Loopbaan Veltman hing aan zijden draadje: ‘Ik stond op de exitlijst’

Maandag, 25 november 2013 om 08:10Daniel Cabot Kerkdijk

/

Joël Veltman stond afgelopen week oog in oog met Radamel Falcao en met een beetje meer geluk had hij ook dinsdag tegenover Lionel Messi gestaan. De 21-jarige verdediger van Ajax had dat een paar jaar geleden niet voor mogelijk gehouden. De loopbaan van de kersverse Oranje-international hing diverse malen aan een zijden draadje, zo vertelt hij maandag in gesprek met De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie vind jij beter?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door abe84)

Ik was eerst niet echt inder de indruk van Veldman maar na die wedstrijd tegen Celtic liet die echt zien dat hij een geweldenaar is!

25 november 2013 om 08:32

Geweldenaar? Hij is heel goed maar een geweldenaar? Nee dat is hij nog niet. Nederland heeft een paar leuke verdedigers rond lopen. Ik zie meer verdedigend talent. We hebben in plaats van op bouwers ook een soort Jaap Stam nodig.

25 november 2013 om 10:08

Is dat niet een beetje gek, om "niet onder de indruk" te zijn en vervolgens op basis van 1 wedstrijd iemand een geweldenaar te noemen?

25 november 2013 om 11:25

Kan je wel zeggen. Is Guidetti wel een fenomeen dan?? Zoals iedereen zegt? 3/4 seizoen het goed gedaan..

25 november 2013 om 12:59

Guidetti is geen fenomeen, overschatte spits.

25 november 2013 om 13:55

1 wedstrijd? Zijn er al wat meer hoor. Bij ajax vlamt hij ook al een tijdje.

Ik vind lachman beter dan beiden spelers, zo heeft hij meer ervaring, is hij een kop groter en fysiek veel sterker. Ook komt hij vaak op en wint alle kopduels, denk alleen al aan z’n goal vorig jaar tegen feyenoord met die pass van slot.... Ontopic denswil vind ik iets beter dan veltman maar het zijn beiden nogmaar jochies

25 november 2013 om 08:42

Ik = stam werkwoord, jij = stam werkwoord t. Even terzijde.

Veltman is daarentegen slim, tactisch goed, wint net zo veel kopduels ondanks zn lengte. Dus Lachman beter ? Het is geen anti-Ajax discussie, dus reageer gewoon zonder je Ajax-haat.

25 november 2013 om 08:54

Hoezo is het meteen 'ajax-haat' als iemand liever een andere verdediger in het NL elftal ziet? Veltman vind ik, mits in vorm, goed genoeg voor de basis in het NL elftal. Lachman weet ik te weinig van om te zeggen dat hij op dit moment beter is.

25 november 2013 om 09:12

Doe niet zo zielig man, niet iedereen haat ajax, ik vindt het gewoon geen leuke voetbalclub met over het algemeen hele arrogante supporters/ bestuursleden waarvan ik niets moet hebben. Mijn mening over deze twee verdedigers zijn daar echter niet door beïnvloedt. Het zijn jochies en ik vind Lachman beter. Je weet trouwens dat Lachman oorspronkelijk uit je jeugd van Ajax komt? En hij uit Zaandam komt? ....

25 november 2013 om 09:43

Dus als je een speler beter vindt dan is het gelijk Ajax haat? Jullie Ajax supporters denken echt dat al jullie spelers beter zijn! Wat een misselijke reactie weer! Daar komt die Ajax haat nou vandaan!

25 november 2013 om 10:50

Altijd mooi om te zien dat wanneer iemand een andere mening heeft dan een positieve over Ajax of spelers van Ajax veel Ajax supporters gelijk beginnen over Ajax-haat en in een volgende topic hebben die Ajax supporters het over calimero gedrag van PSV fans .

25 november 2013 om 12:03

Calimero's heb je overal wel rondlopen. Zijn vaak de lui die wat minder hersencellen toebedeeld hebben gekregen. Desalniettemin vind ik als Ajacied Lachman ook erg sterk. Ik zou hem niet in willem ruilen voor Veltman of Denswil, want die vind ik sterker in de opbouw. Wel echt een beest. Verwacht dat hij na dit seizoen wel een stap omhoog maakt in ieder geval.

25 november 2013 om 12:36

@blikker

En wat boeit het dat hij uit Zaandam komt?

25 november 2013 om 15:14

Lol dat is juist het tegenovergestelde van calimero gedrag dude. Wij zijn groot en zij zijn klein. En daarom kunnen die mensen niks normaals meer over Ajax meer zeggen.

25 november 2013 om 09:06

als je "ontopic" gebruikt, moet je wel iets ontopic zeggen.

Verder is Lachman is meer ervaren, maar dat maakt je niet beter. Het zijn beide nog jochies,dat klopt. Maar je doet alsof lachman 10 cm langer is en 10 kg zwaarder.

Verder hebben Denswil en Veltman inmiddels al meer ervaring dan Lachman had toen hij zo oud was. Lachman speelde jupiler league op die leeftijd, Denswil en Veltman CL.

25 november 2013 om 09:22

Veltman183 cm Gewicht 73 kilo

Denswil1.85 cm Gewicht 76 kilo

Lachman 1.89 cm Gewicht 83 kilo

Verder gaat het niet om toen maar om nu v Gaal moet de beste selecteren niet degene die over 3a4 jaar verder is..

25 november 2013 om 09:29

Waar heeft Lachman nou meer ervaring dan? Speelde 1,5 jaar terug nog in de Jupiler League. Veltman heeft hele Ajax jeugd doorgelopen, en nu al Champions League wedstrijden achter zijn naam.

25 november 2013 om 09:43

Ik weet niet waar die 83 kilo vandaan komt, maar van alle sites, inclusief de site van Pec Zwolle zelf, staat gewoon 75 kg.

Verder wist ik niet dat het om een plek bij de Oranje selectie ging.

Maar volgens jou gaat het om NU en niet wie er over 3 of 4 jaar verder is.
Als je kijkt naar NU, dan kan je niet om Veltman heen. Ook niet als je wat meer ervaring hebt, zoals Lachman.

Veltman is op dit moment de best presterende linker centrale verdediger van Nederland, in de eredivisie, de CL en interlands speelt hij allemaal ruimte voldoendes.

25 november 2013 om 09:44

Ritalin
Lachman heeft ook hele jeugd van ajax doorlopen, maar dat terzijde.

25 november 2013 om 09:45

Veltman speelde maar 5 eredivisie wedstrijden! In het begin Jupilair league en vorig seizoen belofte competitie!

25 november 2013 om 10:16

Top jl of zoals jong ajax onderin de jl is al een groot verschil. Tel daarbij 3 jaar trainen (onder jaap stam) bij op plus 1,5 jaar eredivisie met de minst gepaseerde verdediging + samen met mokotjo bovenaan de gilette pro klassement bij op. Dan denk ik dat mijn mening zo gek nog niet is. Gewicht van Lachman haal ik van van de site van zijn zaakwaarnemeer.

25 november 2013 om 10:51

Het enige dat Lachman in zijn voordeel heeft is ervaring. Thats it. Maar dat maakt je niet beter dan iemand met minder ervaring toch?
Verder is er geen enkele reden om te zeggen dat Lachman beter of verder is dan Veltman.

Ik vind het prima hoor, je mag je mening hebben, maar je maakt een vergelijking op basis van een periode dat Veltman niet speelde. Nu speelt hij wel dus vergelijk ze dan in op de periode dat Veltman wel speelde.

wat doet Veltman dan onder voor Lachman?

25 november 2013 om 12:02

Lachman ging pas in de B van Hellas naar Ajax, om na 2 jaar naar Groningen te gaan

25 november 2013 om 15:17

Lachman speelt bij een club waar alles mag en niets moet. Bij PEC Zwolle.... hallooooo.... Mogen ze het wel goed doen maar geen 1 bondscoach gaat een speler van PEC selecteren hoor. Niemand weet daar wat gevraagd wordt in de top.

Neemt niet weg dat Lachman een leuk talent is dat in de gaten moet worden gehouden. Wellicht wat voor PSV als Rekik volgend seizoen niet terugkeert?

Neem aan dat Utrecht, AZ, Volendam, Feyenoord, Sparta en nog een aantal in dat gebied hem dan wel had opgepikt.

Een jaar schorsing omdat je een gat in de dug-out sloeg? Ik ken mensen die veel minder kregen omdat ze een gat in een raam sloegen. Wel vreemd verhaal dan.

Maar zo zie je maar weer hoe het balletje kan rollen. Ik weet nog dat Alderweireld geluk had door blessures van Oleguer en Wielaert en dat Wormgoor werd ontslagen door Ajax. Van der Meulen was toen de keus, maar deze raakte langdurig geblesseerd waardoor Alderweireld uiteindelijk zijn opwachting mocht maken. En zo zie je maar met Veltman..... de ene keer zit je op een schopstoel en is je toekomst bij Ajax bijna voorbij en de andere keer heb je geluk of goed je best gedaan waardoor je uiteindelijk alsnog je kans krijgt.

Beetje overdreven om te stellen dat zijn loopbaan aan een zijden draadje hing. Zijn loopbaan bij Ajax misschien, maar de meeste afvallers in de junioren van Ajax krijgen wel een kans in de jeugd bij een andere profclub.

Niemand wordt waarschijnlijk moe van die hype rond die Veltman. Het een naar het andere onzinartikel verschijnt met vergelijkingen die nergens op slaan. Dit exponent van de Cruyfferiaanse fluwelen revolutie, tenminste dat wordt nu beweert, heeft nog een lang weg te gaan en is niet beter dan al die andere Oranje-kandidaten. Als hij het laat zien met z'n voeten, dan vind ik het prima als hij blijkt de beste te zijn. Nu is hij vooral het beste, gesteund door een aantal Ajax-neuzelaars, met zijn mond. Nou, maar even afwachten! V.w.b. de discussie over Lachman... te traag, te nonchalant. Zelfs PEC Zwolle maakt geen aanstalten om zijn contract opzienbarend te verlengen. Met Van der Werff op de achtergrond en contractverlenging met Van Hintum is klaarblijkelijk al besloten dat Zwolle niet verder wil gaan m.b.t. het huidige aanbod. Dat zegt toch genoeg! PEC Zwolle is waarschijnlijk voor de toekomst niet overtuigd van zijn kwaliteiten!

25 november 2013 om 12:31

Je bent niet helemaal op de hoogte denk ik? Vd Werf is als opvolger van v/d berg en broerse gehaald. Van Hintum is lb standup van Achtenteh, Er zijn ruim 4 aanbiedingen van PEC aan Lachman gedaan. Met het laatste bod zou hij Slot (vorig jaar grootverdiener) en Benson/ Klich voorbij gestreefd zijn, echter denkt Lachman elders meer te verdienen. PEC zou interesse hebben in Lima van dordrecht als evt opvolger van Lachman.

25 november 2013 om 13:47

Het gaat om 2 plekken voor 3 centrale verdedigers. Althans, dat is de uitleg altijd van Jans m.b.t. Lachman, Broerse en v.d. Werf. Van Hintum kan probleemloos in het centrum spelen; Labylle is van origine een back, Van Polen en Gravenbeek zijn backs, dus het aantrekken van nog een centrale verdediger voor de eventueel vertrekkende Lachman lijkt me voorbarig. Achenteh trekt een iets te grote broek aan door niet in te gaan op een voorstel. Hij wil graag weten ,,of er andere spelers blijven''. Ik zeg je.... ,,het gaat om heel veel meer geld en niet anders''. Dat is dus een iets te grote broek voor deze matige back, vandaar verlenging van Hintum en Labylle.
Uiteraard respecteer ik het beleid van PEC door niet door een ,,salarisplafond'' te gaan. Maar soms moet je uitzonderingen maken, zeker als spelers potentie hebben om uit te groeien tot international of naar topniveau. Als je als PEC Zwolle altijd maar van die ,,minimum'' contracten afsluit, verbaast het mij niet dat alle talentvolle spelers altijd voor een habbekrats weglopen in Zwolle. Ik heb er in de afgelopen jaren (ik heb inmiddels zo'n 45 jaar een seizoenkaart, ook in slechte tijden) heel wat zien vertrekken voor weinig!
Ben daarom ook zeer benieuwd hoe de club nu omgaat met het contract voor Thomas, volgens mij zijn de ,,geleerden'' het er wel over eens dat we hier te maken hebben met ,,bijzondere'' kwaliteit. Als je spekkoper bent om zo'n jongen op te speuren, moet je hem niet voor een appel-en-ei de deur weer snel aan de achterzijde laten verlaten. Het huidige management verdient overigens complimenten over de handelswijze in de afgelopen 2 seizoenen maar het verkopen van Mokthar aan Twente heeft naar horen zeggen en via het PEC Zwolle-forum verdomd weinig opgeleverd.

25 november 2013 om 15:27

Schijnt dat wij Achenteh op de korrel hebben. Overigens kampte Heracles lang met hetzelfde probleem. Van die korte jaarcontractjes voor een laag salaris, dat maakt spelers niks waard. Hebben ze een topseizoen, zijn ze weg voor niks of een habbekrats... Aan de ene kant een redelijk veilige manier, aan de andere kant levert het ook weinig op om stappen te maken.
Lachman zie ik wel weggaan, een makkelijke manier om hogerop te komen.

Aan een zijden draadje? Want als je het niet redt bij de jeugd van Ajax is je carriere gelijk over? Alsof je alleen via Ajax kan doorbreken. Als hij was weggestuurd, had hij het misschien bij AZ wel gered.

Hij doet het leuk op dit moment en dat is toch gewoon fijn voor hem?

Is hem van harte gegund.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper00
A. OnanaKeeper00
R. PasveerKeeper160
C. RaatsieKeeper00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3783 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 11 1 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren