Voormalig Bayern-verdediger: ‘Ik heb veel gehuild in de gevangenis’

Dinsdag, 12 november 2013 om

Voormalig Bayern München-verdediger Breno mag inmiddels vijf uur per dag naar buiten, maar de 24-jarige Braziliaan heeft het niet gemakkelijk gehad in de gevangenis. Breno zit sinds de zomer van 2012 vast omdat hij brand had gesticht in zijn eigen huis en miste vooral zijn vrouw en kinderen.

/

“Ik heb veel gehuild, op de momenten dat ik in de gevangenis de brieven van mijn vrouw ontving en de foto’s van de kinderen zag”, vertelt de Braziliaanse verdediger aan Globo. “Dan ging ik naar het toilet om daar te huilen, zodat mijn celgenoot me niet zag. Als ik dan in de spiegel keek, was dat zeer pijnlijk. Maar dat heb ik mijn gezin nooit laten weten”, vervolgt Breno.

Inmiddels heeft de voetballer, die Sao Paulo in 2008 verruilde voor Bayern, wat meer vrijheid en is hij weer parttime aan het werk voor der Rekordmeister; er is voor Breno een plek gevonden op kantoor. “Ik haal kranten en verzorg de post. En als ik er tijd voor heb, train ik voor mezelf.”


Poll

Denk je dat Breno snel weer aan de slag kan als profvoetballer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door zinedine_)

Opmerkelijk verhaal toch. Zou hij na zijn vrijlating weer bij het eerste van Bayern welkom zijn? Uit de tekst maak ik op dat hij weer voorzichtig wat aan het doen is bij de club namelijk...

12 november 2013 om 12:46

Bayern Munchen gaf hem nog een kans maar niet meer als voetballer maar als jeugdtrainer..

12 november 2013 om 12:50

Dat vind ik toch vrij opmerkelijk. Stel dat Breno de leiding krijgt over bijvoorbeeld de D1 van Bayern. Nou, ik zou als jonge jongen niet goed weten hoe ik zou moeten reageren tegen Breno. Hij heeft in de gevangenis gezeten omdat hij brand gesticht heeft. Persoonlijk ben ik van mening dat het mij niet verstandig lijkt om hem dan de leiding te geven over een jeugdteam. Maar dat is mijn mening.

12 november 2013 om 12:54

Als kranten en post bezorger mag hij wat mij betreft blijven hahaha. Wat een loser. Zo'n figuur ga je natuurlijk niet voor een jeugdelftal zetten. Wat kan hij die kinderen nou leren. Ik hoop dat Uli hem scherp in de gaten houd zodat er niet opeens geld uit de kas verdwijnt. Wie weet werkt hij stiekem voor Dortmund en vervreemd hij belangrijke post van het kantoor of vangt hij hier belangrijke gesprekken op en speelt dit door naar Dortmund. Ik denk dat Uli en Der Kaiser een oogje in het zeil zullen houden en de lucifers in ieder geval goed zullen opbergen. "hou je vrienden dicht bij je, maar je vijanden dichterbij."

12 november 2013 om 12:56

Hij kan ook helemaal geen kans krijgen als voetballer omdat hij in december 2012, toen hij dus al vastzat, vastgelegd is door z'n oude club Sao Paulo FC met een contract tot 2015. Dat hij wat maatschappelijks mag doen bij Bayern heeft nog een hoop voeten in aarde gehad tussen beide clubs.

12 november 2013 om 12:58

Doe toch niet zo moeilijk. Die jongens in de D1 staan daar om hun droom waar te maken. Zijn daar totaal niet mee bezig. Heeft zn eigen huis in de brand gezet, heeft niemand vermoord ofzo. Schrijf niet meteen iedereen af als ie een tijdje heeft gezeten. Heel kansloos.

12 november 2013 om 12:59

@jopie22

Wat zou er bijvoorbeeld verkeerd kunnen gaan dan? Volgens mij overdrijf je een beetje. Niet iedereen die in de gevangenis zit is een gevaar voor de samenleving, en zeker niet op een gewelddadige manier. Meneer heeft gefraudeerd. Volgens mij is ene meneer Hiddink ook niet altijd even netjes geweest als het op financieen aan komt. Maargoed, meneer Hiddink is er beter vanaf gekomen (white board-praktijken). Om maar even iets te noemen. Dus vandaar mijn vraag. licht je 'mening' eens wat verder toe.

12 november 2013 om 13:10

Natuurlijk is niet iedereen de uit de gevangenis komt een crimineel of gevaar voor de samenleving. Maar jouw achtergrond, jouw geschiedenis blijft jou achtervolgen. Deze jonge jongens zullen ongetwijfeld vragen hebben over deze gebeurtenis. Ouders, wat zouden ouders denken wanneer ze te horen krijgen wanneer Breno trainer wordt van hun zoon? Ik denk dat er een hoop ouders zijn, die het hier moeilijk mee zullen hebben. Kijk, wat hij gedaan heeft, is nou niet het aller ergste wat je kunt verzinnen, maar je hebt een voorbeeldfunctie. En zoals ik al zij, jouw achtergrond blijft je achtervolgen.

Overigens heb ik niets tegen Breno hoor.

12 november 2013 om 13:53

@bayern4life

Volgens mij kan hij die kinderen leren om als je eenmaal wat succes hebt, een leuk salaris krijgt etc. geen gekke dingen te doen omdat dit zeer ernstige gevolgen heeft.

Verder zal hij op voetbalgebied ook wel wat kunnen brengen en dat na scherp in de gaten houden slaat nergens op en is gewoon een schande dat je zoiets durft te zeggen.

12 november 2013 om 14:11

Een fraudepleger die hem scherp in de gaten moet houden.... Meten met 2 maten....

12 november 2013 om 14:16

Bayern4life, als er hier iemand een loser is ben jij het wel! Hoe durf je jezelf zo laag uitlaten over iemand die zeer zwaar heeft geboet. Die jongen had alles wat een mens durft dromen, en is door 1 fout alles letterlijk in rook opgegaan. En dat jij nota bene als zogezegd Bayern supporter hier zo laag dunkend over doet getuigt van zeer weinig niveau, op alle gebied!
Iedereen bij Bayern heeft met hem te doen en gunt hem een tweede kans, zelfs ik als Dortmund fan. Jij bent zoals men eerder hier al verkondigde, een echte "gloryhunter"!

12 november 2013 om 14:26

Bayern4life

Je bent echt een kneus man.
Je kent hem persoonlijk dat je zo oordeelt over hem? Hij heeft een fout gemaakt maar hij heeft niemand vermoord of iemand anders pijn gedaan.

Je weet amper wat er aan de gaande was/is.. Er zijn zoveel spelers van Zuid-Amerikaans afkomst die worden gedreigd om zoveel dinges te doen misschien was hij er een van en moest hij zijn huis in brand steken? Of was er niets aan de gaande en wou hij inderdaad extra geld van de verzekering.

Maar dat maakt nog niet iemand een loser.. Hij heeft van zijn fouten geleerd hij zit in de cel en niet in een paleis. Hij mist zijn vrienden, kind(eren) en vrouw, en dan komt een glorysupporter als jij een beetje haat verspreiden.

" Stiekem werkt hij voor Dortmund " haha.. Jongetje toch welke serie heb je gisternacht gekeken? Zoveel fantasie in jou jezus..

12 november 2013 om 14:29

Hoezo ben ik dan een gloryhunter? Alleen omdat ik een pyromaan die ook miljonair is niet steun? Sommige oudspelers heb ik in mijn hart gesloten maar dit figuur niet.

12 november 2013 om 14:35

Onderbouw dan waarom je hem niet steun leg uit dat? Je trekt zomaar je conclusie zonder een of andere mening of feit..

12 november 2013 om 15:04

Bayern4life, als echte supporter moet je je ploeg en spelers steunen in goede en kwade dagen. Nu Breno in kwade dagen verkeert, is hij voor jouw een loser die voor BVB zou kunnen spioneren. Dat getuigt van zeer weinig respect zowel naar de mens als voetballer.

12 november 2013 om 15:26

Breno staat tot 2015 onder contract bij Soa Paulo. hij mag van de reclassering ik geloof 5 uurtjes per dag buiten de gevangenis doorbrengen op werkdagen mits hij een Baan zou hebben. (hij mag immers duitsland niet verlaten tot zijn straf uitgezeten is)

Bayern heeft hem toen een baan aangeboden voor het normale salaris wat iedereen krijgt. aanvankelijk was de baan bedoeld dat hij zou werken in de souveniers winkel in het stadion. maar leek het na de hand geen goed idee wegens imago. dus werd hem en baan aangeboden als Post bezorger binnen Bayern.

de Baan is dus alleen bedoeld zodat hij kan werken en heeft niks met zijn carriere te maken. Bayern heeft ook al een statement gemaakt dat men hem geen baan aanbiedt als voetballer en hem alleen wilt helpen mits hij goed gedrag vertoond. dat hij voor zichzelf traint kan zo zijn maar dit staat los van de club.

na zijn straf wilt Breno terug naar brazilie.

12 november 2013 om 15:57

Wie ben jij om wat te vinden over iemand die zijn straf uitzit en boete doet? Jij durft te oordelen en te veroordelen? Lui als jij verdienen het niet om toegang te krijgen op fora als dit. Ik vind je een parasiet in de wereld van de voetballiefhebbers.

12 november 2013 om 16:42

En je steunt zeker wel belastingonderduiker Hoeness

12 november 2013 om 12:46

Een milde boevenbende daar in Bayern.
Hoeness is ook al officieel aangeklaagd voor belastingontduiking, dus voor Breno zal hij wel wat sympathie kunnen opbrengen. Misschien iets voor het tweede team van Bayern..

12 november 2013 om 12:52

Is er ook bekend wat de reden van de brandstichting is en hoe dit is gedaan? Hier kunnen namelijk nogal grote verschillen in zitten..

12 november 2013 om 12:56

De reden is voor mij ook niet bekend. Ben ik wel benieuwd naar eigenlijk, maar dan wel uit nieuwsgierigheid. Want je kan op geen een mogelijke manier goedpraten dat je je eigen huis in brand zet.

12 november 2013 om 13:35

Hij was langdurig geblesseerd bij Bayern en moest toen terugvallen in een soort uitkering. Dat bedrag was geloof ik 70% lager dan wat hij verdiende bij Bayern, hij leefde op te grootte voet en kwam in geldnood. En toen wilde hij de verzekering oplichten door z'n huis in de brand te steken. Hetgeen dus uiteindelijk uitkwam. Ik weet het verhaal niet 100% zeker dus pin mij er niet op vast. Ik hoor graag hieronder wat er dan niet klopt.

12 november 2013 om 14:11

@afsten2. Volgens de rechter was Breno zwaar depressief , Had hij psychische problemen die tot uitbarsting kwamen door zijn langdurige blessure met het vooruitzicht op een operatie in combinatie met drankmisbruik en medicijnen misbruik. Dit zorgde ervoor dat hij uit een soort wanhoopsdaad zijn huis in de brand stak. Door zijn psychische stoornis was hij verminderd ontoerekeningsvatbaar en kreeg hij een lagere straf.

Over vermeende fraude en geldproblemen word met geen woord gerept. Maar ik zie het wel heel vaak in de commentaren hier voorkomen. Dus ik heb ook wat gemist of dat stuk is er bij verzonnen omdat het wel een redelijk logische verklaring leek. Ben i.i.g wel benieuwd naar de bronnen.

12 november 2013 om 13:00

Je doet nu net alsof het je echt interesseert.. die man heeft er gewoon een puinhoop van gemaakt, laat hem maar lekker janken in de bak.

12 november 2013 om 13:13

Heeft meer met mijn nieuwsgierigheid te maken denk ik. Hoe erg kun je het verprutsen dat je terwijl je speler van Bayern bent in de bak beland.

Toch jammer, dat zo'n voetballer het zo kan verkloten.

Wat verdient deze man als part-time post- en krantenbezorger?

12 november 2013 om 12:58

Maakt dat uit? We kunnen ervan uit gaan dat hij geen ene ruk verdiend.

12 november 2013 om 13:24

Alles op voetbalzone is te relativeren tot het punt dat het niets uitmaakt.

Ik vraag me gewoon af wat zo'n man krijgt van Bayern. Of ze hem relatief veel betalen of marktconform. Ik vind het nogal belachelijk dat een club hem uberhaupt al een baan geeft uit medelijden, laat staan als hij ook nog eens tonnen verdient met iets dat elke twaalfjarige ook kan. Het is gewoon iemand met een strafblad en die zou je niet binnen je organisatie moeten willen.

12 november 2013 om 13:47

'het is gewoon iemand met een strafblad en die zou je niet binnen je organisatie moeten willen.'

Dan is het hele rechtssysteem dus nutteloos Het doel van gevangenschap is mensen weer te rehabiliteren en een kans te geven weer in te stromen in de maatschappij.

En daarnaast doe je nu net alsof deze man een of andere psychopaat is die levensgevaarlijk is. Gewoon een simpele ziel die een domme beslissing nam en nu op de blaren moet zitten. Ik vind het heel erg chic van Bayern om zo een jongen nog op te vangen, ook al is het een simpel baantje.

Wat een zuurpruimen hier zeg, gun iemand een tweede kans.

12 november 2013 om 16:13

Volgens mij is het doel van het rechtssysteem om mensen te straffen voor de fouten die zij begaan hebben. Dat ze op een gegeven moment weer vrij komen uit de gevangenis is een gevolg en mensen zullen moeten rehabiliteren om weer te kunnen participeren in de samenleving. De mate waarin mensen geholpen dienen te worden bij rehabilitiatie ligt aan de lengte van gevangenschap en aan de persoon zelf. Je hebt inderdaad gelijk dat als niemand deze mensen ooit meer een baan zou geven, het niet opschiet en mensen enkel kunnen terugvallen op criminaliteit als inkomstenbron.

Of Breno een psychopaat is zou ik niet weten, maar ik denk dat Bayern zich beter kan distantieren van dit soort personen. Gebeurt binnen het bedrijfsleven ook dat mensen die ergens fraude hebben gepleegd niet met open armen worden ontvangen als zij na een straf weer de arbeidsmarkt op komen. Een baan voor Breno waar hij minder in de publieke belangstelling staat dan bij een club als Bayern lijkt me dan ook beter.

En wat betreft het zuurpruimen en het gunnen van een tweede kans kan ik alleen maar zeggen dat je een tweede kans moet verdienen. Waarom zou je die iemand gunnen?

13 november 2013 om 11:37

Dus iemand begaat een fout en na het uitzitten van zijn straf moeten we hem weer straffen door hem van de maarschappij uit te sluiten. Immers die jongen werkte voor Bayern en hij is dan volgens jou redenering niet meer welkom vanwege een fout. Over Middeleeuws straffen gesproken, je had beter hem meteen kunnen brandmerken, of z'n oren afknippen. Wat een publiek hier zeg.

Hoe kan een prof voetballer vast zitten.. Zij hebben zoveel geld, betalen de beste advocaat ter wereld en komen vaak de rechters om.. Best vreemd dat hij toch binnen is geraakt en niet eens om wat groots puur omdat hij zijn huis in brand stak.

12 november 2013 om 12:45

Kopen vaak de rechters om* ( benzema,ribery)

12 november 2013 om 12:47

Ribery en Benzema kopen die 14 jarige meisje om

12 november 2013 om 12:48

Verzekering oplichten is niet iets heel lichts...

12 november 2013 om 13:50

Andersom mag het helaas wel..

Deed hij zeker voor het verzekeringsgeld? Triest verhaal.

12 november 2013 om 13:00

Waarom als je als voetballer al genoeg verdient? Weet er iemand trouwens wanneer hij vrij komt?

12 november 2013 om 13:51

Omdat als mensen geld hebben ze alleen maar meer willen.. Zie bijvoorbeeld een guus hiddink of die van bayern, uli hoeness was het toch? En er zijn nog duizenden voorbeelden. Wij als simpele zielen hier op vz zouden maar wat blij Zijn met zoveel geld, maar als je eenmaal zoveel hebt ga je rare dingen doen.

12 november 2013 om 14:03

Je hebt hier helemaal gelijk in maargoed. Er is vast wel een andere manier om geld te maken.. huisen kopen en verhuren ofz?

12 november 2013 om 14:03

Je hebt hier helemaal gelijk in maargoed. Er is vast wel een andere manier om geld te maken.. huisen kopen en verhuren ofz?

12 november 2013 om 14:27

Ramos_4

Makkelijk gezegd dan gedaan.. Er is nooit bewezen dat het om een fraude zaak ging.. Je weet nooit met die Zuid-Amerikaanse maffias.. Misschien werd hij gedwongen om zijn huis te verbranden..

12 november 2013 om 21:42

Het kan geen fraude geweest zijn omdat het niet zijn huis was. Hij had het alleen maar gehuurd en zou dus helemaal geen geld van de verzekering krijgen.
Hij had een zware depressie omdat hij voor de zoveelste keer een langdurige blessure had. Kort voor zijn daad had hij te horen gekregen dat hij alweer onder het mes moest. En zijn vrouw had hem net met de kinderen verlaten.

Ik begrijp nog steeds niet, in wat voor toestand dan ook, je brand gaat stichten in je eigen huis. Deze jongen had echt wel talent, maar of hij dat nu nog heeft is de vraag.

12 november 2013 om 12:49

Talent verlies je niet, je hebt het of je hebt het niet..

12 november 2013 om 12:58

Maar een tijdje in de bak doet je geen goed....

12 november 2013 om 13:55

Het kan je fysiek wel helpen als verdediger.

12 november 2013 om 17:02

Maar als je zo lang niet traint, zal je er naar alle waarschijnlijkheid niet meer bovenop komen. Het kan je fysiek inderdaad wel goed doen, maar een topvoetballer wordt hij niet meer.

Wat een jankverhaal. Niet meer dan terecht en eigen moet die jongen doodgezwegen worden. Laat hem lekker op de blaren zitten.

12 november 2013 om 13:55

Jij hebt dus nog nooit fout gemaakt?

Nee . Dit vind ik niet kunnen Bayern München moet consequenties nemen en hem de club uit sturen. Dit is een crimineel en hoort niet op voetbalvelden thuis. FIFA dit kan niet!!!

12 november 2013 om 12:59

Stop ermee verwijder jouw account

12 november 2013 om 13:00

Hoeren zoon net als messi

12 november 2013 om 13:48

Gaat het knul?

12 november 2013 om 17:04

@psghrma

Reageer normaal op deze artikelen van Voetbalzone of reageer niet!

Is hij ook niet die gozer bij wie ze een bot-scan gedaan hebben omdat ze zijn leeftijd niet vertrouwde? Tsja, spijt komt zelden op tijd..

Het ziet er naar uit dat hij spijt heeft voor wat hij heeft gedaan. Hij verdient het om mee te mogen trainen bij Bayern, al is het de tweede.

Prima zaak fat ze hem weer betrekken bij de club. Hierdoor raakt hij tenminste weer wat maatschappelijk betrokken. Natuurlijk is het dom wat Breno gedaan heeft maar iedereen verdient een tweede kans.

12 november 2013 om 13:56

Mooie reactie.

En ik vind het ook goed van Bayern dat ze hem in ieder geval de kans gunnen om wat te doen.

Heb toch veel respect voor deze man! Op zo'n manier in de gevangenis belanden is niet makkelijk.

12 november 2013 om 20:08

Nee inderdaad het vergt wel erg veel stommiteiten om zo de bak in te verdwijnen als prof maarja..kan gebeuren he. Goed van Bayern dat ze deze jongen een tweede kans geven aangezien iedereen dat verdient, hoop voor hem dat ie nog wat van zichzelf weet te maken.

Gewoon trainen en weer gaan ballen kerel Ajax moet z,n jongen een kans geven train hem af en laat hem Spelen je hebt nix te verliezen geen transfer som geen dik salaris. Hij begint weer op nul. Zou toch raar zijn als die jongen niet meer terug keert in het prof voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Kai Havertz staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren