Cruijff wil Ajax-organisatie laten doorlichten door buitenlandse experts

Maandag, 16 april 2012 om

Sportief gezien gaat het goed met Ajax en ook op bestuurlijk niveau lijkt er eindelijk wat positiefs te melden over de Amsterdamse club. De Raad van Commissarissen is opgestapt en Ajax lijkt daardoor weer in iets rustiger vaarwater te zijn gekomen. Johan Cruijff raadt de club aan om Ajax door te laten lichten door mensen van buitenaf, 'die er echt verstand van hebben'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door zwakke jongen)

Hij heeft helemaal gelijk.

Johan Cruijff raadt de club aan om Ajax door te laten lichten door mensen van buitenaf, 'die er echt verstand van hebben'.

"ajax moet in ieder geval niet de fout maken, door de club door mensen uit de club door te laten lichten", vervolgt Cruijff. "omdat je in theorie zelfs open moet staan voor het advies dat de bestuursraad of rvc moet verdwijnen of anders moet worden ingevuld. Dat wordt natuurlijk moeilijk als je dit onderzoek door je eigen leden laat doen."

Dit is heel erg belankrijk dat dit wordt gedaan door mensen buitenaf. Die helemaal niks met Ajax hebben. Zo kunnen zij een 100% heldere rapport geven waar alles in staat en hoe iedereen het doet.
Als je dit door je eigen leden doet dan probeer je al gauw je vriendjes te beschermen en een aantal dingen wat op die rapport moet komen te staan te scrappen.

16 april 2012 om 09:26

umad?

Het meest verstandigste is als dat Orakel uit Barcelona zich nergens mee bemoeid wat betreft Ajax. Ze hebben zijn onzin verhalen helemaal niet nodig voor kampioenschappen of de jeugdopleiding. Ajax doet het wat dat betreft ook zonder hem prima.

16 april 2012 om 10:15

Onnodige reactie. On: Iemand van buiten zal eerlijker zijn dus is het heel verstandig.

16 april 2012 om 11:51

janneke, Wanneer je niets verstandigs of onderbouwends iets uit kan leggen,waarom zou je dan reageren....provoceren soms?! Iemand anders betichten van iets terwijl je dit zelf ook doet. Ont. Dat zou idd niet verkeerd zijn om hier naar te laten kijken door mensen zonder Ajax bril op.

Klaar met het vriendjespolitiek bij Ajax!!

Coronel is al weg, de Rvc-leden ook, nu eigenlijk Henrichs ook nog aangezien die ook, indien mogelijk, Cruijff tegenwerkt.

Cruijff is een realist en het moet bij Ajax een klaar zijn met dat vriendjes binnenhalen en voortrekken!!

16 april 2012 om 08:46

Dat van Henrichs lijkt allemaal wel mee te vallen op dit moment. Het hangt er ook een beetje van af wie er in die nieuwe RvC komen. Daar zal snel nieuws over komen. Naar alle waarschijnlijkheid met Theo van Duijvenbode. En het plan wordt ondersteund door henrichs.
Ze willen niet nog een zelfde crisis in het bestuur. Cruijff is de enige die om zijn Ajax geeft wat dat betreft ook mooi om te zien dat ie pas als laatste de RvC verliet als een soort kapitein op zijn schip.

16 april 2012 om 09:27

Heinrichs draait wel makkelijk, als hij tot een gevoelige uitspraak of keus geforceerd wordt houdt hij zijn mond, wacht hij hoe zaken zich ontwikkelen en schaart zich daarna bij de winnende partij = Laf. Cruijff heeft een zware strijd geleverd om alle zelfbeluste tegenwerkende krachten de club uit te jagen. Nu blijkt dus dat hij niet denkt alle waarheid in pacht te hebben maar gewoon open staat voor experts. Fantastisch, het kan alleen maar beter en zal alleen maar beter gaan met onze club. Nu snel van duijvenbode en Co. aanstellen.

Als Ajax een gezonde zakelijke kern krijgt en deze sportieve lijn doortrekt, zie ik prachtige dingen gebeuren in de toekomst.

16 april 2012 om 08:56

Inderdaad, als ze nou kunnen zorgen dat de jeugdspelers die nu in de A1 en B1 lopen lang bij zich kunnen houden dan kan 1995 zich zo maar herhalen. Ajax heeft echt een gouden lichting die eraan komt.

Cruijff verandert van positie.
Behalve alleen zijn eigen stem te laten gelden om de voetbal gelieerden te overtuigen probeert hij nu ook met buitenlandse experts de ego's van de huidige directie en de verschillende managers aan te tasten en te beoordelen.

Cruijff laat geen ruimte voor discussie onder de verschillende partijen op deze manier en dat is uitstekend. Immers de bedoeling is dat er straks gefundeerde kritiek op de organisatie komt van buitenaf en daarmee wordt Ajax samen gesmeden tot één geheel.

16 april 2012 om 12:57

Voor hetzelfde geld zeggen de buitenlandse experts dat de huidige directie-leden en managers toppers zijn. Ik vraag me af waar jij je negatieve conclusie vandaan haalt voordat er ook maar enig onderzoek is geweest.

16 april 2012 om 13:34

Zeg ik dat dan?

Ik spreek toch duidelijk over beoordelen en gefundeerde kritiek?

16 april 2012 om 14:14

Ik lees je stukje net over en heb het verkeerd begrepen. Ik dacht dat je het woord ''kritiek'' in de negatieve zin gebruikte. Alszijnde Cruijff probeert om negatieve kritiek te werven door buitenlandse experts.. maar kritiek kan ook positief zijn dus my bad.

Kan nooit kwaad zou ik zeggen. Onafhankelijke mensen van buitenaf geven je een andere inkijk in de situatie en hebben geen belangen bij een oordeel.

En wat nou als ze beslissen dat Cruijff weg moet, ben benieuwd.

16 april 2012 om 10:07

Cruijff heeft geen officiele functie meer bij ajax dus dat gaat niet door.

16 april 2012 om 11:03

Dat zou een achterhaalde beslissing zijn, aangezien Cruijff niet meer in functie is bij Ajax.

Ik hoop dat er snel duidelijkheid is, en dat de juiste mensen op hun plek zitten. Ik ben aan de ene kant wel blij wat er is gebeurd de afgelopen tijd zou zijn de rotte appels bij ajax weg gegaan (athans 99%). en nu we schoon schip hebben gemaakt moet het nu gewoon gebeuren.. Sportief gaat het gelukkig nu goed en daar moet nu een bestuur komen die dit de rust kan behouden. Zo een onderzoek is wel goed maar hoelang gaat dat duren? Bij Bayrn zitter er inderdaad ook oud voetballers in het bestuur maar gemixt met met mensen met echte kennis uit het bedrijs leven, dat moet Cruijf niet vergeten. We zullen het zien ben benieuwd

Heel slim lijkt mij. Als je de touwtjes in handen neemt is het vaak slim om te delegeren, op die manier hou je zelf het beste overzicht.

Het opzetten/herschikken van de jeugdopleiding heeft hij samen met De Boer, Bergkamp en Jonk gedaan. Dit zijn zaken waar hij verstand van heeft.

Dat hij zelf aangeeft dat hij de bedrijfstak beter door een extern bedrijf kan gebeuren geeft des te meer aan dat Cruijff duidelijk zijn eigen capaciteiten kent.

Iemand die weet waar je hulp/advies bij nodig hebt en weet wat hij zelf kan doen lijkt mij uitermate geschikt om een club als Ajax te reorganiseren.

Zelf heb ik altijd erg veel bewondering voor Bayern. Ik zou er zeker voor opteren om met Ajax dat model te hanteren met dan iets meer eigen jeugd en iets minder aankopen. Verder wil ik hun stadion ook wel hebben

Geweldig!!!

De toekomst ziet er zo erg.fantastisch uit!!!br Cruijff heeft gestreden voor Ajax, nu werken voorbr De toekomst, veel vanuit de jeugd Ajax mensen in de club laten werken en geen pasanten meer

Ajax.visie heeft weer ruimbaan geen wanbeleid meerbr Heerlijke Ajax jaren gaan dit worden

1 woord geweldig !!!!!!!!!!!!

Hoezo wil die dat hijnweet het allemaal toch zo goed....?!

Ik kan me er iets bij voorstellen... Maar er moet dan wel committent zijn dat men ook wat met de bevindingen gaat doen.... Ook al is dit voor de positie van diverse mensen niet bevorderlijk... Dat geldt ook voor de ideeën van Johan als het gaat om bijvoorbeeld het technisch hart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
480 fans
Overleden

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Barcelona wil pas volgend seizoen met Ivan Rakitic praten over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren