Ten Rouwelaar baalt van onderzoek: ‘Ik heb medelijden met die jongen’

Woensdag, 11 februari 2015 om 00:15Daniel Cabot Kerkdijk

/

De KNVB is een onderzoek gestart naar Milos Zukanovic. De aanvaller van NAC Breda heeft drie Eredivisie-duels gespeeld zonder tewerkstellingsvergunning. De club uit Breda mogelijk moet vrezen voor puntenaftrek. Wettelijk geldt dat werkgevers voor werknemers met de Kroatische nationaliteit over een tewerkstellingsvergunning moeten beschikken. Zukanovic, negentien jaar, heeft deze vergunning echter niet.

Jelle ten Rouwelaar baalt van de situatie en heeft naar eigen zeggen ‘medelijden met die jongen’. Volgens de doelman heeft zijn ploeggenoot er alles voor over om bij NAC te slagen en voetbalt hij voor een appel en een ei op amateurbasis. “Hij woont bij mij in Oosterhout en omdat hij zich met zijn kleine inkomen weinig kan veroorloven, reed hij de laatste tijd met mij mee naar de trainingen”, vertelt Ten Rouwelaar in zijn column in het Friesch Dagblad.

“Op die ritjes blijkt hij als een kind zo blij te kunnen spelen tegen Georginio Wijnaldum en Memphis Depay, voetballers die hij afgelopen zomer nog via de tv op het WK in actie zag. Door dit KNVB-onderzoek valt zijn droom ineens in duigen.” Zukanovic speelde mee in de wedstrijden tegen Willem II, Excelsior en PSV. Het onderzoek richt zich erop in hoeverre NAC iets te verwijten valt. Aan de hand daarvan wordt ook een eventuele strafmaat opgelegd, van een officiële berisping tot punten in aftrek.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door vierdag)

Och, wat is dit weer slecht geschreven...

Maareh, in hoe verre valt NAC iets te verwijten? Als werkgever valt NAC alles te verwijten! Zij hadden de procedure voor een tewerkstellingsvergunning moeten starten! Och, dit wordt met de week triester en triester...

Enneh, heel Nederland heeft overigens ook medelijden met Bassie...

11 februari 2015 om 01:43

Voor die jongen zelf is het inderdaad jammer, er bestaat een kans dat hij niet eens wist wat hij had fout gedaan.
Nac valt inderdaad alles te verwijten. Zij hadden niet zo amateuristisch moeten handelen en dit moeten weten.

Een ontroerend verhaal van Rouwelaar, maar het gaat om Nac, niet om die jongen. We kunnen allemaal wel een zielig verhaal op gaan hangen over spelers van buiten de EU.

11 februari 2015 om 07:21

Het gaat wel degelijk om die jongen, aangezien hij niet mag spelen tot het geregeld is. Dat NAC voor de zoveelste keer erg amateuristisch in het nieuws komt, maakt het verhaal extra zielig.

11 februari 2015 om 08:08

Hoeveel spelers van buiten de EU mogen hier wel niet spelen. Honderden. Spijtig voor hem, maar het is niet anders. Andere spelers moet NAC ook een contract aanbieden, dat geld dan ook voor deze speler.
Hij had gewoon bij Rode ster Belgrado moeten blijven.

11 februari 2015 om 10:31

citaat
Wettelijk geldt dat werkgevers voor werknemers met de Kroatische nationaliteit over een tewerkstellingsvergunning moeten beschikken. Zukanovic, negentien jaar, heeft deze vergunning echter niet.
Einde citaat.

Volgens mij is Kroatië echt wel een EU land, dus of het staat niet goed in het artikel of er is niets aan de hand

Heb het ff opgezocht Milos Zukanovic komt niet uit Kroatië maar uit Servië

11 februari 2015 om 10:51

Als je het voetbal de laatste jaren hebt gevolgd, zal je wel bekend zijn met het fenomeen dubbele nationaliteit...

11 februari 2015 om 11:00

Als hij ook een Kroatische nationaliteit heeft, dan heeft hij dus geen werkvergunning nodig, wat Kroatië is een EU land.
Lijkt mij dat het onderzoek dan in 2 minuten klaar is, gewoon naar het paspoort kijken, aangezien dat niet zo is, denk ik niet dat hij een dubbele nationaliteit heeft.
Maar het kan wezen dat ze bij de Knvb wat moeite hebben om zoiets te onderzoeken en dat ze niet weten dat Kroatië sinds 2013 lid is van de Eu

Wat voetbal volgen met dubbele nationaliteit te maken heeft ontgaat mij een beetjel, of jij moet denken dat alleen voetballers een dubbele nationaliteit kunnen hebben.

11 februari 2015 om 13:26

@wandering

Voor werknemers uit nieuwe EU-landen zijn de regels iets anders. Zij kunnen tot maximaal 7 jaar na de toetreding van hun land tot de EU te maken krijgen met beperkingen

Kroatie is pas een goed jaar lid (2013) en heeft niet het arbeidersrecht van de EU Landen.

11 februari 2015 om 13:34

Oké thx voor de info, heb ik dus even gemist, sinds wanneer is dat?

12 februari 2015 om 01:55

Pak weg sinds 1989. Maar net als andere nationale regels verandert dit steeds. Het wordt dus steeds aangepast. Het hangt ook van het nieuwe lid af ,hoe hun nationale regels zijn tot arbeidsrecht.

En dat is nacompetitieclub nr 1 als ze puntaftrek krijgen

11 februari 2015 om 14:39

Stel dat alle wedstrijden dat hij meegespeeld heeft reglementair gaan verliezen. 3-0 is dan het meest voorkomend. Verliezen ze 2 punten. Dan hijgt Dordrecht in de nek. Het zou ook kunnen dst ze nog zwaarder worden gestraft en extra punten verliezen. Dan is de club ten dode opgeschreven. Weet iemand anders hoeveel ploegen in vergelijkbare situaties kregen?

11 februari 2015 om 20:57

Barendrecht verloor een 10 punten in te topklasse voor 1 wedstrijd.

11 februari 2015 om 22:27

als dit ook voor Nac geldt kun je bijna op je vingers natellen dat NAC gaat degraderen.

Ben ik de enige die zich afvraagt waarom ter rouwelaar een collum in het friesch dagblad heeft

11 februari 2015 om 05:26

Miss ondat t un fries is?

Bassie regels zijn regels hè!!!!je medelijden hebben met robert maaskant dat hij nu al op zijn bek gaat!!!!!

nou, ter rouwelaar, dit is dan toch echt de fout van de club, het is jammer voor de speler. Hopelijk komt het goed en strijken ze over hun hart heen.

Natuurlijk valt de speler zelf in dit geval niets te verwijten. Je kunt niet verwachten dat die zich op die leeftijd gaat verdiepen in alle regeltjes in Nederland. NAC had dat natuurlijk wel moeten doen. Ik weet nog dat volgens mij PSV een aantal jaren geleden een niet speelgerechtelijke speler had opgesteld in het bekertoernooi. Toen is besloten dat deze wedstrijd werd omgezet in een nederlaag voor PSV waardoor ze uithet bekertoernooi lagen. Het zou mij dan ook niet verbazen dat deze drie wedstrijden worden omgezet in een nederlaag. Dat zou dan volgens mij betekenen dat NAC 2 punten gaat verspelen en dat Willem II en Excelsior er beide 2 punten gaan bijkrigen omdat deze wedstrijden waren geeindigd in een gelijkspel. Ik denk dat als Willem II en Excelsior een klacht gaan indienen bij de Knvb of zelfs nog hogerop dat ze dan absoluut gelijk gaan krijgen. Volgens mij kan de Knvb weinig anders.

11 februari 2015 om 10:41

Ben het niet helemaal met je eens, misschien die speler niet direct, maar zijn zaakwaarnemer toch zeker wel.
Toen ik in het buitenland ging werken heb ik mij ook eerst op de hoogte gesteld wat er allemaal nodig was, wel of geen werkvergunning, wat te doen met de belastingen/ verzekeringen etc.

11 februari 2015 om 11:05

Toen heb je zelf gesolliciteerd? Want in dit geval vraagt een werkgever om jou komst. Dan is het wel de verantwoordelijkheid van de werkgever de zaken te regelen.

Door het onderzoek van de KNVB, Jelle? Of door geblunder van jouw club?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. El AllouchiMiddenvelder203
D. MaloneMiddenvelder200
N. VenemaAanvaller194
S. van HooijdonkAanvaller1812
H. DoganAanvaller143
N. OlijKeeper190
M. BilateAanvaller133
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
21 fans
Keeper, 40 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren