Jong Israël sluit trots af met overwinning op puntloze Engelsen

Dinsdag, 11 juni 2013 om 19:52Erik van Dam • Laatste update: 20:05

Jong Israël en Jong Engeland zijn klaar op het EK Onder-21. Het gastland moest winnen en was dan nog afhankelijk van wat de andere twee landen in de groep deden: Jong Engeland was na de tweede wedstrijd al uitgeschakeld. De ontmoeting tussen de twee in het Teddy Stadium in Jeruzalem werd een weinig verheffende wedstrijd, waarin de kansen lange tijd onbenut bleven. Pas in de laatste fase viel de 1-0 voor Israël, dat als derde eindigt in de groep.

/

Jong Israël haalde een punt het openingsduel met Jong Noorwegen en ging daarna hard onderuit tegen de Italianen. In de Engelse leeftijdsgenoten vond men een gewonde prooi, maar vastpakken en stevig doorbijten lukte het thuisland niet. Aangemoedigd door de meerderheid van de supporters maakte het er wel het beste van, want winst was hoe dan ook een vereiste om de kans op de laatste vier in leven te houden.

Moanas Dabour en Ofir Kriaf kregen kansen in de eerste minuten en Thomas Ince liet na een goede pass van Jonjo Shelvey te promoveren tot een goal. De volgende mogelijkheid was voor Yisrael Zaguri, maar ook aan hem was die niet besteed: Tom Lees blokte het schot van de middenvelder. Hetzelfde gebeurde rond de dertigste minuut, toen Ince weer een mogelijkheid kreeg na voorbereidend werk van Shelvey.

Na rust bleef Israël bovenliggend en probeerde Jong Engeland er het beste van te maken. Na nul punten uit de eerste twee wedstrijden was het team van Stuart Pearce alleen nog uit op enige eerherstel, maar zelfs dat lukte niet. Nadat aanvoerder Nir Biton al een keer schitterend op de lat mikte van afstand, was het tien minuten voor tijd eindelijk raak. Kriaf, die al enkele kansen had gemist, schoot raak na een één-tweetje. Zijn land eindigt achter Jong Italië en Jong Noorwegen als derde.


Poll

Er moet iets gebeuren in Engeland om de nationale teams te verbeteren


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door shockproof)
11 juni 2013 om 20:20

Was wel anders geweest als ze a spelers en grote talenten hadden meegenomen als Wilshere, Powell, welbeck, Jones, ameobi, sterling, Ibe, mcmanaman, Afobe, Kane, oxlade-chamberlaine, Rodwell, townsend, Shaw, Kelly.....

11 juni 2013 om 20:33

Helft van die namen zou op dit EK dus echt niet het verschil maken he.

11 juni 2013 om 20:36

Als, als als. Dat hebben ze niet, dramatisch als je 0 punten haalt op een EK.

11 juni 2013 om 20:39

En de andere helft wel?

Niet zo muggeziften...is toch gewoon gewoon een feit dat Engeland een stuk beter was geweest met spelers als Jones, Powell, welbeck, chamberlain, luke shaw, townsend, Wilshere, Mcmanaman en sterling.

Allemaal Premier league ervaring en vaak zelfs gewoon vaste basisklanten

11 juni 2013 om 21:00

Ja natuurlijk zouden Wilshere, Jones, Chamberlain en Shaw een verbetering zijn. Wat Sterling op dit moment toevoegt vraag ik me af, die heeft al een half jaar geen bal meer goed geraakt en ook van de andere namen zie ik totaal niet in waarom zij Engeland tot een van de vier beste landen op het toernooi zouden brengen.

11 juni 2013 om 21:10

Het Engelse Elftal is ook al geen haar beter, geloof me in de jaren 90 was Engeland veel en veel beter dan t.w . Het is ook gewoon een gevolg van selecties bij Engelse clubs die voor het grootste gedeelt uit buitenlanders bestaat, Engelse talenten krijgen geen kansen in de Premier Leauge op een enkele na dan.

11 juni 2013 om 21:10

Persoonlijk had ik veel meer verwacht van Zaha. Deze jongen gaat komend seizoen naar Man United, maar op dit toernooi had hij helemaal geen niveau. Ik heb hem zelden zien spelen in Engeland. Is deze jongen een top talent? Ik hoor en lees veel lovends over deze jongen. Iemand info?

11 juni 2013 om 21:16

Sswaa

Ik moet jou geloven dat we in de jaren 90 beter waren dan nu? Wie ben je dan?

Ik heb Engeland ook in de jaren 90 gevolgd. We haalden WK 94 niet, waren uitgeschakeld in de eerste ronde (zonder punten volgens mij) in 92, bereikte in eigen huis de halve finale waar we verloren op penalties en kregen in 98 een lelijk rode kaart en verloren weer op penalties.
Same Old story dus

11 juni 2013 om 21:38

Toen speelde Engeland naar mijn inzien veel beter hoor, Wk 94 niet gehaald , kan altijd een keertje gebeuren.

In 1990 Verloor Engeland ook door penalty's tegen Duitsland in de halve finale.

Ik hoef ze eigenlijk niet voor jou op te noemen, maar alleen effe dat gevoel te krijgen weer. Scholes,beckham, Shearer, Andy Cole, Owen,mc Mananman,
Shilton, David Seaman,linekere, Platt, Tony Adams, P.neville,southgate, Cambell, G.neville,paul Ince, Redknapp,t,sheringham,robbie Fowler,paul Ince, Graeme le saux,shearingham,denis Wise, Martin Keown,steven Gerrard,nicky Butt, Martin Keown. Dat is toch wel veel beter als het huidige Engelse elftal.

11 juni 2013 om 21:48

Le saux, dat was een prachtige speler naar mijn mening tenminste! De reden waarom ik nog steeds een 'gevoel' heb voor Chelsea.

11 juni 2013 om 22:06

Ik kan jou verzekeren dat dit ook niet de sterkste selectie is die Israël mee had kunnen nemen. Zo blijven we aan de gang gaan. Toch hebben wij van jullie gewonnen vandaag of je het leuk vindt of niet.
Aan de andere kant hebben alle Engelse spelers veel meer ervaring dan de Israëlische en horen jullie in principe te winnen, dus het verhaal over ''als we betere hadden meegenomen'' vind ik echt weer zo'n drogreden.

11 juni 2013 om 22:29

Je vergeet nog een grootheid uit die tijd en dat is Paul Gascoigne, die man was echt zzo verschrikkelijk goed, jammer alleen dat hij zo erg aan de drank ging.

11 juni 2013 om 22:53

Toen speelde Engeland helemaal niet veel beter.

Je noem spelers op die helemaal niet samen in een elftal hebben gezeten. En als we al met weemoed terug moeten denken aan spelers als wise, Southgate, p.neville, butt en graeme le saux dan denk ik dat de beelden op Espn of waar jullie dit ook vandaan halen geen goed beeld hebben gegeven van de ware kwaliteiten van deze spelers.

Enige die we nu echt goed zouden kunnen gebruiken zijn dynamische of creatieve middenvelders als Barnes, Gazza, Waddle en aangezien jij je ook niet strikt houdt aan de 90's zou Glenn hoddle ook niet misstaan. Toevallig allemaal spelers die niet in jouw lachwekkend lijstje voorkomen.

Uiteraard zou een killerspits als shearer of lineker nu ook niet misstaan naast rooney, maar ons grote probleem is het middenveld.

11 juni 2013 om 22:56

@sahar

Gefeliciteerd met de overwinning. Ik doe ook niks af aan de prestatie van Israël of het falen van Engeland. Ik zeg ook dat ze met deze selectie ook beterbhadden moeten presteren.
Mijn reactie was gericht om iemand die zei dat er geentalent was en Engeland een slap elftal had

Mooi voor die Engelsen. Misschien dat nu eens de ogen open gaan dat de competitie voor wat engelsen geen reet voorstelt en dat de PL uitpuilt van de buitenlanders die kansen voor eigen jeugd hopeloos blokkeerd. Nu nog hopen op een afgang van het eerste nationale ploeg en het wordt nog pijnlijker duidelijk.

11 juni 2013 om 20:11

Alle grote Engelse talenten die bij de grote premier league clubs spelen zijn niet meegenomen. Dit waren spelers van belofte teams en championship elftallen.

Als we net als Nederland de beste spelers hadden meegenomen was het echt wel een ander verhaal geweest.

Of heeft Duitsland ook geen talent nu ze in de eerste ronde zijn uitgeschakeld? Ook zij lieten de grootste talenten thuis anders waren zij zeker titelkandidaat nummer 1 én hadden ze de oranje talentjes ook helemaal zoek getikt denk je niet?

11 juni 2013 om 20:16

Engeland stelt gewoon geen moer meer voor, ze betalen nu de tol van veel te veel buitenlanders is de premier league in plaats van eigen talent zich te laten ontwikkelen.

Jammer want volgens mij is er talent zat.

11 juni 2013 om 20:23

Er is inderdaad talent zat...zoals ik al zei zijn deze grote talenten en aspelers niet meegenomen.

Zelfs met deze selectie is ondermaats gepresteerd, maar het zegt niks over de talenten van jong Engeland aangezien de groten niet eens mee zijn. Evenals het dus niks zegt over Duitsland....die met hun beste spelers de prijs vooraf al had mogen optillen

11 juni 2013 om 20:50

Akkoord Engeland zal talent hebben. Echter zie ik deze niet spelen nu en ook niet in Het A team van Engeland . Duitsland heeft het uitgelegd waarom er voor deze groep gekozen is. Dit heb ik Engeland niet horen doen ( dit kan ik dus gemist hebben) Maar als ik de namen hoor die Duitsland allemaal niet mee neemt dan denk ik dat dit EK slechts een formaliteit was geweest als deze spelers wel waren komen opdagen. Echter kan ik nu even geen namen van talenten uit Engeland noemen die deze ploeg kwalitatief zoveel beter zou maken. Ook zie ik geen talenten in de nationale ploeg zitten waar ik nou echt van onder de indruk raak. Tel daarbij op dat alle top en subtop ploegen uit England uit buitenladers bestaat, bij de top ploegen ook nog eens de jeugd overspoeld wordt met jeugd van buiten Engeland en mijn plaatje is compleet.

Mijn conclusie blijft dat, dit mooi is voor Engeland en dat nu misschien de ogen eens open gaan en dat ze gaan beseffen daar, dat als je nu nog speler s met een Engels paspoort wil zien voetballen je suporter moet worden van een club uit het Championship.

11 juni 2013 om 20:57

Denk dat het wel klopt dat Engeland betere spelers had kunnen meenemen. Maar kijk eens naar het eerste van Engeland, hoeveel dat voorstelt. Die hebben de laatste jaren ook geen potten kunnen breken hoor! We zitten nu beslist niet in de beste periode van de Engelse historie. Er zit geen enkele speler bij waarvoor je op het puntje van je stoel gaat zitten, en qua potentie komt het mij voor dat het spreekwoord "in het land der blinden is een oog koning" van toepassing is, omdat al de "talenten" heel weinig bijzonders laten zien.

11 juni 2013 om 21:04

@ak 87 sorry hoor maar wil je nou zeggen dat spelers als wilshere oxlade chamberlain danny welbeck niks voorstellen? Spelers als wijnaldum en fer komen daar überhaupt niet eens in de buurt daarvan.

Het beleid in Engeland moet gewoon veranderd worden. Het is gewoon moeilijk om Engels talent te scouten omdat je maar in een klein gebied mag scouten. In Nederland gaat het een stuk makkelijker daar mag je overal scouten. De trainingsuurtjes zijn hier een stuk meer dan in Engeland. Dit soort dinge zorgen ervoor dat clubs geneigd zijn om sneller buitenlandse talenten te halen omdat engelse spelers te duur zijn (carrol, henderson sorry l pool fans .)

Ik zou het Nederland wel willen zien redden zonder jongens als maher enzo ik denk niet dat ze dan ook zo goed zouden presenteren. Alhoewel goed 1 leuke helft tegen Duitsland en tegen Rusland was het niet best hoorde ik.

11 juni 2013 om 21:07

@lwd

Ik denk dat spelers als Jones, Powell, welbeck, chamberlain, luke shaw, townsend, Wilshere, Mcmanaman en sterling hier heus wel een verschil hadden kunnen maken.

Bij United zijn Cleverley, Jones, smalling, welbeck basisklanten.
Wie zijn dat bij de grote Spaanse of Italiaanse topploegen?

Ik ben het met jou en anderen eens dat Engeland niets voorstelt de afgelopen jaren, maar ik ben het niet eens dat dit komt door de buitenlanders. De grote talenten drijven wel boven...en dankzij de buitenlandse inbreng staan er ook andere type Engelse voetballers op. Dit is vooral een probleem geweest de afgelopen jaren...denk dat de buitenlanders zelfs een oplossing kunnen bieden. Maar ach...dat denk ik...misschien zit ik er helemaal naast, maar ik weet wel dat ik niet klakkeloos iedereen napraat en ik weet ook dat een hoop dingen die altijd direct geroepen worden gewoon simpelweg niet kloppen of totaal niet bewezen kunnen worden (dat het zonder buitenlanders beter was geweest)

Mooie afsluiter voor Pearce en z'n jongens. Ik neem aan dat Pearce vanaf nu geen jeugdteams meer mag begeleiden.
Ik had vooraf al aangegeven niet veel te verwachten van deze selectie, maar ze hebben zelfs deze magere verwachtingen in negatieve zin kunnen overtreffen. Dat is ook knap!

Ik krijg oprecht medelij van Engeland als je naar die coach kijkt. Ik vind het oprecht sneu voor hem. Opzich wel raar dat Engeland in een relatief makkelijke poule totaal niks voor me kaar wist te krijgen, en zonde dat ze niet eens konden scoren, op een penalty na dan.
Wellicht volgend toernooi !

Dankzij deze overwinning toch een prima toernooi gedraaid. Als je bedenkt dat we het vorige toernooi met 0 punten verlieten en dit toernooi hoogstwaarschijnlijk niet gehaald hadden als we het niet gehost hadden en op papier verreweg de zwaksten zijn dan is 4 punten zeker niet verkeerd. Als Noorwegen niet in de 90e minuut de gelijkmaker had gemaakt(al hadden we ervoor wel al veel geluk gehad) en Golasa die idiote tackle niet had ingezet dan hadden we misschien zelfs de halve finale gehaald. Al met al de fans 2 mooie wedstrijden voorgeschoteld en kunnen met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.
Engeland mag zich trouwens wel echt achter de oren krabben, ze hebben al jaren geen fatsoenlijk team meer op een eindronde gehad en met dit team ziet het er ook alles behalve veelbelovend uit. Als ik de FA was zou ik eens serieus gaan nadenken hoe ze dit soort schandes in de toekomst kunnen voorkomen. Daarbij hebben ze in Duitsland een goed voorbeeld, die hadden jaren terug een vergelijkbaar probleem, toen hebben ze keihard op jeugd ingezet en kijk waar ze nu staan.

En maar kopen en maar kopen...
Sneu gedoe daar in Engeland. Het wordt hoog tijd dat het voetbal eens flink op zijn kop wordt gezet en weer een sport wordt in plaats van een industrie/hobby voor miljardairs.

Zoals gewoon lijk stelt Engeland weer teleur. Een aantal Engelse voetballiefhebbers waren vooraf nog hoopvol, maar Engelse nationale ploegen blijven op een of andere manier niet presteren. Als je maar 1 doelpunt scoort in dit toernooi dan bak je er in mijn ogen niet veel van.

Als jonge talentvolle Engelse speler zou het enorm interessant zijn om in nederland bij een goeie club door te groeien want in england wordt het niks. Kun je op je 22e alsnog naar engeland terug.

11 juni 2013 om 20:26

Daarom worden spelers ook vaak verhuurd aan Championship clubs. Dit is van vergelijkbaar, wellicht hoger niveau dan de Eredivisie.

Het niveau in de PL is gewoon zo hoog dat het direct doorbreken alleen voor de allergrootste talenten is weggelegd. Talenten die er op dit oernooi ook niet bij waren

11 juni 2013 om 20:37

Championship hoger dan de eredivisie? Waarom dan precies?

11 juni 2013 om 20:41

Waarom dan niet precies? Jij denkt dat ploegen onder de top4 iets te zoeken hebben in de Championship?

Zelfs Ajax en PSV zullen moeite hebben te promoveren, laat staan kampioen worden

11 juni 2013 om 20:45

Ik stel een normale vraag, het ontbreekt nog steeds aan iedere argumentatie.

11 juni 2013 om 20:58

Je denkt toch niet dat ik alles voor meneer Ajax ga onderbouwen op de manier dat jij het onderbouwd wilt hebben.

Wat snap je niet aan mijn antwoord. Doordat het merendeel van de ploegen uit de eredivisie niets te zoeken heeft in de championship en ook de topploegen moeite zullen hebben hier kampioen te worden, schat ik de championship gelijkwaardig in of zelfs hoger dan de eredivisie.

Dit is mijn mening gebaseerd op het wekelijks volgen van beide competities.
Als je het er niet mee eens bent en hier een discussie over wilt voeren, dan mag jij vooral onderbouwen waarom je het niet met me eens bent.

11 juni 2013 om 20:58

Sorry hoor, maar clubs als Cardiff City, Crystal Palace en Watford worden door heel het linkerrijtje van de Eredivisie van de mat gespeeld. De enige reden waarom Ajax, PSV etc. problemen kunnen hebben met promoveren is het enorm fysieke spel wat veel clubs hanteren. Op het gebied van kwaliteit en techniek stelt de Championship weinig voor, hoor.

11 juni 2013 om 20:59

Met al het respect, maar Engeland heeft zo goed als geen talent in de jeugd.
Zeker niet in vergelijking met andere landen. Het is niet voor niets dat zelfs het "grote" Engeland volledig niets mer voorstelt op internationaal niveau.

De Championship is nooit het niveau van onze Eredivisie. Doe je bril eens af,

Tijd om weer wakker te worden...

11 juni 2013 om 21:11

@sp fan

Volg jij de championship? Eerlijk....ik kan je namelijk echt niet geloven als je dit echt meent.

11 juni 2013 om 21:44

Threelions, wat een opgewonden standje ben jij zeg. Ik ben gewoon benieuwd waarom je iets vindt en je veranderd ineens in een dramaqueen. Maar goed, een onderbouwing heb je dus niet zoals ik het al had verwacht. Ajax / PSV worden lachend kampioen in de championship, ik vind dat niveau om te janken als ik er naar kijk, een beetje beuken en lange ballen.

11 juni 2013 om 21:49

Niet op de voet, maar ik blijf na Match of The Day wel eens zitten, ja. De Eredivisie is echt wel een paar treedjes hoger als de Championship, hoor.

11 juni 2013 om 21:52

Lol @threelions. Jij bent er zeker ook eentje die al jaren roept dat de Premier League verreweg de sterkste competitie op aarde is. Wanneer je dan ook nog het niveau van de Championship boven de eredivisie zet, laat wel zien dat je echt alle objectiviteit bent verloren. Ajax en PSV doen echt niet onder voor linkerrijtje premier league clubs als West Brom, Swansea en West Ham.

11 juni 2013 om 21:56

Ik heb een seizoenskaart bij Chrystal Palace. Gelul dat de Championship het niveau hoger ligt dan in de eredivisie. Het spel gaat sneller omdat veel ploegen roeien en er dan achteraan hollen. De voorstopper kopt de bal terug tot over de middenlijn en daar wordt er een duel uitgevochten. Technisch willen of kunnen maar enkele ploegen leuk voetballen. Qua kracht is de Championship verder. Technisch en qua spelopvatting is de Eredivisie miljoenen jaren vooruit op de Championship.

11 juni 2013 om 21:57

Vergis je niet, het niveau ligt best hoog in de Championship. Ik denk zelfs dat een aantal top 10 Premier league teams moeite zullen hebben om in de top 3 te belanden van the Championship.
Qua tempo, fysiek en verdediging ligt het niveau vele male hoger dan in de Eredivisie. Het technische gedeelte wordt ieder jaar beter. Er zijn nog wel een paarploegen die echt het kick-and-rush voetbal spelen.

Kijk voor de verandering een keer naar the football league show.

11 juni 2013 om 23:00

@jk Ajax

Jouw toon irriteert mij gewoon.

Het ontbreekt bij jou anders ook volledig aan onderbouwing. Onderbouw eens waarom Ajax PSV lachend kampioen worden.
En daarnaast ook al zouden ze dit worden....dat worden ze toch ook in Nederland. Dat de competitie even sterk of sterker is is dus zelfs met deze poging tot onderbouwing nog steeds een optie.

Probeer het nog eens?

12 juni 2013 om 01:11

Toon? Ik stel een simpele vraag waarbij jij direct reageert alsof je aangevallen wordt. Als je geen vraag kunt beantwoorden moet je niet op een forum komen. Probeer het nog eens? Mijn hemel, de hoeveelheid jochies hier begint echt enorm te groeien.

12 juni 2013 om 08:03

Jk Ajax

Je gaat nu de hele tijd door op 1 post waarin ik volgens jou te aangevallen reageer, terwijl ik aangeef dat de manier waarop jij om onderbouwing vraag wat irritant overkomt bij mij.
Blijf er niet in hangen en ga gewoon inhoudelijk de discussie aan over het onderwerp waar jij doet alsof je over wilt duscusseren, maar tot op dut moment nog niks zinnigs over hebt weten te zeggen. Dat schijnt jou ook totaal niet te lukken.
Ik stel jou ook vragen en vraag om betere argumenten. Jij valt terug op een oude post en doet het af met teksten als "jochie" en "...dan moet je niet op forum komen".

12 juni 2013 om 09:18

Er valt nergens over te discussiëren aangezien je weigert met een argumentatie te komen. Als je dat teveel moeite is heeft het voor mij ook geen nut om wel met argumenten te komen, je vindt het immers niet de moeite.
.
Dat het bij jou irritatie opwekt is eigenlijk opmerkelijk aangezien VZ altijd vraagt om een stelling die je maakt te onderbouwen. Maar goed, gelukkig lopen hier nog wel mensen rond die niet gefrustreerd zijn en wel gewoon iets kunnen uitleggen wanneer men daar om vraagt.

11 juni 2013 om 20:30

Klopt maar om een of andere reden zie je dat nooit gebeuren, terwijl de Engelse topclubs wel goede contacten hebben in Nederland (chelsea-vitesse, Man U- Twente). Volgens mij ligt het probleem veel dieper en zijn de jeugdopleidingen zelf gewoon niet meer van de beste kwaliteit, omdat ze er bij de clubs toch al vanuit gaan dat de beste spelers gekocht zullen worden. Het wordt tijd voor een andere cultuur waarin jeugd voorop staat, aangestuurd door de FA door bijvoorbeeld de 6+5 in te voeren of een andere vergelijkbare regeling. Zoals ik al zei heeft de DFB jaren geleden ook besloten fors te investeren in de Duitse jeugd en nu zie je dat dat zijn vruchten afwerpt.

Ik snap niet waarom al die mensen Engeland zitten af te zeiken? Ja het Engelse team is geen wereldtop al lopen er een paar jongens die gewoon heel erg goed zijn maar Engeland heeft wel gewoon de mooiste en beste competitie van Europa en dat het Engelse elftal niet draait... tja ik denk dat elke Nederlander ook wel graag zo'n competitie zou willen hebben ook al zijn er niet zoveel talenten die een kans krijgen.

Daar gaan we weer....de papegaaien zijn losssss!

Engeland had op dit EK een stuk beter gepresteerd met de À-spelers. Nederland speelt bijvoorbeeld al met een hoop spelers die ook in het grote oranj hebben gespeeld. Engeland niet. Enerzijds blessures, anderzijds heb ik het gevoel dat de PL clubs geen "toestemming" geven voor hun basisspelers om op zo'n (met alle respect) weinig zeggend toernooi.

Leg mij nou eens goed uit waarom de magere prestaties van Engeland met buitenlands inbreng t maken heeft?
Begrijp me niet verkeerd....dat de prestaties jaren tegenvallen ben ik eens, alleen is dit niet vanwege de buitenlanders. De buitenlanders zijn gekomen door gebrek aan bepaalde type voetballers en aantrekkelijkheid van de league voor deze spelers, maar zijn niet de oorzaak van het probleem bij het nationaal eftal

-ook voor de vele buitenlanders presteerde Engeland niet
-premier league is gewoon vanbijzondr hoog niveau, alleen de grootste talenten breken hier door bij de topclubs. De rest mag het eerst proberen in de Championship, wat inmiddels ook gewoon 1 vd tere competities is van Europa en op z'n minst vergelijkbaar et Eredivisie.

-engeland heeft het probleem dat er vooral op het middenveld teveel dezelfde type spelers rondlopen. Ik zie de buitenlandse invloeden in de PL en scouting/opleiding hier juist een oplossing voor vinden
-naast punt 2 heeft Engeland ook een mentaal probleem. Ik heb ze vaak goed tot ok zien spelen in kwalificaties om helemaal dicht te slaan op een eindtoernooi.
-geluk. Dit dwing je ook af, maar hiervoor moet t mentaal wel goed zijn (punt3). Spanje had bij 2titels een gewonnen penaltyreeks nodig...hadden ze die verloren hadden we nu ook anders over Spanje gesproken. Engeland verloor in 96,98,2004,2006 en 2012 op penalties tegen 1 van de toplanden.

Welke talenten zijn vaste krachten bij de topclubs in Spanje en Italië?
real Madrid? Barca? Inter? Juventus? Etc...maak maar een lijstje

11 juni 2013 om 21:11

Ik geef je wel op een aantal punten gelijk. Persoonlijk vind ik het op zich niet zo opzienbarend dat ze geen titels winnen. Er is tenslotte maar 1 land dat om de 2 jaar een titel wint, op zich niet veel.

Het probleem is dat ze zo enorm treurig spelen op tornooien. Ik herinner mij nog dat we in 2006 met de familie Engeland-ecuador keken. Engeland had toen ook al lang niet meer gewonnen, maar voor spelers als Rooney, Ferdinand en Lampard ging je voor de tv zitten.
Ik vraag mij af of we volgend jaar voor Welbeck en Oxlade-chamberlain voor de buis gaan zitten.
De Engelse talenten die er nu zijn, gaan zo snel naar een topclub dat ze stilvallen in hun ontwikkeling. Rodwell, Sinclair, Sturridge, Oxlade Chamberlain zouden minstens 35 wedstrijden moeten starten.
Van Wilshere wordt verwacht dat hij grootse dingen zal laten zien, maar hij heeft de laatste 3 jaar 7 wedstrijden gespeeld voor de nationale ploeg. Zo ga je ook niet vooruit.

Mentaal is inderdaad ook een probleem. Ze stralen gewoon niets uit op een tornooi. Weinig passie, weinig drang om te winnen. En dat is jammer. Als een wedstrijd van Engeland al eens leuk zou zijn om naar te kijken, dan zouden ze al ergens zijn.

11 juni 2013 om 22:11

Als de Engelsen eens de beleving van de Ieren zouden hebben dan gaan ze een mooie tijd tegemoet.

Ik denk toch wel dat deze ploeg er het maximale heeft uitgehaald. In tegenstelling tot de Engelsen en Duitsers.

Ik hoor ze nu al zingen;

"you're getting fired in the morning..."

Het is zeker niet dat de Engelsen geen talenten hebben, alleen worden ze snel overhyped. Tuurlijk zijn er prima spelers. Wilshere, Shaw, Sterling, Oxlade... dat zijn jongens die mooie dingen hebben laten zien. Maar als je kijkt naar de huidige Premier League, dan zoeken veel teams gewoon geen Engelse spelers meer. Die staan niet direct bekend om hun creativiteit. Er zal toch iets moeten veranderen. Best vreemd, want als je kijkt wat ze kunnen inzenden, is het wel ok.

Team als hieronder zou mogelijk zijn met op bank nog spelers als Ince, Zaha, Henderson, Chalobah, Hughes, Mceachran en Wisdom.

Butland
Clyne
Jones
Caulker
Shaw
Wilshere
Rodwell
Powell
Oxl-Cham
Welbeck
Sterling

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Israël U21

Actuele wedstrijden

1 fan
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren