Norwich promoveert als laatste naar Premier League

Maandag, 25 mei 2015 om 17:55Erik van Dam

Norwich City is na Bournemouth en Watford als derde en laatste club gepromoveerd naar de Premier League. The Canaries, die hiervoor drie jaar achtereen op het hoogste niveau uitkwamen, besloten de reguliere competitie in de Championship als nummer drie. Daarmee verzekerden zij zich van een plaats in de play-offs: eerst werd Ipswich Town verslagen en maandag won Norwich City op Wembley van Middlesbrough (0-2). De promotie betekent dat er aan tv-rechten en commerciële advertenties 120 miljoen pond, omgerekend 168 miljoen euro, binnenkomt bij de club.

/

Het begin was sensationeel, maandagmiddag. Bradley Johnson, de meest scorende middenvelder in de Championship dit seizoen (vijftien doelpunten), raakte in de negende minuut de lat van Boro en deelde zo meteen een waarschuwing uit. Binnen de minuut deed Jelle Vossen hetzelfde aan de overkant en liet ook Middlesbrough zien, er zin in te hebben. Aitor Karanka keek langs de kant gespannen toe, of zijn team hetzelfde kon flikken als anderhalve week geleden: toen werd Brentford riant geklopt. Karanka kwam echter bedrogen uit.

Na die interessante openingsfase nam Norwich City het heft namelijk in handen en liep het uit naar een 0-2 voorsprong. In de twaalfde minuut opende Cameron Jerome de score: hij drong vanaf links de zestien meter binnen, keek of iemand anders er beter voor stond en koos toen toch voor eigen succes met een schot in de korte hoek. Drie minuten daarna viel ook de tweede goal van de middag al en maakte Nathan Redmond het onmogelijk voor Boro om nog terug te komen.

/

Na een strakke pass van Steven Whittaker nam Redmond de bal met links aan, om die vervolgens met rechts in de verre hoek te mikken. Middlesbrough zag hoe efficiënt Norwich speelde, maar kwam er zelf nauwelijks aan te pas in de rest van de eerste helft. Topscorer Patrick Bamford, gehuurd van Chelsea, had het moeilijk voorin en Vossen kreeg ook nauwelijks kansen. Yanic Wildschut, die vorig jaar zomer overstapte van sc Heerenveen naar Middlesbrough, zat overigens niet bij de selectie. In de eerste fase na rust voerde Middlesbrough, dat in het seizoen 2008/09 voor het laatst in de Premier League speelde, de druk aanvankelijk wat op.

Bamford probeerde John Ruddy te passeren, maar moest zijn meerdere erkennen in de doelman en Daniel Ayala kopte tegen zijn oude werkgever over, uit een hoekschop van Grant Leadbitter. Aan de overkant miste Russell Martin na een hoekschop van Redmond een kans. Ook Ayala waagde nog een doelpoging, maar hij stuitte op Lewis Grabban. Het Norwich-gezinde deel van de dik 85.000 fans op Wembley begon al voorzichtig met het feestje en zag, dat hun team standhield. Het mag zich opmaken voor een comeback op het hoogste niveau.


Poll

Denk jij dat Norwich City een kans van slagen heeft, volgend seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door vak8)

Had leroy fer netzo goed daar kunnen blijven haha, gefeliciteerd Norwich!

25 mei 2015 om 18:01

Dit vind ik heel erg jammer, een enorme saaie club is dit met amper karaktervolle voetballers. Redmond kan er wat van maar verder..? Twee jaar terug zagen we al dat er niks aan is. Ik had veel liever een Boro' of Ipswich Town in de Premier League gezien.

25 mei 2015 om 18:06

Jij vindt Norwich misschien een saaie club, ik vind het een 10x mooiere club dan dat neppe QPR.

25 mei 2015 om 18:15

Bijna ieder Engelse club is mooier dan Qpr, de enige die lelijker is dan QPR is MK Dons.

25 mei 2015 om 18:19

Ik ook, ben blij dat QPR gedegradeerd is. Al was Boro ook wel een mooie club geweest.

25 mei 2015 om 18:30

Of Boro of Ipswich nou waren gepromoveerd, ze zouden het allebeidel ook enorm lastig krijgen volgend seizoen. En eerlijk gezegd is mijn herinnering aan dat enorm brakke werkvoetbal van Boro ook niet heel positief. Wat was dat een baggerteam in hun laatste jaren in de PL. En als je dan Yanic Wildschut koopt ben je ook niet helemaal fris in de bovenkamer.

25 mei 2015 om 18:49

waarom is MK Dons een lelijke club dan? spelen in de league one toch?

25 mei 2015 om 18:59

Daar zit een heel verhaal achter, het verhaal van het verplaatsen van de club Wimbledon FC naar de andere kant van Londen, naar de wijk Milton Keynes. Dit als ik het goed heb door een groep investeerders. Later hebben zij de club ook MK Dons genoemd. Eigenlijk is het dus een hele nieuwe club, ergens medio 2000 opgericht. Met het woord Dons verwijzend naar de bijnaam van het oude Wimbledon Fc.
Trouwe supporters van Wimbledon, uiteraard een enorm oude en traditierijke club, hebben toen Wimbedon AFC opgericht en door velen wordt dat toch gezien als de opvolger van het oude Wimbledon. Vandaar MK Dons nep, Wimbledon AFC echt.
Maar goed, dit is een zeer summiere uitleg. De specialisten in de Engelse voetbalhistorie hier kunnen het vast en zeker beter uitleggen.

25 mei 2015 om 19:19

Nice man! Mooie uitleg, dat wist ik niet eens. Ik vond MK Dons wel vet na die overwinning op Manchester United, maar leuk om ff de geschiedenis er van te horen.

25 mei 2015 om 19:19

Hoezo Mk Dons? Hebben toch gewoon een leuk team en een mooi stadion. Waarom is mk dons zo lelijk dan?? En overigens mk dons is ook nog eens gepromoveerd afgelopen seizoen. Dus niks mee.

25 mei 2015 om 19:23

Nep? Ga een keer naar een wedstrijd van QPR en voel de beleving van een wedstrijd daar. Niks nep! Dat de spelers en het bestuur er een zooitje van maken dat is wat anders.

25 mei 2015 om 20:09

Bedankt. En ach, over 35 jaar is MK Dons misschien wel een grote populaire club in Londen. Dan heeft niemand het meer over de geschiedenis van de club, maar nu is het allemaal nog redelijk vers.

25 mei 2015 om 21:49

Milton Keynes is een stad dat 80km van London ligt met ruim 200.000 inwoners. Het een wijk van London noemen is ongeveer net zoiets als zeggen dat Tilburg een wijk van Amsterdam is.

25 mei 2015 om 21:55

Ik ben er nooit geweest dus vandaar de misvatting dan. Dacht dat het nog wel enigszins in de buurt van London was (in de periferie) maar 80 kilometer is wel ver. Als dat Londen is, dan is Watford centraal-Londen inderdaad ;-)
Bedankt voor de goede toevoeging, weer wat geleerd. Overigens maakt dat de "verplaatsing" van Wimbledon pas echt bizar. Van zuid-west naar ver buiten Londen.

Leuke club voor Fer?

25 mei 2015 om 17:58

Fer is wel een goede optie voor Southampton wanneer Wanyama vertrekt.

25 mei 2015 om 18:31

Fer heeft echt niet het niveau om Wanyama te vervangen. Leuk voor een club in de onderste regionen van de PL, maar wil Southhampton zich handhaven in de subtop van de Premier League moeten ze echt wat beters halen. Maar goed, hij mag me verrassen.

Geheel verdiend. Vanaf de eerste seconde de betere partij, ze hadden nog wat pech en geluk met een bal op de lat aan allebei de kanten, maar overall is dit gewoon dik en dik verdiend. Jerome, Redmond en Tettey waren echt goed vandaag, en zo heb je dus in een keer minstens 170 miljoen in handen, bizar gewoon.

25 mei 2015 om 18:39

Die tv rechten zijn bezopen. Volgens mij krijgen Ajax, PSV en Feyenoord dat samen niet eens per jaar aan tv gelden binnen.

25 mei 2015 om 19:08

Die krijgen samen niet eens 20% daarvan. Wat zouden die clubs een mogelijkheden krijgen zeg!

Pff Norwich? Ik had zo graag gehoopt dat Middlesbrough terug zou komen. Helaas.

25 mei 2015 om 18:02

Inderdaad, had ook gehoopt op Middlesbrough.

25 mei 2015 om 18:08

Ik was ook voor Middlesbrough, maar er was echt niks tegenin te brengen. Norwich van begin tot het einde beter, dus ze hebben het verdiend.

25 mei 2015 om 18:34

Boro Ipswich en Derby hebben eigenlijk het hele jaar beter gespeeld dan Norwich. Vind het een onverdiende promovendus. Saaie club met weinig historie. Ook wat dat betreft had Ipswich Boro of Derby beter kunnen promoveren.

25 mei 2015 om 18:39

Achja beter spelen.. Middlesbrough was in de play-offs de enige club die in de buurt was van Norwich qua punten. Norwich werd gewoon derde op de ranglijst, vind wel dat zij het het meest verdienen dan eigenlijk.

25 mei 2015 om 19:03

Tja, weinig historie. Historie kan tenslotte gemaakt worden. En Norwich City doet toch ook al 113 jaar mee in het voetbal dus om het nou niks te noemen...

25 mei 2015 om 19:56

Weinig historie....ha..On The Ball City is het oudste clublied van engeland.

25 mei 2015 om 22:57

Leeftijd en historie is iets heel verschillends. FC Koln bestaat bijvoorbeeld pas vanaf 1948 maar heeft een rijke historie en wordt gezien als een van de grootste traditionsvereine van Duitsland.

25 mei 2015 om 23:10

Jij hebt het liefst alleen maar clubs in de hoogste divisie die in het verleden de prijzen hebben gepakt? Het is natuurlijk persoonlijke voorkeur verder en ik snap het ergens ook wel maar zelf vind ik het wel leuk om ook andere clubs te zien, zoals het bescheiden Bournemouth. En zoals ik schreef, deze clubs bestaan ook al meer dan een eeuw en zij kunnen ook natuurlijk nog historie schrijven.
Norwich heeft overigens wel een paar keer de League Cup gewonnen, ze hebben dus wel enige "historie".

Wat mij betreft dit alles liever dan recent gecreëerde clubs of clubs die prijzen kopen met behulp van miljardairs. Nu weet ik wel dat er maar weinig clubs in Engeland nog zonder suikeroom zijn, maar toch. Ik vind het een zegen om een Bournemouth te zien ipv Qpr.

En natuurlijk vind ik het ook leuk om ooit weer clubs als Sheffield Wednesday, Ipswich, Forest of Leeds weer hoog in de PL te zien. Maar ze zullen dat toch echt zelf moeten verdienen door zich omhoog te werken.

26 mei 2015 om 07:44

Voor een club als Bournemouth heb ik ook wel respect dat ze met beschijnen middelen sportief maximaal presteren. Voor Swansea, Augsburg etc. geld hetzelfde. Als je uit gaat van het principe dat voetbal wordt gespeeld voor het publiek/fans isnhet voor het voetbal beter dat clubs met historie goed presteren. Dit zijn eenmaal de clubs met veel supporters en daar doe je het voor. Neem bijvoorbeeld Kaiserslautern. Daar zitten gemiddeld meer toeschouwers dan bij Wolfsburg, Bayer, Hoffenheim etc. En tuurlijk kan historie geschreven worden, maar dat moet dan wel op de manier zoals Augsburg, Bournemouth, Gent etc.

26 mei 2015 om 12:59

Jij snapt er echt niks van. Volg je het wel? Heb je de 2de seizoenshelft wel gezien?

Lekker geld binnen denken de meeste mensen maar mensen weten niet hoeveel miljoenen er verloren gaan als een club van de Championship promoveert. Contracten, en je zult spelers moeten aantrekken die je in de BPL kunne behouden... nja het is in Engeland nog wel goed want je krijgt extra geld van de tv-rechten vanaf volgend seizoen.

25 mei 2015 om 18:14

Jup, dat bedrag gaat volgend jaar nog veel meer zijn, dan komt er sowieso nog een 50 tot 80 miljoen bij. Promoveren naar de PL levert twee keer zoveel op als de CL winnen, en volgend jaar zelfs 3 keer zoveel, bizar gewoon.

25 mei 2015 om 19:11

Ja maar de markt is ook duurder geworden dus veel schieten de clubs er niet mee op die promoveren. Zij willen in de BPL blijven en gaan dus de team versterken, dat kost miljoenen want als ze degraderen verliezen ze het dubbele in Engeland.

Ik bedoel die Engelsen hebben niet veel te klagen want ze krijgen meer geld dan wie dan ook maar voor 'nederlandse' begrippen klinkt dit as jackpot maar in werkelijkheid in Engeland is dit 'normaal'.

25 mei 2015 om 19:36

Inderdaad. If everybody gets more money, nobody gets more money.

Dat is een hele hoop geld 😱

Toch jammere af Middlesbrough niet is kunnen promoveren. Het zou toch fijn geweest zijn als Karanka meer Spanjaarden gehaald zou hebben voor de premier Leaque. Maar ja uiteindelijk Norwich de verdiende winnaar. Hopelijk zullen ze Van Wolfswinkel geen tweede kans geven want anders zullen ze weer snel degraderen hahaha.

25 mei 2015 om 18:09

De Premier League heeft genoeg Spanjaarden of buitenlanders. Ze doen er goed aan om hun Engelse spelers ook een kans te geven.

25 mei 2015 om 18:16

Dat is het probleem, het kost gewoon zoveel om te degraderen dat het amper gedaan word. Ja, hier en daar af en toe wel, maar structureel kan dat eigenlijk niet. Ik denk ook niet dat een speler als Bamford volgend jaar een serieuze kans gaat krijgen bij Chelsea. Er zijn er wel, maar niet heel veel, enkel de enorme talenten als Ibe en Sterling.

Pfff. Zoveel geld en zoveel armen op de wereld. Heel erg jammer. Maargoed daarover gaat het nu niet. Verdiende overwinning. En een ploeg die gewoon in de PL hoort.

25 mei 2015 om 18:32

Dat geld is niet weg. Het wordt weer uitgegeven door de profs en de club en ze betalen belasting. Honderden zo niet duizenden mensen hebben een inkomen van dat bedrag.

Van wolfswinkel speelde toch ook bij Norwich city? Wat is er eigenlijk met hem gebeurd, speelt hij daar nog?

25 mei 2015 om 18:28

Speelt bij St Etienne, op huurbasis. Scoorde maar liefst 5 goals in 28 wedstrijden in de Ligue 1. Fenomeen die man. Overigens draait St Etienne wel een prima jaar.

25 mei 2015 om 18:46

Dankzij Gradel en Ruffier. Als Saint-Etienne nou ook nog een scorende spits had, hadden ze denk ik wel de Champions League gehaald.

25 mei 2015 om 18:57

Klopt helemaal. Die Wolfswinkel is gewoon te slecht voor de grote 5 competities, dat is duidelijk.

25 mei 2015 om 22:49

Klopt. En toch heeft hij wel een 'leuke' carriere tot nu toe. Toch bij mooie clubs in grote competities gespeeld. Hij zou wel een goede zaakwaarnemer hebben.

Toch bizar een promoverende club in Engeland heeft al een grotere begroting dan Ajax of PSV hoe wil je in godsnaam ooit nog kunnen aanhaken dat is echt onmogelijk.

25 mei 2015 om 18:18

Dit geld krijgen ze niet in 1 jaar he. Hiervan krijgen ze komend seizoen zo'n 90 tot 100 miljoen, en de rest is vangnet als ze gelijk weer degraderen, zodat een club niet gelijk kapot is.

25 mei 2015 om 18:22

Alsnog, dit trekt de hele voetbal wereld scheef...

25 mei 2015 om 18:23

Dan nog klopt het wat hij zegt, dit gaat helemaal nergens over.

25 mei 2015 om 18:25

Dat is omdat de PL nou eenmaal de populairste is. En geld is zeker niet alles in het voetbal, dat moet je ook weten, dat laat Basel zeker zien, die doen het Europees al jaren beter dan City zonder enorme bergen met geld erdoor te jagen.

En het kan ook anders. Als United, Arsenal en Chelsea hun marktaandeel aan de Engelse TV-pool zouden krijgen schrik je helemaal. Dan hebben Arsenal en Chelsea beiden 400 miljoen aan tv-gelden per jaar, en United zo'n 800 miljoen.

Was fer verhuurd door norwich aan qpr en kan die dus aankomend seizoen alsnog pl blijven spelen? Of was die verkocht

25 mei 2015 om 18:27

Verkocht. Maar voor QPR gaan het spannende weken worden, wie weet moeten ze verder in de conference, het 5e niveau van Engeland.

25 mei 2015 om 18:41

Uhh care to explain why?? Heb dat helemaal gemist

25 mei 2015 om 18:54

QPR heeft nogal schimmig de boekhouding gedaan, ze hebben via een vage constructie een verlies van 70 miljoen pond in 13/14 omgebouwd tot een schuld van 10 miljoen. Als ze werkelijk dat verlies van 10 miljoen zouden hebben kregen ze een boete van zo'n 2 miljoen, maar aangezien het feitelijke verlies op zo'n 70 miljoen ligt krijgen ze een boete van 50 miljoen. En als ze die niet betalen dan mogen ze niet meer meedoen aan alle competities van The Football League, dus de Championship, League One en League Two. En ik weet niet of QPR dat geld heeft, en in die regels is het zo dat de eigenaar dat niet kan ophoesten, QPR moet dat zelf doen. Lang leve de FFP regels van The Football League, die meer nut hebben dan de Europese.

25 mei 2015 om 23:07

Nut hebben vind ik overdreven. FFP moet er wat mij betreft voor zorgen dat eigenaars of bedrijven clubs niet kapot maken(wat helaas niet voorkomen wordt) en eerlijke concurentie tussen clubs. Het is tegeneoordig ondenkbaar geworden dat clubs als Blackburn maar ook Aston Villa ooit de BPL gaan winnen. Vroeger was er in Engeland ieder jaar bijna een andere kampioen. Het zijn romantiserende gedachted, maar het zou mooi zijn voor het voetbal, met altijd dezelfde teams in de cl. Wat QPR heeft gedaan is slecht en dom, maar om zon club als bond kapot te maken gaat te ver.

Nou Fer stapt nu over van QPR naar Norwich City.

25 mei 2015 om 18:52

dus dat houdt in dat Norwich volgend jaar weer degradeert?

Norwich, nou niet de meest spectaculaire club om naar te kijken. Beetje QPR achtig.... saai en slecht voetbal en soms leuke uitschieters

25 mei 2015 om 18:40

Dan heb ik liever Norwich die het nog enigszins op eigen kracht doen. Alles beter dan dat miljonairsclubje uit Londen met dat bijeengekochte raapje nepvedettes. Zo zonde dat zulke clubs vernacheld worden door het grote geld.

Het was een wedstrijd voor 120 miljoen ;p haha

25 mei 2015 om 19:09

Tja, een heel contrast met de Eredivisie waar een beslissingswedstrijd in promotieplayoffs misschien gaat om enkele tonnen.

Mogen alle 3 weer naar beneden volgend seizoen zielloze clubs.. Jammer.

25 mei 2015 om 21:34

Waarom zijn het zielloze clubs Gortonred? Ze draaien alledrie toch al wel ruim een eeuw mee.

Ahhhhhhh... Echt super jammer man... Ik nog zo gehoopt dat Boro weer terug zou komen op het hoogste niveau. Balen...: ; Nou... Zou Ricky van Wolfswinkel het opnieuw mogen proberen bij Norwich City? Sjonge jonge ik baal echt dat Boro niet terug komt... Hoop dat ze dan volgend seizoen kampioen of 2e worden in de CS.

Ik ben helemaal gelukkig. Zwaar terecht. In de competitie 3de geindigd en middlesbrough heeft geen kans gecreëerd. De wedstrijd was in totale controle. Mensen die norwich saai vinden prima. Dan volg je het engelse voetbal niet echt goed. Wat een goede beslissing om oneill voor de groep te zetten. Absolute meesterzet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Middlesbrough

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.QPR59-1
12.Stoke City56-1
13.Luton Town56-10
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
P. McNairMiddenvelder422
M. JohnsonMiddenvelder383
G. SavilleMiddenvelder385
C. AkpomAanvaller354
M. BettinelliKeeper410
M. BolaVerdediger371
Sam MorsyMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Middlesbrough.

2 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren