FC Dordrecht grijpt in: ‘Dat doen ze bij Ajax en Feyenoord ook’

Dinsdag, 7 april 2015 om
/

De kans is klein dat FC Dordrecht in de komende weken er alsnog in slaagt om de laatste stek in de Eredivisie te verlaten. De hekkensluiter kijkt zodoende naar de toekomst en kiest ervoor om de ervaren spelers in het tweede elftal te laten spelen. Mart Lieder en Andwelé Slory zullen waarschijnlijk geen minuut meer spelen: de jeugd krijgt de kans aan de Krommedijk.

“Het is niet zo dat we nu al opgeven”, zo verzekert technisch directeur Marco Boogers in gesprek met Voetbal International. “Maar we zijn wel bezig met volgend seizoen. We kijken welke jongens in aanmerking komen voor een plekje in de selectie.” Lieder kwam in 23 competitieduels niet verder dan het schamele aantal van drie treffers en Slory slaagde er nimmer in om helemaal wedstrijdfit te worden. Beiden hebben een aflopende verbintenis.

“Het is toch heel logisch om talentvolle jongens een kans te geven?”, vraagt Boogers zich openlijk af. “Dat doen ze bij clubs als Ajax en Feyenoord ook. We kiezen nu voor talentvolle jongens die hier volgend jaar ook nog onder contract staan.” Anthony Biekman en Everon Pisas, beiden twintig jaar, mochten zaterdag tegen Heracles Almelo (2-3 verlies) aan het startsignaal verschijnen. Jan Everse had op de bank talenten als Brian Meulmeester, Ibrahima Toure én Noël Goossens achter de hand.


Poll

Een verstandige beslissing van FC Dordrecht


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door jc74)

Tja, er valt wat voor te zeggen natuurlijk. Het is goed om te zien wat je in huis hebt en deze jongens aan het echte werk laten proeven.
Maar om nou te zeggen dat doen Ajax en Feyenoord ook...... Die zitten in een heel andere situatie natuurlijk....

Prima beslissing van Dordrecht degraderen valt niet meer te voorkomen dus kunnen die gasten nog even eredivisie ervaring op doen.

Wanbeleid!! Slory is dus echt 1 grote miskoop gebleken. De vergelijking met PSV en Feyenoord slaat nergens op...die geven jeugd al jaren de kans

7 april 2015 om 10:15

Volgens mij staat er Ajax en Feyenoord, maar kan aan mij liggen :P

7 april 2015 om 20:49

Massimog, Ajax geeft de psv jeugd de kans, vandaar de verwarring. On: heel goed beleid dit, alleen maar toejuichen. Echter slaat de vergelijking op Ajax en Feyenoord nergens op. Bij de top 3 speelt de bèste jeugd.....

7 april 2015 om 10:37

Hoezo een miskoop Slory koste niks.
En Dordrecht kon niet veel want ze hebben niet veel geld dus ze proberen van alles logisch toch.
Maar zou mooi zijn als de jeugd de kans krijg en dan vooral noel goossens.
Is een echte dordtenaar hoop dat hij ze talent kan laten zien bij de beloftes doe hij het in ieder geval goed.

7 april 2015 om 11:33

Slory krijgt toch ook salaris? Hoeveel wedstrijden heeft hij nu gespeeld dat hij al afgeschreven is? Het zijn er vast niet meer dan 4 of 5?

7 april 2015 om 11:37

Hij krijg miss betaald maar zou niet veel zijn hoor.
En het was te proberen toch.

7 april 2015 om 10:41

Dordrecht heeft weinig budget en Slory is een gok geweest die binnen de middelen past.
Helaas is het niet goed uitgepakt maar om dit wanbeleid te noemen.
Ajax heeft met Zimling ook misgegokt. Feyenoord met Boulahrouz en PSV met Schaars.

Dat gebeurd nou eenmaal, alleen valt het bij Dordrecht extra op omdat zij geen andere opties hebben rondlopen.

Lieder was echt een miskoop. Zelf in de jl zie ik hem niks doen

Marco Boogers zegt te kiezen voor jonge jongens die volgend jaar ook nog onder contract staan, maar als die jonge jongens het goed doen in het restant van de competitie is de kans groot dat ze na de degradatie door een andere club worden weggehaald.

Jammer voor Dordt. Had graag gezien dat ze behouden hadden kunnen blijven. Jeugd nu nog een kans geven, vind ik niet ingrijpen. Dat heeft ervaring op laten doen.

Dordrecht moet het nu al in de Eredivisie met bescheiden middelen doen. Volgend jaar zullen die middelen nog bescheidener zijn in de Jupiler League. In dat kader geef ik het management gelijk dat ze jongere spelers een kans geven. Ondanks dat Dordrecht weinig kan financieel gezien snap ik niet dat ze voor Slory hebben gekozen. De enige aanwinst die naar mijn mening echt van toegevoegde waarde is, is naar mijn mening Sean Klaiber.

7 april 2015 om 14:40

Ik vind van Overeem en Kurto anders ook heel erg goed hoor.

7 april 2015 om 14:46

Klopt inderdaad! Zijn beiden bruikbare spelers voor Dordrecht.

Ik heb liever dat ze Ten Voorde in het tweede elftal laten spelen. Die loopt er elke keer als een slapzak bij terwijl Lieder tenminste nog een bal goed kan vast houden. Wel goed dat Dordt zich de komende wedstrijden op de jeugd gaan focussen. Ik verwacht zeker dat Pisas volgend seizoen heel belangrijk gaat worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Actuele wedstrijden

3 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Kai Havertz staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren