België maakt WK af zonder verdediger: ‘Barst in het kuitbeen’

Vrijdag, 27 juni 2014 om 20:35Gijs Freriks

Anthony Vanden Borre komt op het WK in Brazilië niet meer in actie. De rechtsback van de Belgische nationale ploeg liep donderdag in de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea (1-0 winst) een ‘barst’ in zijn kuitbeen op, zo bevestigt bondscoach Marc Wilmots via Twitter.

/

De 26-jarige verdediger blijft wel bij de groep. Vanden Borre, contractspeler van Anderlecht, deed in de eerste twee duels met Algerije en Rusland niet mee, maar begon tegen Zuid-Korea in de basis. Vanden Borre kreeg in de slotfase een flinke tackle te verduren en daags na het duel was de enkel al erg gezwollen. Foto’s in het ziekenhuis brachten een kuitbeenblessure aan het licht.

Vanden Borre staat minimaal zes weken aan de kant en dat betekent dat hij ook de seizoensstart bij zijn werkgever mist. Anderlecht lijkt zich hierdoor te moeten oriënteren op het halen van een extra rechtsback, want Guillaume Gillet wordt nadrukkelijk met een vertrek in verband gebracht.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door rosa)

Hij was waarschijnlijk liever gebeten

27 juni 2014 om 20:43

Dikke kans van wel, dan had hij in ieder geval geen blessure opgelopen

27 juni 2014 om 20:57

haha babymongo, hoor ik daar milde kritiek op 9 wedstrijden en 4 maanden?

als ik autorijd, heb ik in principe ook liever een rare maniak die mijn voorruit komt inslaan terwijl ik ongedeerd blijf dan een flinke botsing met letsel, maar dat er Tijdens Het Rijden ongelukken kunnen gebeuren is tenminste nog logisch en begrijpelijk... rare maniakken niet, en daar dient de rest ons zo goed mogelijk tegen beschermd te worden

afijn, even ontopic: sneu voor die jongen, volgens mij speelde hij een behoorlijke pot. Kunnen we hem eigenlijk al officieel mislukt in het buitenland beschouwen of heeft hij nog ambities om dat weer te proberen?

27 juni 2014 om 23:00

Beste vergelijking ooit. Hans Kraay Junior is online dames en heren

27 juni 2014 om 23:13

Voor het trekken van scheve vergelijkingen krijg je van mij een dikke 9!

28 juni 2014 om 03:05

Jij kunt blijkbaar niet de meerwaarde in zien waarbij het voorbeeld ver van de vergelijking afstaat maar het principe daarvan juist exact hetzelfde is.

Jammer, want het is echt een beest. Geeft ook werkelijk alles.
Was een enorm talent en willigt die belofte langzaam in.

27 juni 2014 om 21:42

Een beest? Laat me niet lachen man. Zeer matige speler dit.

27 juni 2014 om 22:50

nec4life1

zeer matige speler? Ken je hem uberhaubt wel? Of kijk je enkel wedstrijden van Nec, met de beste backs ter wereld?

Vdborre had en heeft minstens evenveel talent als generatie- en stadsgenoot Kompany, mss wel meer. Maar er staat of stond geen goede kop op al dat talent. Nu begint hij eindelijk zijn verstand te gebruiken. Had hij het verstand van Kompany hij was bij de 3 beste Rb's ter wereld, daar ben ik zeker van.

28 juni 2014 om 00:03

Ik kijk zeker niet alleen wedstrijden van NEC en ik heb zeker niet gezegd dat wij goede backs hebben gehad afgelopen seizoen hoor. En nee, deze man speelt slechts (met alle respect) voor Anderlecht. Kom op man, goede backs spelen bij topclubs (zeker 26-jarigen). Als je als 26-jarige in de Belgische competitie speelt dan betekent dat dat je een gemankeerde speler bent. Goede backs spelen dan bij topclubs in Duitsland, Spanje, Italië, Engeland en Frankrijk.
Het zegt overigens al genoeg dat ze bij Belgie liever een centrale verdediger op de rechtsbackpositie neerzetten dan een echte rechtsback lijkt mij.

28 juni 2014 om 00:55

Dan is het duidelijk dat je hem niet kent. Debuteerde bij Anderlecht al op zijn 16de. Zijn eerste interland speelde hij op zijn 17de.

Het enige probleem bij hem was zijn mentaliteit. Is typisch een jochie van de straat. Maar qua talent staat hij toch in de top-5 van de huidige selectie van de Rd.

Is ondertussen zelf geruime tijd werkloos geweest. Is sinds januari 2013 pas terug echt voetballer en deed dat voor een minimumloon (1000€/maand)

28 juni 2014 om 04:59

als je hem toch niet genoeg hebt zien spelen, praat dan gewoon liever niet. beter dan jezelf voor paal zetten, want vandenborre is gewoon uitstekend bezig dit seizoen en zou echt niet misstaan bij zeer goede clubs in europa.

28 juni 2014 om 05:14

Inderdaad , ik ben supporter van Brugge maar ik geef eerlijk toe dat VDB beter is dan onze Meunier. Technisch sterk , aanvallend brengt hij ook veel mee en hij heeft een uitstekende splijtende pass waarmee hij iemand alleen voor de goal kan zetten.

28 juni 2014 om 06:06

Informeer u beter ipv zo te reageren,je volgt duidelijk het Belgisch voetbal niet.

Speelde gisteren beter dan Alderweireld in de voorgaande wedstrijden.

27 juni 2014 om 20:44

Wilmots heeft dan ook de rare gewoonte om centrale verdedigers op de backpositie te zetten, dus wat je zegt vind ik niet zo vreemd.

27 juni 2014 om 21:10

Belgie heeft ook geen echt goede rechtsbacks, das t probleem.

27 juni 2014 om 22:52

Vanden Borre en Meunier zijn sowieso al beter dan Alderweireld, dus dat is ook niet waar. Linksback is een groter probleem.

27 juni 2014 om 23:52

Cavanda,vdb,meunier

28 juni 2014 om 06:07

Kvind Vandamme nog meekunnen op niveau maarja hij is er niet bij voor LB

27 juni 2014 om 21:31

Inderdaad! En toby sta op geelscherp dus als we tegen de vs doorgaan en hij pakt geel dan zitten we met ciman op de rechtsbak tegen Argentinië?

Kan goed voetballen deze man en snap daarom ook niet dat Wilmots Alderweireld als basisklant rechtsback zet terwijl deze Vanden Borre veel meer brengt als rechtsback. Nu heeft hij geen keus meer natuurlijk, sneu voor deze jongen, vond hem sterk spelen gisteren!

27 juni 2014 om 21:22

Alderwereld speelt altijd omdat Vandenborre verdedigend gewoon dramatisch is. Laat vaak zijn man lopen. Moet het van zijn rushes hebben maar tegen een goed land is het een risico om hem op te stellen

28 juni 2014 om 04:06

Ken jij iets van voetbal?? Alderweireld is geen rechtsback en maakt defensief ook fouten. Hij is echt niet beter dan vdb. Wat zeg ik? Vdb is en zal altijd beter zijn dan Alderweireld..!

29 juni 2014 om 01:43

Dan heb jij hem niet veel aan het werk gezien. Vdb is defensief uiters zwak en dat je hem beter vind dan Toby op verdedigend vlak toont aan dat jij er niks van kent

30 juni 2014 om 01:28

VDB zwakker dan Toby? Met Toby krijg je sowieso meer defensief werk want die geraakt niet over de middenlijn.

En Toby beging een strafschopfout tegen Rusland, die gelukkig voor hem niet bestraft werd. Ook in de 1e wedstrijd tegen Algerije kwam de bal die de penaltyfout van Vertonghen inleidde, vanop zijn flank. VDB hield Son uit de wedstrijd, de sterkste aanvaller die we tot dusver al tegengekomen zijn.

Alderweireld overtuigde niet in de eerste 2 wedstrijden terwijl VDB net toonde dat hij altijd als basisspeler op RB had moeten starten.

Erg zuur voor hem vond hem best goed spelen. Denk dat hij trouwens wel beter kan doen dan Anderlecht.

27 juni 2014 om 21:52

Ik denk dat je Alderweireld bedoelt haha.

Spijtig want het is de enige echte back die we hebben, in aanvallend opzicht 1000x beter dan Alderweireld.

27 juni 2014 om 20:50

Hij is op de rechtsback zelfs 10000000000x beter. Alleen ziet Wilmots dit niet in. Ook op links is bv een Van Damme 100x beter dan Vertonghen. Let wel: enkel op die positie. Vertonghen is overal beter maar is geen echte linksback.

Onbegrijpelijk dat Wilmots slechts 1 rechtback en allemaal centrale verdedigers heeft opgeroepen.

27 juni 2014 om 21:27

Van Damme? Laten we wel serieus blijven. Verdedigend is Van Damme bijzonder matig en al helemaal als hij een snelle technische buitenspeler tegen zich heeft. Tshimanga is dan weer bliksemsnel maar veel te wisselvallig en De Bock pakt nog teveel kaarten en is te onrustig.

Geen van die drie spelers zijn betere linksbacks dan Vertonghen.

28 juni 2014 om 03:54

Daar vergis je je in. Het zijn namelijk echte linksbacks. Dat is het essentiële verschil. Maar goed, misschien speel je zelf geen voetbal...

Ik heb duidelijk gezegd dat Vertonghen een betere voetballer is, maar geen betere linksback...

Alsof die andere landen allemaal een speler van real madrid op die positie hebben lopen..

Wake up zou ik zo zeggen

28 juni 2014 om 08:41

"misschien speel je zelf geen voetbal". Wat een droevige opmerking. "ad hominem" noemt men zoiets.

Het heeft geen belang dat Van Damme een echte linksback is. Er bestaat zoiets als een niveauverschil. Anders hadden we net zo goed Verboom nog kunnen meenemen. Van Damme is simpelweg te zwak om met dit elftal mee te gaan en zelfs een Vertonghen uit positie is beter dan een Van Damme in positie. Dat er sommigen een romantisch beeld hebben van Jelle die, zoals in de Belgische competitie, mee opstoomt ... tja. Hoe deed Jelle het dit jaar tegen Europese tegenstanders?

Reageer een beetje normaal zou ik zeggen.

28 juni 2014 om 12:59

Ik had een glaasje op, maar blijf bij mijn mening dat een echte linksback zich meer in zijn sas voelt dan een centrale verdediger op links te zetten.

Dit zegt overigens Vertonghen zelf. Wie heeft er dan gelijk? Een topvoetballer of iemand die reageert op een forum?

Snap die Wilmots zowiezo niet. Stelt 2 Cb's op als full backs, de ene heeft de afgelopen seizoen nog geen 204minuten gespeeld en de andere kan niet als LB spelen al hoewel hij dat wel bij Tottenham doet maar ja, iedere week er niks van bakt op die positie. Daar bereik je natuurlijk niks mee. Gewoon die Vertonghen in het centrum zetten of Van Buyten houden en 2 normale backs op de back posities. Heb je die niet? Zet dan een speler die wat toevoegt in balbezit of balverlies met een beetje snelheid. Deze 2 cb's daar zijn echt waardeloos.

Anderlecht kan ook gewoon Mbemba op rechtsback zetten, Deschacht kan centraal uitgespeeld worden en N'sakala op linksback. Anderlecht is het gewoon om de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen met een rare verdediging te spelen. Ze verloren die al eens twee jaar op rij, het ene jaar speelden ze met flopaankoop Samuel en het andere jaar met flopaankoop Hawsawi als ik het goed heb.

Groot gemis voor België want Vanden Borre is natuurlijk een klasse beter dan Alderweireld, die verdedigend een béétje beter is. Niemand die Wilmots begrijpt. Buiten met die man.

27 juni 2014 om 21:26

Die hwasawi kwam maar tot maximaal 5 wedstrijden dacht ik hoor. Is vrij rap vertrokken ook. Bedoel je niet Rnic een paar jaar terug

27 juni 2014 om 23:57

Rnic is al van veel langer terug!
is van 2008-2009.

En Samuel van 2011-2012, mss bedoelt hij een Jan Lecjacks of een Seck ofzo!

En Hawsawi hebben ze toch 1 mil winst op kunnen maken!

28 juni 2014 om 00:19

Lecjaks is ook al lang geleden hoor? Dacht in die periode van Rnic of er vlak na

Minuutje voor de tackle van die koreaan ging vd Borre heel onrespectvol op de bal staan en uitdagen bij de cornervlag..

Daarna kreeg hij deze tackle aan zn broek..

Volgende keer zal hij wel 2x nadenken voor hij gaat uitdagen.. Duur geintje

Ik heb Anthony Vanden Borre nog geen jaar geleden een wedstrijd zien spelen tegen een Belgische provincialer.
Hij stond 10 kg te dik en werd er een paar keer op zijn flank los afgelopen door één van die provincialers.

Een jaar later is hij weer top en speelt hij zelfs mee op het WK. Sowieso ontgoochelend dat hij nu out is, maar denk dat Vanden Borre zeer tevreden mag terugkijken op wat hij gerealiseerd heeft het voorbije jaar.

Wat dat op die bal staan betreft. Anthony Vanden Borre is iemand die is opgegroeid met straatvoetbal, dat hoort er nu eenmaal bij in zijn spel. Dat provocerende zal altijd zijn tegenstanders hebben ene Avdb zal altijd wel een controversiële figuur blijven met voor- en tegenstanders.

Nu wel hopen dat Alderweireld niet nog een gele kaart pakt indiene we ons plaatsen voor de kwartfinales want dan mag Laurent Ciman opdraven tegen de Argentijnen.

Oei, dit is heel erg zuur voor de belgen. Een goede vervanger is er niet en ze moeten al een speler missen door een rode kaart. Achterin en in het centrum vond ik de belgen al erg kwetsbaar en nu helemaal. Ik denk dat dit het einde betekent voor de belgen.

Als Alderweireld nu geel pakt en we gaan door moet Ciman op de Rb.... Ciman nondedju. Ciman!!!!! Waarschijnlijk tegen Messi. Ciman tegen Messi!!!! Fuck!!!

Had hij maar Meunier ook mee. Al zou die Messi ook niet kunnen tegenhouden wss, maar voegt aanvallend tenminste iets toe zoals Vanden Borre

27 juni 2014 om 23:58

Denk dat een Defour perfect de rechtsback zou kunnen pakken! ( Veel meer vertrouwen in als een Ciman) maar die heeft weer uiterst idioot rood gepakt!

Gewoon hopen dat hij geen geel pakt hé!

28 juni 2014 om 00:20

Misschien is Dembele beter. Is heel snel en moeilijk van de bal te zetten en is aanvallend ook beter.

28 juni 2014 om 08:43

Heeft Chadli ook niet eens noodback gespeeld? Ik meen me daar iets van te herinneren.

28 juni 2014 om 09:55

Jongens, kijk eens de regels er op na. Na de eerste ronde vallen de kaarten weg die daarvoor verzameld zijn.

28 juni 2014 om 10:42

Net nagekeken. Na de kwartfinales dus.

30 juni 2014 om 01:30

Of Cavanda van Lazio. Vreemd dat Wilmots die ook over het hoofd ziet. Ciman had altijd moeten thuisblijven i.p.v. Meunier/cavanda!

Ik vind het maar een kerel met walgelijke maniertjes, dat op de bal staan heb ik hem in de competitie ook al zien doen. Respectloos en provocerend.

Chadli op de rechtsback

Misschien verstandig om niet op de bal te gaan staan en je tegenstander uit te dagen...
Wie zijn billen brand.....

Vind zoiezo het misplaatst dat een rechtsback die een centrale verdediger al moet voor laten op zijn plek... Gewoon normaal moet doen.. Zo goed ben je noet dus respecteer je tegenstander

30 juni 2014 om 01:31

Ja he als een meisje een kort rokje draagt, moet ze ook maar verkracht worden.

Wat voor onzin kramen sommigen hier uit zeg.
Omdat VDB spelvreugde toont door eens op een bal te staan moet zijn been gebroken worden?

30 juni 2014 om 13:32

Spelvreugde..? Dit doe je als je iemand te kijk zet..
Spelvreugde... Nooit gevoetbald? Dit lok je uit.. Doe het bij 10 tegenstanders en kijk hoe ze met je omgaan na dat moment...

30 juni 2014 om 13:38

Als je zoiezo last hebt van het feit dat sommige teveel onzin praten misschien moet je je account verwijderen.. Ben je ervanaf af... Of kan je niet omgaan met mensen met een andere mening..

Mij valt meer op hoe mensen als jouw dit soort opmerkingen typend wel ff plaatsen.. In dagelijks leven waarschijnlijk niks te zeggen..

En niemand die iets zegt over de smerige overtreding die hier ten grondslag aan lag. En de arbiter die dacht dat Vandeborre komedie speelde. Man man man, wat een zwakke arbiter was dat nu weer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. TrossardAanvaller10
T. CourtoisKeeper50
T. KaminskiKeeper00
M. SelsKeeper00
T. AlderweireldVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

België
6 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren