Turkije wint door werelddoelpunten maar verleent Colombia voorrang

Vrijdag, 28 juni 2013 om

Turkije heeft zich vrijdag geplaatst voor de achtste finale van het WK Onder-20. Het gastland won in Trabzon met 1-2 van Australië en besloot Groep C op de tweede plaats. Groepswinnaar Colombia, een outsider voor het winnen van de wereldtitel, versloeg El Salvador namelijk met 0-3 en mag het in de volgende ronde nu opnemen tegen de beste nummer drie uit Groep A, B of F. De Turken treffen aanstaande dinsdag Frankrijk in Gaziantep.

/

Australië - Turkije 1-2
Bij een gelijkspel was de ploeg van Feyyaz Ucar, die in 2005 niet verder kwam dan de laatste zestien op het WK, al zeker van de knock-outfase, maar om Frankrijk te ontlopen, moest er sowieso gewonnen worden. Dat lukte, maar Ay-Yildizlilar maakte zeker geen beste indruk in Hüseyin Avni Aker. Australië kreeg in de eerste helft de betere kansen de Turken doken eigenlijk geen enkele keer dreigend op voor het vijandelijke doel. Doelman Aykut Özer moest na een kwartier redden op een gevaarlijk schot en Corey Gameiro miste na twintig minuten een opgelegde kans op de 1-0. Turkije oogde zeer ongeïnspireerd in het eerste bedrijf.

De donderspeech van Feyyaz in de rust hielp niet, want kort na de pauze openden the Socceroos de score. Jamie Maclaren schoot na een lage voorzet vanaf rechts de bal in de kruising: 1-0. Niet veel later kwam Turkije echter weer langszij door een prachtig doelpunt van Hakan Calhanoglu. Turkije schroefde het tempo op en oogde niet meer zo mat als in de eerste vijftig minuten. Drie minuten voor tijd sleepte het gastland zelfs de drie punten uit het vuur; Okay Yokuslu van Kayserispor chipte de bal van circa 25 meter schitterend over de Australische doelman in het net: 1-2.

Bekijk hier het doelpunt van Okay Yokuslu:

El Salvador - Colombia 0-3
Colombia kroonde zich tot groepswinnaar en de Zuid-Amerikanen hadden weinig moeite met El Salvador. De nummer drie van het WK in 2003 had het in het eerste kwart van de wedstrijd voor het oog van 2000 toeschouwers nog wel lastig, maar na de openingstreffer van Andres Renteria ging het hard. Na 25 minuten zorgde Jhon Cordoba vanaf elf meter voor de tweede treffer voor los Cafeteros en het wachten was hierna op de derde treffer. Die viel pas in de slotminuut; Juan Quintero knalde vanuit de tweede lijn met zijn linkerpoot raak: 0-3.


Poll

Wint Turkije het WK Onder-20?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door achmo42)

Het is heel goed dat Okay ook bij Kayseri veel aan spelen toe komt. Je ziet dat spelers dan meer durven.

Wat was Turkije toch slecht man pff ! Met deze houding van de spelers gaan we de volgende ronde kansloos eruit tegen Frankrijk ! Spelers moeten even wakker worden want zo ga je het niet redden !

Dat gezegd te hebben, Salih Ucan werd de gedurende 1e helft heel de tijd uitgescholden, dat is - naast dat hij ook nog eens slecht speelde - de voornaamste reden dat hij is gewisseld.

Nou weten we allemaal dat de voetballiefhebbers uit Trabzon grotendeels - dus niet allemaal - achterlijk en belachelijke mensen zijn. Wat heeft die jongen jou aangedaan ? Waarom gedragen die gasten zich zo barbaars ? Waarom proberen ze onze eigen jongens te saboteren ? Man man man, serieus wat heb ik me dood geergerd aan dat stuk halve gare 'supporters' op de tribune zeg.. Dit moet een voorbeeld zijn voor de organisator om geen wedstrijden meer te laten spelen in Trabzon !

Wat speelde Turkije weer dieptriest slecht imo, hebben geluk dat twee wonderdoelpunten ze naar de volgende ronde helpen.

28 juni 2013 om 22:21

Idd ! Maar met dit spel gaan we het niet redden ben ik bang.. Ik hoop dat de spelers even wakker worden geschud want anders spelen ze woensdag hun laatste wedstrijd.

Quintero, Quintero, Quintero! Wat een geweldige speler! Voor mij de meest opvallende speler van het toernooi. Inzicht, techniek, scorend vermogen. Deze speler is nu al onbetaalbaar voor vele clubs. Klasbak!

Turkije was tactisch en positioneel zwak, vooral in de 1e helft. Salih Ucan zal zijn plaats moeten afstaan aan Okay Yokuslu van Kayserispor, want Hakan en Salih gaat niet samen. Ik hoop dat Okay dit jaar definitief doorbreekt bij Kayserispor. Cristian Riveros is naar Gremio, dus heeft hij meer kans op speelminuten. Werd veel eerder als groot talent aangemerkt i.v.m. Salih Ucan. Vandaag zagen we eindelijk een stukje van zijn potentiële klasse!

Ondanks de uitschakeling lopen er bij Australië ook een aantal talenten rond, zoals Brilliante waar we ongetwijfeld meer over zullen horen.

29 juni 2013 om 00:14

Volgens sommige bronnen vertrekt die naar Manchester United. Deze jongen had je als Turkse club kunnen halen na de Copa America voor spelers jonger dan 20, nu is het onmogelijk. Jammer dat Turkse clubs maling hebben aan zulke kampioenschappen.

29 juni 2013 om 14:09

Porto was erg geïnteresseerd. Af en toe wil hij te veel, hij moet iets zakelijker worden, maar hij heeft alles om uit te groeien tot een stervoetballer.

Calanogloe en Oké Yokuslu redden de meubelen.

Weer een generatie die géén flut voorstelt. Eén en al bagger. Ook onze sterspeler Salih valt tegen, jammer. Ik had veel én veel meer verantwoordelijkheid verwacht van die jongen. Hij moet zich fysiek echt drastisch verbeteren, ook moet hij zijn acties simpel houden. Het willen uitblinken, laat hem juist falen.

Kerim Vrij is een overschatte speler, dat is inmiddels bekend. Hij is hooguit een stuiver waard. Arrogante jongen die populair is door de achterlijke buitenlandersregel.

Wacht... Ik zie dat ik weer aan het pappegaaien ben. Blijft toch zelfde.

28 juni 2013 om 22:31

Het slecht presteren van Salih was dit wedstrijd vooral aan andere factoren te danken

Maar idd hij speelde niet al te best jammer genoeg. Ik lees ne dat hij op eigen verzoek is gewisseld

28 juni 2013 om 22:36

Hij is jong en zal zeker beinvloedt worden door achterlijke supporters, maar dit is voetbal hé. Voetballers hebben een droombaan met keiharde kanten. Ze verdienen tonnen/miljoenen, maar moeten inleveren van hun privacy et cetera.

Ik vond hem de eerste twee wedstrijden ook veel te afwezig en knullig aanwezig. Hij moet op zijn spel letten en oog hebben voor zijn ontwikkeling. Onnodige sterrenallures zijn nergens voor nodig. Hij barst van de potentie en nu moet hij zich ontwikkelen. Ik merk arrogantie en dat moet er meteen uit, het zou jammer zijn voor zo een exceptioneel talent. Dat is mijn punt eigenlijk.

28 juni 2013 om 22:39

Ik vind het ook niet kunnen wat de Trabzon supporters deden vandaag. Maar het is wel heel makkelijk om daarachter te verschuilen.

Salih moet zijn stempel drukken op de wedstrijden en dat heeft hij vandaag duidelijk niet gedaan. Hopelijk doet hij dat tegen Frankrijk wel, want we zullen hem hard nodig hebben.

28 juni 2013 om 22:40

Klopt ook

We zijn een beetje voor de gek gehouden door de 3-0 winst tegen El Salvador.. Als je ziet dat Cenk na die wedstrijd geen actie meer goed heeft gedaan begrijp je wat ik bedoel toch.

Hij wordt zeker beinvloedt maar het is toch zo onnodig man broer, ze saboteren letterlijk onze eigen jongens.

Salih moet lekker simpel spelen want dat kan hij heel goed, en je ziet duidelijk dat de team niet op elkaar is ingespeeld, ik vrees het ergste tegen Frankrijk.

28 juni 2013 om 22:42

Nee nee ik gaf net ook aan dat hij gewoon slecht speelde hoor, we hebben hem idd hard nodig dus hopelijk kan hij zijn kop erbij houden !

Hoe je het wendt of keert, jongens van 18/19 worden gewoon beinvloedt door zulke praktijken, jammer genoeg.

28 juni 2013 om 22:48

Het is zonde en heel onnodig om een piepkleine jongen uit te fluiten en te beledigen (soft uitgedrukt). Het is zwaar voor hem, maar dit is de keiharde kant van deze stomme sport.

Hij moet het van zich afbijten en zich van zijn beste kant laten zien tegen Frankrijk. Zolang we niet meer dan 3 verschil verliezen van Frankrijk, vind ik het goed. Ik laat mij graag verrassen, maar ik heb een 'jantje' ingecalculeerd.

Ik zei het al na die wedstrijd, maar ik wilde niet teveel de zuurpruim uithangen door negatief te zijn. Het Turkse voetbal heeft momenteel géén goede lichtingen, like always. We hebben maar één echte gouden lichting gehad en die is nu gestopt met voetballen.

Ach, we zullen het zien.

28 juni 2013 om 23:30

Bkorkmaz3, je verdoet je tijd broeder, dit riepen we tegen El Salvador en ook tegen Colombia. Het is game over voor Turkije, want Frankrijk gaat over onze jongens heen walsen.

28 juni 2013 om 23:37

Inderdaad bro, je herinnert het nog. Mensen vinden mij pessimistisch, maar dit is de realiteit.

Als het met 3 verschil eindigt, ben ik zeer blij. Oké, 4 zou nog net kunnen. Als gastland wil ik niet vernederd worden:-).

Weet je wat het ook is? Die spelers zijn gewoon bloedirritant en reuze arrogant. Ze kunnen de bal laag houden, maar wat doen ze? Expres de bal hoog geven, zodat de ontvanger nog uitvoerig moet aannemen met zijn aanname die er niet is.

Mijn voetbaltrainer bij de D'tjes liet de spelers rondjes rennen als ze onnodige hoge ballen gaven. Onze spelers doen het uit zichzelf. Chapeau!

29 juni 2013 om 00:09

Pessimistisch? Eerder realistisch.

Er was een moment waarbij Salih en nog iemand gewoon een paar keer aan het tikken waren naar elkaar, weet niet of je dat herinnert. Zoiets heb ik nog nooit gezien.

Of de spits, Ibrahim Yilmaz, iedereen praatte positief over hem, maar hoe hij die kans verprutste. Zelfs bij de F-jes weten ze dat je zo'n bal gewoon gelijk een poeier moet geven, maar meneertje neemt hem eerst aan. Grappenmakers.

29 juni 2013 om 00:51

Clutch en Bkorkmaz

Jullie vergeten één ding in jullie goede, juiste analyses over de wedstrijd tegen Frankrijk: Wij zijn Turkije. Wij kunnen iedereen pakken.

Lijkt veel op het doelpunt van Nuri Sahin vroeger met Turkije U17 Brazilië U17.

28 juni 2013 om 22:38

Haha, inderdaad.

Dat was tevens de laatste goal van Nuri, haha. Laten we hopen dat Okay er meer maakt.

Prachtige wedstrijd man! Heb gewoon genoten , en zat op het punt van mijn stoel , mijn vingers af te bijten.

Wat speelt Turkije toch heerlijk zeg , bij de vlagen heerlijk gespeeld , attractief en verzorgd voetbal was er de hele wedstrijd aanwezig. Australia had niets te zeggen , en Turkije liet zien dat Colombia een incidentje was.

Turkije zal dit cup gewoon winnen , omdat ik dat zeg. Frankrijk zal afgedroogd worden tegen dit machtige Turkije.

28 juni 2013 om 22:40

Haha je maakt een grapje hoop ik ?

28 juni 2013 om 22:53

Nee hoezo? Turkije was oppermachtig , en heb lang niet zo genoten van voetbal , en dit zeg ik als een puur voetballiefhebber. Mijn reactie was doeltreffend als Okay Yokuslu , serieus en raak.

Turkije gaat alles pakken wat er pakken valt , Frankrijk moet hun borst even nat maken , want zal vernederd worden tijdens olie worstelen door mannen met baby olie Zwitsal.

#motivatie-spreker

28 juni 2013 om 22:52

Hahaha, Turkije zal met deze lichting alleen een 3 uur 'cup' a soup winnen!

Heerlijke sarcasme, beste vermaak is........................leedvermaak.

28 juni 2013 om 23:00

Hahaha , Inderdaad.

Het is altijd heerlijk om positief te zijn , en optimistisch te bekijken. Ik heb zo een gevoel dat we keihard onderuit gaan tegen Frankrijk met "pog"ba en zijn matties. Pff , die hebben een gouden generatie in handen. En wij moeten met Kerim Frei , of Salih Ucan adam.

28 juni 2013 om 23:15

Nihahaha (even een erol tas lach)

Frankrijk gaat ons van links en rechts aanvallen, even op zijn Yilmaz Vural's (gewoon omdat het even kan). Sanogo, Tauvien, Pogba, Kondogbia pff. Ik word er haast depressief van. Dan sta je met Pirgir te verdedigen. Ik ga slaappillen nemen voor de wedstrijd, dan kan ik de wedstrijd noodgedwongen laten schieten.

28 juni 2013 om 23:39

Hahaha , die sterke beren zullen onze botjes opeten. Niet te geloven wat voor fysiek die gozers hebben , en voor die leeftijd ook. Allemaal hongerig en gebrand te winnen , terwijl onze "mankenler" met hun arrogante gedrag en hoge dunk acties bezig zijn. Verwende kindjes allemaal. We hebben Korkmazlar, Uzulmezler , Sukurler nodig.

Als Turkije zo door blijft spelen worden we gewoon uitgeknikkerd door Frankrijk want het positie spel zag er gewoon niet uit en moet echt drastisch gaan veranderen. Ook heb ik gemerkt dat onze jonge spelers wel vaker naar de krachthonk mogen gaan want in de duel werden in dit toernooi heel vaak geklopt. Laten we hopen dat het beter zal zijn tegen de Fransen.

Wow, gewoon wow. Eerste helft was werkelijk poep, slecht spel van Turkije. Ik dacht dat dit een afstraffing zou zijn wat ze ook verdiende voor het dramatische spel.
2e helft ging het gelukkig wat beter met uitkomst die abnormale mooie lob in die kruising, echt fantastisch gezien en uitgevoerd.

Er moet verandering komen in het spel anders gaan ze neer tegen Frankrijk.

Colombia gaat lekker zo, het heeft even geduurd maar sinds jaren komt er weer goed talent uit Colombia. Hopelijk kunnen ze deze lijn doortrekken zodat Colombia net zoals in de jaren negentig weer tot de top behoord. Uiteraard met het verschil dat men die positie dan ook kan vasthouden en niet meer zo diep afglijd.

Aguante Los Cafeteros

28 juni 2013 om 23:51

Colombia: Die tijden met Valderrama , Asprilla , Rincón , Cordoba , Higuita! Wat waren zij gevaarlijk zeg! Colombianen die echt een uitstraling hadden en gevaarlijke ploeg hadden. Gelukkig hebben we nu Falcao's , Guarin's , Rodriguesjes , en wat Zapata's.

Feyyaz Ucar bakt er ook niet veel van hoor. Okay viel prima in voor Salih, maar waarom wisselde hij Artun ? Die speelde in mijn opzicht een prima wedstrijd. Bood zich altijd aan en koos steeds voor de voetballende oplossing, heeft ook een prima aanname. Ibrahim Yilmaz viel in, maar die viel tegen.

Salih Ucan, Hakan Calhanoglu, Kerim Frei, Okay Yokuslu en Alpaslan Ozturk moeten allemaal in de basis staan als we een kans willen maken tegenover Frankrijk want zij zijn onze enige vijf spelers die in de buurt komen van het niveau van de spelers van Frankrijk .

Kerim Frei moet spelen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 33
356 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. GünokKeeper
K. AyhanVerdediger
Ö. BayramVerdediger
M. DemiralVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

0 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 29 november
Manchester United overweegt om Jonny Evans na dit seizoen transfervrij terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren