'Vier jaar geleden hadden we hem al op het oog, toen was hij niet haalbaar'

Donderdag, 5 februari 2015 om 07:50Bart Kruyt

Oleksandr Iakovenko kende woensdag een debuut voor ADO Den Haag om niet snel te vergeten. De aanvaller werd op 'deadlineday' overgenomen van Fiorentina en trainde pas een keer mee bij zijn nieuwe club, maar stond woensdag direct in de basis tegen FC Twente. Hij bewees direct een meerwaarde te zijn voor ADO, door de score te openen in de uiteindelijke 2-0 overwinning.

/

Henk Fraser is dolblij met de komst van Iakovenko, mogelijk gemaakt door de financiële steun van de nieuwe clubeigenaar Wang Hui. "Een jaar of vier geleden hadden we hem al op het oog", zei de oefenmeester van ADO tegen het ANP. "Toen speelde hij nog bij Anderlecht, maar toen was hij niet haalbaar. Hij mist nog wel wat wedstrijdritme, maar je ziet aan alles dat het een hele mooie voetballer is. Altijd balvast en hij houdt ook altijd dreiging. Dat misten we."

Naast Iakovenko werd de aanval van ADO ook versterkt met Wilson Eduardo, die wordt gehuurd van Sporting Portugal. Ook hij begon tegen Twente direct in de basis en is volgens Fraser een duidelijke aanwinst voor zijn elftal. Zaterdag speelt ADO een erg belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie: dan gaan de hofstedelingen op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht.


Poll

Denk je dat ADO Den Haag de nacompetitie gaat ontlopen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door c_h_a)

Goed voor je vertrouwen als ploeg zijnde, dat je direct na 2 aanwinsten van Twente wint. Wellicht zijn dit 2 spelers waar de rest van de selectie zich aan op kan trekken. Zag er leuk uit wat ze lieten zien gisteren, zijn toch voor mij onbekende namen.

Met andere woorden: Onze chinese vriend is een geschenk uit de hemel die dit allemaal mogelijk maakt...

Bla bla bla, dat standaard slappe geouwehoer altijd.

Hoop verder dat ADO het goed doet, een echte volksclub met fanatieke aanhang, niets mis mee!

5 februari 2015 om 08:06

Mag ik jullie voorstellen de nieuwe Dimitri Bulykin

Zijn inderdaad beide goede balvaste voetballers met een mooie voorzet, als je dit soort spelers vanaf het begin erbij had kunnen hebben waren we nu ergens rond plek 8-9 terug te vinden.
Het enige wat nog echt mist is een goede centrale verdediger, maar die komt na het weekend weer terug (kanon).

Van de komende 6 wedstrijden speler we er 4 thuis (nac / Zwolle / Heerenveen en Heracles),
en 2 uit (dordrecht en Groningen).
Dit is voor ons de periode om punten te pakken en ons na deze wedstrijden definitief veilig te spelen.
Heb er alle vertrouwen in dat het goed komt!

5 februari 2015 om 08:33

Als je het zo bekijkt, dan is 10 punten nog best te doen voor Ado de komende 6 wedstrijden. Mocht het lukken, dan is Ado zo goed als veilig in mijn ogen. Tenzij ze een nervus breakdown krijgen, maar daar ga ik niet van uit. Winnen van Nac en Heracles moet te doen zijn, waarbij een gelijkspel in Dord het minimale is wat Ado moet kunnen. Zit je al aan 7 punten, Heerenveen, Zwolle en Groningen zijn niet onmogelijk in deze toestand. Heerenveen en Zwolle zijn lastig, maar je speelt thuis. Groningen is uit, maar niet onmogelijk voor Ado in deze flow, dus kan misschien ook wel. Kortom, 10 punten is best te doen.

5 februari 2015 om 08:56

Hoho.. we zitten niet meteen in een flow hé. Dit is de eerste wedstrijd sinds maanden die we winnend afsluiten.

Op zich zou je van Dordrecht / Nac / Heracles moeten winnen, de andere 3 wedstrijden kunnen alle kanten op.

5 februari 2015 om 10:11

De spelers die zijn gekomen, deden het de eerste wedstrijd wel erg goed. Vandaar mijn opmerking flow. Het is wat voorbarig inderdaad. Doelde eigenlijk ook een beetje op Groningen, want die zijn erg wisselvallig.

Weer zo eentje zeker die overal is geflopt, maar in de eredivisie word die topscoorder. Wat een aanfluiting word die competitie ook. Zo krijg je dus steeds minder aanzien, en tel daarbij op de Europese resultaten.

5 februari 2015 om 09:00

Overdrijf je nu niet internationaal hoort de Eredivisie bij de 20 beste competitie van de wereld, dat is toch gewoon een hele prestatie als je kijkt naar het aantal inwoners van nederland en het geld dat wordt gebruikt voor het binnenhalen en betalen van speler.
De eredivisie is nooit 1 van de top 5 competities van de wereld geweest en zal het nooit zijn. Maar we moeten toch blij zijn met wat we hebben.
Hoogste postiie van de eredivisie in Europa was nummer 6 denk ik en nu staan we 8. minimaal verschil

5 februari 2015 om 10:46

Deze conclusies kun je na 1 goal wel trekken inderdaad. Wanneer je 1 goal maakt tegen Twente wordt je gegarandeerd topscorer van de Eredivisie. Daarom is het ook volledig terecht om op basis van deze ene wedstrijd de conclusie te trekken dat de eredivisie geen reet meer voor stelt. Strakke logica Johan!

Geweldige aanwinst voor dit ADO.
Eerst speculeren dat Kramer naar zou Feyenoord kunnen en een paar maandrn later mag die plaatsnemen op de bank van ADO, hoe snel kan het gaan. Kunnen ze trouwens die shirts niet behouden? Gaf me een nostalgisch gevoel.

5 februari 2015 om 08:54

euhmm.. je weet dat Kramer geblesseerd is hé? Daarom speelde hij gisteren niet.
Zodra hij weer fit is speelt hij gewoon spits met op de flanken Wilsen en Jakavenko.
Helaas zal dat dan ten koste gaan van Van Duinen die nu in de spits veel beter tot zijn recht komt dan als valse rechts of linksbuiten.

Dat shirt is inderdaad schitterend (maar dan zonder die touwtjes!!).

5 februari 2015 om 09:01

Nee dat is mij helaas ontgaan. Toch hebben ze nu met Van Duinen een prima invaller die nog het een en ander kan creeeren.

5 februari 2015 om 11:18

Maar van mij mag van Duinen wel blijven staan hoor. Zit veel meer dreiging in en jaagt gewoon constant door. Denk ook dat het afjagen gister de winst heeft gebracht.

5 februari 2015 om 11:51

Lastig verhaal dit, Kramer maakt op die positie wel z'n doelpunten.
Denk dat als Kramer er gisteren gestaan had hij de 2-0 wel gemaakt had, die Van Duinen net voor langs schoot.
Kramer is naar mijn mening wat scherper voor de goal, terwijl Van Duinen veel energie verspilt met het opjagen van de tegenstander.

Hanssen
Zuiverloon
Derijck
Kanon
Meijers
Bakker
Alberg
Kristensen
Wilson
Kramer
Jakovenko
5 februari 2015 om 12:02

Gelukkig hoeven wij de keuze
niet te maken ;-)

Scoorde met geluk, maakte eerst een hands waarna die de bal mee kon nemen. Ik wil hem de komende wedstrijden eens zien. Een zwaluw maakt nog geen zomer.

6 februari 2015 om 10:45

Wel eens van aangeschoten hands gehoord? Dat is wanneer de tegenstander de bal tegen je hand aanschiet zoals Woensdagavond gebeurde. De bal ging naar de hand en niet de hand naar de bal ergo geen hands.

Wat is dat met die shirtjes van Ado? Ja misschien heb ik onder een steen gelegen ofzo?
Maar wat een lelijke shirtjes niet om aan te gluren. Hoop dat ze weer snel in het mooi groen geel gaan spelen...

5 februari 2015 om 10:08

Dat waren shirtjes ter ere van het 110 jarig bestaan, rood groen ist trouwens altijd de kleur van ADO geweest, geel groen is eigenlijk de kleur van FC Den Haag.

5 februari 2015 om 10:34

Ik vond het persoonlijk extreem mooie shirtjes. Als het aan mij ligt gaan ze ooit weer terug naar deze shirtjes en kleuren die ook de werkelijke kleuren zijn van Ado zoals Wandering aangeeft. Het geel groen is inderdaad van Fc Den Haag en die kleuren zijn er nog niet heel lang.

5 februari 2015 om 11:56

dus ze spelen onder de naam ado maar wel in de kleuren van fc..; doet me denken aan pec zwolle die nog steeds in de kleuren van fc zwolle voetballen..dramatisch

5 februari 2015 om 16:12

Dan kijkt mijn vader (holland Sport) nooit meer. Groen Geel zijn de kleuren van de stad. Dit was een compromies. De gemeente Den Haag had op een gegeven moment een plan bedacht om te fuseren met stadgenoot Holland Sport. Voor beide supporterskernen was dat een zwarte periode, maar FC Den Haag zag op 1 juli 1971 het levenslicht.

Ik vond die spits die inviel anders ook erg sterk ogen. Sterk aan de bal, lefgozertje en erg snel.

Nu nog een fatsoenlijke achterhoede en ze spelen volgend jaar weer mee voor de playoffs net als met vd brom

Maakte op mij, los van het koel afgemaakte doelpunt, een zeer sterke indruk. Vooral aan de bal. Door spelers als Iakovenko creert ADO vaker een man meer situatie. Deze jongen houdt vaak 2 tegenstanders bezig waardoor een medespeler meer ruimte krijgt.

Als Kramer en Kanon terug zijn zou ik overwegen om met 2 aanvallende middenvelders te spelen en daarin Iakovenko als aanvallende middenvelder zodat Van Duinen zijn plek niet verliest.

Hansen
Zuiverloon
Derijck
Kanon
Meijers
Alberg
Kristensen
Iakovenko
Van Duinen
Kramer
Eduardo
5 februari 2015 om 10:47

Zo zou ik niet spelen. Kanon speelt bij Ivoorkust zeer goed op de linksback positie.
Gister zag je dat Meijers constant doorschoof naar het middenveld. om 3-4-3 te spelen. Iakovenko moet je op de linksbuiten positie laten staan, daar komt een hoop gevaar vanaf. Wanneer je hem op 10 zet dan haal je Alberg van zijn positie en heb je niets meer aan hem.

Dus laten staan zoals gister of zie mijn opstelling.

Hansen
Zuiverloon
Wormgoor
Kanon
Malone
Alberg
Kristensen
Meijers
Wilson
van Duinen
Iakovenko
5 februari 2015 om 11:08

Interessante variant maar een speler die in top3 topscorerslijst van de eredivisie staat kun je toch niet zomaar op de bank zetten?

5 februari 2015 om 11:17

Ik denk dat in de spelopvatting die we gisteren hadden een van Duinen veel beter tot zijn recht komt in de spits dan Kramer. van Duinen zet veel vaker druk op de tegenstander en is veel sneller als Kramer.

Ik ben zelf ook erg benieuwd naar de keuzes die Fraser straks gaat maken wanneer iedereen er bij en fit is (malone, Kramer, Kanon).

5 februari 2015 om 13:08

Als je toch zo aanvallen wil spelen.. waarom dan niet zo (zie opstelling).
Met Wilson en Jakovenko die dan mee opkomen als buitenspelers en zich laten zakken
bij balbezit tegenstander.
Veel te aanvallend denk ik, maar we zijn wel gelijk van Wormgoor en Derijck af!!

Hanssen
Zuiverloon
Kanon
Meijers
Wilson
Bakker
Kristensen
Jakovenko
Alberg
Van Duinen
Kramer
5 februari 2015 om 13:42

Goede opstelling met Kristensen als controlerende middenvelder.

5 februari 2015 om 17:18

Ja Kristensen gisteren eindelijk weer een goede wedstrijd. Vond m een tijdje wat minder spelen.

We krijgen trouwens van de zomer nog Korte en Gouriye terug die het niet onverdienstelijk hebben gedaan bij Dordrecht en Excelsior. Helaas Korte nu al een tijdje geblesseerd maar was voor zijn blessure zowat de beste man van Dordt

Nog even aankijken hoe Iakovenko en Eduardo het verder doen en als dat goed gaat, dan de mogelijkheid bekijken om ze beide definitief over te nemen.

5 februari 2015 om 11:11

Ben benieuwd of ze bij 1 of beide spelers een optie tot koop hebben met een vastgestelde transfersom ahv de status die ze nu hebben. Zou wel zo handig zijn want anders stijgt de prijs die je in de zomer moet betalen door hun eventuele goede prestaties bij Ado.

voor derest zijn het goede leeftijden, 24 en 27 dus daar heb je nog een aantal jaar wat aan en kun je evt nog doorverkopen.

5 februari 2015 om 11:40

Wat ik wel weet is dat er bij Wilson optie tot koop zit.

5 februari 2015 om 13:49

Klopt voor Wilson is er een optie tot koop...

Eduardo heeft een afkoopsom van 3,5 miljoen.

5 februari 2015 om 12:05

Als ADO echt een optie tot koop heeft met een vastgestelde transfersom van 3,5 miljoen dan lijkt me dat iets te gek voor woorden ondanks dat Wang schatrijk is. Zou ik persoonlijk nooit investeren in 1 speler. Of ADO moet volgend seizoen ergens in Europa de 2e Bony kunnen kopen voor 3,5 miljoen, dan zou ik het wel overwegen. Een jongen die bij Sporting Lissabon niet speelt en verhuurd mag worden schat ik eerder op ca 1 miljoen. Sporting Lissabon is ook een club die al een jaar of 2 in de financiële problemen verkeert. Vandaar ook de schoonmaak van vele spelers en de 1,5 jaar verhuur van Labyad aan Vitesse.

Labyad definitief overnemen van Sporting voor een miljoen of 3 zou ik trouwens wel een verstandige investering vinden gekeken naar het nieuwe Ado wat voor volgend seizoen en de jaren erna ambities heeft.

En hij brengt ook zn vrouw mee naar den haag... Niks mis mee

Viel goed in en als je bij anderlecht en fiorentina hebt gespeeld kan je toch echt ballen. Ben benieuwd

5 februari 2015 om 16:46

Zijn we eindelijk (hopelijk) van dat plastic gras af... komt er zo'n plastic mevrouw langs... bleeughh

6 februari 2015 om 11:41

hahahah ja!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. BroodUnknown
J. AmofaVerdediger
P. BijenVerdediger
D. JanmaatVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

1 fan
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Erik Palmer-Brown heeft de mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren