Mulder: ‘Ontsla hem vandaag nog oneervol, met behoud van salaris’

Maandag, 24 augustus 2015 om 11:32Erik van Dam

Anderlecht zette Anthony Vanden Borre een paar dagen geleden terug naar het tweede, vanwege een vernietigend interview dat hij gaf aan Het Laatste Nieuws. Daarin rekende hij af met trainer Besnik Hasi en gaf hij aan dat er alleen maar janetten, ofwel homoseksuelen in de kleedkamer van Anderlecht zitten. Jan Mulder hoopt dat de Brusselse club besluit Vanden Borre eruit te smijten.

/

Vanden Borre vindt het zelf geen probleem om de komende drie jaar deel uit te maken van de reserves, een houding die niet kan rekenen op veel waardering. Mulder geeft bij Het Laatste Nieuws aan dat Anderlecht met juristen de opties doorneemt en dat alle mogelijke scenario’s besproken worden. Hij is benieuwd wat de uitkomst zal zijn, zegt de Nederlandse oud-voetballer van de Belgen.

“Het kan zijn dat men aan een Weisweiler-achtige aanpak denkt. 's Ochtends om 4 uur trainen. 's Avonds om 11 uur. Niet elke dag, alleen op zon- en feestdagen. Boetes misschien. Draconische straffen voor nietige overtredingen? Elke gemiste bal of niet al te snel sprintje op een training interpreteren als werkweigering en daarvoor elke keer tienduizend euro voor vragen”, filosofeert Mulder.

“Als iedereen naar huis is, neem hem apart voor een tactische bespreking in het kader van de Gehele Mens, het stokpaardje van Louis van Gaal”, voegt de oud-prof eraan toe. Hij benadrukt dat hij er niet echt zo over denkt. Het liefst wil hij het allemaal beschaafd houden en de zaak netjes oplossen. “Ontsla Vanden Borre vandaag nog oneervol, met behoud van salaris”, stelt Mulder voor aan zijn oude club.


Poll

Moet Anderlecht Anthony Vanden Borre ontslaan met behoud van salaris?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door stakkevdb)

Dacht dat vandenborre weg weer omhoog had gevonden maar na deze actie zie ik hem niet zo snel meer ergens spelen.

24 augustus 2015 om 15:58

Zolang Anderlecht hem 24 uur op 24 mocht begeleiden ging het goed, tot aan het WK. Daarna dacht hij dat hij er weer helemaal was, gooide zijn begeleider buiten en was weer geheel de oude Vanden Borre: nonchalant, onprofessioneel, niet in staat tot enige zelfkritiek of -analyse enzovoort enzovoort. Hij heeft zo goed als eigenhandig de titel vorig seizoen vergooid, door steevast fout te dekken bij stilstaande fasen. Dus nee, de weg omhoog, dat was alweer een tijdje geschiedenis...

Is dat niet die speler die een tankstation in Ukraine dronken binnen Reed ?

24 augustus 2015 om 12:02

Ik weet enkel dat Jonathan Legear (ex-anderlecht, nu standard) een tankstation is binnengereden. Legear speelde toen voor Terek Grozny maar het accident was in België denk ik.

24 augustus 2015 om 13:22

Speelde toen idd voor Terek Grozny, maar zat wekelijks in Nunu Club in Tongeren of in een club in Luik. Reed ook in Tongeren het tankstation binnen.

24 augustus 2015 om 12:04

Nee, dat was legear! Ex anderlecht, nu speler bij standard.

Is het niet tijd voor hem om zijn mond te houden? Zonder dat hij weet wie gelijk heeft probeert hij Vandenborre zijn leven zuur te maken. Ik heb Mulder altijd al een misselijkmakende vent gevonden.

24 augustus 2015 om 12:06

Wat moet Anderlecht dan met een speler die zich tegen zijn trainer en medespelers heeft gekeerd? Ontslagen of, als iemand nog zo gek is hem te kopen, hem verkopen is de enige oplossing.

24 augustus 2015 om 12:19

Lees het interview dan eerst ff..

Aan de hand van wat Borre daar zegt kan je best een mening vormen of een collumn schrijven.

Hij hebt toch ook een mening over zoveel spelers op basis van interviews en acties zonder dat je biertjes met ze gedronken hebt?

24 augustus 2015 om 12:22

Jammer dat ze als familie bij NOS werken, die man zit daar alleen maar om onzin uit te kramen.

24 augustus 2015 om 12:46

Moeilijk he lezen!?!?!?
Misschien even de laatste regels lezen??
Die opsomming wat ze met hem kunnen doen is niet zijn mening! Maar mogelijke opties die ze kunnen hanteren. Zijn mening staat in de laatste regels, die jij schijnbaar niet wil of kunt lezen...!

24 augustus 2015 om 12:49

Het is zeker geen tijd voor hem om zijn mond te houden, hij heeft juist een moddervet contract getekend als columnist, die gaat nog jaren door hoor.

24 augustus 2015 om 14:29

@lulgano

En ik vind jou misselijkmakend, wat een stomme reactie van jou zeg!! Ben jij nou zo dom of ik zo...?? Echt werkelijk waar, lees je uberhaupt het artikel of scroll je m gelijk naar beneden om te reageren?? Mulder heeft hier gewoon gelijk over VDB wat een vieze man is dat, al je medespelers homo noemen en de trainer zwaar voor lul zetten, ook nog een geloof erbij halen, wat er totaal niks mee te maken had, echt zo diep triest. Ik vind de voorstellen van Jan Mulder eigenlijk betere voorstellen dan oneervol ontslag!! Laat die VDB lijden tot die zelf ze contract inleverd!!! Wat een diep trietste vent!! En goeie reactie van Mulder!! Zo moet je omgaan met mensen die hun eigen werkgever die veel geld betaald voor jouw diensten zo hard voor lul zetten in de media..!!!!!

Ik hooo dat VDB nooit meer ergens een contract gaat krijgen vieze JANET dat die is!!!!!

24 augustus 2015 om 16:00

Gaat het dan over gelijk hebben? Vanden Borre mag nog zoveel gelijk hebben als hij maar wil, als je daar op deze manier over communiceert ben je altijd zelf in fout.

Tsja het gaat over janetten dus Jan is op zn spreekwoordelijke pikkie getrapt. Een doelgroep waar onze Jan ook zeer goede banden mee onderhoudt, konden we afgelopen week in alle glorie in de vaderlandse media lezen, ieder zijn voorkeur overigens. Wel eens trouwens met zijn eindconclusie, ontlsag op staande voet, desnoods contract afkopen maar in ieder geval lozen van de rebel genaamd Vandenborre.

"anderlecht zette Anthony Vanden Borre een paar dagen geleden terug naar het tweede, vanwege een vernietigend interview dat hij gaf aan Het Laatste Nieuws."

Dit is een fout in het artikel. Vanden Borre werd teruggezet naar de B-kern omdat hij zich onprofessioneel zou gedragen hebben(is niet gekend wat) en hij vorig seizoen ook al is zo een gedrag had vertoond. Hij heeft dit interview dus gegeven nadat hij naar de B-kern werd verstuurd, niet ervoor.

Vorig jaar was Vdb maar 10% van de trainingen afwezig en dit jaar blijkbaar 50%(!) afwezig. Je moet niet vragen hoe tolerant Anderlecht al is. Hij wordt constant begeleid en geholpen door mensen van de club. Doen ze wel meer( zie bvb Mbokani).
Snap niet dat er nog supporters zijn die hem steunen hierin. Hij verpest het zelf.

24 augustus 2015 om 15:54

Hij heeft wel gelijk, Dit pik je niet. Ik zou zelfs als hij zijn excuses aanbied niet meer terugnemen. Wat een misselijke vent zeg die Vandeborre, zoiets zeg je niet over je collega's. Zeker niet in een interview, heel laf.

Als je alles klakkeloos overneemt wat de Vlaamse media over Vandenborre schrijft, kan je inderdaad denken dat hij respectloos met zijn ploegmakkers omgaat. De waarheid is echter dat hij in het interview bepaalde spelers tapettes noemt, wat je ook als mietjes kan interpreteren. De Vlaamse media is dan niet te beroerd om ervan te maken: "vandenborre zegt dat alle spelers janetten zijn". Wat hij voornamelijk bedoelt, is dat sommige spelers zoals Deschacht, Proto en Defour niet tegen Hasi durven ingaan ondanks z'n totale gebrek aan tactiek. De match van gisteren liet alweer blijken dat Vandenborre 100 gelijk heeft.

24 augustus 2015 om 18:39

Allemaal goed en wel, maar van alle spelers bij Anderlecht is Vanden Borre een van de eerste om eens in de spiegel te kijken. Zoals hij al een jaar aan het spelen is, man man... Zwijgen en presteren!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller154
J. ZirkzeeAanvaller146
C. KouaméAanvaller103
A. ColassinAanvaller00
Z. DebastVerdediger00
H. DelcroixVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

België
6 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren