Matavz bezorgt Oranje-opponent Turkije tweede domper in korte tijd

Vrijdag, 31 mei 2013 om 20:54Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:40

Turkije is tegen de tweede domper in vier dagen tijd aangelopen. Na de 3-3 remise tegen voetbaldwerg Letland van afgelopen week werd de ploeg van Abdullah Avci vrijdagavond met 2-0 verslagen door Slovenië; PSV’er Tim Matavz nam de tweede treffer in de vriendschappelijke wedstrijd voor zijn rekening. Ay-Yildizlilar zullen in september, wanneer de WK-kwalificatiewedstrijden weer van start gaan, duidelijk beter voor de dag moeten komen.

De Turken staan in Groep D, die het Nederlands elftal aanvoert, op de vierde plaats met zeven punten. Runner-up Hongarije heeft vier punten meer en met nog vier duels op de rol zullen de Zuid-Europeanen dus in vorm moeten zijn om zich nog te kunnen plaatsen voor het eindtoernooi in Brazilië. In Bielefeld was Turkije, waarbij de geboren Zaandammer Oguzhan Özyakup in de 81e minuut inviel, niet echt in vorm. Slovenië kwam ook al na tien minuten op voorsprong in de Bielefelder Alm; Bojan Jokic legde de bal op het hoofd van de vrijstaande Milivoje Novakovic, die via de grond en de lat raak kopte: 0-1.

Na twintig minuten had Turkije geluk dat het met elf man op het veld mocht blijven staan, want Serdar Kurtulus haalde de doorgebroken Kevin Kampl neer; de Duitse arbiter Marco Fritz gaf slechts een gele kaart. Beide partijen waren niet van plan om op de verdediging te leunen en hierdoor leverde deze oefenpot een interessant schouwspel op. In het restant van de eerste helft waren de betere kansen voor Turkije, maar Mevlut Erding kopte op aangeven van Hasan Ali Kaldirim net naast en Caner Erkin schoot hoog over. Na een halfuur kreeg Turkije dé kans op de gelijkmaker, maar Mevlut kopte een hoekschop rakelings naast.

Slovenië, dat in Bielefeld een einde maakte aan een serie van vier zegeloze wedstrijden en kwalificatie voor het WK al zo goed als zeker kan vergeten, hield ook in de tweede helft de nul. Dat kwam vooral door goed keeperswerk van doelman Jan Oblak, die onder meer een kopbal van invaller Burak Yilmaz met een uiterste krachtsinspanning uit de hoek ranselde. Matavz verdubbelde halverwege de tweede helft de marge door na een pass van FC Groningen-middenvelder Andraz Kirm de ruimte te vinden en raak te schieten: 0-2. Turkije kwam niet meer tot scoren en werd getrakteerd op een fluitconcert.


Poll

Gaat Turkije naar het WK in Brazilië


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door ekmel)

Wat is Turkije toch slecht slecht en nog eens slecht. Doek de nationale elftal maar op als Avci daar gaat blijven, zonde van onze spelers die daar vermoeid gaan en vermoeider terug komen of zelfs geblesseerd raken.

Hoe is het met Alper ?

Edit : Offtopic , zien jullie wat er gebeurd in Istanbul ? Er worden plastic kogels afgevuurd op de massa !!

Wat is Turkije toch schandalig slecht geworden zeg en moeten gewoon stoppen met die Buitenlandse regel in te voeren want het helpt voor geen ene meter en in plaats daarvan kunnen onze ploegen nog sterker worden wanneer ze buitenlandse grootte talenten kan gaan scouten voor heel weinig geld en opleiden kunnen wij gewoon niet en dat moeten we accepteren, maar nu betaal je gewoon het drie dubbele voor een matige Turkse speler bij een lagere club. Gewoon afschaffen die regel en Fenerbache en Galatasaray worden Europese topclubs in Europa.

Of:
De transfer van die Afrikaan naar Galatasaray is stop gezet

31 mei 2013 om 21:09

Ik denk dat zo'n regel op de langere termijn juist een heel positieve invloed kan hebben op het Turkse nationale elftal. Dat het nu minder gaan kan ook komen door een mindere lichting (ik heb echt geen idee want ik volg het Turkse voetbal niet), maar ik denk dat een buitenlanders regel altijd goed is voor het nationale elftal.

31 mei 2013 om 21:25

dat is nou juist het probleem: de jeugd. in turkije zijn er geen amateur velden zoals die er zijn in nederland en er wordt gewoon heel weinig aandacht besteed aan de jeugd en ook al krijgen de jeugdspelers kansen dan nog zouden ze falen in een land als turkije waar de druk immens is voor de jonge jongens en daardoor gaan ze zeer zeker falen en dan zul je niets meer van ze horen. in turkije zijn de mensen ongeduldig en willen maar snel resultaat zien en daarom worden er ook meestal aandacht besteed aan de wat oudere vedettes terwijl dat juist niet de bedoeling is. om te beginnen moeten ze gewoon die buitenlandse regel weg halen en ik weet zeker dat het dan veel beter zal gaan lopen en gaan de turkse spelers nog meer hun best doen om het waard te zijn om voor een club uit de grote drie uit istanbul te

31 mei 2013 om 21:29

nee, franse LIG gaat pas 5 juni open

31 mei 2013 om 21:57

Wat een onzin, je speelt gelijk tegen Letland (zwaar ondermaats elftal), en verliest tegen Slovenië die alleen Matavz en Handanovic in kwaliteit hebben. Kijk is naar de Bosnische competitie, en kijk eens naar hoe het elftal over der afgelopen jaren heeft gepresteerd (spanje op zijn top moeilijk maken) en nu in de kwalificaties presteert. Ik zie gewoon geen strijdlust in het Turks elftal op het moment, behalve bij Burak Yilmaz dan, dat is een beest. Maar het ziet er heel kunstmatig uit dat elftal, net als bij Real Madrid.

31 mei 2013 om 22:09

Geworden? Turkije is altijd slecht geweest als team, het is slechts incidenteel matig succesvol geweest. Dat ligt niet aan de individuele kwaliteiten van de spelers, wat dat zit wel goed, maar meer aan het taktisch gedeelte van de opleiding. Turkije heeft nooit coaches ghehad die een team konden smeden. Geen catenaccio, geen totaalvoetbal, geen tiki taka in Turkije, alleen maar individuele goede spelers. Het wordt met de jaren taktisch wel beter, maar de progressie houdt niet over.

Met een gedegen taktische opleiding had Turkije boven Oranje in poule D kunnen eindigen.

31 mei 2013 om 22:26

Op fatih Terim na dan.

31 mei 2013 om 22:40

Wij Nederlanders beschouwen die als echt knettergek. Maar goed, wij eten ook vrolijk boerenkool met worst, dus wat weten wij?

Ik moet ook zeggen dat ik Galatasaray dit seizoen als los zand vind voetballen en dat ik vind dat hij bepaalde spelers op de verkeerde plek laat spelen, dus hij maakt zeker geen indruk op mij. En ik lust geen boerenkool met worst!

1 juni 2013 om 03:17

Hij bedoelde op Senol Günes na dan.

Volgens mij verstaat Avci zijn vak niet. Hoe kan je spelers oproepen die of clubloos zijn of helemaal niet spelen ? Als we zo blijven spelen, dan zullen we de komende 20/30 jaar niet meer deelnemen aan een eindtoernooi.

Ook begrijp ik de confrontatie Turkije - Slovenië niet. Turkije heeft al een reeks belabberde wedstrijden achter de rug, en dan nog tegen een land als Slovenie die 3 stappen verder is dan ons, een oefenwedstrijd spelen ? Zo bouw je toch geen vertrouwen op.. Turkije moet tegen landen als San Marino / Malta zodat we die wel kunnen verslaan en op die manier vertrouwen opbouwen.

Ik heb ontzettend veel sympathie gekregen voor Slovenië, wat een gastvrije en warme mensen.. Ons niet inmaken met 6-0 maar gewoon een bescheiden 2-0.. Respect !

Wat is er eigenlijk gebeurd met Turkije? In 2008 speelde ze nog halve finale op het EK. Maar sindsdien gaat het toch wel bergaf.

De mindere resultaten van het Turkse nationale team begint aardig structureel te worden! Wat ik steeds op fora lees is dat dan naar de bondscoaches wordt gewezen, maar hoe veel bondscoaches zijn er nu geweest met die magere resultaten?! Ligt het wellicht niet dat de selectie minder goed is dan velen denken / wensen / hopen?

31 mei 2013 om 21:25

2 eigenlijk, hiddink en nu avci. zelfde tactiek, zelfde problemen creeren wat hiddink ook deed nl. spelers selecteren en laten spelen die in hun eigen team bankzitters zijn.

Dit is echt zo'n voorbeeld dat je met een laag iq ook miljonair kan worden in het voetbal. Long live the lifes of the lucky ones A K .

31 mei 2013 om 22:24

We hebben juist een potentionele team. Alleen het is geen team. Ze zijn tactisch nul en voelen elkaar niet aan. Dat is het grootste probleem.

Als je naar het selectie kijkt zijn er zeker spelers die kunnen groeien. Kijk maar, Salih, Arda, Oguzhan, Selcuk, Burak, Semih, Tore, Onur en noem maar op. Allemaal één voor één talenten of kwalitatieve spelers.

De trainer heeft gefaald om het als een team te opereren tijdens de wedstrijden en laat de spelers niet bewegen, wat een must is tijdens een wedstrijd

Lekker buitenlanders blijven kopen zodat je nationale elftal nix meer voorstelt. Waardeloos zeg

31 mei 2013 om 21:49

Turkije is een van de weinige landen waar ze een limiet hebben aan buitenlanders in je selectie. Andere landen zie ik dit niet zo snel doen.... Stel je voor hoe de Engelse clubs of de Portugese clubs eruit zouden zien wanneer ze ook een limiet zouden hebben.

Benfica speelde laatst tegen Fenerbahce in de Europa League halve finale met maar 1 (!!) Portugees. Dat is toch schandalig? Arsenal, Liverpool etc... die spelen ook maar met 2 Britten in de basis.

Respect voor Turkije dat ze zo een regel hebben. En heel jammer voor Turkije dat het op dit moment niets oplevert.

1 juni 2013 om 05:04

Nja als landenteam heb je niet zoveel aan die regels..

De beste Turken gaan meestal in het buitenland spelen. (of ze kiezen voor Duitsland)

Zlatko Zahovic, wat een prachtige speler was dat. Zizou van de Slovenen, een prachtige speler om ernaar te kijken. Hij loodste Slovenie naar het EK in Nederland, prachtig. Mijn allereerste voetbalkaart van het Ek-boek 00' was Zahovic. Moest even aan hem denken.

On:

We speelden bij vlagen mooi voetbal met prachtige combinaties. Het was echt een genot om naar onze getalenteerde spelers te kijken. Verder speelden we op een collectieve wijze de Slovenen van de mat. Het was wederom genieten en ik vind het zeer jammer dat de vogende kwalificatie wedstrijd pas in september is. Ik zal dit team missen.

Ik wacht vandaag nog op een contractverlenging van de coach Avci. Minimaal tot 2018.

Road to Sanliurfa!

31 mei 2013 om 21:23

Ik vind het prachtig hoe Avci van dit een mooi team heeft gemaakt. We spelen fris en attractief voetbal met dit team , alleen geluk dwong ons af. Gewoon het elftal om Caner en Bekir heen bouwen , en we komen zeker ver.

31 mei 2013 om 21:27

vergeet burak yilmaz niet, de koning der aannames

31 mei 2013 om 21:30

Avci is te goed voor ons, daarom zal hij zijn contract niet verlengen. Daar zit ik mee. Ik ga alvast een brief schrijven naar de TFF dat ze alles op alles moeten zetten om hem te overtuigen.

31 mei 2013 om 21:35

Burak's aannames zijn puur goud. Toeristen komen ook vooral voor zijn aannames voetbal kijken. Het is maar hoe je het bekijkt. Burak's one touch of Sabri's one shot.

Burak Yilmaz, Arda Turan, Nuri Sahin.. zijn de enigste van gau naam bekend en als enigste die wat voor Turkije kunnen betekenen. Maar met het overige materiaal gaat dat er niet van komen (kortweg) ze komen te kort tegen andere landen.

Neem niet weg dat ik dit heel erg zuur vind voor een voetballand (gekte) in Turkije.

31 mei 2013 om 21:52

Waar Nederland over alle spelers met een Nederlandse nationaliteit kan beschikken, kan Turkije dat niet. Wat Nederland voorheen altijd had zijn geweldige middenvelders en aanvallers maar een mindere verdediging, heeft Turkije ditzelfde probleem.

Had graag dit elftal gezien (opstelling met 3 controlerende middenvelders).

Bij het tweede elftal van Borussia Dortmund spelen 4 Turkse toptalenten. Nuri Sahin en Gundogan komen daar ook uit de jeugd.

Onur Kivrak
Serdar Tasci
Semih Kaya
Omer Toprak
Kaldirim
Gundogan
Nuri Sahin
Selcuk Inan
Mesut Ozil
Arda Turan
Burak Yilmaz
31 mei 2013 om 22:26

Ozil is toch Duits?

31 mei 2013 om 22:32

Hij wilt zeggen dat als de Duits-turkse spelers voor Turkije hadden gekozen, hoe de opstelling eruit zou zien

31 mei 2013 om 22:44

Abi gundogan kwam nadat nuri weg was over van freiburg ofzo.

Turkije maakte op mij nog een redelijke indruk in Amsterdam tegen Nederland, blijkbaar is daar niet veel meer van over!

Ik moet eerlijk gezegd blij zijn met een 2-0 uitslag. Het kon zomaar 5-0 worden voor Slovenie. Wat een macht , sfeer , strijd en wat een dominantie van de Slovenen. Ze waren maatjes te groot voor ons.

Turkije kan met opgeheven hoofd het veld verlaten met een geweldige trainer als Avci. Heb erg veel sympathie voor hem , toont karakter en leeft echt met het team mee. Wat een passie heeft die man zeg , prachtig om te zien. Kan niet wachten om hem weer op velden te zien langst te zijlijn.

Wat gaan we nu doen? Serious , dit is dramatisch. Mijn ogen kunnen het niet meer. Lukt gewoon niet meer.

Ik was al van het begin een tegenstander van Abdullah Avci. Een coach die met een middenmotor Istanbul niets heeft bereikt is gewoon coach geworden van de nationale elftal van Turkije. En wat een klootzak is hij toch. Hoe kan je nou twee talenten als Oguzhan en Kerim Frei niet laten spelen in en oefenwedstrijd. En die Mevlut Erdinc. Heb hem altijd een waardeloze speler gevonden. Omdat hij in Frankrijk speelt word hij opgeroepen. 3 goals in meer dan 20 wedstrijden voor een spits. Dat Tolga Zengin niet is opgeroepen is al waardeloos. Onur kon niet komen, had afgezegd. En ik begrijp dezencoach niet. Ik vind die keeper van Besiktas Cenk niet goed maar dit is toch niet eerlijk. Sinan en Mert hebben in de eerste oefenpot kans gekregen in de goal maar Cenk niet. En hoe kan die Caner toch in de nationale elftal spelen. Over Gokhan zan hoef ik niets te zeggen. Dit is gewoon mij favoriete eerste 11. Onur(volkan)-gokhan-semih(serdar Aziz)-omer-hasan(er is helaas geen andere linksback, Hakan Balta is de weg kwijt en Ismail geblesseerd)-emre-selcuk(nuri)-arda-oguzhan-kerim(... Tore)-burak(mustafa)

31 mei 2013 om 21:25

Mooie opstelling. Met Avci gaat het inderdaad niks worden. Mensen moeten niet zo zeuren steeds over dat buitenlanders gedoe. De bond doet er goed aan om het maximum aan te scherpen. Een goed spelend nationaal team staat voor status en buiten dat worden de spelers in de spotlights gezet net als de binnenlandse competitie.

Er staan een aantal talenten klaar (voornamelijk opgevoed buiten Turkije) en met een goede coach is er altijd wat te halen.

31 mei 2013 om 21:47

Dank je wel gozer. Ik heb Hasan Ali, Selcuk en Burak ook in de basis gezet omdat er helaas geen andere spelers zijn. Mustafa Pektemek is een talent maar hij is nog net uit zijn blessure en hij moet nog veel pap eten zowel op Turkse niveau en Internationaal Niveau. Selcuk Inan en Nuri Sahin spelen helaas waardeloos op Internationaal Niveau. De Nuri van Feyenoord en Dortmund is nergens te bekennen. Maar dat komt ook omdat hij nauwelijk speelt bij zijn eigen club. Ik raad hem aan om naar Besiktas te komen dan kan hij teminste nog elke week in de basis staan, als je bekijkt wie Besiktas nu op zijn positie heeft in de basis. Burak Yilmaz is een spits dat gewoon wanneer hij steeds 1 op 1 is het afmaakt. Maar ik heb hem altijd al waardeloos gevonden, ook toen hij topscorder werd bij Trabzonspor. Over Mehmet Topal, hij is niet meer de Topal van Galatasaray. Wat een rotzooi is hij geworden. En hoe is die Hakan Balta toch zo afgezakt. Was een geweldige linksback in de eerste jaren van Galatasaray. Kijk die verschil tussen Alper en Oguzhan. De een kost bij 8 miljoen de andere kost 500.000 euro. Veel van onze landgenoten vonden deze Turkse nationale elftal altijd sterk. Deze nationale elftal is een rotte appel. Ik kom weinig op deze site om mijn meningen te geven. Maar ik raad de Turkse clubs en de voetbalbond 1 ding aan. Het word tijd dat ze buitenlandse jeugdcoaches aan het werk zetten in Turkije. Kan Nederlandse, Duitse, Spaanse coaches zijn. Onze Turken in Turkije moeten dit vak gewoon gaan leren als opleiding. Gewoon stage lopen naast deze ervaren jongerencoachs. Ik ben het zat geworden. Ik kan alleen toekijken.

Ik zeg Yilmaz Vural aanstellen als Bondscoach... Ok mensen gaan me voor de gek houden, maar die man verdien het gewoon. Ik ben ervan overtuigd dat spelers onder hem iig heeeel veel beter gaan doen na Guus en Avci periodes.

31 mei 2013 om 21:39

Ze wouden Vural aanstellen als Bonscoach , maar Vural weigerde wegens te laag salaris. Hij wou ook een eigen regel maken , zoals ten minste minimaal 5 spelers van Elazigspor per wedstrijd.

31 mei 2013 om 22:01

haha, 2 minuten geleden uit je duim gezogen zeker? nooit gehoord dat verhaal en kan me niet voorstellen dat hij als bondscoach minder zou verdienen als hij nu doet.

Onderschat Slovenië dan ook niet. Is gewoon een prima land met sterke spelers in de vorm van Handanovic, Kirm, Matavz, Cesar, Jokic, Vukcic, etc. Kan dus een incident wezen, maar kan ook gewoon aangeven dat je Slovenië niet moet onderschatten, is gewoon een prima team.

31 mei 2013 om 21:54

Aan de ene kant heb je gelijk hoor, maar aan de andere kant staat Slovenie kansloos laatste in de poule des dwergen: Zwitserland,ijsland,noorwegen,albanie en Cyprus

schandalig turkije ben benieuwd wie de volgende traner wordt

Waar zijn jullie fanatieke supporters die zogenaamd 90 min staan te juichen , en nooit
opgeven

31 mei 2013 om 21:55

Ze waren 90 min aanwezig en fanatiek. Jij komt praten zonder dat je de wedstrijd heb gezien

31 mei 2013 om 22:01

Die zijn er nog steeds en we geven ook nooit op maar mijn vraag aan jou is waar deze reactie eigenlijk voor nodig is?

Wat heeft Avci tot nu toe veranderd?

Zijn we nu tactisch beter?
Hebben we nu alleen maar talenten?

Turkije kan nog steeds niet spelen. De mentaliteit van de spelers is gewoon op je plek blijven, geen een die paar stapjes vooruit doet om de bal te vragen en zo vloeiend voetbal te spelen. Elke speler staat steeds weer stil en alleen de gene aan de bal moet dan weer de meters maken.

Turkije is geen team. Avci heeft gewoon gefaald. Er is geen chemie in de team, geen doorzettingsvermogen, geen topspelers in het buitenland die steeds minuten maken(behalve Arda dan) en we zijn dan weer eens steeds afhankelijk van spelers die niet eens basis staan bij hun team.

We waren in 2008 echt niet veel beter hoor. Alleen toen zag je een team op het veld. 100 doorzettingsvermogen. Spelen voor de winst. Ik denk zelfs dat deze team meer potentie heeft alleen kunnen ze niet elkaar vinden. Geen een die lekker beweegt en de verdedigers in de war brengt.

Avci moet per direct gewoon opstappen. Als je al 5 á 6 wedstrijden achter elkaar niet wint en tot nu toe meer verlies boekt dan winst en helemaal tegen team als Letland, dat met alle respect niet de grootste voetballand is, dan mag je best wel schamen.

Tactisch is Turkije gewoon weer bij de oertijd. Steeds maar weer dat voorzets die verdedigers doen lachen, geen combinaties, niemand die beweegt in de 16 meter, nooit eens fatsoenlijk verdedigen etc etc.

Yildirim Demiroren en Avci moeten gewoon weg en er moeten fatsoenlijke mensen komen.

Het maakt echt niet uit wie je voor de groep zet , zal het gewoon niet aan de spelers liggen die gewoon veel te slecht zijn( niet verkeerd bedoeld). Al zet je Maurinho , Klopp, Guardiola voor deze groep het word nog niets.

31 mei 2013 om 22:22

Het ligt zeer zeker niet aan de spelers, want ook met dit materiaal ondanks dat er veel spelers niet zijn opgeroepen die er wel bij horen hoor je deze 2 landen met gemak te verslaan. Avci is tactisch nutteloos en ik heb Turkije onder zijn leiding nog geen progressie zien boeken.

31 mei 2013 om 22:26

Je zou het bijna gaan denken ja. Hoeveelste bondscoach is dit die het niet lukt sinds na 2008?

31 mei 2013 om 22:28

Je kan met een matige groep veel bereiken, zolang ze je tactiek begrijpen en jij een goed tactiek neerzet.

Als je naar elke wedstrijd kijkt zie je op een plek blijvende spelers. Dat mochten wij niet eens doen bij de E'tjes, we moesten constant bewegen, en dat zie je bij Turkije niet terug. Daardoor staat niemand vrij, komen er geen ruimtes vrij kom je moeilijk verder.

Als een trainer zijn spelers steeds zal laat bewegen en steeds de bal laat vragen ipv de lange bal of voorzets te hanteren, zullen we meer hebben bereikt dan nu.

Turkije heeft goeie spelers, maar zolang de trainer niet in hun brein kan of zijn spel slecht is, kan je toch moeilijk de selectie de schuld geven. De helft speelt pas bij Turkije of is niet eens 22 jaar oud.

31 mei 2013 om 22:38

Toch snap ik er weinig van in de jaren 90 tot 2002 was Turkije echt heel sterk. Hoe kan het zo snel, zo naar beneden gaan.

je ziet het bij veel teams, b.v Hongarije was vroeger onvoorstelbaar goed van wereld niveau, Roemenie was in de jaren 90 ook top en nu ook niets meer.

Hoe kan het dat er zo weinig doorstroomt?
Oranje is ook 2 klasse minder geworden dan de jaren 90 , maar bij bovenstaande landen is de ondergrens wel heel erg laag.

1 juni 2013 om 09:40

Er komt gewoon soms een geweldige generatie die geweldig spelen en als het hele team in top vorm is doen ze iedereen verbazen.

Zo heb je dat bij Nederland, Engeland, Turkije, Roemenie etc.

Het heeft ook met geluk te maken. In Nederland is dat wat minder, want elke jongen schrijft zich meestal in voor voetbal en als die goed is valt die vaak op. Maar in Turkije bijvoorbeeld met 75 miljoen mensen waar weinig fatsoenlijk veldjes zijn of amateur voetbal clubs is het moeilijk om talentjes te zien.

Turkije is een overschat land.
Ze hebben aardige spelers die individueel wel wat kunnen.
Maar het is geen team en dat is lastig met veel van die spelers die hunzelf erg goed vinden.
Zelfde verhaal met Marokko.

Mooi voor Matavz dat hij weer scoort voor Slovenië.

31 mei 2013 om 22:51

Leer eens hoe je moet formuleren: het Turkse voetbal is overschat.

Niet het land zelf.

Het nationale elftal is overschat, maar de teams in clubverband komen er aan. Dat zal je vanzelf merken (zoals dit seizoen).

Het ligt niet aan de spelers die zich te goed vinden, maar op strategische plekken (verdediging, centrum van het middenveld) missen we ervaring en kwaliteit. Dat ligt meer aan de matige opleiding, dus verkondig geen onzin.

31 mei 2013 om 23:44

@ Bkorkmaz3

Dit is een voetbalforum, dus moet jij maar kunnen begrijpen dat ik het over het Turks voetbal heb. Je wilt weer iets uitlokken.

En wat hebben de Turkse clubs hiermee nou te maken? Je probeert weer te provoceren zeker. Gaat hier om het nationaal elftal hoor.

Je weet dat ik het goed hebt, maar je vindt het lastig om mij eens gelijk te geven,

1 juni 2013 om 04:31

Dit is inderdaad een voetbalforum en geen landen forum. In je reactie geef je aan dat Turkije een overschat land is. Dat is jou mening en dat heeft vrij weinig met voetbal te maken. Als je me nu wijs wilt maken dat Turkse voetballers overschat zijn kun je het beter bij een kind van 7 proberen, want geen enkele Turk met een grammetje verstand zal het nationaal elftal overschatten.

31 mei 2013 om 22:53

Ook gaat het argument wat je vaak hoort: De opleiding is niet goed voor jeugspelers in Turkije.

In Zuid Amerika zijn de jeugd accomodaties en opleidingen ook slecht, daar leren velen het voetbal op straat met vriendjes, en veel krijgen echt een overlevings mentaliteit omdat het voor veel spelers de enige weg is om de Armoede te ontvluchtten.

Dan deed Hiddink het nog niet eens zo slecht
Toen eindigde Turkije nog gewoon boven Belgie
Kun je je al bijna niet meer voorstellen
Geef gewoon eens een coach langer de tijd om iets op te bouwen
Het moet altijd direct geweldig zijn en resultaat opleveren ... dat kan niet
Ook de fans moeten dat eens inzien , 2 jaar geleden nog roepen dat ze wel van iedereen konden winnen en nu is het zogenaamd niks meer
Veel te weinig geduld altijd ...zal wel temperament zijn maar schiet je niks mee op

1 juni 2013 om 09:46

Dat was ook de bedoeling met Avci, hij moest lange termijn resultaat opleveren. Maar als je spel bekijkt is het nog steeds niet om aan te zien. Als je de verdediging bekijkt, nog steeds wankel.

Kijk als Turkije mooi combinaties kan doen, als iedereen lekker mee beweegt, als we zo spelen dat spelers eindelijk vrij staan, dan zeg ik niks, want dat is dan meestal ook gewoon mooi voetbal.

Dat is tactiek, maar met Avci is er niks veranderd. Niemand die beweegt, we creëren nooit echt 100 kansen, we komen bijna nooit een op een met de keeper. We moeten het altijd doen met doelpunten van voorzets of van afstandschoten, maar nooit echt een één op één met de keeper.

Daarom is het gewoon ook de schuld van Avci

Ik heb jullie fans nauwelijks gehoord , als jullie ver zouden komen
op een wk bijv kwartfinale dan zouden jullie zeggen we hebben de beste fans

Toch grappig dat die Matavz voor Slovenie er toch aardig wat inschiet en bij PSV het allemaal wat minder is.. Vanwege zijn optredens in interlands is er toch interesse voor hem, vorig jaar wilde Benfica hem nog hebben dacht ik?

1 juni 2013 om 05:10

Matavz word gewoon misbruikt bij PSV door die 2 egoïsten wat naast hem spelen..

Tadic - Matavz - Narsing

En Matavz was topscoorder van de eredivisie geweest.

Turkije zal de komende jaren niets presteren met het nationale elftal. Waarom niet? Omdat er in de Turkse competitie niets bestaat wat tactiek heet. De meeste teams spelen enkel op kracht en hoge en lange bal. Galatasaray voetbalt dit jaar best leuk, maar waar zijn die mooie strakke driehoeken gebleven die we zagen medio 2000? Nu spelen ze eigenlijk als kippen zonder koppen. Voetbal is niet om aan te zien en als je als trainer zijnde mooi voetbal wilt spelen en je verliest 2 wedstrijden, mag je je spullen pakken en een nieuwe baan zoeken.

DIT Zouden DE Spelers Zijn DIE IK ALS Bondscoach ZOU Oproepen.

1. alper potuk 22, -4.8m
2. hasan ali kaldirim 23 -5.2m
3. mehmet ekici 23 – 3m
4. ismail koybasi 23- 5.5m
5. nuri 24- 8m
6. serdar kesimal 24- 4m
7. -mustafa pektemek 24-6m
8. caner erkin 24- 6m
9. volkan sen 25- 3m
10. arda 26- 24m
11. -mevlut erdinc 26 – 7m
12. ozer hurmaci 26 – 3m
13. mehmet topal 27- 8m
14. burak yilmaz 27- 15m
15. yekta kurtulus 27 - 3.5m
16. mehmet topuz 29- 6m
17. gokhan unal 30- 1.2m
18. umut bulut 30- 6m
19. hamit altintop 30- 5m
20. tuncay sanli 31- 1.3m
21. emre belozoglu 32 – 3.2m
22. gokdeniz 33- 3.5m

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 32
357 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
B. YılmazAanvaller30
E. ÜnalAanvaller00
U. ÇakırKeeper30
M. GünokKeeper00
K. AyhanVerdediger30
Z. ÇelikVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

Slovenië
5 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren