'Berlusconi geeft niet meer zoveel uit en dat is een probleem voor Milan'

Vrijdag, 19 september 2014 om

Silvio Berlusconi kocht in 1986 AC Milan en investeerde flink in de komst van nieuwe spelers, waardoor de Italiaanse club uitgroeide tot een van de grootste clubs van de wereld. In de laatste jaren is de geldkraan echter dicht gedraaid en moet Milan genoegen nemen met mindere krachten. Vorig seizoen eindigden i Rossoneri op een teleurstellende achtste plek in de Serie A.

/

Gianluca Zambrotta ziet de achterstand op andere clubs uit Europa steeds groter worden. "Berlusconi geeft niet meer zoveel uit als in het verleden en dat is een groot probleem", zegt de voormalig Milan-ster tegen Goal. "Clubs als Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Manchester United en Paris Saint-Germain blijven maar geld uitgeven en daardoor loopt Milan een behoorlijke achterstand op."

"Filippo Inzaghi is nu gearriveerd als nieuwe hoofdtrainer en hij heeft het in zich om het goed te doen", vervolgt Zambrotta. "Maar Milan kan gewoon niet meer zulke grote sterren als vroeger binnenhalen. De Serie A kan niet meer concurreren met de Premier League, waar de budgetten veel hoger zijn. Hier wordt er geen tachtig miljoen euro betaald voor een speler."


Poll

Zie jij AC Milan nog terugkeren aan de Europese top?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door tonysorrentino)

Berlusconi geeft wel veel uit, alleen spijtig genoeg niet aan Ac Milan...

20 september 2014 om 21:25

Aan zogenoemde Bunga Bunga feestjes.... Als ik kon kiezen zou ik ik ook voor de dames hebben gekozen. Voor 15 mil heb je een halve speler. Maar wel 1000 modellen hah

Is dit dan niet een uitstekend moment om te gaan investeren in de eigen jeugd? Italië is een land met 60.000.000 inwoners en heeft vele grote voetballers voortgebracht. Lijkt mij toch dat je daar een uitstekende visvijver voor talent hebt dan?

19 september 2014 om 16:13

Er spelen al een aantal jeugdspelers in het eerste alleen je hebt nooit de zekerheid hierin. Soms dom handelen net zoals bij cristante. Toch wel een goed talent en zomaar verkopen. Dus bij Milan valt het wel mee.

19 september 2014 om 16:13

Dat is volgens mij ook precies wat er gebeurt de laatste jaren. Maar talenten de kans geven staat eigenlijk gelijk aan een daling in niveau. Ik denk dat het op lange termijn goed is voor Italië dat ze moeten terugvallen op jeugd, want ze hebben de faciliteiten niet om de rat-race om het grote geld vol te houden. Goed voorbeeld is Duitsland, waar nu toptalent na toptalent doorbreekt omdat ze 10-15 jaar geleden de jeugdopleiding hebben geordend.

19 september 2014 om 16:38

Duitsland laat de talenten doorgroeien, maar wel om de andere sterren heen. In Italië lopen niet meer de grootste sterren. Het is in verval en zie het voorlopig zomber in, want de echte italiaanse toppers vallen uiteindelijk voor het grote geld in spanje of engeland. In Duitsland zie je dit minder, omdat de echte toppers zich bij Bayern verzamelen, die sterk genoeg is om mee te doen voor alle prijzen in europa. En ze zijn financieel sterk genoeg om ze ook op dat gebied tevreden te houden. Welke topper wilt nu naar milaan of inter?

19 september 2014 om 16:47

Dat verval maakt nu juist zijn ommekeer. Het enige verschil is dat Italië op het moment minder geld hebben dan de toppers uit Engeland Spanje en Duitsland. Zoals Juventus heeft vidal en pogba kunnen behouden. Alleen als ze bakken met geld waard zijn verkoop je ze. Dat hebben we toen ook gedaan met Zidane bijvoorbeeld. Je wilt ze liever niet kwijt maar met dat geld haal je misschien 2 potentiële nieuwe toppers.

19 september 2014 om 16:49

Onzin! In Duitsland spelen er alleen sterren bij Bayern en om nou te zeggen dat veel duitse jeugd toepassen. Duitse opleidingen zijn gewoon erg goed maar niet beter vanwege de sterren. Daarnaast heeft Juventus een team vol met sterren.
Er komt een geweldige generatie aan in Italie maar het probleem ligt bij de oude stadions, het hooliganisme en als gevolg hiervan mindere tv gelden en omzetten dan in de Premier/top van de primera en de Bundesliga.

Italie is hard opweg terug te komen met allemaal gezonde clubs die stapje bij stapje zich omhoog werken. Zie Napoli, Fiorentina, Roma. Het is wachten tot de grootmachten uit Milaan zich weer laten gelden en je hebt een geweldige competitie die in de breedte sterker is dan welke competitie dan ook. Daarnaast zijn een hoop clubs de stadions aan het vernieuwen en dit kan alleen maar zorgen voor inkomsten.

De grote kracht op dit moment is gewoon het niveau van de Serie A, die gewoon nog steeds enorm hoog is, een Zlatan geeft niet voor niets aan dat de Serie A de moeilijkste competitie is voor een spits.

19 september 2014 om 16:30

Ik heb het gevoel dat er diverse mensen boven in bij Milan zitten zoals Galliani die alleen met hun eigen hagje bezig zijn.
Daarnaast is kijken naar de jeugd niet de oplossing want ze zitten gewoon zo diep in de schulden dat er elk jaar echt een monster bedrag aan rente betaald moet worden.

19 september 2014 om 16:51

Denk niet dat ze hun hachtje redden. Ze zijn een beetje oud aan het worden. En soms is het tijd om te vernieuwen. Dit jaar hebben ze het niet heel slecht gedaan maar ze zijn een aantal jaren toch erg slecht bezig. En over de schulden weet ik het niet precies. Volgens mij licht het meer zoals in de tekst staat. Berlusconi zijn geld raakt steeds meer op omdat hij steeds minder macht krijgt in Italië. Hopelijk blijft het zo. Heb niks tegen Milan hoor alleen Berlusconi had natuurlijk allang de gevangenis in gemoeten.

Ze hebben gewoon een mooi team met potentie

Tsja, dat krijg je he, Bunga-bunga feestjes kosten waarschijnlijk ook best wat.

Maar even zonder gekkigheid: Geen enkele PL-club heeft ooit 80 miljoen aan 1 speler uitgegeven. Daarvoor moet je in Spanje zijn. PL clubs hebben wel gewoon veel te besteden, simpelweg omdat er zo enorm veel mensen naar de PL kijken. En ik denk niet dat dat gaat veranderen, qua naam zijn de Engelse topclubs in Azie met afstand het best vertegenwoordigd. Arsenal, Chelsea, United en Liverpool alleen al hebben meer fans dan de Spaanse en Italiaanse top gecombineerd in Azie. En Duitsland doet het niet slecht, maar haalt het ook absoluut niet bij Engeland.

19 september 2014 om 16:20

Man Utd heeft recent nog 75 miljoen uitgegeven aan Di Maria, dat komt wel in de buurt.

19 september 2014 om 16:21

Di Maria naar man utd?

19 september 2014 om 16:33

70 is hetzelfde als 80? Dat moet ik dan eens aan mijn baas uit gaan leggen.

19 september 2014 om 16:53

Ja want dat is wel een heel groot verschil hee. Blijft beide een boel geld. Hoop dat mijn club er nooit aan mee zal doen. Tot nu toe gaat het prima

19 september 2014 om 16:57

Stravven Leuk bijdehandje. Ten eerste is het 75 ten tweede kan het oplopen tot 85.

19 september 2014 om 19:09

Duitsland haalt het niet bij Engeland? De gedoodverfde kampioen van de BPL speelt gelijk tegen de nummer 4 van vorig jaar. Verder heeft Bayern van manchester city gewonnen en BVB van Arsenal.. Zegt genoeg lijkt me. Je overschat de Engelse competitie schromelijk.

Het is mogelijk dat Milan terugkeert naar de Europese top, maar dat kunnen ze niet zelf doen. Ze zijn afhankelijk van de competitie waar ze in spelen. Zolang andere Serie A clubs blijven falen in Europa is het voor spelers, sponsoren, coaches e.d. geen aantrekkelijke optie.

Alleen als de hele Serie A zichzelf naar een hoger niveau kan tillen dan is het mogelijk om weer een topclub te worden. Berlusconi kan echt niet zomaar miljoenen in Milan pompen i.v.m. de Financial Fairplay.

De Serie A komt langzamerhand uit een diep dal, maar er zijn nog te weinig ontwikkelingen om bij de top aan te sluiten. Het is voor clubs moeilijk om shirtsponsers te vinden en daar loop je bijvoorbeeld al heel veel inkomsten mee mis. Hetzelfde geldt voor stadions waar je nog geen drankje of broodje kunt kopen, maar die van thuis mee moet nemen. Het zicht op de velden is erg slecht en het percentage buitenlanders is te hoog.

De grote clubs zijn veel bezig met het promoten in continenten als Azië alleen daar zijn ze stiekem veel te laat mee begonnen. Clubs als Barcelona, M. United, Real Madrid en Bayern Munchen zijn onze clubs al lang voor op dat gebied. Het zal dus enige tijd duren voordat dit daadwerkelijk effect heeft op het aantal kijkers en kopers van merchandise.

Wat betreft de stadions zie ik een zeer goede ontwikkeling. Juventus heeft in 2011 een splinternieuw stadion geopend en vele zullen nog volgen. Het stadion van Udinese moet ook eind 2014 gereed zijn, dus die spelen op korte termijn in een stadion zonder sintelbaan en met 25.000 man i.p.v 42.000 wat veel te veel was. Ze hebben namelijk een van de kleinste supportersgroepen in Italië.
Roma heeft al zeer concrete plannen en daar zal het stadion voor 2016/17 af moeten zijn (zo uit mijn hoofd). Verder zijn Atalanta, Catania en Sampdoria in een vergevorderde staat voor een 99-jarige lening om een nieuw stadion te bouwen. Bij andere clubs als Napoli, Inter, Milan en Catania zijn er al plannen alleen moeten ze het nog weten om te zetten in de werkelijkheid.

Een van de speerpunten onder de nieuwe Figc Tavecchio is de jeugd en het buitenlanders percentage verminderen en daar ben ik het zeer zeker mee eens. Clubs besteden de laatste twee jaren veel aan de jeugd met als grote voorbeeld Lazio die tweemaal achter elkaar kampioen zijn geworden in de Primavera. Zo haalde ze buitenlandse talenten binnen als Keita Balde en Onazi, maar hebben ze ook Italiaanse jongens als Cataldi en Fillipini die een grote toekomst te gemoed staan.

Misschien wel een van de belangrijkste punten binnen Italië zelf is het hooliganisme. De ultras in Italië zijn doorgeslagen. Waar ze er in Engeland op tijd bij waren hebben ze het in Italië laten varen.
De Ultra-groepen hebben veel te veel macht binnen de clubs. Kaartverkopen dalen, want families durven niet meer in het stadion te komen met hun kinderen. Het Noorden wat het Zuiden belachelijk maakt en vice versa. Buiten de stadions om zijn er ook te vaak rellen en binnen de club hebben ze teveel te zeggen.
Ik neem als voorbeelden Atalanta Bergamo en S.s. Lazio waar ultras een oppermachtige rol hebben. Als men het niet eens is met de president van de club ontstaan er rellen en blijven ze weg uit het stadion totdat de president het terugdraait of zijn wil niet uitvoert. Op deze manier is het onmogelijk om de projecten van de club uit te voeren.
Zoals ik al zei moet er ook veel minder vandalisme en geweld buiten en binnen de velden komen. Afgelopen week hebben zich opnieuw enkele incidenten voorgedaan. Roma supporters hebben een Cska supporter gestoken (ook andersom), 82 AS Bari fans die zijn opgepakt voor rellen in de uitwedstrijd tegen Frosinone en de Latina fan die zwaar is mishandeld door vier knaapjes van Livorno.

Hopelijk kan de Serie A weer gauw terug naar haar gloriedagen, maar er is nog veel te doen. Met name de inkomsten die moeten stijgen, waardoor de competitie vanzelf aantrekkelijker wordt.

19 september 2014 om 17:00

Denk dat in het algemeen elke club in Europa wel goed gaat doen. We hebben allemaal wat betere spelers. Over de stadions ben ik ook erg blij. Lees steeds meer clubs die plannen hebben. Werd zeker tijd. Bijna alle stadions in Italië zien er niet uit. Over het noorden en zuiden is nooit anders geweest en ga je zeker moeilijk eruit krijgen. Betrap mezelf ook wel eens op als ik met familie praat in Italië. Maar de hooligans moeten ze zeker aan gaan pakken kijk al naar de rellen van vorig jaar. Echt niet normaal meer.

19 september 2014 om 17:11

Ik heb veel vertrouwen in Juventus, Fiorentina en Inter dit jaar. Napoli zal de groepsfase overleven, maar ik weet niet hoe serieus ze de Europa League zullen nemen. Torino heeft dit jaar een zeer matig team maar de 1/16 finales moeten er in zitten, bij Roma is het hopen op een stuntje. Over het algemeen dus positieve gevoelens voor mij.

Waar kom je vandaan als ik vragen mag?

19 september 2014 om 22:15

Ik kom uit een dorpje dat in de buurt ligt van Cremona. (ongeveer 2/3 uur onder Milaan) Op mijn 9e ben ik naar Nederland gekomen. En jij ?

19 september 2014 om 18:01

Ik vind het niet serieus wanneer je een 99 jarige lening aangaat voor een nieuw stadion. Een stadion gaat normaal gesproken een jaartje of 30 mee, daarna moet je al gaan renoveren.
Dat de Serie A in Azie minder populair is dan andere competities hebben de clubs ook aan zichzelf te danken. Voorbeelden waren Juve en Inter met hun catenaccio, waar na de 1-0 de bus geparkeerd werd. Dat is voor het gros van de voetballiefhebbers minder aantrekkelijk dan het spel in Spanje of Engeland.

19 september 2014 om 21:14

@bianconeri, uitstekend samengevat, je leest vaak onzin over dit topic, maar ik denk dat je hier de nagel op z'n kop slaat. Had het niet beter kunnen verwoorden

Dus in Italië slaat de nivellering ook toe. Met andere woorden: Italië gaat ook afhaken als top-voetballand. Zo blijven door het gedoogbeleid van de Uefa nog maar Engeland, Spanje, Duitsland over. Voor het gemak sla ik Frankrijk even over, omdat daar eigenlijk alleen Paris SG met de top kan wedijveren. Het beleid van de Uefa heeft volstrekt gefaald met betrekking tot de CL, de El
Door de oren te laten hangen naar de rijke clubs uit die landen wordt door toedoen van de Uefa het voetbal in de kleinere landen kapot gemaakt en is het niveau in die landen bedroevend te noemen.
De rijken worden steeds rijker en de armen blijven maar in de marge aanmodderen door toedoen van de Uefa.
In de poulefase van de CL zijn clubs uit de kleinere landen doorgaans kanonnenvoer, zo niet, dan heeft dat te maken met de instelling van de topploegen of er wordt een veredeld tweede elftal opgesteld. En in de EL komen doorgaans vanaf de kwartfinale alleen nog maar clubs voor die afgehaakt zijn in de CL. En dat zijn doorgaans ook alleen maar clubs uit de grote voetballanden.
De laatste paar jaar schermt men met Financial Fair Play regelgeving om de zaken weer enigszins recht te trekken, maar dat heeft niets te maken met het op een hoger peil brengen van het voetbal in zo veel mogelijk landen. Dat heeft alleen maar te maken met het huishoudboekje van de clubs dat er keurig moet uitzien.
Uefa bedankt voor jullie wanbeleid met betrekking tot de kleinere voetballanden waardoor het club-voetbal in die landen naar de verdommenis is gegaan.
In de Volkskrant van afgelopen zaterdag stond een artikel van Willem Vissers dat aan duidelijkheid niets te wensen overliet. Niet dat ik het daar helemaal mee eens was, maar het artikel liet mensen wel nadenken.

19 september 2014 om 17:04

Milan vertegenwoordigt niet heel de serie A. Bijvoorbeeld Juventus en Roma worden steeds groter en komen langzaam weer terug naar de top. En wanneer dit gebeurd kan de hele competitie van meegenieten. Zoals inkomsten van televosiegelden. Het enige probleem bij Milan is dat Berlusconi weinig geld uitgeeft. Dit komt omdat hij steeds meer macht verliest.

19 september 2014 om 17:23

Juve is altijd groot gebleven ook milan ia nog altijd een grote club ook As roma en inter hebben grote talenten. serie a zal altijd een grote compititie blijven. T zegt genoeg dat bijv Pogba en Vidal el sharaawy zijn gebleven.

19 september 2014 om 18:04

Dat de kleine kindertjes in Nederland allemaal een shirt van Real Madrid of Barcelona willen hebben ipv Ajax of Feyenoord is niet de schuld van de Uefa. Het helpt deze clubs wel bij het genereren van meer inkomsten omdat ze hun tv rechten ook in het buitenland goed kunnen vermarkten en daar bovenop nog een pak geld met merchandising verdienen. De fans zijn het gedeeltelijk ook zelf schuld.

Het is ook gewoon te gek voor woorden dat er tegenwoordig zo veel geld wordt betaald voor een speler.

Milan heeft dit jaar een gevaarlijk team die kunnen meestrijden om de CL plekken met Bonaventura hebben ze een topper in huis gehaald, en met wat geluk hervind Torres zich en doen ze weer op alle fronten mee. zoniet is een Zaza of Joel (die costa ricaanse jongen) het enige wat ze nodig hebben. Al zijn dit geen makkelijk haalbare jongens (zaza is eigendom van Juve en Arsenal ziet het vast wel zitten in Campbell)

19 september 2014 om 17:53

Arsenal laat Campbell toch wel echt heel weinig spelen momenteel, onbegrijpelijk want die man is toch wel veel beter dan Sanogo...

19 september 2014 om 19:47

Ik denk dat hij zijn kansen wel gaat krijgen, sowieso zie ik niet wat Wenger met Sanogo wil.

Milan komt er heus wel terug bovenop, het probleem is dat de rest van de serie A moet volgen willen ze bijbenen met de topcompetities.. Ik begrijp alleen niet dat AC Milan met een begroting van 250m geen geld kan uitgeven aan spelers. Ook al is het maar 1 topper (sub-topper) per seizoen.. als je kijkt naar clubs als Everton of Atletico Madrid die miljoenen uitgeven ( Lukaku , Mandzukic) waar hun inkomen veel kleiner is dan die van AC, denkt ik toch bij mezelf dat een club als AC Milan dit zonder moeite zou kunnen doen, ook al hebben ze een hoger loonbudget dan de laatstgenoemden. al bij al maak ik mij niet zo een zorgen om AC, dankzij zijn historie en statuut zullen de topspelers wanneer het financieel iets beter gaat heus wel terug komen.

19 september 2014 om 23:52

Vanaf er spelers als Mexes,bonera,zaccardo,robinho,matri... die serieus wegen op de begroting maar sportief niets (meer) toevoegen weggaan zal er geld vrijkomen.

Maar zoals je al zegt is de loonlast bij Milan heel hoog, en ze proberen een gezonde club te worden, dus ze moeten positieve cijfers hebben. Een van de andere problemen is dat Milan teweinig inkomsten heeft uit transfers, Galliani is een meester in het kopen. Maar laat zich vaak vangen bij het verkopen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1679 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Parma213
9.Torino20-3
10.AC Milan20-3
12.Bologna16-4
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RomagnoliVerdediger150
K. PiątekAanvaller154
H. ÇalhanoğluMiddenvelder142
G. DonnarummaKeeper140
F. KessiéMiddenvelder131
SusoAanvaller131
Lucas PaquetáMiddenvelder120
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

Italië
10 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United en Arsenal zijn in de race om de handtekening van Dejan Kulusevski. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren