Trots verbloemt alles

Het voetbalseizoen 2013/2014 komt langzamerhand tot zijn einde. Het was weer een jaar vol verrassingen, hoogtepunten en dieptepunten. Revelaties als Atlético Madrid, Real Sociedad, Liverpool, AS Roma, Torino en Everton kleurden dit voetbalseizoen, waar grootmachten als AC Milan, Internazionale, Manchester United en Valencia donkere tijden doormaken. Ook mijn eigen club, Arsenal, heeft weer een jaar vol hoogte- en dieptepunten meegemaakt.

/

Arsenal is op de vierde plaats geëindigd. Opnieuw zat er geen titel in voor Arsenal. Manchester City ging met de befaamde cup aan de haal. Verder was Chelsea in de Capital One Cup te sterk voor Arsenal en werd het in de Champions League opnieuw geëlimineerd door Bayern München. Wel staat de FA Cup-finale tegen Hull City nog op het programma.

Arsenal is veruit favoriet in de finale van de FA Cup, en iedereen verwacht eigenlijk wel dat Arsenal zijn eerste prijs sinds 2005 gaat winnen. Toch merk je aan veel Arsenal-supporters dat ze toch weer een naar gevoel overhouden aan dit seizoen. Hier zijn meerdere redenen voor. Arsenal was dit jaar bijvoorbeeld de ploeg die het langste bovenaan heeft gestaan in de Premier League. Ook de vele blessures hebben niet geholpen. Ik hoor het steeds vaker: “Wat als…”.

Wat als Aaron Ramsey fit was gebleven, de absolute sterspeler van Arsenal dit jaar. Wat als spelers als Jack Wilshere, Theo Walcott, Mesut Özil, Santi Cazorla, Olivier Giroud en Lukas Podolski er niet meerdere weken uit hadden gelegen. Wat als Arsenal de rode kaart tegen Bayern München, die overigens dik terecht was, niet had gekregen. Wat als Özil de penalty tegen Bayern niet had gemist.
Allemaal vragen waarop we het antwoord nooit zullen weten, maar voor mij persoonlijk ook allemaal vragen waarop ik het antwoord niet eens hoef te weten.

Alle bovengenoemde dingen liggen achter ons. Arsenal heeft opnieuw de vierde plaats behaald, staat in de bekerfinale en heeft bij vlagen fantastisch voetbal gespeeld. Maar bij voetbal horen ook dieptepunten. Daar horen de gigantische nederlagen tegen Chelsea, Liverpool en Manchester City bij, maar ook de blessures van beslissende spelers. Dingen waar iedere club mee te maken heeft gehad. Wie het uiteindelijk ook wordt, de kampioen zal hoe dan ook terecht zijn. Real Madrid, Atletico Madrid, Liverpool en Manchester City, allen hebben ze een fantastisch seizoen gehad en verdienen ze deze hoofdprijzen.

Dit hele jaar heeft ontzettend veel gevoelens bij mij losgemaakt. Vreugde, verdriet, spanning, teleurstelling, woede en nog 1500 andere gevoelens. Echter vallen al deze gevoelens in het niet bij dat ene andere gevoel. Alles vervaagt bij de trots die Arsenal dit jaar losgemaakt heeft in mij. Spelers zijn ontzettend gegroeid, er is ontzettend mooi voetbal gespeeld en de spelers hebben altijd gevochten als leeuwen. Ze hebben er alles aan gedaan om het voor ons, de supporters, een zo mooi mogelijk seizoen te maken. Ongeacht of de finale tegen Hull City gewonnen wordt of niet, ik ben en blijf trots op mijn Arsenal!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 10 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1700+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door jeffrey)

Je maakt een fout. Je moet niet vragen: wat als ... niet geblesseerd was geraakt, maar: wat als Arsenal fatsoenlijke spelers in de winterse transferperiode had gekocht/gehuurd. Dat Arsenal geen kampioen is geworden ligt niet aan de blessures, maar aan het wanbeleid.

12 mei 2014 om 09:49

Dat is jouw kijk op de zaak. Ik geloof dat de huidige selectie sterk genoeg was om dit jaar de titel te winnen. De eerste circa 15 namen zijn van topniveau

Ondertussen alweer mijn 3de CE. Wees dus kritisch! Helpt mij mijn schrijfstijl alleen maar te verbeteren. In ieder geval bedankt voor het lezen allen.

Het is een leuk stukje, geschreven met het hart. Een aantal delen van je stuk vind ik ietwat overdreven, aangezien je met een fitte selectie natuurlijk altijd beter presteert en je resultaat is ook vaak beter als een scheidsrechter niet ten nadele van jou fluit. Enkel kan ik dan natuurlijk ook zeggen: Wat als Aguëro het hele seizoen fit was? Of Kompany?

Ik denk stiekem dat je toch ook wel een beetje mag kijken naar de medische staf en het aankoopbeleid van Wenger.

Desondanks leuk stukje en je schrijft het aardig, dus je krijgt van mij vier sterren. Hou ook wel van een beetje emotie.

12 mei 2014 om 11:30

Bedankt voor je reactie! Je hebt natuurlijk gelijk, en volgens mij noem ik ook dat alle teams te maken hebben met deze zaken.

De Medische staf hebben er zeer zeker mee te maken. Ieder jaar ontzettend veel blessures kan geen toeval zijn. Daar moet echt wat aan gedaan worden.

In ieder geval bedankt voor je feedback.

Goed Stuk!

Wel moet ik erbij zeggen dat het voor mij ( op de laatste alinea na ) wat meer informatief over kwam, maar ik weet dan ook niet precies wat jou bedoeling is en wat de 'opdracht' van een clubexpert over het algemeen is.

Kritisch zijn op dit stuk is voor de rest erg lastig, alles wat je schrijft klopt, maar ook de grammatica en spelling zijn 100 procent goed.

4 Sterren!

12 mei 2014 om 17:18

Bedankt voor je reactie!

Het is inderdaad wat informatief geworden. Dit vind ik zelf jammer omdat ik er emotie in wilde leggen. Iets wat minder goed gelukt is als ik hoopte.

12 mei 2014 om 18:54

Niks om je voor te schamen.

Emoties/gevoelens op een mooie manier vastleggen achter je toetsenbord is eigenlijk iets wat alleen voor Schrijvers is weggelegd, je hebt natuurlijk uitzonderingen maar makkelijk is het zeker niet.

Goed stuk Futureboss!
Het zit ons niet mee, als het op blessures aankomt. Er moet echt wat gebeuren, met al die blessures. Want anders hebben we zometeen niks aan een Benzema/cavani/ / Martinez/scheinderlin.

Benieuwd naar jou speler en flop van het seizoen!

4 sterren!

12 mei 2014 om 17:20

Bedankt voor je reactie!

De medische staf moet inderdaad verbeterd worden, want we hebben gewoon steevast blessures bij onze key spelers.

Mijn speler van het seizoen lijkt me vrij duidelijk: Aaron Ramsey. Wat een seizoen heeft hij ondanks zijn blessure doorgemaakt.

Flop van het seizoen is wat moeilijker. Als ik iemand moet aanwijzen dan ga ik toch voor Arteta. Heeft minder kunnen brengen dan ik had gehoopt. speelde een paar degelijke wedstrijden maar zakte te vaak door de ondergrens.

Tja, de titel heb ik echt het idee van: Dit gaat hem worden! Je gaat uitleggen waarom je zo trots bent!

En dan moet ik eerst een, vind ik persoonlijk, saai stukje lezen over het afgelopen seizoen. Een stuk waarin je dingen herhaalt, waarin je andere ploegen benoemd en waarin je eigenlijk de vraag: 'wat als..' stelt die bij iedere ploeg herhaalt wordt.

Het laatste stukje geeft bij mij ook niet echt het idee waarom je nou zo trots bent. Ja, de spelers zijn beter geworden, big deal. En waarom ik het een big deal vind, zal ik proberen uit te leggen. Ik vind namelijk dat het logisch is dat spelers beter worden. Ik vind dat Arsenal de afgelopen jaren al steeds beter voetbal speelt en dus snap ik dat 'trotse' gevoel dit seizoen niet helemaal. Ik gun Arsenal alles, want ondanks dat in mijn profiel United staat, ben ik veel meer voor Arsenal en Liverpool dan voor United. Ik baal alleen als een stekker van het beleid dat Arsenal voert. Dat ze al jaren verzuimen om gerichte aankopen te doen voor verdediging en spits. Ik bedoel, het is niet zozeer de 'wat als' vraag als iedereen fit was geweest. Het is meer de 'wat als' vraag als Arsenal gericht inkopen had gedaan met absolute topspitsen.

Maar goed, aangezien het nou geen rampzalig stuk is, want dat is het zeker niet, geef ik je drie sterren. Meer omdat ik het niet echt met je eens ben.

14 mei 2014 om 17:15

ben het roerend met je eens!
Alleen? Why United in je profiel terwijl meer voor de rivalen bent?

@ Martyn7
Bedankt voor je reactie.

Ik kan me zeer zeker inleven in jouw kritiek.. Het stukje is te informatief geworden naar mijn eigen mening.

Ook is het moeilijk om het trotse gevoel te verwoorden. Het komt er eigenlijk op neer dat ik ondanks dat we geen kampioen zijn geworden (terwijl enkele over optimistische mede supporters dat wel dachten te worden) ik toch ontzettend trots ben op deze groep. Dat is wat ik wilde laten weten, maar wat niet helemaal gelukt is.

In ieder geval bedankt voor je reactie. Met deze feedback kan ik verder werken!

Mooi stuk! Met je hart geschreven! Prachtig om te zien!

Overigens denk ik als Arsenal 2 Kwaliteitsversterkingen en wat meer breedteaankopen(voor de PL is deze selectie echt te smal) dat ze dan zouden kunnen meestrijden om de landstitel en verder kunnen komen in de CL.

Ik vond het een ' oke' stuk om eerlijk te zijn. Als Arsenal supporter,en in het algemeen, had ik toch een hoger amusement waarde verwacht. Vond de informatie over de andere clubs een beetje overbodig, en had graag wat dingen willen over horen waarom we (arsenal als club) steeds het 'net niet' team zijn, en jou mening daarover. Verder erg netjes geschreven, maar je nam me niet echt mee in het verhaal!

Het klinkt een beetje azijn zeikerig, maar hoop dat je wat aan m'n mening hebt!

Verder heeft Arsenal wel veel pech gehad, en was het inderdaad een grote teleurstelling dat we zo slecht presteerden tegen clubs als city, chelsea en liverpool!

Better days will come, mate! Starting this Saturday! Coyg!!

13 mei 2014 om 21:16

Bedankt voor je feedback. Hier kan ik verder mee.

Zaterdag moet de dag worden voor ons. Als we die prijs pakken houd het zeuren over de prijzendroogte eindelijk op en gaat de menigte een andere club zoeken om op te bashen. Dat haalt een stuk druk weg. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat we zaterdag winnen.

Echter ben ik nog niet zeker van een overwinning. In een finale is alles mogelijk..

Prima CE! Gramaticaal klopt alles volgens mij, aansprekende titel, goede informatie en je brengt je eigen mening goed.
Wel ben ik geen echte fan van je schrijfstijl. Ik hou meer van dat mystieke, poëtische gedoe. Een beetje de Azevedo stijl. Dit waren veel korte zinnen. Ook moet ik zeggen dat ik, toen ik de titel las, een iets, naar mij mening 'leuker' onderwerp verwacht had. ik dacht dat ik wat over de mooie geschiedenis zou gaan lezen en dat je daar trots op was, en dat het je daarom niks uitmaakt dat arsenal lang geen prijs heeft gewonnen.
Het werd echter meer een review van het seizoen.

Voor de rest een mooi stuk!

3 sterren!

Veel succes met de finale!

Leuk stuk !
alleen een vraagje ... Hoe lang duurde het bij jou voordat ze bij vz het geaccepteerd hadden?
want ik heb 12-05 een stuk geschreven en het is nog niet nagekeken ofzo .. Is dat normaal .. Dat het zo lang duurt ?

verder vind ik dit een goed stuk , je vertelt veel . En lekker lang.
het enige wat misschien wel een beetje minder kon is dat op het begin dat je alle andere clubs opnoemt.
maar eigenlijk doet dat er zeker niet onder, want de rest ix wel gewoon leuk !

3 sterren !

16 mei 2014 om 09:53

ER is iets verkeerd gegaan, sorry!
ik wou op 3 sterren drukken alleen een beetje lomp op 1 gedrukt.
maar zeker 3 waard !

16 mei 2014 om 11:13

Ik wou 3 sterren geven voor dit stuk, maar om hem te compenseren zou ik er 5 geven zodat je op gemiddeld 3 uitkomt.

Het stuk is prima, leest aardig weg, maar ik vind het niet echt iets vernieuwend. Ja, je bent trots op Arsenal, maar dit had ook prima als reactie kunnen worden gegeven (wellicht een stuk korter) op een topic over Arsenal, als ze bijvoorbeeld zaterdag de FA cup winnen danwel verliezen.

Dat 'wat als' gedeelte vind ik een beetje zoeken naar een excuus. Arsenal is kwalitatief een stuk minder, en (bijna) elke club heeft wel last van blessures, schorsingen of andere negatieve omstandigheden. Als club hoor je dat op te vangen, en Arsenal heeft te weinig kwaliteit om dat te doen. De transfer van Ozil geeft aan dat Arsenal wel de wil heeft om zich echt te versterken, en niet met alleen talentjes.

Een tip die ik je wil meegeven met een volgende CE, wees vernieuwend. Je geeft nu een samenvatting van het seizoen wat de meeste mensen wel weten. Uiteindelijk zeg je dat je ondanks alles, trots bent op Arsenal. In mijn ogen zou het beter zijn geweest als je een klein stukje het seizoen beschreef, en verder meer redenen gaf waarom je trots bent op deze club. Redenen kunnen zijn: niet zo met geld omspringen als City, verstandig beleid hebben, proberen te voetballen, opleiden van talenten enz.

16 mei 2014 om 11:14

klasse !

Uhm, als ik vragen mag, ik snap hem niet helemaal je stuk. Kan ook aan mij liggen natuurlijk, maar op mij komt het gewoon over als een soort samenvatting van vorig seizoen, of zit ik er dan ver naast. Ik hoor het graag. Verder was het een prima stuk dus heb ik een slinger gegeven aan het sterrenrad, de uitslag zie je zo

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Everton483
9.Arsenal458
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller2713
N. PépéAanvaller235
B. LenoKeeper300
E. NketiahAanvaller151
MartinelliAanvaller81
Cédric SoaresVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Sergio Peña wordt gevolgd door clubs uit België, Spanje en Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren