Een wedstrijd overgespeeld door niet-speelgerechtigde NAC-aanvaller

Zaterdag, 28 februari 2015 om 10:28Bart Kruyt

De affaire rond de niet-speelgerechtigde Milos Zukanovic leidt tot een wedstrijd die opnieuw zal worden gespeeld. De KNVB is op zoek naar een datum voor het duel tussen de beloftenploeg van Brabant United, gevormd uit de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Den Bosch en RKC Waalwijk, en Jong NAC Breda. Dat maakt de NOS zaterdagmorgen bekend.

Zukanovic kwam in vier wedstrijden voor NAC in actie, maar had nog geen werkvergunning en mocht daarom eigenlijk niet meedoen. De KNVB gaf NAC een boete van 10.000 euro, waarvan 2.500 euro voorwaardelijk, en stelde aan de ploegen waar Zukanovic tegen gespeeld had voor om de wedstrijd opnieuw te spelen.

Zukanovic deed met het eerste elftal mee tegen PSV, Willem II en Excelsior en deze ploegen gaven aan dat zij niet nog eens tegen NAC willen spelen. Brabant United, dat op 26 januari met 2-1 verloor van Jong NAC, heeft wél een verzoek tot overspelen ingediend.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door lwder79)

Als je al hebt gewonnen ga je natuurlijk niet nog een keer tegen NAC spelen.

Snap niet dat willem II niet over wil spelen.
pSV won gewoon en voor Excelsior is het risico te groot dat ze die wedstrijd verliezen en elk punt is belangrijk voor hun.
Willem II zou echter bij een overwinning echt naar boven kunnen kijken en verder dromen van de play-offs.

Vind het echt te gek voor woorden dat het bij een boete blijft, PSV werd gelijk uit de beker geknikkerd, Barendrecht kreeg een aantal punten in mindering, maar NAC niets van dit alles, heel bizar.

En nu wordt dan deze wedstrijd overgespeeld, ik zou zeggen, alle wedstrijden waarin hij heeft gespeeld worden omgezet naar een nederlaag, ne zo als het met PSV en Legia gebeurde.

28 februari 2015 om 10:46

bepaalde ploegen wil de Knvb in de hoogste klasse houden . hetzelfde speelt er in z-limburg waar ze willen dat er een fusie komt . een ploeg als dort of excelsior is niet zo boeiend voor de Knvb want er zijn in die buurten grotere ploegen . ik heb bij een heleboel beslissingen van de Knvb mijn vraagtekens .

28 februari 2015 om 11:17

Omdat de KNVB in dit verhaal zelf ook fout zat. Speler was wel vrijgegeven door zuid. Daarnaast pas na 3 wedstrijden op de vingers tikken. Voor hetzelfde geld komen ze er pas achter als de competitie erop zit...

28 februari 2015 om 11:38

Het maakt niet zoveel uit of de Knvb wel of niet fout zit, de werkgever (in dit geval NAC ) is verantwoordelijk voor het feit dat hun werknemers de benodigde papieren hebben, de Knvb hoeft dat ook niet te controleren, de Knvb mag er vanuit gaan dat hun aangesloten leden het werk goed doen.

28 februari 2015 om 13:52

Wat ik al zei: De KNVB (zuid) had zelf toestemming gegeven.

28 februari 2015 om 14:21

Onzin, je kent de regels dus niet.
Pas als een club alle papieren in orde heeft, kan en mag de Knvb een speler gerechtigd verklaren.
Bij deze speler dach met dat hij uit Kroatie kwam en dus geen werkvergunning had, terwijl hij uit Servie kwam.

De Knvb heeft de speler dus ten onrechte groen licht gegeven (= alles is in orde), waarna NAC de speler opstelde. De verklaring van de knvb is het signaal dat alles in orde is. (of zou moeten zijn)

Zowel de knvb als NAC zijn dus in fout, maar omdat de knvb dit niet wil toegevens zijn genadig voor Nac.
Temeer ook omdat het dus 3 wedstrijden duurde voordat men de fout in heeft gezien.

28 februari 2015 om 18:09

Als je het niet weet, zeg dan niets! Maar goed dan kunnen je meeste berichtjes weg Wandering!!!
Moeilijk he lezen maar de Knvb geeft eerst toestemming, dus zaten zelf ook fout!

28 februari 2015 om 11:19

Wat een calimero gedrag zeg. Dit komt omdat de Knvb ook niet helemaal schone vingers had in deze zaak betreft aangevraagde en ondertekende formulieren. En dat gejank van dat ze NAC in de eredivisie willen houden is helemaal te gek, de Knvb laat geen moment na om NAC boetes te geven of te benadelen . Denk aan een wedstrijd zonder publiek door fakkels om maar eens een voorbeeld te noemen, terwijl er in andere stadion hetzelfde gebeurd maar moeten zij ook zonder publiek spelen?

28 februari 2015 om 11:27

Ik heb het helemaal niet over NAC in de eredivisie willen houden, wat kan mij het schelen of NAC wel of niet in de eredivisie speelt.
En omdat de Knvb fouten maakt mag NAC dat ook doen? Wat is dat nu voor een kul argument. NAC is verantwoordelijk voor de papieren van zijn werknemers en niet de Knvb
Iedere werkgever hoort te weten welke papieren een werknemer hoort te hebben, zou lekker wezen, werkgever A neemt een werknemer aan, Vno/ncw zegt dat het goed is, maar dat maakt het nog niet goed, de Knvb of Vno/ncw gaan namelijk niet over de wetgeving.

28 februari 2015 om 11:35

Dat deel was voor de reaguurder onder je, Volgens mij moet de Knvb zaken controleren en vervolgens een speler vrij geven, als ze de zaken pas daadwerkelijk goed gaan bekijken 3 weken later en dan tot de conclusie komen dat ze dit toch niet hadden mogen doen, is het de schuld van Nac, hou toch op zeg met die lachwekkende conclusie.

28 februari 2015 om 11:41

Dus jij beweert dat de boete ook onterecht is? Eigenlijk treft naam geen blaam?

28 februari 2015 om 11:42

Nee de Knvb hoeft dat niet te controleren, de Knvb mag er vanuit gaan dat hun leden de zaken goed geregeld hebben, dat ze het regelmatig wel controleren ontslaat (in dit geval) NAC niet van hun verantwoordelijkheid om dit zelf ook te controleren en daarnaar te handelen.

28 februari 2015 om 12:00

Natuurlijk is het de schuld van Nac, het is niet de verantwoording van de Knvb of een speler wel of niet speelgerechtigd is, dat is de verantwoording voor NAC en ik vind dat de Knvb heel erg mild is geweest voor Nac, te mild naar mijn smaak.

28 februari 2015 om 12:37

zullen we de politie dan meteen ook maar op laten houden met criminelen opsporen en de wet handhaven, want we hebben de wet, wetboeken en rechters, das duidelijk voor iedereen dus hoeven we volgens jou verder niks meer te doen...

28 februari 2015 om 14:24

Hahaa, je weet er niets van, blijkbaar.
Het is de knvb die een speler speelgerechtigd verklaart, en dat kan pas nadat alle andere papieren in orde zijn.

Dat is dus Juist de verantwoording van de knvb.

Als de knvb een speler te onrechte speelgerechtigd verklaart, en de club stelt deze vervolgens op, dan is de knvb dus mede fout.

Hij heeft in de eredivisie drie keer ingevallen met minimale speeltijden en daarin niet het verschil gemaakt dus punten in mindering zou overdreven zijn. PSV werd gelijk uit de beker gegooid omdat een speler de volledige wedstrijd speelde.

Ik snap prima dat excelsior en willem II de wedstrijd niet over willen spelen, NAC is alleen maar sterker aan het worden met demy de zeeuw en dirk marcellis erbij. De kans dat je verliest is aanwezig dan heb je zelf een punt minder en nac 2 punten erbij, dat risico willen ze niet nemen.

28 februari 2015 om 11:30

Als die wedstrijden overgespeeld zouden worden, zouden neem ik aan alleen spelers opgesteld mogen worden die op de oorspronkelijke datum speelgerechtigd waren.

28 februari 2015 om 13:40

Dat geen verschil maken is echt een non-argument. Of hij nou 10x scoort of helemaal niet. De overtreding van de regels blijft toch hetzelfde en dat is het opstellen van een niet speelgerechtigde speler.

Alle wedstrijden gewoon 3-0 en nac 9 punten minder dat zou op dit moment wel terecht zijn.

28 februari 2015 om 11:15

Gaaap... Sommige mensen zijn hier echt zo stupide!! De KNVB heeft zelf gemeld fouten te hebben gemaakt. 9 punten in mindering.. Come op man simpele! Gelukkig ben jij niet de beslisser.

Laat maar overspelen. Graag zelfs!!! Hup NAC!

28 februari 2015 om 11:21

Overigens.. 1 of 2 punten in mindering had ik mee kunnen leven. Mensen die 9 punten aangeven zijn niet wijs!! Terwijl je die wedstrijden 2 punten hebt verdiend er 9 inleveren? Moet Feyenoord dan nu ook voor jaren uitgesloten worden van Europees voetbal vanwege rellen?

28 februari 2015 om 11:21

Verdiep je eerst eens ergens in voor je reageert gozer.

28 februari 2015 om 11:34

Komt weer iemand met het ijzersterke verdiep je eens.
NAC is verantwoordelijk voor de papieren van zijn spelers, niet de Knvb, niet Willem II, niet Excelsior en niet PSV De werkgever is verantwoordelijk voor het hebben van de noodzakelijke papieren.
Dat de Knvb ook fouten heeft gemaakt is helemaal niet zo relevant, want die gaan namelijk niet over het wel of niet nodig hebben van een werkvergunning.

28 februari 2015 om 11:42

Knvb ziet niet fout Nac zit fout.. Precies hetzelfde met Legia tegen Celtic. Uefa laat zien dat het niet geaccepteerd wordt en komt met een passende straf zou de Knvb ook eens moeten doen.

28 februari 2015 om 14:28

Verdiep je eens, wandering!

Het is de knvb die het eindoordeel geeft, die kan een speler pas speelgerechtigd verklaren als alle papieren in orde zijn.

De knvb heeft dus gewoon een fout gemaakt, want die hadden ook de werkvergunning moeten controleren.

28 februari 2015 om 15:32

Huilie, huilie. Was je vanochtend te laat op de zwemles??

Heb je vriendjes bij de Knvb zitten? Als je als werkgever denkt het juiste op papier te hebben staan voor de overkoepelende organisatie, in de geval de Knvb, dien je dat bij hen in. Zij geven vervolgens aan akkoord te gaan, NAC stelt deze speler op, Knvb bekijkt de zaak eens wat beter en komt tot de conclusie dat het toch anders ligt. Schuld ligt dus volledig bij NAC volgens jou, nou dan ben je totaal niet serieus te nemen. Succes in Zeist.

28 februari 2015 om 12:07

Ja de schuld ligt volledig bij NAC want die zijn verantwoordelijk voor de lijst, het is niet aan de Knvb om te zorgen of spelers wel of niet speelgerechtigd zijn, en als na een controle blijkt dat NAC fouten heeft gemaakt dan moeten daar dezelfde consequenties tegenover staan als bij eerdere gevallen en dat is hier niet gebeurd.

Om jouw voorbeeld aan te halen, als ik als bedrijf een foutieve belastingaangifte doet en de belasting komt daar na twee jaar pas achter krijg ik gewoon een naheffing (met boete) omdat ik als bedrijf primair verantwoordelijk ben. En dan ken ik echt niet aankomen met de smoes, "maar jullie zijn akkoord gegaan" dan moet ik gewoon betalen

Misschien zou je je eens moeten verdiepen in hoe verantwoordelijkheden binnen de Bvo's en het bedrijfsleven geregeld zijn. Een straf van 6 tot 9 punten in mindering was op zijn plaats geweest.

Punten in mindering brengen = competitievervalsing.logisch dat de Knvb dit niet als straf gebruikt. En al die Dordrecht , Heracles en ga fans moeten toch ook niet willen om zich slechts staande te houden door te blijven janken om puntenaftrek. Behoorlijk onsportief

Tja Dave, jouw opmerking is echt niet serieus te noemen. Punten in minder kan ik zeker nog volgen. Maar hoe kom jij aan 6 punten in mindering?

De Knvb zou er verstandig aan doen een lijst op te stellen wanneer je als club welke straf krijgt.

Mensen die aanhalen dat PSV ook uit de beker is gezet. Dit is geen bekercompetitie. Dit is de competitie. Als je punten in mindering geeft, loop je het risico dat daardoor een club degradeert. Dat meewegend is dat dan toch een veel te zware straf?

Jurisprudentie terugkijkend zou ik zelf -1 of max -2 punten echt een maximale straf vinden. Echter denk ik dat de Knvb hiervan af ziet omdat zij hebben aangegeven zelf ook deels schuldig te zijn. En daar ligt in dit geval denk ik de reden dat de Knvb mild is geweest. Was deze fout er namelijk niet gemaakt dan had NAC nooit de aanname gedaan dat zij er vanuit gingen dat speler nu ook voor ere speelgerechtigd was.

28 februari 2015 om 16:34

Ja eigenlijk moeten het er 9 zijn, 3 punten per wedstrijd dat hij niet speelgerechtigd was, nu ben ik ook aan het marchanderen omdat ik het lullig vind voor Nac, maar to be fair er zijn clubs die wel zware straffen hebben gehad voor het zelfde vergrijp.

Dit zegt een jurist op bsiderats.nl

Titel 4: Verzoek tot overschrijving, speelgerechtigdheid en overschrijvingsperiodes
Artikel 8 – Wanneer overschrijving
2. Om de speelgerechtigdheid van de speler, die overschrijving verzoekt, te verkrijgen voor de eerstvolgende bindende wedstrijd, die gespeeld zal worden, dient uiterlijk om 12.00 uur op de werkdag voorafgaande aan de dag van de betreffende wedstrijd:
– de overschrijving verleend te zijn overeenkomstig artikel 4 lid 5 of artikel 7 lid 2 van dit reglement; en
– voldaan te zijn aan de toepasselijke reglementaire en wettelijke eisen, waaronder de eisen met betrekking tot de tewerkstellings- en/of verblijfsvergunning.
3. De speler is speelgerechtigd nadat hiervan een schriftelijke bevestiging van het bestuur betaald voetbal door de speler en/of de nieuwe betaaldvoetbalorganisatie is ontvangen.
4. …

Als NAC een schriftelijke bevestiging van de Knvb heeft ontvangen conform het bovenstaande dan heeft de Knvb gewoon zelf een fout gemaakt… Het zou ook kunnen zijn dat NAC weliswaar een schriftelijke bevestiging van iets van de Knvb heeft ontvangen (bijvoorbeeld bevestiging van de overschrijving) maar dat men het heeft geïnterpreteerd als zijnde een schriftelijke bevestiging van speelgerechtigdheid conform het bovenstaande… Een bevestiging die ruimte liet voor interpretatie… Beetje fout van Knvb en beetje fout van Nac…

EN DIE Schriftelijke Bevestiging IS ER Door DE Knvb Uitgegaan Dat is inmiddels bevestigd. Nog mensen die iets te zeiken hebben?

Dave en Lwder zijn echt te dom om te poepen.

1 maart 2015 om 06:51

Wij spelen volgend jaar weer eredivisie en nac jupiler league.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. El AllouchiMiddenvelder203
D. MaloneMiddenvelder200
N. VenemaAanvaller194
S. van HooijdonkAanvaller1812
H. DoganAanvaller143
N. OlijKeeper190
M. BilateAanvaller133
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

24 jaar
2 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren