelers uit de eredivisie instaan sterker nog ik durf zelfs te beweren dat er uit de Belgische competitie maar weinig spelers zijn die bij PSV of Ajax in de basis zouden staan. Die lijst is natuurlijk voor jou een makkelijke manier om het te verdedigen maar als ik jou vraag of je Benfica beter vind dan Juventus geef je geen antwoord want volgens die zelfde lijst is Benfica beter. Daarnaast wordt er in Nederland gewoon veel beter gevoetbald en zijn Belgische clubs gewoon iets meer geschikt voor Europa vanwege veel fysieke kracht, verdedigend ingesteld en veel Afrikanse sterke snelle jongens. Eigenlijk is het inderdaad wel lastig te zeggen maar ik ben er van overtuigd dat als 1tm 18 van Nederland tegen 1tm18 van België speelt Nederlandse clubs meer wedstrijden winnen maar ja ik kan dit inderdaad niet onderbouwen met een objectief argument. Gelukkig gaat Nederland volgend jaar waarschijnlijk veel punten pakken zeker als AZ de playoffs wint en als PSV in de EL terecht komt dan hebben we helemaal 3 punten pakkers in de EL.

3 mei 2016 om 02:17

@memphisdepay

Uiteindelijk gaat het toch om de prestaties en dan doet Belgie de laatste jaren niet meer zozeer onder voor Nederland. Ben het wel met Bon Jovi eens dat het niveauverschil best meevalt al vind ik nog steeds dat de Eredivisie iets beter en bovendien breder is. Zeker Ajax en PSV zijn nog stukken beter dan de topclubs in Belgie.

3 mei 2016 om 07:25

Man man man, wat een totale non-discussie is dit. De Belgische clubs pakken al 4 seizoenen op rij meer punten dan de Nederlandse, waardoor Nederland volgend seizoen op plaats 14 van de coëfficiëntenlijst start en België op plaats 9. Maar hey, negeer de feiten gerust en roep wat onzinnige non-argumenten; "de top 10 van beste spelers", mooi hoor. Whatever gets you through the night...

3 mei 2016 om 08:02

Toch mooi dat die aftakelende Simons na PSV toch nog eventjes meer dan 100 wedstrijden in de Bundesliga wist te spelen ... wat een onzin allemaal.

Trouwens ook opvallend dat in dat lijstje van clubs 4 van de 5 Nederlandse clubs met zware financiele problemen hebben gekampt in de laatste 3-4 jaren.

3 mei 2016 om 12:46

Puur toeval dat Kums tegen Lyon en Valencia over het middenveld heerste? Of is dat ook een niveautje lager dan de Eredivisie? Als je een speler in de afgelopen jaren niet hebt bezig gezien kom hem hier dan ook niet in een topic beoordelen, dat is zowat het domste dat je op een sportforum kunt doen.

Kan zijn dat PSV een sterker middenveld hebben dan bv Club, maar ik zou liever Preud'homme als coach hebben dan Cocu.

Prachtige, sierlijke speler. Italië zou echt wel iets voor hem zijn, maar weet niet of hij kan slagen bij Napoli. Toch een aantal niveaus hoger dan Gent en de Belgische competitie.

België heeft veel meer topspelers van Nederland op dit moment. Ze spelen wel allemaal in het buitenland op een enkeling na. Maar doe nou niet net of de nederlandse competitie top is. De enige club die Nederland internationaal op de kaart zet is Psv. Dit jaar was dat in Belgie Gent. Maar die werden weer weggespeeld door Wolfsburg. Waar PSV weer wel van wist te winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AA Gent

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AA Gent260
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
R. YaremchukAanvaller2918
P. BaletteUnknown
S. BolatKeeper280
O. BukariAanvaller254
L. DepoitreAanvaller222
A. NiangboAanvaller181
Voor de complete selectie: Clubpagina AA Gent.

7 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Arsenal heeft een bod van 9 miljoen euro uitgebracht op Thilo Kehrer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren