'PSV liet ook donderdag zien dat het over veel kwaliteit beschikt'

Vrijdag, 13 december 2013 om 12:56Matthijs van Laar • Laatste update: 12:57

/

PSV zit in een ongekende vormcrisis en wacht al sinds 6 oktober op een competitiezege. Donderdag gingen de Eindhovenaren nog met 0-1 onderuit tegen Chernomorets Odessa en een dag later blikte de coach van aanstaand opponent FC Utrecht, Jan Wouters, vooruit op het treffen van zondagmiddag. Hij verwacht ondanks alles geen simpele opgave. "We moeten oppassen voor hen."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door youmeatleti!)

sure heel veel kwaliteit maar voetballen kunnen ze niet.

13 december 2013 om 13:36

voetballen kunnen ze wel is in het begin van het seizoen bewezen nu zitten we in de voorspelbare talenten dip maar had zelf niet gedacht dat die zo erg zou worden jammer dat er nu ook geen spelers zijn die de ploeg dan even op sleeptouw nemen strootman zou nu heel handig geweest zijn maar helaas

13 december 2013 om 13:53

Strootman was ook gewoon meegegaan in de malaise. Die heeft vorig seizoen weliswaar laten zien dat hij een gefrustreerd ventje kon zijn maar voetballend heeft hij psv niet op sleeptouw genomen. Er zijn tal van redenen dat het nu zo slecht gaat maar zet je een serie neer van 7/8 winstpartijen sta je weer top-4. Zie het niet gauw gebeuren maar je kan niks uitsluiten.

13 december 2013 om 14:36

Ook Strootman kon zich vorig seizoen niet onttrekken aan de malaise binnen de ploeg.

De Strootman van nu die duidelijk stappen heeft gemaakt misschien wel maar die van vorig seizoen was net zo kopje onder gegaan als de rest van de ploeg nu.

13 december 2013 om 16:09

Ik heb het al vaker gezegd, maar zal het mog eens herhalen; degene die ze missen is Dries Mertens

13 december 2013 om 14:23

Waarom nou weer zo provoceren...

Als je de selectie van PSV bekijkt zie je stuk voor stuk jonge gasten die een prima bal kunnen trappen. Het grootste nadeel zit imo in de koppies... iets dat bij jonge gasten ook wat sneller gaat werken. De eerste wedstrijden speelde ze super en leefden ze boven hun stand. Na twee verliespartijen en beginnende kritiek zijn deze jongens gaan twijfelen en dat zie je terug op het veld. Hoe meer nederlagen en hoe meer kritiek het slechter zal gaan.

PSV heeft gewoon een of twee wedstrijden wat geluk nodig en moeten een overwinning pakken, dan zie ik ze best nog terug komen naar de top 5.

13 december 2013 om 14:44

Punt is gewoon dat ze talent hebben, geen kwaliteit, de enige met wat kwaliteit is Depay, omdat die het nog wel iedere week laat doorschemeren en daar altijd wel dreiging vanuit komt. De rest zijn talenten omdat die met nog teveel pieken en dalen voetballen.

Dit word een hele interessante wedstrijd, ik verwacht uiteindelijk een gelijk spel.
Utrecht is thuis sterk maar ze missen wel wat spelers.

13 december 2013 om 13:24

als ik utrecht was zou ik lekker gaan verdedigen, als psv na een uur nog niet voor staat zakt het compleet in elkaar en kan utrecht er in het laatste half uur met de winst vandoor gaan. Eigenlijk zoals elke club doet de laatste weken tegen psv.

13 december 2013 om 14:22

Die spelers missen ze al een tijdje en dat heeft niet heel veel problemen opgeleverd. Sterker nog, in die serie van 3 wedstrijden zijn duplan en sarota weer teruggekeerd na maanden blessureleed. Mulenga en vd gun hebben nog niks waardevols laten zien dit seizoen en janssen ligt er het hele seizoen uit... Desonsanks verwacht ik gewoon een moeilijke wedstrijd voor utreg. Ze moeten psv vanaf seconde 1 onder druk zetten, snel proberen te scoren zodat bij psv de koppies gaan hangen. Zorgen dat psv niet teveel aan voetballen toekomt, want dat kunnen ze echt wel. Alleen kansen afmaken schort t aan de laatste maanden, terwijl utreg altijd een club is die clubs in nood erbovenop helpt door te verliezen... Mijn voorspelling: als utreg er vol op klapt 90 minuten en totaal niet onderschat houden we de 3 punten in utreg

PSV zit in een periode waarin alles mis gaat. Iemand moet het team op sleeptouw nemen en deze waardeloze reeks doorbreken. Als dan Stijn Schaars je captain is, zie ik dat niet zo snel gebeuren.

13 december 2013 om 13:07

De eerste 6 weken is Stijn Schaars niet de captain, hebben ze dan wel een kans?

Utrecht speelt thuis de laatste jaren goed tegen PSV dus eerlijk gezegd zie ik geen eind aan deze zwarte periode voor Psv. Utrecht is wel minder dit jaar maar PSV is zo kwetsbaar...

Hebben we gezien, als je niet kan scoren tegen deze onbekende club...

13 december 2013 om 13:06

Dat zelfde team heeft ook 4x gescoord tegen Ajax. En hoeveel had Ajax er ook al weer gescoord? Juist ja..

Dit team kan echt wel voetballen. Het is gewoon hopeloos uit vorm en heeft bijzonder veel pech. En met de fitheid van de selectie zit het ook niet bepaald mee. Rekik, Maher, Zoet, Park, Narsingh, Bakalli, Willems en Wijnaldum zijn er allemaal voor een langere periode uitgeweest of spelen nog steeds niet.

Even voor de duidelijkheid, het ligt echt niet alleen aan die blessures want er zijn wel meer problemen. Maar je gaat niemand wijs maken dat dit geen invloed heeft gehad op het elftal. Als je elke keer je basis elf moet gaan veranderen en spelers moet missen die normaal gesproken in de basis staan en dat alles bovendien in een al nieuw en onervaren elftal dat al niet goed draait dan heeft dat gewoon consequenties voor de prestaties.

En nee, je zult mij ook nergens zien zeggen dat ik denk dat PSV beter is dan Ajax door die overwinning want dat is absoluut niet zo. Maar je gaat niemand wijsmaken dat dit PSV niet kan voetballen met de huidige selectie, want dat hebben ze toch redelijk wat wedstrijden laten zien in het begin van het seizoen.
Voornamelijk tegen mindere clubs, maar ook tegen Ajax. En met die vorm van toen hadden ze deze onbekende europalague clubs bijvoorbeeld met gemak van de mat geveegd.

Mensen gaan vast weer roepen dat ik de blessures de schuld ga geven en weer calimero gedrag vertoon, maar dit zijn gewoon feiten. Feiten die sommige mensen niet onder ogen willen zien en maar weer wat standaard dingen gaan roepen zonder enige inhoud.

13 december 2013 om 13:21

Ik snap dat blessures zeker mee spelen maar word er wel een beetje moe van wijzen na geblesseerde spelers ajax miste lange tijd moisander, de jong, sigthorson, bojan, boilessen, dus daar kan het niet aan liggen bij psv is structureel iets mis geen beleving, spelers spelen voor zichzelf. Het is totaal geen team en daar komt bij dat in mijn ogen cocu de uitstraling van een zak aardappelen heeft ook bij hem mis ik de passie

13 december 2013 om 13:32

Yeah right! Een Ajax dat toen nog zoekende was en vooral leunde op Eriksen en De Jong ( die zelfs geblesseerd was). Inmiddels zijn de tijden veranderd en is Ajax verrrrrr uit het zicht.

Wat is vorm? Dikke onzin gewoon. Kwalitatief zijn ze gewoon niet goed genoeg. Zo een Maher voegt niets toe en denkt echt dat hij Iniesta is. Bakkali presteert meer op Instagram dan op het veld. Alleen Depay lijkt te beschikken over topsport mentaliteit.

En allemaal leuk en aardig al die blessures maar wie van die spelers speelde er wekelijks in de basis? Alleen Wijnaldum die overigens echt gemist wordt. Maar ja toen hij mee deed moest hij volgens jullie Psvers plaatsmaken voor Maher ( die speler die amper scoort) en Willems speelt, omdat ze niet beter hebben op de LB positie maar wordt hij echt zo erg gemist dan? Schaars zijn blessure is nieuw en ook met hem verloor PSV alles. Matavz werd eerder uitgekotst door de PSV fans dan verwelkomt en Park was volgens vele PSV fans gehaald voor de breedte. Ik kon me nog herinneren hoe jullie Psvers het hadden over Depay- Locadia en Narsingh/bakkali. Inmiddels weten jullie wel beter.

13 december 2013 om 13:35

@ Panerai
Ik ben het met je eens dat een deel van de blessures PSV parten speelt. Park, Narsingh, Matavz, Rekik en met name Wijnaldum zorgen voor een kwaliteitsinjectie als ze kunnen spelen. Dat Zoet, Willems, Arias, Bakkali en Toivonen niet speelden maakte echter niet veel uit want hun vervangers waren gelijkwaardig(brenet, Jozefzoon) of misschien wel beter(tyton, Maher). Het punt is dat PSV maar wat doet, er zit totaal geen idee achter het spel. In de eerste weken toen er zo goed gespeeld werd kwam dat vooral door Bakkali en Depay. Nu Bakkali als een zoutzak speelt en Depay nog te jong is om het hele elftal te dragen, dat verder natuurlijk ver onder de maat presteert, zie je de tekortkomingen van het spel van Psv. Er moeten bepaalde patronen ingeslepen worden in het spel, niet op basis van de speler maar op basis van de posities. Dat kost altijd even tijd maar het is zorgwekkend dat er nog helemaal niks van te zien is bij Psv. Als het aan het einde van dit seizoen nog hetzelfde is moet Cocu zijn conclusies trekken. Je kunt best een keer als vijfde eindigen als je veel pech hebt, maar het spel moet wel een positieve ontwikkeling vertonen en dat is op dit moment niet het geval, eerder een negatieve ontwikkeling.

Nee Jan, ze kunnen er niks van. Het is onmogelijk om Utrecht nu in een underdogpositie te praten.

13 december 2013 om 13:33

klopt het erge is is dat het niet eens meer een stuntje zou zijn als Utrecht Psv een pak slaag zou geven

Dit zijn de obligate complimenten, maar Jan meent er geen snars van. Hij is een goede, intelligente coach en weet precies hoe hij PSV aan moet pakken. Ondanks de blessures van een aantal sleutelspelers, ga ik voor een overwinning voor Utrecht.

Nou nou, om PSV na gisteren complimenten te gaan geven komt wel koddig over.
Maar JW heeft gelijk: we moeten wel oppassen zondag. Eens komt het natuurlijk weer een beetje terug bij Psv, laat dat niet zondag zijn!

Come on Utreg, sluit het jaar goed en ongeslagen thuis af!!!!!

Die laatste wedstrijd dacht ik tegen ADO waar Toornstra 2x scoorde nadat hij een halfuur bezig was om de bal onder controle te krijgen... Dat was echt geen beste wedstrijd, Utrecht word weer eens overhyped PSV zou hier minstens gelijk moeten spelen... En dat ze vorige week van NEC wonnen whoehoe... iedereen wint deze competitie van NEC

13 december 2013 om 13:11

Ben je nou serieus de prestaties van Utrecht aan het afkraken terwijl ze boven PSV staan? Lol, dat is wel erg sneu. En Utrecht overhyped? Op grond van wat? Voetbalzone vermeldt gewoon dat ze de laatste 3 wedstrijden niet hebben verloren. Daarnaast zijn we al sinds februari ongeslagen thuis, maar dat heeft Voetbalzone niet vermeld.

PSV zal het lastig krijgen zondag, ze hebben het de laatste jaren al lastig hier in Utrecht. Nu heeft Utrecht een jasje uitgedaan, maar is PSV hopeloos uit vorm. We zullen het zien!

16 december 2013 om 12:19

En wie had er gelijk.... ja dank je jammer dat het nog 1-5 werd want als het 0-5 zou zijn zou ik 3,5x mijn inzet hebben gekregen

13 december 2013 om 13:34

Met spelers als Ruiter, De Ridder, Ayoub, Pappot, Duplan en de weer terugkerende Sarota ziet het voetballend en strijdend wel goed bij Jan Wouters en co. Toornstra kan zeker beter, maar werkt zich iedere helemaal kapot. Die drijft ook wel boven.
En sinds "PSV-er" Derijck regelmatig naast Wouters plaats mag nemen, begint de defensie ook beter te draaien. Met 20.000 man "tegen" krijgt PSV in ieder geval een hete zondagmiddag.

Toto op Utrecht 1X !! Quote 1.73

Als Utrecht dat weerloze knollenelftal direct onder druk zet wordt het minstens 4-0 voor de overigens ontstellend matige thuisclub.

Ze moeten PSV niet onderschatten :P

Prachtige coach hebben wij toch als Utereg zijne. Onderschat zn tegenstander nooit en bereid zichzelf en het team telkens goed voor, voor een wedstrijd. Ik zie nipte winst voor Fcu, net zoals vorig jaar.

Ze hebben ook.zoveel pech gewoon, gister veel beter alleen gelijk billenknijpen bij de counters en dat moet eruit.

Een fatsoenlijke spits moeten ze hebben die locadia bakt er ook.niet veel van leuk een hattrick tegen vvv maar nu zie je dat het niet veel is.

Met bruma en wijnaldum erbij een beetje geluk en ingespeeld raken en ze staan zo weer in de top 5.

Dat Mulenga er niet bij is komt PSV wel aardig uit denk ik.

13 december 2013 om 13:17

Mulenga is er al tijden niet en De Ridder en Toornstra scoren in tegenstelling tot Mulenga wel. Dus misschien alleen maar slechter voor Psv.

13 december 2013 om 13:36

Van Pappot's veters gaat meer dreiging uit dan van Mulenga in dit seizoen. Hij wordt nauwelijks gemist.

Het is wachten op de omslag... Die kan tegen Utrecht natuurlijk al komen. PSV voetbalt helemaal niet zo slecht, tegen Vitesse waren ze ook een uur lang beter; Alleen die bal moet er wel in natuurlijk...

Dit wordt wederom een erg lastige wedstrijd om te voorspellen. Er zal toch eens een ommekeer moeten komen wat betreft dit Psv. Ik vind het zelf ongelooflijk dat het niveau wat het tegen AC milan en Waregem haalden er niet meer uitkomt. Dit heeft dan ook echt puur met vertrouwen en gevoel te maken. Cocu had dit gevoel moeten waarborgen, maar nu ebt het langzamerhand helemaal weg. En daarbij zit het dan ook niet mee. Het is te hopen dan Wijnaldum zich weer in de selectie kan voegen.
Ik kijk uit naar dit duel, zal een interessante worden!

Dit gaat Utrecht natuurlijk gewoon weer winnen.

Brian ruiz halen, anderlecht heeft interesse in hem, psv kan een tapje voor zijn

Utrecht gaat dit winnen. zeker thuis! Ik denk 3-1

Brian Ruiz, Narsingh, Depay, Toornstra, Schaars, Rekik, Bruma,wijnaldum,gomes
en 2 versterkingen voor links en rechtsback

Kwaliteit hebben ze al jaren gehad bij Psv. Maar het lukt ze de laatste jaren om verschillende redenen niet om een hecht team te maken.

Verleden jaar liep het hele team gewoon agressief over het veld heen waardoor er soms teveel nadruk kwam te liggen op randzaken ipv op het voetbal leek wel.

Dit jaar hebben ze zonder Mertens en Lens te veel scorend vermogen ingeleverd. En beide spelers gaven ook nog eens veel assist. Het ontbreekt ze momenteel ook echt aan een natuurlijk leider. Schaars wilt het heel graag zijn maar is het niet. Rekik en Bruma zijn nog te jong daarvoor of is het toch misschien kwaliteits gebrek? Maher was toch de leider van AZ verleden jaar maar hij oogt erg ontevreden bij PSV en lijkt zijn voetbalcapaciteiten zelfs te zijn verloren.

De speler die wel de leider zou kunnen worden staat al een tijd buitenspel : Wijnaldum.

De verdediging blijft een zorgenkindje. Centraal is het al iets beter maar Bruma en Rekik maken toch nog wel veel fouten. En de backs tja.....

Verwacht dat het een gelijkopgaand duel wordt. PSV heeft inderdaad nog voldoende individuele kwaliteit in huis. Momenteel ontbreekt het echter aan vertrouwen en geluk. Ik denk een 1-1...

Gelijkspel vind ik wel een mooie uitslag ! Is voor Twente ook het beste... Als we dan zelf winnen van Go Ahead dan staan we 8 punten voor op Utrecht en 12 op PSV

Ja dit gaat utrecht winnen, helaas wel maar ik verwacht pas na de winterstop dat door aankopen het beter zal gaan. Wat een K.T jaar terwijl het een feestjaar moest worden 100 jaar bestaan! 7 slechte jaar 7 goede dus ik hou hoop! Het komt goed.

Er moet wel een wondertje gebeuren wil psv ons verassen komende zondag.toch ga ik er weer voor zitten en steun ze weer voor de volle 100
De club zit aan de grond sportief gezien en dat is voor iedere psver een onwerkelijke gewaarwording.
Ook voor mij want na zo vele successen te hebben gevierd is dit ook voor mij iets nieuws en ik loop zelfs de club al 2 x zo lang achterna dan de meeste spelers oud zijn.

Ik ga er weer voor en ik weet zeker de spelers ook tenslotte kan je het zoet van de overwinning niet proeven als je niet weet wat verliezen is.
Voor deze groep kan het uiteindelijk alleen maar beter worden.
Door tegenslag na tegenslag wordt je als persoon en hopenlijk ook als groep sterker.
We weten nu wat verliezen inhoudt, tijd om er een draai aan te gaan geven.

Ze moeten beginnen om Brian Ruiz en Toornstra te halen, Gomes als ervarend keeper, en
Hidding op achtergrond. als ze slim zijn tenminste

13 december 2013 om 13:59

PSV heeft het roer toch omgegooid? Geen koopclub meer?? As je dat na een half jaar al weer omgooit dan ben je meer dan ongeloofwaardig bezig en brand je al die jonge spelers per direct af.

13 december 2013 om 14:08

Lol Gomez die presteert al jaren niet daar moet je zo wie zo niet aan beginnen om die clown binnen te halen dan kom je van de regen in de drup , nee je moet gewoon doorgaan met deze selectie en om te beginnen een goede trainer binnen te halen die spelers beter maakt en een die laat zien dat hij de baas is want daar is Cocu nog steeds niet in geslaagd. Daar zit denk ik ook het grote probleem .

inderdaad een goede trainer halen, Hiddink natuurlijk, maar ieder geval wel een scorend spis, dus
Ruiz

Had gehoopt dat de 6-2 zou zorgen voor de noodzakelijke "shake", helaas. Vorige keer dat ze thuis verloren met 6-2 gebeurde dit wel; in der tijd kwam juist Cocu voor de groep.

Dat ze kwaliteit hebben bij psv is zeker zo, maar het komt er niet meer uit en dat is voor die club jammer, voor andere een zegen natuurlijk, maar had ze graag verder zien spelen in de EL, altijd goed voorhet nederlands voetbal.

Ik snap dat ze kwaliteit hebben, en niet alles weer negatief opvatten.
Maar het straalt gewoon weinig uit toch. Bij elke positief puntje wordt er gedaan alsof ze er weer volledig zijn en elke negatief dingetje wordt er gedaan alsof ze op degraderen staan.

Ik kan me verschrikkelijk ergeren aan iedereen die zo onwijs negatief doet. Als die bal van toivonen erin gaat, speel je gelijk en ben je door. Ja het zit tegen. So what. kan gebeuren. gewoon doorgaan, wat is het ergste dat er kan gebeuren, dat je geen kampioen wordt of een keer geen europees haalt. So be it en Europees halen ze echt nog wel.

Waar ik me trouwens ook aan kan ergeren zijn bijvoorbeeld Depay en Maher. de goal van Maher tegen feyenoord, en dan een "calma" gebaar maken. En depay die na zijn goal tegen vitesse met zijn armen opzij erbij gaat lopen met een gezicht van "wie is hier de man".

Ga aub toch eens als team spelen ipv voor jezelf, al die gasten kunnen voetballen, daar is geen discussie over mogelijk. Maar het is een onsamenhangend zooitje. Niemand die die stap extra doet voor iemand anders of over het algemeen een stap extra, niemand die even over de grens gaat wanneer het moet. Ze worden als jochies weggezet. Het zijn jochies nog, maar gedraag je een keer als een volwassen vent. Niet zo gefocussed op eigen succes (depay) of bewijzen dat je geen miskoop bent (maher). Bruma en Rekik moeten zich gewoon focussen op hun taak van verdedigen en neerzetten van de verdediging, misschien zijn ze dan een keer niet te laat in de duels.

Deze groep haalt makkelijk europees voetbal, is geen enkele aankoop voor nodig. Maar ze moeten het wel echt zelf doen. En zich bezig houden met het team, niet met zichzelf, niet met media, gewoon met het team.
Excuses dat het niet super gaat, die kan je verzinnen, blessures, etc..
maar nu wordt er gedaan alsof het allemaal slechte spelers zijn en dat is gewoon niet reeel.
alleen de koppies moeten allemaal dezelfde kant op.

Dit is geen vormdip, dit is werkelijk het niveau van dit psv. Begin van dit seizoen stegen zij boven zichzelf uit en dat is nu wel heel duidelijk.

De ridder tegen rekik heerlijk !! Whahaha
Ontgroening voor rekik :P

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller286
M. MahiAanvaller217
M. SyllaAanvaller180
M. MallahiAanvaller00
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

43 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren