De Spaanse Kuyt

Dirk Kuyt, wie kent hem niet? De aanvaller is één van de grootste publiekslievelingen ooit in Rotterdam en speelt nu in Turkije. Het is een wonder hoe Kuyt het optimale uit zijn loopbaan heeft gehaald, aangezien Kuyt het niet moest hebben van talent, maar van energie.

Kuyt moet je vergelijken met een atoombom vol energie. Als deze bom ontploft kan hij met al zijn energie het talent dat hij tekort komt compenseren. Met al zijn energie haalde Kuyt de top, speelde hij bij Liverpool en haalde hij Oranje. En Kuyt behoort zelfs tot één van de Kuyt lichtingen ooit van Nederland. De man van de energie haalde zelfs de WK-finale. Kuyt is een klein mirakel.

Eigenlijk is de voetballer Kuyt voor Oranje vloeken in de kerk. Een speler van het Nederlands elftal moet sierlijk zijn, talent hebben plus een fabelachtige techniek. Tot dit seizoen dacht ik dat Kuyt een uitzondering was hoe een speler met zo weinig talent bij een sierlijk voetballand een plaats kon veroveren, maar er is een nieuwe Kuyt. Miguel Pérez Cuesta is zijn naam, beter bekend als Michu.

Ruim zeven jaar geleden zag ik Michu voor de eerste keer tijdens het duel tussen UD Vecindario en Real Oviedo op het vierde niveau van Spanje. Ik ging gespannen naar het veld toe, want een neef van mij zou debuteren voor UD Vecindario. Maar in plaats op te letten op mijn familielid viel één speler mij op, ik zag zijn rugnummer en naam niet, maar hij was een beetje aan de dikkige kant. Aannames sprongen van zijn voet af en overspelen kon hij niet. Hij moest het hebben van persoonlijke duels, maar faalde daar ook opzichtig. Het leukste moment van de wedstrijd was dat deze speler probeerde de bal naar een medespeler te passen, maar over de bal heen schoot in zijn eigen strafschopgebied. Na een goede steekpass kwam hij alleen voor de keeper en met een harde knal vloog de bal naar de cornervlag. Ik lachte me dood.

Ik maakt een foto van deze speler en hij was voor mij een held. Ik kreeg zelfs zijn handtekening. Ik wist zeker dat deze speler het in Nederland niet verder zou schoppen dan de middenmoot van de Hoofdklasse. Zijn foto met handtekening plakte ik in mijn agenda en langzaam vergat ik deze speler.

In december 2012 zapte ik op tv naar een geschikte wedstrijd. Mijn oog viel op Arsenal-Swansea City, want ik wou die Spaanse middenvelder wel zien waar mijn vrienden over praatten. Die speler die het geweldig deed in het topscorerklassement van Engeland. Ik had Swansea niet intensief gevolgd dus kende ik de voetballer niet. Plotseling raakte ik in shock, kende ik die voetballer op tv niet. Ik dacht goed na en herinnerde me die speler van Real Oviedo. Nee, dat kan niet dacht ik, maar toen ik mijn oude agenda vond zag de speler er hetzelfde uit, zijn naam was Michu.

Michu schoot tijdens die wedstrijd Swansea met twee goals langs Arsenal en ik herkende hem niet meer. Michu speelde zo anders, hij timede goed, had een neusje voor de goal en nam de bal goed aan. Michu kende ook geen hachelijke momenten meer.

Na negentien duels staat Michu op dertien goals en is hij de uitblinker van Swansea in de Premier League. Van lachertje op het vierde niveau van Spanje tot topspeler in de Premier League, kan het contrast groter? En of dat niet genoeg was hoorde ik dat Vicente Del Bosque Michu gaat volgen. Michu tussen Xavi Hernández en Andrés Iniesta, het lijkt me geweldig.

De middenvelder is op dit moment meer dan twintig miljoen waard en is al bekeken door verscheidene topclubs in Engeland en Spanje. Op dit moment is hij 26 jaar oud, hij kan nog beter! Volgend jaar maakt hij hopelijk een WK mee. Ik heb een gesigneerde foto van hem, zeven jaar geleden was hij geen stuiver waard, nu heeft een vriend van mij al meer dan dertig euro voor deze foto over. Michu is een held, voor altijd!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 19 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3700+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door jorge-)

Leuke Clubexpert, aantrekkelijk geschreven en een leuk verhaal. Maar daar blijft het helaas ook bij, veel diepgaander in zijn achtergrond ben je niet gedoken. Dat is wel jammer, hij is namelijk echt een hot topic op dit moment! Waarom staat je CE trouwens onder Southampton, hij speelt namelijk bij Swansea.

3 januari 2013 om 10:21

@ Guaporta

Ik ben zelf fan van Ajax, Southampton en jou cluppie, waardoor als ik een stuk schrijf over iets in het Engels voetbal het automatisch onder Southampton staat. Bedankt voor je complimenten, bij mijn volgende CE zal ik meer ingaan op de kwestie. Wanneer schrijf jij je volgende Clubexpert, Guoparto? :-)

Niet letten op vijf stars a.u.b !

3 januari 2013 om 11:05

Mijn volgende clubexpert zal over Bojan Krkic gaan, vele onderschatten hem nog steeds en ben ervan overtuigd dat hij nog een sensatie zal gaan worden. Binnen twee weken zal hij er wel op staan!

3 januari 2013 om 15:51

@ Guaporta

Ik vind ook dat Bojan word onderschat bij Barca paste hij volgens mij niet helemaal in het systeem of had hij wel concurrentie. Over twee weken zal ik je stuk zeker beoordelen!

4 januari 2013 om 20:49

Past niet in het systeem? Correct me if I'm wrong, maar volgens mij is juist het grote succes achter de jeugdopleiding van Barcelona dat ze allemaal in een 4-3-3 spelen. Hierdoor weten ze wat hun taken zijn en wat er van ze verwacht word.

Hoezo heb je jezelf trouwens 5 sterren gegeven?

"En Kuyt behoort zefl tot een van de Kuyt lichtingen ooit."
Klein spelfoutje, maar mooi stuk!
Goed geschreven, normaal lees ik zo'n clubexpert nooit helemaal. Nu wel, leuk stuk, je had alleen die vergelijkingen met Kuyt mogen weglaten maar het leest fijn. Leuk verhaal en Respect voor Michu als die echt in de 4e spaanse leguea speelde terwijl hij 20 was

Leuke CE om te lezen, alleen wel jammer dat er niet zo veel diepgang in zit. Ik moet wel toegeven dat je in je Ce's enorm bent verbeterd, echt goed gedaan! En als ik dit zo lees, is er misschien ook nog hoop voor mij in de voetbalwereld :P

Leuk stukje, zoals Hero_dtc al zegt zijn je Ce's steeds beter. Volgende keer meer diepgang maar ik mats je.

Hoe gaat het met je neef trouwens? :-)

3 januari 2013 om 16:27

Mijn neef was zestien jaar toen hij debuteerde in het eerste elftal van UD Vecindario. Hij kwam daar terecht via zijn werk. Na twee jaar maakte hij de overstap naar Millwal in Engeland. Daar bleef hij drie jaar waarna hij één seizoen speelde bij Hull City. Hij kwam slechts vijf duels toe aan spelen en op 22-jarige leeftijd koos hij ervoor om de overstap te maken naar Dubai waar hij nu twee jaar speelt, een vrouw heeft gevonden, veel geld verdient en goed speelt. Naar verluid hebben Avai, Fluminese (brazilie), Elche (spanje), Greuter Furth (duitsland) en Cska Sofia (bulgarije) interesse in hem. Hij komt uit Suriname. Leuk dat je er naar vraagt. Zijn naam moet anoniem blijven.

3 januari 2013 om 20:41

Ik ziet het niet meer als een verzonnen verhaaltje als je zijn naam niet eens kan doorgeven, misschien moet je wat minder snel achter elkaar Ce's schrijven overigens, kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Jezelf 5 sterren geven vind ik ook not done.

Je krijgt niet meer dan 2 sterren.

3 januari 2013 om 21:18

Haha wat een poepverhaal over je neef!!! Welke speler moet er nou anoniem blijven?? Als het waar is komt hij zelfs met zijn kop op tv!! Of heeft hij ook een schuilnaam? Ik weet het al; de Dubainese Kuyt..... Hahaha

4 januari 2013 om 01:00

Nu ben ik wel erg benieuwd. Elke voetballer zou toch te vinden zijn als je z'n geboorteland en voormalige clubs invoert op Google. Nu vind ik je CE heel behoorlijk, maar hier zit toch wel een luchtje aan.

4 januari 2013 om 02:44

Er zijn de laatste 6 jaar geen transfers geweest tussen Millwall en Hull City. Alleen Jay Simpson dan, maar die werd alleen maar verhuurd aan Millwall en was van Arsenal. Bovendien is hij geen Surinamer.

4 januari 2013 om 11:16

@ Alle mensen op Vz

Er zit hier een luchtje aan maar vergeet niet dat het ook een transfervrije overstap is van Millwal naar Hull. Ik heb drie spelers opgezocht. Fernandinho uit VAE lijkt mij niet., maar Kempo-esoxo van Al Ain FC voldoet aan de profielschets maar speelde niet bij Hull, maar bij Stoke City. Hij komt uit Frans-guyana en heeft een dubbele nationaliteit. Evanido kan ook komt uit Brazil, maar heeft een Surinaams tintje en zijn verleden voor Dubai is niet helemaal bekend.

4 januari 2013 om 11:27

@ only

Dat hoeft geen lulverhaalt te zijn kan wel Zie reactie onder

8 januari 2013 om 14:28

Sowieso het enige jaar dat Real Oviedo en Vecindario op hetzelfde niveau zaten waren ze beide in een andere competitie ingedeeld. Aangezien ze in de Segunda Division B ( derde niveau dus)

Dus ze hebben rond 7 jaar geleden niet eens tegen elkaar gespeeld. Van de vier ontmoetingen tussen beide was de eerste pas in 2009. Verder geen naam willen geven en niemand kan een persoon traceren die in dit profiel past.

Prima als je dingen uit je duim zuigt om het verhaal leuker te maken. Maar geef het dan op zijn minst eerlijk toe.
Nu houdt je heel stellig vol aan iets wat niet klopt, want dit verhaal is allesbehalve waterdicht

Toffe CE en je hebt er een leuk verhaal van gemaakt!
Heb er van genoten

Op zich een leuk verhaal, alleen zal het leuker zijn als iets meer ingaat op de ontwikkeling van Michu.
Nu wordt er alleen gesteld dat je toen nooit had verwacht, en hij het toch maakte.

Ik snap niet wat dit stuk met Southampton te maken heeft eigenlijk, want ik denk dat het stuk beter bij Swansea, Getafe of Real Oviedo zou passen. Verder wel een leuke wending, beetje in een sprookjesstijl geschreven met oude agenda's en een dikkerd die zich opwerkt tot goalgetter.

4 sterren, ga zo door.

Wel een leuk stukje. De punten die hierboven genoemd worden zijn waar (gebrek aan diepgang etc.). Ook vind ik het wel een beetje ver gaan dat je pas in de derde alinea de naam Michu laat vallen. Dit mag ook wel in de eerste alinea gebeuren.

De eerste alinea is bedoeld om het onderwerp te introduceren en aantrekkelijk te maken voor de lezer. Hier zie ik alleen de naam Dirk Kuyt staan en niet het onderwerp van het stuk (michu).

Verder heb je wel een aangename schrijfstijl, keep on going.

Ik heb de titel gelezen en dat het om Michu ging dus kan dit CE niet serieus nemen. De Spaanse Kuyt is Toquero van Bilbao als je een vergelijking wil maken.

Goed stuk geschreven.
Leuk om dat is te horen over Michu.
Alleen dat verhaal van je neef is volgens mij verzonnen.

Best een aardig stukje om te lezen, maar ik begrijp de link met Kuyt niet helemaal. Bovendien vind ik dat je Kuyt onterecht wegzet als een hele matige voetballer die blij mag zijn dat hij in Oranje speelt. Zijn carriere bewijst het tegendeel en zijn techniek is zeker niet te vergelijken met RvP maar dat is ook de enige. Wie zegt dat een voetballer in Oranje sierlijk moet zijn? Overmars, Bosman, Kieft, van Vossen, Stuntelaar zijn ook niet de meest technisch verfijnde spelers geweest in Oranje.
Ik vond het wel leuk om te lezen omdat je een persoonlijk ervaring in je stukje verwerkt, maar had liever gezien dat je ons iets meer backgrouns info over hot player Michu had verteld. Tevens had ik ook graag je de naam van je neef willen lezen. Is toch leuke informatie voor ons lezers. Ik heb wel eens beter werk van je gelezen drie sterren.

Leuk stukje, jammer van het onzinverhaal en je naamloze neef. Als je de waarheid vertelt wel een goed cijfer volgende keer

Sorry, maar grammaticaal klopt het soms niet en er zitten flink wat fouten in de zinnen en dergelijke. Het leest absoluut niet lekker weg en dat je jezelf daarnaast telkens weer vijf sterren geeft vind ik ronduit kinderachtig. Één ster is het meeste wat ik je kan geven..

Erg leuk dat dit verhaal met een eigen ervaring geschreven is. Door de titel en de inleiding ging ik doorlezen en was ik benieuwd wie jij bedoelde. Doordat Michu zoveel werd uitgelachen juicht hij nu met zijn handen achter zijn oren. 4 sterren!

- Verhaal voor mij niet geloofwaardig.
- Zeer matig geschreven.
- Zeer beperkte achtergrondinformatie.
- Rare (ongeschikte) vergelijking met Kuyt.

1/5

Het komt dus totaal niet geloofwaardig over , dat is jammer.
Als je iets verzint laat het nog geloofwaardig overkomen en maak het iets spannender en met meer details.
Zoals al vaker gezegd is weet je niet veel van Michu af en is dit alleen een CE omdat hij nu zo goed bezig is , jammer. En vond de vergelijking ook nog niet kloppen
Kuyt is Spits of flank - Michu bespeelt meer de CAM positie
En zo nog wel meer dingen om op te noemen.

Matig.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Southampton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Watford10-5
18.Burnley 4-8
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WalcottAanvaller50
S. LongAanvaller10
H. LewisKeeper00
A. McCarthyKeeper90
J. BednarekVerdediger60
V. LivramentoVerdediger91
R. PerraudVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Southampton.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Liverpool lijkt voorlopig af te haken in de strijd om Kingsley Coman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren