FC Groningen houdt flink huis tegen amateurselectie bij debuut Maaskant

Zaterdag, 30 juni 2012 om 20:12Matthijs van Laar

Robert Maaskant is zijn avontuur bij FC Groningen goed van start gegaan. De nieuwe oefenmeester zag zijn spelers met 16-0 winnen van RWE Eemsmond, een regionale selectie uit de gelijknamige gemeente. Hyun-Jun Suk was met vijf treffers de grote man bij de Trots van het Noorden.

/

Maaskant zag zijn manschappen uit de startblokken vliegen. Na een kwartier spelen stond het al 3-0 en de doelpunten bleven ook nadien om de haverklap vallen. Bij rust stond het al 8-0 en na de pauze trof de eredivisionist nog eens acht keer doel.

Naast Suk wisten ook David Teixeira (drie treffers), Michael de Leeuw (twee treffers), Hilal Ben Moussa (twee treffers), Kees Kwakman, Stefano Magnasco, Emil Johansson en Mitchell Schet het net te vinden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door mols1970)

Afgezien dat dit soort wedstrijden heel weinig zeggen, is dit een zeer mooi begin voor FC Groningen!

1 juli 2012 om 00:08

Dat zijn al 4 goals meer dan Groningen na de winterstop in de eredivisie heeft gemaakt.

Was Maaskant naast trainer soms ook stadionspeaker?

30 juni 2012 om 20:25

Volgens mij wel hahaha.. Althans het leek wel erg veel op zijn stem!

Haha 16-0. Mja gewoon zielig man, ik kon nooit tegen me verlies, zou dan ook helemaal flippen in zo'n wedstrijd denk ik ook al weet je dat je 10 klasses minder bent.

Zegt natuurlijk niets zo'n oefenwedstrijd, maar ik denk dat het helemaal goed gaat komen met de FC volgend seizoen en dat Maaskant gaat knallen met Groningen. Hij beschikt over erg goed materiaal waar Groningen zeker weer mee kan doen om de Europese plaatsen. Van Magnasco en Kostic is op de training al te zien dat het uitstekende spelers zijn. Spelers als van Moorsel, Schet, Zeefuik en vooral de Leeuw zijn ook zeker van meerwaarde voor Fc!!

Dat zijn pas cijfers!!!

30 juni 2012 om 20:41

normale cijfers die we bij zo veel clubs in de eredivisie zien in voorbereiding tegen amateurclubs. allemaal nietszeggends

Waar is die microfoon voor?

30 juni 2012 om 20:29

Volgens mij is dit een foto van de eerste training van FC Groningen, toen verzorgde Maaskant de training met een headset zodat het publiek kon meeluisteren met de aanwijzingen van Maaskant, tenminste zoiets was te zien op Eredivisie Live.

30 juni 2012 om 20:35

Oke, gebeurd dit vaker tijdens een training?

30 juni 2012 om 20:41

Ik geloof van niet. Dacht dat ze dit deden omdat ze de eerste training van het seizoen feestelijk wilde uitpakken, zodat de supporters die erbij waren meer inzicht krijgen hoe een dagelijkse training eruitziet dus met aanwijzingen erbij etc. Neem niet aan dat dit elke training zo is.

1 juli 2012 om 02:22

Gebeurt inderdaad wel vaker bij andere clubs die hun eerste training doen. Kan me nog geel goed van Gaal herinneren bij AZ, die zeer overdreven als een ''evert ten Napel aan de speed'' aan de slag ging. Niet om aan te horen...

1 juli 2012 om 02:58

was ook zodat Maaskant boven het geluid van de supporters uit zou komen en verstaanbaar bleef voor de selectie als het geluid ook aan de overkant van het veld hoorbaar moest zijn. Maar ook voor de supporters idd. Trainingen erna is er ook geen gebruik meer van gemaakt omdat Maaskant zich dan voldoende verstaanbaar kon maken.

Suk gaat denk ik dit seizoen uitgroeien tot 1 van de betere spelers van FC Groningen.

30 juni 2012 om 20:28

Dat was hij dit jaar al

30 juni 2012 om 20:38

Dat lijkt me sterk. Tenzij Groningen een circus gaat organiseren. Die jongen is veel te beperkt in zijn kwaliteiten.

30 juni 2012 om 20:40

Dat is nog maar de vraag, hij staat in de belangstelling van Fortuna Düsseldorf. En ik zou voor de spitspositie Zeefuik ook niet uitvlakken. Uiteraard is er ook nog concurrentie van Teixera. Maar misschien is er dit jaar wel plaats voor 2 spitsen.

Bovendien zegt een oefenpotje niet zoveel, een paar jaar terug was Ozturk bij Groningen topscoorder in de voorbereiding, wie ken hem nog? Volgens mij speelt hij inmiddels ergens bij een amateurclub.

30 juni 2012 om 21:35

Frolo geeft hoer goed aan dat Groningen toch wel breed in de selectie zit met een goed aantal nieuwe spelers. Daartegen over staat wel een verlies van Tadic maar in de breedte wordt Groningen sterker en dat zorgt er toch echt voor dat je langer mee kunt doen. Daarbij geloof ik in Maaskant als hij niet onder druk komt, want dan heb ik het idee (niet op een duidelijke ervaring berust, meer gebaseerd op uitstraling) dat hij lastig kan zijn als hij echt in de weg wordt gezeten. Hoewel hij dan ook daar een goede kennis van handelen lijkt te hebben, ziet toch de goede momenten om clubs te verlaten en ergens anders in te stappen.
Zo'n oefenduel zegt niets maar op papier ziet het er al met al goed uit. Voor Groningen is het dus maar te hopen dat er het komende seizoen op kranten gevoetbald word en niet baksteen

30 juni 2012 om 20:42

Suk mocht toch weg?

30 juni 2012 om 22:14

suk hoeft niet weg maar fortuna dusseldorf wil hem graag kopen

30 juni 2012 om 20:45

Suk doet het altijd leuk tegen mindere goden maar heeft altijd nog tegenvallend gepresteerd. Geen materiaal om op te bouwen

30 juni 2012 om 21:40

@feankenner,

Had jij op 19 februari 2012 een verjaardag? - http://www.youtube.com/watch?v=yx9r2bswxpg

30 juni 2012 om 21:51

@maher

haha geniale opmerking!

@ feankenner:

2 tegen Psv
1 tegen Twente
1 tegen Feyenoord

zeefuik scoorde dus weer niet.. of zat ie op de bank? hahahaha

30 juni 2012 om 20:38

Nee hij is nog op vakantie lolbroek, dus check eerst eens hoe het zit voordat je laat zien hoe ongelooflijk dom je uit je nek kan kletsen.

30 juni 2012 om 20:46

@frollo

Je kunt ook normaal antwoord geven, niet iedereen houd een boekje bij met welke voetballers allemaal nog op vakantie zijn.

30 juni 2012 om 20:52

Oh en je vindt zijn reactie volkomen normaal? Hahahaha weer niet gescoord? Maar ik had van jou ook geen objectiviteit verwacht.

30 juni 2012 om 21:53

Van jou evenmin met zo'n reactie ;

1 juli 2012 om 12:16

weer niet gescoord is realiteit, Zeefuik had vorig jaar zijn beste seizoen en scoorde toen maar 6x in 26 competitiewedstrijden, dus hij scoort vaker niet dan wel ;

30 juni 2012 om 20:38

Zeefuik heeft nog vakantie, en was er dus niet bij, en dan is het vrij lastig om te scoren in deze wedstrijd.

1 juli 2012 om 12:17

is sowiso voor hem lastig , Zeefuik scoort niet vaak namelijk

30 juni 2012 om 20:39

Nee, Zeefuik had nog vakantie omdat zijn seizoen langer doorging doordat hij nog 2 kwalificatiewedstrijden speelde bij Jong Oranje. Zeefuik sluit overmorgen weer aan bij de training van FC Groningen evenals de andere internationals.

De Leeuw,suk,texeira,zeefuik. Wie word de spits?

30 juni 2012 om 20:42

De leeuw gaat denk ik voor de 10 en wellicht spelen er twee spitsen, maar ik denk toch dat Zeefuik wel heel wat wedstrijdjes gaat meepakken aankomend seizoen.

30 juni 2012 om 20:43

waarom geen 2 spitsen, Maaskant kennende gaat ie aanvallend spelen met Zeefuik heb je geen scorende spits in huis als je op zijn verleden afgaat

30 juni 2012 om 21:29

Ik denk dat Zeefuik en Texeira beide in de spits gaan staan, heb je 2 elkaar aanvullende spelers in de spits. Alleen moet Texeira dan nog wel koeler worden voor het doel, maar dat duurde bij Matavz ook even.

Zeefuik en nog een paar spelers sluiten pas komende maandag aan bij de groep. Dit oa ivm de wedstrijden van jong Oranje. De foto van Maaskant is inderdaad van de eerste training afgelopen zondag in de stromende regen.

Hoe speelde Filip Kostic eigenlijk? Van een Servische kennis hoorde ik dat echt een geweldige speler was en volgens hem was het een betere speler dan Tadic. Zou echt een gouden greep zijn voor Groningen zei hij. Dus ik ben erg benieuwd naar deze speler. Heeft iemand hem zien spelen vandaag en zo ja hoe speelde hij?

30 juni 2012 om 20:56

Filip Kostic speelde niet heel opvallend. Geen goal, maar je zag wel dat hij over goede eigenschappen beschikt( Snelheid,voorzet en balcontrole). Ben zelf wel fan van hem, maar volg hem dan ook al langer.

Suk was overigens, ondanks zijn goals, zeker niet goed. Voetballend toch een zeer matige speler, maar wel met een neusje voor de goal

30 juni 2012 om 21:02

Jij volgde hem natuurlijk wekelijks toen hij bij Radnicki speelde! ik snap dat je hem volgt sinds FCG hem heeft gehaald maar hij moet het eerst maar eens bewijzen.

30 juni 2012 om 21:13

Ik zeg toch niks raars? Niet dat die de nieuwe messi is, of een supertalent? Alleen dat ik vind dat die over goede eigenschappen beschikt.

Beetje rare reactie...

30 juni 2012 om 22:27

Alleen Kostic zal nooit het niveau van Tadic gaan halen of enigszins mee in de buurt komen schat ik zo in.

30 juni 2012 om 22:32

@ dirk

hoe weet je dat nu al? Kostic is nog maar 19!

30 juni 2012 om 22:45

Bedoel je met schat ik zo: 'denk ik omdat ik Kostic volg' of 'denk ik, omdat Tadic echt heel goed was'?

Als je dat 1e bedoelt: Oke dat is jou mening

Maar bedoel je dat 2e? Dan denk ik dat Kosic jou nog wel eens positief kan verassen! En let ook op Stefano Magnasco, onze nieuwe rechtsback, sterke speler(zover ik hem heb zien spelen)

Maaskant is een prima trainer die bijvoorbeeld bij RBC bijna buitenaards goed gepresteerd heeft.

Hij verdiend het is bij een echte subtopper (wat FC Groningen ondanks een tegenvallend seizoen zeker is) zijn kwaliteiten te laten zien.

En Suk is een speler die best wel eens flink kan verrassen dit jaar!

Deze uitslagen zeggen normaal niet zo heel veel maar voor een ploeg met gebrek aan vertrouwen zijn dit toch de wedstrijden waar vertrouwen getankt kan worden. Wordt dit bij de start van het seizoenen doorgezet dan kan FC Groningen zeker stunten.

wordt dit hem voor aankomend seizoen?

Het zijn niet allemaal messi's, maar je hebt met deze mensen voor groningse begrippen toch aardig wat groeibiljantjes, misschien wordt het nog wel lastig dat je iets te veel talent hebt(kun je nooit teveel hebben), maar te weinig ervaring. maar ik laat me graag verassen de de Fc

Marco Bizot
Stefano Magnasco - Johan Kappelhof - Virgil van Dijk - Lorenzo Burnet
Maikel Kieftenbeld
Mitchell Schet - Michael de Leeuw - Filip Kostic
Genéro Zeefuik - David Teixeira

De oudste man is volgens mij dan niet boven de 23 toch??

ook een getalenteerde bank

Luis Pedro
Tom Hiariej
Henk Bos
Tim Keurntjes
Hyun Jun Suk
Paco van Moorsel

Ik heb zin in de eredivisie (na een teleurstellend ek VAN Nederlandse Kant) !!

30 juni 2012 om 22:11

prima op een rijtje gezet!

alleen zie ik Kees Kwakman nog wel in de basis komen. hij komt weer op het middenveld te staan zoals in zijn beste periode bij Nac, wie was daar toen trainer? juist! Maaskant. kees moet voor de ervaring gaan zorgen, hij wordt het verlengstuk van maaskant in de groep.

1 juli 2012 om 00:05

Wat mij betreft word het voor 4-4-2:

Marco Bizot
Magnasco - van Dijk - Kappelhof - Johansson
Kwakman
Jones - Bacuna - Kostic
Zeefuik - Teixeira

Of voor 4-2-3-1

Marco Bizot
Magnasco - van Dijk - Kappelhof - Johansson
Kwakman - Bacuna
Schet - De Leeuw- Kostic
Teixeira

Eigenlijk zou ik voor Bacuna graag een andere speler zien maar Groningen heeft eigenlijk verder geen dynamische, creatieve, snelle middenvelder voor in de as die zowel aanvallend als verdedigend zijn ding doet denk ik. Mischien kan Burnet het die ik eigenlijk verdedigend niet goed genoeg vind voor op de back positie maar die is wel mischien wat aan de kleine kant voor in de as.

Ik weet het niet Ik mis in elk geval een dynamische allround middenvelder in welke opstelling Groningen ook gaat spelen en ben enigsinds bang dat Maaskant met Kwakman en Kieftenbeld gaat spelen en met 1 spits......

Zo wat een score dat beid al meer vertrouwen voor volgend seizoen. Al was dit denk ik niet veel tegenstand. toch lekker om met zulke hoge cijfers te winnen.

Goed begin. Ook al is het maar een gelegenheids amateur elftal, 16-0 is toch altijd lekker voor het scorebord. Gewoon zo verder gaan!

Ach zo'n eerste wedstrijd zegt niks.. die amateurs hadden niet eens (nauwelijks) getraind, dan loop je al snel tegen een hoge score aan, ook al heeft de selectie vangrunn ook nog niet zwaar getraint. Denk dat na maandag als al die andere gasten terugkomen dat er dan harder getraind wordt, en daarna door na Korea.. luceratief toernooitje voor Grunn, en als ze dat gehad hebben zullen ze pas gericht gaan trainen denk ik.. Dus wacht nog lekker ffies af.....

1 juli 2012 om 11:08

Tuurlijk hebben de amateurs wel getraint, vaak genoeg zelfs (niet dat het wat uitmaakt hoor, ook al trainen ze keihard het bliven amateurs.

Amateurs of niet maar de rechterkant van grunn in de 2 de helft schept verwachtingen . Schet en Magnasco brachten veel power,snelheid en gevaar. Interessant om te zien hoe dit zich verder ontwikkeld maar talent is volop aanwezig. Nu nog een elftal smeden.

Als ze deze lijn door zetten zie ik ze nog hogen ogen gooien in de eredivisie dit seizoen.

Groningen gaat geen hoge ogen gooien aankomende seizoen, bezettingen zijn prima maar het zijn geen topspelers.
Plaats bij de eerste 10 moet er wel in zitten

Hoe zit het met de keepers voor het volgende seizoen?

Maar veel minder als het laatste seizoen kan eigenlijk ook niet, kan je zeker tov je spporters niet maken.

Desondanks wens ik Groningen een goed jaar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SuslovMiddenvelder181
C. NgongeAanvaller187
J. LarsenAanvaller186
M. de LeeuwAanvaller171
R. PostemaAanvaller171
M. El HankouriAanvaller160
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

Nederland
0 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren