Update: FC Twente-mislukking vindt snel onderdak in Belgische competitie

Maandag, 18 januari 2016 om 08:45Thijs Post • Laatste update: 08:42

Michael Olaitan vertrekt per direct bij FC Twente. De 23-jarige aanvaller keert terug naar Olympiacos, zo communiceert de club via de officiële kanalen. De aanvaller uit Nigeria maakte een matige indruk in Enschede en de club heeft hem niet langer nodig.

/

“In de huurovereenkomst met Olympiacos Piraeus was opgenomen dat Michael voor half januari kon terugkeren bij zijn oude club. De samenwerking tussen Olaitan en FC Twente is niet geworden waar beide partijen aan het begin van dit seizoen op gehoopt hadden. Daarom is dit de beste optie”, legt directeur Ted van Leeuwen uit op de clubwebsite.

Olaitan speelde dit seizoen vijftien competitiewedstrijden in het shirt van FC Twente, waarvan elf als basisspeler. Indruk maakte de voormalig jeugdinternational van Nigeria dus absoluut niet; hij maakte nul doelpunten.

Update 18 januari 8.45 uur - FC Twente-mislukking vindt snel onderdak in Belgische competitie
Michael Olaitan mislukte bij FC Twente, maar krijgt een herkansing in de Belgische competitie. De aanvaller werd afgelopen week door de Tukkers teruggestuurd naar zijn eigenlijke werkgever Olympiacos en de Grieken stallen Olaitan nu bij KV Kortrijk, bevestigde voorzitter Joseph Allijns van de Belgische club op Twitter. Kortrijk staat momenteel op de twaalfde plaats in de Jupiler Pro League.


Poll

Michael Olaitan had in de rest van het seizoen nog van waarde kunnen zijn voor FC Twente


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door abe84)

Een van matigste spitsen die ik de afgelopen 10 jaar in dienst heb gezien bij Twente.
Zul je direct zien dat die ergens gaat floreren. Indirect geeft Ted van Leeuwen hiermee wel zijn geflopte transferbeleid mee aan. Want dit was de speler die Manchester United destijds kapot speelde, wat een wereldtopper!

14 januari 2016 om 13:17

Tja, iedereen kan 1 leuke wedstrijd spelen. Er zijn zoveel voorbeelden van matige spelers en/of invallers die hun beste wedstrijd tegen een absolute topclub of op een Ek/wk spelen.

Vooral in Nederland komt het helaas nog wel eens voor dat die spelers worden aangetrokken en achteraf nauwelijks van waarde blijken te zijn (andere voorbeelden die ik me kan herinneren zijn Charisteas bij Ajax en Akram bij FC Twente).

14 januari 2016 om 13:21

Boilesen ook een fantastische match tegen Barcelona en sindsdien met torenhoge verwachtingen het niet meer kunnen opbrengen, helaas ook veel last van blessures gehad.

Beste optie is om hem terug te sturen, bespaard ook weer wat salariskosten.

14 januari 2016 om 13:23

Dat klopt inderdaad! Wat ik ermee wil aangeven is dat spelers niet moeten worden gehaald op basis van 1 wedstrijd. Een speler moet grondig gescout worden voordat hij wordt aangetrokken. Ik heb niet het gevoel dat dit bij Twente gebeurd. De speler moet niet gehaald worden op basis van netwerk, maar op kwaliteiten. Dan had Olaitan nooit bij Twente gespeeld. Ik hoop dat er in ieder geval een waardige vervanger voor Olaitan komt. Iemand die wel kan scoren. Maargoed, de verwachtingen zijn niet hoog met Ted van Leeuwen zijn netwerk. Spelers met een krasje, die Twente weer moet gaan oppoetsen..

14 januari 2016 om 15:04

Inderdaad. Krijg zelf ook het idee dat deze spelers niet goed gescout zijn en een beetje op de gok naar FC Twente zijn gehaald. Laten we inderdaad hopen dat er in ieder geval Eredivisie-waardige spelers bij gaan komen.

Misschien moet Ted Van Leeuwen iets meer binnen Nederland zoeken of oud-Eredivisie spelers die in het buitenland niet veel speeltijd krijgen. Ook hoop ik stiekem dat Ebecilio deze winter terugkeert. Oogt soms wat laconiek vanwege zijn speelstijl, maar heeft al laten zien goed te kunnen voetballen.

14 januari 2016 om 16:11

Arshavin op het EK en uiteindelijk ook wel redelijk gefaald.

14 januari 2016 om 13:29

Inderdaad, hopelijk kunnen ze dit opvangen met een goedkope aanvaller uit het tweede of A1. Dat zou gezien de hele financiële situatie het beste zijn.
Verder hoop ik voor Twente dat ze zo gauw mogelijk aan de opruiming van hun selectie kunnen beginnen. Ik bedoel. ze staan nu 17e met allerlei dure spelers van buitenaf. Kan het dan nog slechter gaan als je meer jeugd inbrengt i.p.v. spelers als Cabral, Katsikas, Eghan, Ebecilio, Fernandes, Schilder, Uvini, Stevens, Borven, Ede en Agyepong?

Verder zullen Mokotjo, Tapia, Ziyech en Gutiérrez nog best wel wat op kunnen brengen... Daar moeten ze echt op hopen!

14 januari 2016 om 13:35

De jeugdopleiding van Twente heeft niet het niveau om dit allen op te ontvangen. Eigenlijk wordt elke jeugdspeler op dit moment te vroeg gebracht. Degradatie is al heel dichtbij op dit moment. Met alleen jeugdspelers komt Twente er niet.

Het is de zaak voor Twente om een eredivisie waardige vervanger goedkoop op te halen. Hopen op een buitenkansje.

14 januari 2016 om 17:10

NEC heeft laatst emilsson weggedaan, heeft volgens mij geen club. Misschien leuke spits? Of Nkufo weer de kicksen aan? Hendriks? Platje? Van Duinen?

In mijn ogen had Romano Denneboom nog meer waarde dan deze Michael Olaitan. Het is dan ook ongelooflijk dat deze speler is aangetrokken. Ik neem toch aan dat iemand is gaan kijken naar deze speler om te zien of hij van waarde kan zijn.

15 januari 2016 om 08:01

En dat kon hij ook. Deze jongen gaat gewoon ergens anders opbloeien. Vanwege zijn huurcontract en het niet kunnen wennen aan de club, zijn de omstandigheden gewoon niet goed voor hem om (tijdig) te aarden.

15 januari 2016 om 11:59

Een speler dat moet aarden is vaak niet consistent in zijn prestaties. Bij Olaitan zag ik op elk punt tekortkomingen voor het profvoetbal. Hij werd in de Eredivisie ondergesneeuwd. Hij zou ongetwijfeld wel iets kunnen, maar een groot talent is Olaitan absoluut niet.

Olaitan kon er echt werkelijk niks van. Maar goed, ik hoop dat het hem goed gaat bij Kortrijk.

14 januari 2016 om 13:22

Kortrijk? Hij gaat toch terug naar Olympiacos in Griekenland?

14 januari 2016 om 13:27

Heeft inmiddels al een akkoord met Kortrijk. Spelerspresentatie deze middag.

14 januari 2016 om 13:27

En vervolgens naar Kortrijk. Zaakwaarnemer heeft toegegeven dar zij geinterreseerd zijn, en ze hebben vanmiddag een conferentie betreft nieuwe speler. Zal Olaitan dus wel zijn.

14 januari 2016 om 13:59

Ik lees het in de belgische media inderdaad, apart dat ze dat niet even vermelden in het artikel. Thanks in ieder geval voor de info.

14 januari 2016 om 20:56

Wat ik wel grappig vond was dat in de voorbereiding deze matige spits een lucky goal maakte tegen Schalke04. Paar twente supporters wouden toen doen alsof ze een geweldenaar binnen hadden gehaald.

Maar goed dat waren nog die tijden dat ze bij twente dachten dat ze het beste middenveld vn de ED hadden en top 5 zouden spelen.

Ja dit was ook echt helemaal niks. Gegokt en verloren.
Slechtste speler van de Eredivisie, dat zegt genoeg.

Ik mis een stuk tekst. Olaitan vertrekt gelijk ook naar het belgische kortrijk. Die hem vanmiddag presenteren

Hopelijk kan de begrote huurprijs voor de tweede helft van het seizoen nu nuttiger besteed worden. Ik wil Olaitan nog niet eens matig noemen, maar ronduit slecht!

Die van leeuwen snapt er niets van. Allemaal onbekende spelers halen. Wordt Twente fataal

14 januari 2016 om 13:29

Enigszins ben ik het wel met jou eens. Maar 'bekende' spelers zijn ook niet altijd garantie tot succes. Daarbij Uvini is geen topper, maar is voor dit Twente een redelijke speler. En Kastikas begon erg goed, maar raakte zwaar geblesseerd... Beiden gehaald door Ted.

14 januari 2016 om 13:33

Verkopen doet hij echter wel als de beste. Wat betreft inkopen ligt er ook een erg lastige klus... spelers moeten allereerst te huren zijn of transfervrij (meestal zijn spelers dat al niet voor niets) en daarnaast moeten ze ook nog akkoord kunnen gaan met wat Twente aan salaris te bieden heeft.
Olaitan is echt een faal gebleken (maar gelukkig de mogelijkheid voor tussentijds vertrek), maar Agyepong, Uvini en Katsikas geef ik nog wel het voordeel van de twijfel. Het zit echter niet mee met de blessures van die 3.

14 januari 2016 om 13:33

Welke 'bekende' spelers moet twente halen met hun budget dan? je moet roeien met de riemen die je hebt. En dat is niet zoveel helaas. Het is in ieder geval geen dure gok.

14 januari 2016 om 14:38

Als Ziyech weg gaat en er is ruimte om spelers te halen zou ik proberen! (met nadruk op proberen, haalbaarheid is nog maar de vraag) om één of meerdere van deze spelers te huren:

Van Duinen
Wuytens
Achabar
Immers
Martens
Babel
Beerens

18 januari 2016 om 09:34

Ze hebben al veel blessureleed en dan wil je Martens toevoegen? De man van glas?

Een typische Ted van Leeuwen miskoop.

“Ik volg Michael al vier jaar want ik vind hem een geweldige spits”, vertelt Van Leeuwen via de officiële kanalen van FC Twente. “heel veelzijdig, zeer gedisciplineerd en koelbloedig. Ik vind het heel bijzonder dat we het voor elkaar gekregen hebben dit talent naar Enschede te halen.”'

Nee, Ted heeft er kijk op..

14 januari 2016 om 14:01

Mag die man er ook eens naast zitten. Waarschijnlijk zijn alle reaguurders op Voetbalzone perfecte mensen, maar in de 'echte' wereld zit iemand er wel eens naast.

14 januari 2016 om 14:40

Wij zelfverklaarde supercoaches spelen wel Football Manager en daarmee is de kans op een miskoop al veel kleiner. Die database een beetje doorspitten en kopen die handel!

Natuurlijk heeft iedere TD zijn betere en mindere acties maar bij van Leeuwen slaat de balans vooralsnog niet heel positief uit. Nu is shoppen met een lege beurs lastig, maar toch...

14 januari 2016 om 15:01

@abe84

Er gaan geruchten dat Henk Veerman op huurbasis naar Twente gaat.
Is er iets over bekend bij jou?

14 januari 2016 om 15:07

Lijkt mij niet aan de orde eigenlijk. Ik weet wel dat Henk ontevreden is en wil gaan spelen maar de club laat hem liever niet gaan. Hij kan mooi Te Vrede wat scherp houden. Zie van Leeuwen wel weer een andere "exoot" uit zijn netwerk opduikelen.

14 januari 2016 om 15:14

Dat is het probleem met van Leeuwen. Alles komt uit zijn "befaamde" netwerk. De supporters snakken naar een herkenbaar elftal wat vecht voor degradatie, maar als er binnenkort weer een of andere Cyprioot in de spits voetbalt die er geen ruk van kan. Hoe kunnen de supporters zich dan identificeren met de club?

Ik zie nu net dat hij 8 goals in 16 wedstrijden gemaakt heeft voor Olympiacos 2 jaar geleden. Was dit gewoon in het eerste elftal of bij het 2e van Olympiacos? Heeft dit seizoen echt dramatisch gespeeld, dus terecht dat hij teruggestuurd wordt.

14 januari 2016 om 15:11

Dat was in het eerste, in de Superleague. Zijn eerste paar seizoenen bij Olympiakos waren veelbelovend.

Tje het kan niet altijd raak zijn ,maar deze Oilatan kan er werkelijk niets van

Vraag me af wat kortrijk zichzelf aan doet...

Ik ben benieuwd of er nog een nieuwe spits komt. Anders moet Oosterwijk het gaan doen!!

14 januari 2016 om 14:36

Börven zal met gemak toch ook el weer speelklaar zijn? Dacht dat alleen de eerste seizoenshelft eruit zou liggen.
Niet dat Börven nu zo'n goede spits is, maar nog altijd beter dan Oosterwijk.

Ja helaas geen goede optie gebleken. Maar twente moet dit nu wel doen hebben geen geld en geen goed team. Als Hakim verkocht word en tapia dan rustig kijken voor aankopen.

Olaitan heeft ernstig gefaald bij Fct,heeft geen enkele goal gemaakt. Desondanks moet FCT snel doorzoeken naar een andere spits en Cv.

Die Gerrit Wegkamp lijkt me een jonge,sterke en potentieel spits voor Twente

14 januari 2016 om 15:39

Tja, zou kunnen hoor, maar als de spits van Aalen de redder van Twente moet worden, dan is het nog veel slechter met Twente gesteld als dat ik al dacht, hij schiet op het 3e niveau in Duitsland nog geen deuk in een pakje boter, en dan zou hij hier genoeg moeten scoren om Twente in de eredivisie te houden?

15 januari 2016 om 22:42

Of wie dan ook, maar er is behoefte aan een spits.

Hij heeft toch precies gedaan wat je op voorhand van zijn huurperiode kon verwachten? Dit soort gokjes pakken namelijk zelden tot nooit goed uit. Dat weet de heer van Leeuwen ook en toch haalde hij hem binnen. In ieder geval goed dat ze er nu een eind aan maken, dan dat ze dit nog een half jaar laten aanmodderen.

In het begin had ik nog verwachtingen van deze speler, maar heeft het gewoonweg niet waargemaakt. Werd een aantal jaren geleden als groot talent gezien en in de voorbereiding van dit seizoen was hij ook gelijk trefzeker tegen Shalke. Maar wat is hij uiteindelijk slecht gebleken zeg.. Kan werkelijk waar geen bal aannemen, geen normale pass over een paar meter geven, en loopt als een blind paard rond. Zelden zo'n slechte spits gezien en ik vraag me dan ook af of hij überhaupt wel goed bekeken is of gewoon alleen op basis van zijn vroegere talentenstatus is gehaald. Goed dat hij vertrekt.

Momenteel kan Twente alleen verkopen.
Er mag niks gekocht worden omdat ze in categorie 1 zitten.
Voor een koop transfer moet toestemming gevraagd worden aan de KNVB, en die gaan echt geen toestemming geven om spelers te verkopen, ook al wordt er 16 miljoen binnen gehaald na verkoop van Ziyech, Gutierrez, Tapia en Mokotjo.
Dit geld zal dan moeten worden gebruikt om de schade in te lopen.
Bovendien moet Eghan ook weg, en die jongen die verhuurd is aan een Engelse club, volgens mij Ebicilio.
Anders kan het nog sokken ook aan Doyen.
Transfervrij binnen halen, of 'gratis' huren mag wel.

14 januari 2016 om 15:33

Zelden zoveel onzin bij elkaar gezien.. Het contract met Doyen is afgekocht, dus Eghan en Ebecillio hoeven niet verkocht te worden. De reden dat Twente Eghan graag wilt verkopen is omdat zijn werkvergunning niet lang meer doorloopt.

En waarom zou de Knvb geen toestemming gaan geven? Zolang alle transfers binnen het plan van aanpak passen, zal de Knvb naar verwachting niet dwars gaan liggen.

Er mag dus wel degelijk gekocht worden. De vraag is alleen of Twente dat gaat doen, ook al verkopen ze Ziyech nog. Huren is aannemelijker.

Straks krjjgen we een mooie ruildeal 2.0
Kazim voor Tapia...

14 januari 2016 om 15:42

Ja natuurlijk, Kazim staat te springen om straks in de JL te kunnen spelen, die hoopt echt dat Twente bereid is om hem te contracteren.

18 januari 2016 om 09:44

Vergeet niet de superviking Östlund of die Amerikaan, Cory Gibbs. Of was dat weer daarvoor? Wat een elftal had Feyenoord toen, lachwekkend.

Ik kan me nog herinneren dat Youri Mulder zei dat dit de verrassing en topscorer van de Eredivisie zou worden. Dat is er toch echt in de verste verte niet van gekomen. Nou moet je Mulder überhaupt niet serieus nemen als hij het over Twente heeft, want dan kijkt hij toch altijd door een roze bril.

Het zou toch hilarisch zijn als hij de komende 5 maanden 1 op 1 gaat lopen bij Kortrijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

2 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren