Update: Kopstoot levert ontslagen Spahic nog twee straffen op

Donderdag, 23 april 2015 om

Emir Spahic moet vrezen voor een lange schorsing. De verdediger van Bayer Leverkusen is zelfs het onderwerp in een politieonderzoek, nadat hij na afloop van de bekerwedstrijd tegen Bayern München (verlies na strafschoppen) een kopstoot had uitgedeeld aan een steward.

/

De Bosniër was al gewisseld, toen het onrustig werd tussen fans van Bayer Leverkusen en stewards. Opmerkelijk genoeg bemoeide de heetgebakerde Spahic zich met het opstootje, naar later bleek omdat zijn broer betrokken was bij het tumult. “Ik verdedigde mijn broer, dat zweer ik bij God”, schrijft Spahic op Facebook.

“De straf? Daar geef ik helemaal niets om. Ze kunnen me een boete geven, ze kunnen mijn contract verscheuren, het scheelt me helemaal niets. Die stewards hebben ons en onze familie beledigd. Zo lang ik leef zal ik mijn broer en mijn familie beschermen”, aldus de 34-jarige mandekker.

Bekijk hier de beelden van de kopstoot van Emir Spahic!

Update 11 april 18.11 uur - 'Kopstoot aan steward kost Bayer Leverkusen-verdediger zijn baan'
Emir Spahic lijkt zijn laatste wedstrijd voor Bayer Leverkusen te hebben gespeeld. Volgens BILD zal de club het contract van de verdediger op korte termijn ontbinden. Leverkusen zal het nieuws aan het begin van komende week officieel bevestigen, schrijft de doorgaans goed ingevoerde sensatiekrant. De club onderzoekt momenteel welke mogelijkheden het heeft om de verbintenis te beëindigen.

Update 12 april 15.05 uur - Bayer Leverkusen verscheurt contract van verdediger na kopstoot
Emir Spahic is zijn werk als verdediger van Bayer Leverkusen kwijt. De mandekker had nog een verbintenis tot medio 2016, maar de club maakt bekend dat het contract is verscheurd. Dat heeft alles te maken met een ruzie tijdens het bekerduel met Bayern München. De broer van Spahic was betrokken bij een vechtpartij op de tribune en de gewisselde Spahic bedacht zich geen moment en mengde zich ook in het tumult met de stewards. Spahic gaf een steward een kopstoot en die actie lijkt hem zijn baan gekost te hebben.

Update 23 april 14.35 uur - Kopstoot levert ontslagen Spahic nog twee straffen op
Emir Spahic deelde tijdens de bekerwedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Bayern München een kopstoot uit aan een steward. Die actie kostte hem al zijn contract bij Bayer Leverkusen en het levert hem ook nog eens een flinke schorsing plus een boete op. Spahic mag tot 12 juli niet meer voetballen (al heeft hij toch geen club meer) en hij moet een boete van 20.000 euro betalen. Dat meldt de Duitse voetbalbond DFB via de officiële kanalen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door juicher)

Dus om je broer te beschermen ga je een steward een kopstoot geven?

10 april 2015 om 13:56

Niet de eerste keer dat hij zn controle totaal verliest op of naast het veld. Hij kan geweldig verdedigen maar is extreem licht ontvlambaar. Pakt al een paar jaar meeste kaarten in de Bundesliga. Deelt paar keer per jaar een doodschop uit of draaid helemaal door.

Lekker simpel volk. Wie is er begonnen? Waar deed zn broer? Stewards grijpen niet zomaar in. Mocht zn broer zich misdragen hebben dan hoort er opgetreden te worden. Kan dus niet oordelen zonder t hele verhaal, hopelijk komt dat nog

10 april 2015 om 12:53

Volk nog wel? en bedankt he.

10 april 2015 om 13:18

Is gewoon een uitdrukking. Hij heeft het niet over een volk.

10 april 2015 om 14:16

precies wat @thebigshow zegt, dus je hoeft je niet aangevallen te voelen m.pjanic

Intelligente man hoor! En waarom is zijn broer bij een opstoot betrokken?

Lijkt me dat hij dit ook op een andere manier had kunnen oplossen. Hij is een voetballer van de thuisploeg, dus als de thuissupporters zich misdroegen, hadden ze echt wel geluisterd wanneer een speler van hun club ze tot rust had gemaand. Een kopstoot (zal wel weer overdreven worden) is niet het juiste voorbeeld en kan alleen maar voor erger zorgen.

10 april 2015 om 13:02

Hoe kan je een kopstoot overdrijven dan? En kopstoot is toch gewoon een kopstoot?

10 april 2015 om 13:08

Er kan worden gezegd dat het een kopstoot was, maar in werkelijkheid kan het ook "gewoon" zijn hoofd tegen die van de steward hebben gezet (alsnog niet goed te praten natuurlijk, maar is wel minder heftig). Lijkt me niet zo lastig om te begrijpen wat ik bedoel toch?

Edit: zie net de beelden, dat is inderdaad een kopstoot. Oliedomme actie van deze man.

wat heeft die broer van hem dan uitgespookt of heeft die zich weer netjes gedragen ?

@babymongo, als je niet wil oordelen zonder t hele verhaal, begin dan niet je reactie met "lekker simpel volk" waaruit ik overigens opmaak dat jij degene bent die simpel is.

11 april 2015 om 20:00

Als je agressie en geweld als oplossing ziet ben je inderdaad simpel volk. Daar heeft hij volkomen gelijk in.

Dat zou je als voetbalsupporter eens moeten doen, dan kom je de komende jaren het stadion niet meer in.. Ik ben benieuwd wat voor straf die van de bond en de club gaat krijgen.

Domme actie, dit had hij best op een andere manier op kunnen lossen. Ik vind het juist dat hij zijn familie wil beschermen, maar het is maar de vraag in hoeverre dit hier nodig was. Stewards doen namelijk niet zomaar iets en zijn over het algemeen echt niet agressief. Ontslag lijkt me de enige oplossing vanuit Bayer perspectief.

10 april 2015 om 13:07

Denk dat bayer hem geen ontslag zal geven aangezien hij de beste verdediger van bayer is. En wordr ook gezien als een van de beste bundesliga verdediger vooral omdat hij nu in vorm is

wat een door geslagen idioot. dus omdat iemand je moeder beledigt of zegt dat hij je moeder neukt vind jij het gerechtvaardigd dat jij iemand op zijn bek mag slaan. dan kan ik iedere zaterdag in de 6de klasse wel 7 man op hun gezicht slaan, en dan kunnen er ook gerechtvaardigd 7man man uit mijn eigen team op hun moel geslagen worden door de tegenstander. en ja als de stewards in grijpen dan zal er echt wel iets zijn voor gevallen. maar daar denkt deze man niet over na. dat jeje familie beschermt is 1 ding maar je moet je wel van tevoren afvragen is misschien zijn eigen schuld en daar moet je dan je reactie op afstemmen. en ik ben van mening dat je je pas fysiek mag beschermen als iemand fysiek word aangevallen maar slaan of iets dergelijks mag nooit een reactie zijn op een verbale ruzie!

10 april 2015 om 14:00

Ik vind het heel erg raar dat er wel 7 man die je moeder beledigen tijdens een potje voetbal. Ben je dan zelf zo'n vervelend ventje of is dit tegenwoordig gewoon normaal? Destijds dat ik in de jeugd voetbalde had je dat soort taferelen hooguit 1 x per seizoen. En dan hooguit 2 jongetjes ipv half de selectie.

10 april 2015 om 14:01

Het heeft te maken met de waarde die iemand hecht aan zijn moeder. In de westerse wereld wordt er niet zoveel waarde gehecht aan de ouders. Bosnië is een land met een gewelddadige geschiedenis, dus die mensen hechten net als de Turken en Marokkanen veel waarde aan familiebanden. Familie gaat voor alles!

10 april 2015 om 14:22

"dus omdat iemand je moeder beledigt of zegt dat hij je moeder neukt vind jij het gerechtvaardigd dat jij iemand op zijn bek mag slaan."

Gast als jij het allemaal goed vindt dat mensen jouw moeder beledigen of haar "neuken"... (zo te zien geef je er niets om) is dat prima. Maar je moet je wel realiseren dat er een heleboel mensen zijn die dat niet zo zien. Wellicht is (iemand) z'n moeder ernstig ziek, misschien overleden of weet ik veel wat ze allemaal mee heeft gemaakt in haar leven. Als je daar dan beledigend over spreekt is dat voor een heleboel mensen al een hele goeie reden (en zeer zeker gerechtvaardigd) om op de vuist te gaan.

Die voorbeelden die jij noemt zijn waardeloos. Zoals ik al zei, je weet noot wat zo'n belediging (in dit geval over iemands moeder) los maakt bij die persoon. Als 9/10 er niks om geven maar de 10de daarvoor op de vuist gaat. Dan kun je niet zeggen van "wat een idioot, want die 9e andere vinden het goed en hij gaat wat vechten".

Bij sommigen is de trost, eer en het respect tegenover hun moeders en ook andermans moeders nou eenmaal groter dan bij de anderen. Maar degene die daar geen respect voor hebben moeten niet gek op kijken als ze daarvoor op hun bek worden geslagen.

11 april 2015 om 18:30

Dan nog! Iedereen die iemand anders daarvoor een kopstoot geeft , slaat of iets dergelijk is ten alle tijden fout. Eer , trots of wat dan ook. Vele normale mensen reageren daar normaal op. Mensen die ovrrgaan tot geweld behoren tot onderontwikkeld volk dat stil is blijven staan.

12 april 2015 om 12:49

@johnboy815

Dus om dat vele mensen daar normaal op reageren en het dus accepteren dat hun moeder of wat dan ook wordt uitgescholden moet iedereen dat maar doen?

Wat een onzin.

Jij hebt toch geen idee wat rondom dat thema speelt. Iedereen heeft er een andere kijk op dat is pas normaal te noemen. Bovendien is het absoluut normaal dat verschillende mensen daar ook verschillend op reageren.

Onderontwikkeld volk dat stil is blijven staan? Waar heb je het in godsnaam over?

23 april 2015 om 14:53

Acolinho, welkom in een beschaafd land/continent waar men regels heeft bedacht representatief aan de samenleving waar iedereen zich aan dient te houden en waar consequenties aan verbonden zijn als je deze overtreedt. Blijkbaar vind jij het normaal om het recht in eigen hand te nemen en vind je dat iedereen maar moet doen wat hij of zij voelt of vindt en staan deze gevoelens c.q. gedachtes boven de wet. Er zijn bananenrepubliek waar je je met jouw opvattingen wel thuis zal voelen. Hoef je je ook niet druk te maken om eventuele consequenties zoals Spahic ze nu ervaart en kun je gewoon lekker je gang gaan.

Het feit dat je niet weet waar johnboy815 het over heeft sterkt mij in de gedachte dat het voor jou het overwegen waard is.

23 april 2015 om 17:15

Juicher, het ligt aan de omstandigheden. Ik ben normaal gezien vrij rustig, maar heb ooit iemand zo'n klap verkocht dat zijn kaak gebroken is. En nee, daar heb ik nog steeds geen spijt van en ik zou nog steeds precies hetzelfde doen.

23 april 2015 om 21:04

Stravven, ik kan me heus wel situaties indenken waarbij je iemand een klap verkoopt, maar niet doordat iemand anders uitgescholden wordt waar je om geeft.

Zolang we de context niet weten kunnen we er eigenlijk weinig over zeggen. Natuurlijk moet je zoiets niet doen, maar ik kan het me ook wel voorstellen als er iets ernstigs is gezegd.

10 april 2015 om 15:07

Helemaal mee eens, men oordeelt hier al snel zonder de context te weten en waarschijnlijk zullen we er ook nooit achter komen wat er precies is geroepen.

10 april 2015 om 17:22

Hij heeft, denk ik, zijn naam een beetje tegen. Zidane deed hetzelfde tegen Materazzi en daar kon bijna iedereen wel begrip voor tonen.

12 april 2015 om 21:30

Wat een onzin. Wat moet er in hemelsnaam gebeuren om een kopstoot te rechtvaardigen.

Dat is abnormaal gedrag en geweldadig gedrag. Hoezo moeten we daarcde contaxt voor kennen?

Het zal z'n redenen wel hebben, die stewards zijn ook geen lievertjes en naaien ook iedere supporter die ze kunnen naaien.. Dus ga niet meteen oordelen terwijl je de ins en outs niet weet! En ja, ook ik weet dat dat deze meneer nooit een lievertje is geweest op en naast 't veld!

10 april 2015 om 14:16

Inderdaad, die stewards zijn vaak niets meer als fans met een jasje aan. Zo herinner ik me het wangedrag van de Vitesse stewards tegen PSV supporters dit seizoen ook nog.

Wat een sukkel. Niks verdedigen, het is bijna voorbij en meneer loopt dan zelf nog op de steward af. Dit was gewoon een aanval. Idd meteen ontslaan die mafkees.

Vervelende afloop. Nu de speler kan kiezen waar hij verder wil is het misschien een optie voor PSV of Ajax? Ik weet verder niet of hij een slecht karakter heeft ofzo maar hij heeft ervaring zat en kan net dat beetje extra pit aan een elftal toevoegen.

Zijn contract liep toch al over twee maanden af, dus zo'n ramp is het voor hem ook weer niet.

Als we nu allemaal wisten wat er gezegd was zou het handiger zijn om een oordeel te vellen. Is doorgaans een vrij agressieve speler die veel gele kaarten pakt, op fifa ook 90 rating bij agressie.

Als hij transfervrij is zou dit echt handig zijn voor nog een leuke transfer. Betrouwbare verdediger en kost amper iets, handig voor een topclub om erbij te hebben in de breedte. Als je ziet dat City na Kompany, Mangala en Demichelis Boyata als vierde man heeft dan heb je veel aan Spahic.

Ik heb hem en Marko Basa al lang in gedachten bij een topclub als 4e centrumverdediger, goedkope oplossing, maar na dit incident zal dit niet snel gebeuren. Dan maar Rusland.

12 april 2015 om 15:15

Mijn landgenoot Spahic alles behalve betrouwbaar. Vaak heel onvoorspelbaar en hou altijd me hart vast als hij achterin speelt. Kan een vervelende verdediger zijn die hele tijd kort op z'n speler zit en fel is maar hij zit ook vaak helemaal mis met z'n intercepties en pakt vaak onnodig kaarten. Ben benieuwd waar hij nu naar toe zal vertrekken.

Goede backup voor bij een top club dat wel. Niet als basisspeler. Wellicht United? Hij kan wel goed een speler uitschakelen dat wel, maar opbouwend niet de beste en soms heeft die van z'n momenten die me altijd bij blijven.

12 april 2015 om 15:36

@edenhazard

In augustus al 35 jaar. Misschien inderdaad als 4/5e man.

Een celstrafje zou ook goed zijn voor de beste man. Net zolang totdat hij beseft dat het niet normaal is om verbaal geweld met fysiek geweld te beantwoorden.

Haha hij mag tot 12 juli niet voetballen....
Hij kan toch pas volgend seizoen voor een nieuwe club uitkomen, die straf boeit hem dus niet.

Nou ja...neem aan dat geen enkele west Europese club hem nog een contract geeft.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Bayer Leverkusen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
K. VollandAanvaller187
L. HrádeckýKeeper180
L. AlarioAanvaller145
M. DiabyAanvaller121
S. BenderVerdediger180
L. BaileyAanvaller83
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayer Leverkusen.

7 fans
Verdediger, 39 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Real Madrid en Chelsea hebben een geheime ontmoeting achter de rug. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren