Update: Den Bosch raakt na Van Moorsel weer speler transfervrij kwijt

Woensdag, 18 januari 2012 om 15:57Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 15:58

/

Paco van Moorsel verruilt na dit seizoen FC Den Bosch voor FC Groningen. Dat meldt het Brabants Dagblad op basis van meerdere bronnen rond de wedstrijd van de Bosschenaren tegen SC Veendam door meerdere bronnen bevestigd. Deze week ging het gerucht al dat de noorderlingen bezig waren met een middenvelder.

De 22-jarige Van Moorsel bezit over een aflopende verbintenis en werd de laatste weken steeds vaker met diverse Eredivisie-clubs in verband gebracht. Voor hoeveel seizoenen Van Moorsel gaat tekenen is nog onduidelijk.

Van Moorsel maakte al op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van FC Den Bosch. In totaal speelde de middenvelder 124 duels voor de Jupiler League-club en was hij 25 keer trefzeker. Volgens de regionale krant zal FC Groningen het nieuws op de nieuwjaarsreceptie van 17 januari bekendmaken.

Update 14 januari 00:15 uur - 'Transfer naar FC Groningen is een geweldige stap voor mij'
FC Groningen heeft Paco van Moorsel van FC Den Bosch gecontracteerd, zo meldt de Eredivisie-club via de officiële kanalen. De 22-jarige middenvelder tekent een driejarig contract in Euroborg. Na het duel van FC Den Bosch van vrijdagavond met SC Veendam zei de 22-jarige middenvelder, die momenteel geblesseerd is, aan RTV Noord: "Een geweldige stap voor mij."

Update 18 januari 15:57 uur - Den Bosch raakt na Van Moorsel weer speler transfervrij kwijt
FC Den Bosch doet het met een vijfde stek in de rangschikking van de Jupiler League niet slecht, maar de prestaties hebben ook negatieve gevolgen voor de selectie. Zaterdag werd al bekend dat Paco van Moorsel de Brabanders gaat verlaten (Van Moorsel speelt na dit seizoen voor FC Groningen), woensdag kon er weer een vertrekkende speler opgeschreven worden. De 24-jarige Ronnie Reniers heeft met FC Zwolle een akkoord bereikt over een driejarig contract, zo meldt de koploper van de Jupiler League via de officiële kanalen. FC Den Bosch ontvangt geen vergoeding voor Reniers: de vleugelaanvaller is na dit seizoen transfervrij en maakt dus gratis de overstap.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door greenmania)

ken hem niet egt maar is hy gied genoeg voor groningen ?

13 januari 2012 om 21:36

Als hij net zo slecht is als jouw spelling zie ik het somber in voor groningen.

13 januari 2012 om 21:41

haha ja sorry nooit mijn sterkste punt geweest xd

13 januari 2012 om 21:41

zo slecht als joun spelling... (y)

13 januari 2012 om 21:41

Joun, really?

13 januari 2012 om 21:43

@ajaxfan345 Haha oke ; Het was ook als grapje bedoelt, En niet om jou af te zeiken.

13 januari 2012 om 21:49

eey ik vondt um wel goed hoor haha was ook niet egt lekker verwoord haha

14 januari 2012 om 00:54

nou schat neem ook even mee dat egt met ch gespeld is ;

On topic:

Ik hoop dat hij wat beter is dan die verdediger van Cambuur of die kneus van een Koc, volgens mij staat hij nu in de Hasret.

14 januari 2012 om 22:03

Koc speelt toch bij FC Eindhoven.

ik ken deze speler niet zo. maar het zou vast wel wat zijn. want als je op je 16e al je debuut maakt. dat zegt wel wat. wie heeft dat eerder gedaan. Johan Cruijff? nee zonder grappen denk ik dat hij wel een aanwinst is voor Groningen. zonde voor Den Bosch dat hij transferbrij weg gaat.

van Moorsel naar Groningen. Goede speler ben benieuwt hoe hij het gaat doen

Geweldige keuze, Paco laat zich elke week zien, in het eerste van Den bosch, en laat zien dat ie het nivaeu ontgroeid is, Ook een erg symphatieke jongen, goeie aankoop

Ken hem niet, maar zal wel een verstandige keuze maken indien hij voor Groningen kiest. Gezien ze nog middenvelder tekort komen.

Stond ook in de belangstelling van Nac, maar kan me (helaas) voorstellen dat hij voor FC Groningen heeft gekozen met onze huidige situatie. Jammer voor NAC was een leuke versterking geweest.

13 januari 2012 om 22:43

Precies. NAC moet het toch van de transfervrije spelers hebben. Voor de TD is het nu dus zaak om rond deze tijd contact te zoeken met interessante spelers. Wellicht dat ze spelers als Ligeon en Mokotjo kunnen strikken, aangezien deze jongens vooral willen spelen. Of dit haalbaar is, is een tweede natuurlijk.
Dit was ook zeker een goede optie geweest, maar zoals je zegt, is FC Groningen als keuze heel goed te begrijpen.

Niet interessant, een leuke opvulling van de selectie. Ik had zelf meer gehoopt op een Zuid-amerikaan.

13 januari 2012 om 22:02

Waarom is hij bij voorbaat niet interessant? Misschien brengt hij wel meer dan welke onbekenden Zuid-amerikaan dan ook. Hij heeft in elk geval al genoeg wedstrijden in de benen.

13 januari 2012 om 22:08

Wie weet, maar dat verwacht ik niet. Het is geen speler waarvoor ik een seizoenkaart zou kopen.

13 januari 2012 om 22:15

Zo denkt 50% van Arnhem zeker... Anders had die Gelredome wel een keer vol gezeten.

14 januari 2012 om 01:22

Heel grappig, het stadion komt heus wel weer vol. Helemaal als Europees voetbal gehaald wordt.

14 januari 2012 om 02:07

@ Shakhtar, dus je koopt wel een seizoenskaart voor onbekende Zuid-amerikanen?

14 januari 2012 om 03:19

ja de succes supporters sneller binnenstromen als de waal bij een overstroming.. Misschien kan Jordania een aftakking financeren, kunnen ze allemaal met het bootje zo naar binnen varen.

14 januari 2012 om 13:43

@ shaktar

daarmee zeg je dus eigelijk dat als de Gelredome wel vol zit de helft van de mensen Glory Hunters zijn.dat die mensen pas komen als het sportief goed gaat (europees voetbal)

ik weet niet wat ik erger zou vinden, een half leeg stadion of een stadion voor de helft gevult met Glory Hunters....

13 januari 2012 om 23:13

Opzich heb je wel een punt. Best leuke speler maar had liever een Hinostroza zien komen bijvoorbeeld die prima haalbaar was voor Nederlandse clubs maargoed moet ook maar in de begroting passen.

Onze ex Jupiler Den Bosch speler Koen van der laak vertrekt en dit is zijn opvolger
Hopen op een Mertens/chadli stunt..maar rustig afwachten en hem de tijd gunnen. Transfervrij en een jonge Nederlandse speler! Een gezonde basis en hopelijk een goede zet! Welkom!

13 januari 2012 om 21:56

waar gaat van der laak dan naar toe ?

13 januari 2012 om 22:01

Die heeft een aflopend contract en beide kanten is uitgesproken dat het niet verlengd word..zijn bestemming is nog onbekend. (wel aangegeven dat hij een mooie avontuur in het buitenland mooi vind)
Hoop voor hem dat die eerst een half jaar fit kan blijven..

13 januari 2012 om 22:07

ozo zit dat haha oke hoop het idd ook dat hij fit blijft idd gun hem dat buitenlands avontuur

Ook Joshua John van Sparta wordt genoemd..
Ben even de link kwijt.. :S

Juist goed van Groningen dan ze Nederlandse talenten halen . want dit is echt een groot talent hoor .

Prima van Groningen dat ze deze speler hebben gecontracteerd. Speelt elke vrijdag erg goed bij DEn Bosch. Als ze hem goed gebruiken, dan maken ze heel erg veel winst met een doorverkoop.

Zeer goede speler en wekelijks uitblinker bij FC Den Bosch. Echt een speler voor FC Groningen. Is een van de betere Nederlandse spelers in de Jupiler League. Hoop dat hij net zo'n ontwikkeling als Strootman, Chadli, Mertens en Boerrigter door kan maken!

Mooie club voor Paco! Het is 'm gegund.

goed gedaan van Grunn! dit is zeker een groot talent!

''volgens jeugdtrainer Jan van Grinsven is hij een slimme speler, iemand met overzicht en goed in de kleine ruimte. Hij straalt rust en stabiliteit uit. Zijn specialisme is de vrije ruimte zoeken achter de laatste linie. In principe kan hij op alle posities spelen op het middenveld, zijn voorkeur gaat uit naar de nummer tien positie.''

een type speler waar Groningen wel behoefte aan heeft denk ik. hij kost niks dus het risico is klein. ben erg benieuwd naar hem

Slimme aankoop van Groningen. Van Moorsel is duidelijk één van de beteren van de Jupiler League en er zit absoluut nog meer in bij die gozer.

FC Groningen is een goed vervolg van zijn carriere !

Prima speler met erg veel potentie. Koen cd laak dan maar naar den bosch

Goede zet, een jonge talentvolle Nederlandse speler. Beter dan een dure buitenlander.

22 jaar is niet echt talent... misschien een laat bloeier ?

14 januari 2012 om 01:12

hij is net 22 (15 december 1989) hem kan je dus nog wel een talent noemen meestal ben je dat tot en met je 23ste

Goede ontwikkeling dit. Laat die jonge Nederlandse gasten zich maar bewijzen! Naar mijn mening, al is die grotendeels gebasseerd op samenvattingen (en Fm), wel een speler die een niveautje hoger kan dan, met alle respect, FC Den Bosch. Of Groningen de juiste stap is, zal moeten blijken. Het is hem in ieder geval gegund.

mooi voor die jongen. Laat het hem maar eens proberen op het hoogste niveau. En misschien dat groningen slechts een tussen station is.

Het is een goede speler maar subtop eerste divisie naar subtop Eredivisie is toch een grote stap. Zal moeten blijken of hij net als die Kieftenbeld, die van GAE kwam, zich ook zo sterk kan ontwikkelen.

en weer een speler van FC Den Bosch die door stroomt. Wat is dat toch een unieke club elk jaar hebben ze wel weer 3 of 4 jongens die zich zo in de kijker spelen bij de eredivisie clubs. Jammer dat ze die jongens niet zelf kunnen behouden, want dan zou Den Bosch ongetwijfeld een eredivisie club zijn!

Heel mooi om te zien dat er zo veel Nederlanders spelen bij FC Groningen dadelijk. Zo'n vreemdelingenlegioen is ook niks vind ik hoor

14 januari 2012 om 19:37

Echt helemaal met je eens ¡!!!!!!!!!

Paco van Moorsel is een leuke speler voor FC Groningen, die het daar denk ik wel kan gaan maken.
Het is afwachten of Petter Andersson zijn contract gaat verlengen.. Anders kan van Moorsel volgend seizoen gelijk aan de bak!

Als je toch prijzen kon krijgen voor één van de beste jeugdopleidingen dat had FC Den Bosch de prijzenkast inmiddels vol. Al het derde seizoen de speler die er bovenuit steekt. Op een blessure van vorig seizoen.

Goed voor doelpunten en assist...controleur op het middenveld.. Als vergelijk een soort van Wijnaldum...maar dan uiteraard (nog) op een lager niveau...

Reniers ken ik niet, maar bij Den Bosch lopen een aantal leuke speler rond. Erg jammer dat Den Bosch geen transfergeld ontvangt voor deze talenten. Misschien dat ze bij andere spelers meer succes hebben, want het beleid van jonge Nederlandse jongens een kans geven zou beloont moeten worden.

Reniers vind ik dan weer een gebrekkige speler, voor de JL allemaal aardig maar voor in de eredivisie komt die jongen simpelweg te kort.

18 januari 2012 om 16:33

//in de eredivisie komt die jongen simpelweg te kort.\\

Goed, dan weten we dat alvast.

18 januari 2012 om 16:44

Watta is sinds kort de trotse eigenaar van een glazen bol!
Zegt het voort zegt het voort!

On: Deze reiniers ken ik niet. Het team van groningen kent weer een aantal talenten met Burnett, Van Moorsel, Bacuna en die ene verdediger...

18 januari 2012 om 16:49

Ja op basis van zijn spel kan ik daar denk ik best over oordelen, mocht hij de eredivisie goed met Zwolle(mits ze dat redden) ben ik de eerst die het toegeef dat ik fout zat.

Paco van Moorsel bij Den Bosch hebben ze hoge verwachtingen van hem maar is pas dit seizoen onomstreden basisspeler want dat was hij de seizoen daarvoor echt niet en is daarnaast ook erg blessuregevoelig.

Reiners viel vorig seizoen ook vooral als een van de weinige lichtpuntjes op en was vooral met zijn snelheid een wapen , dit seizoen heb ik te weinig gezien maar ik vraag me toch af of hij met Zwolle de Eredivisie wel in moet want zoveel potentie zag ik er ook weer niet in.

19 januari 2012 om 13:42

Vergeet niet dat Van Moorsel in het seizoen 2009-2010 ook bijna alles in de basis speelde en 10 goals maakte!

Vorig seizoen begonnen idd de blessures en heeft Groenendijk hem flink aangepakt, waardoor hij na de winterstop de beste speler in het elftal werd.

Enne Reniers in de Eredivisie zie ik idd ook niet echt werken...

Reniers komt zeker tekort voor de Eredivisie. Heb hem nog bij Willem II aan het werk gezien en daar kwam hij er gewoon niet aan te pas. Hij heeft snelheid, maar daar is het ook wel mee gezegd.

18 januari 2012 om 18:38

Wil niet zeggen dat Reniers zich niet ontwikkeld heeft in de afgelopen periode.. Talent had hij zeker, hoop dat het goed komt met Ronnie!

Zeker geen goed bericht voor FC Den Bosch. Grootste talent van Den Bosch vertrekt dus naar FC Groningen. Goede speler en ik denk wel goed genoeg voor FC Groningen. Hij zal wel even moeten aanhaken, maar net als Koen van de Laak destijds zie ik het positief voor hem in.

Er lopen wel meerdere talenten rond bij FC Den Bosch, zoals Danny Verbeek, Tom van Weert en Bart van Brakel (van de wondergoal van ruim een maand geleden).

lijkt me goeie aankoop!

als andersson niet bij tekend zou het wel mooi zijn natuurlijk

Luciano
Hiarej
Van Dijk
Kappelhof
Burnet
Kieftenbeld
Sparv
Bacuna
Van moorsel
Tadic
Texeira

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. El HankouriAanvaller343
J. LarsenAanvaller319
P. JoostenAanvaller263
G. GudmundssonAanvaller230
A. RobbenAanvaller70
W. DammersVerdediger271
D. DankerluiVerdediger290
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren