Clubliefde

Zaterdag, 30 oktober 2010 om 09:29 door hamdaoui

Het valt de laatste jaren niet mee om supporter te zijn van Willem II. Na de financiele afrekening voor het wanbeleid van de laatste jaren in mei, is het logisch dat we nu de sportieve afrekening gepresenteerd krijgen. Na elf wedstrijden staan we troosteloos onderaan met één schamel puntje. Dat doet zeer.

Ondanks de wekelijkse hoop op punten, en redelijk voetbal (met vele persoonlijke fouten), rijgen de teleurstellingen zich aaneen. Maar ondanks dat blijft de clubliefde bij de supporters groot. Er zijn tal van mooie voorbeelden van acties die supporters hebben opgezet om de club financieel te steunen, maar ook de steun op de tribunes (ieder op zijn eigen manier) blijft hartverwarmend. Natuurlijk valt het niet mee om weer een (thuis)wedstrijd te verliezen, en je na het weekend weer te moeten verantwoorden waarom je Willem II-supporter bent.

Maar in deze moeilijke tijd zijn het de kleine dingen die je laten beseffen waarom wij supporter zijn van deze mooie club. Afgelopen woensdag had ik weer zo’n moment. Na afloop van de wedstrijd toch nog even naar d’n Beitel. Nog even nakletsen met je vrienden over de wedstrijd. Ieder zijn eigen mening over wat we gezien hebben. Bijkletsen over de week, en alle niet-voetbal zaken. En als je dan rondkijkt dan zie je allemaal gelijkgestemden. Supporters die ondanks de nederlagen blijven komen. Die net als ik elke week weer een teleurstelling moeten verwerken, maar toch blijven komen omdat het onze club is.

Maar het mooiste moment van de avond was voor mijn bezoek aan het toilet. Wat namelijk velen niet beseffen is dat de professionele club Willem II ook nog grotendeels draait op vrijwilligers. Dat zijn ook supporters die ervoor zorgen dat wij ons hapje en drankje krijgen, en het naderhand ook weer kunnen uitplassen. Bij de toiletten kwam ik de oude vertrouwde toiletdame en haar man weer tegen. Mensen die al jaren klaar staan voor ons en onze club. Ik had ze een tijd gemist, en ik was blij om ze weer te zien. Onze toiletman was nog aan het revalideren, en kreeg tranen in zijn ogen toen ik zei dat we ze gemist hadden. Dat zijn de momenten waarop ik realiseer dat onze club de mooiste is van de wereld. Dat hoe slecht het sportief ook gaat, er velen zijn die van deze club houden. Willem II is mijn club. Ik ben trots op het shirt, de stad, maar vooral op mijn vrienden die ik bij de club heb leren kennen, en de vele mensen binnen de club (medewerkers, maar vooral ook de vrijwilligers) die er voor zorgdragen dat deze club nooit verloren gaat.

Dat is clubliefde, en ben blij dat er net zoveel supporters zijn die van Willem II houden, en blijven houden.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 10 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1300+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door jefFReyb)

Leuk, maar kort stuk!
Er zijn nu veel clubexperts over Feyenoord en over hoe trouw de supporters zijn (waar ik persoonlijk een beetje ziek van aan het worden ben), maar dat is nog niks vergeleken met Willem Ii.
Hopeloos onderaan met 1 punt en dan toch nog supporters die blijven komen, chapeau.
4 sterren.

30 oktober 2010 om 15:46

Leuk stuk inderdaad.
Heb zelf persoonlijk weinig met willen II als club, maar als ik dit zo lees snap ik waarom jullie van de club houden.

@leyo,
Je hebt gelijk over de vele clubexperts over Feyenoord, maar ik moet toch toe geven dat ik ook onder de indruk was van hoe vol de kuip woensdag tegen VVV zat en hoe de supporters met de 10-0 nederlaag omgingen en gaan. Dus helemaal onterecht is het natuurlijk ook niet.

3 november 2010 om 14:49

het klinkt voor mij als feyenoorder juist heel erg herkenbaar. Hoe deze man het verwoord is precies waar clubliefde om gaat. Je komt niet voor de overwinningen, de succes en blijft weg als het een grote puinhoop is. Juist in tijden dat het minder gaat merk je aan de kleine dingen die er wel zijn hoe sterk je band met de club is.

Door zulke verhalen krijg je toch respect voor clubs als willem 2. Ik had het als feyenoorder eigelijk nog nooit zo bekeken, keek meestal naar de supporters van twente az ajax en psv om te vergelijken. Maar opeens zie je de vergelijkingen met supporters van ado, willem 2 en de graafschap om er maar 3 te noemen. Dit maakt deze clubexpert vind ik uniek

Af en toe een schrijffout maar de inhoud is mooi (hoewel erg kort)

Goede opbouw en een sterk einde!

Het is wat kort voor een CE, maar dat maakt in dit geval maakt het niet zo veel uit. Je legt een deel van je hart in het stuk, en laat dat door iedereen lezen en beoordelen. Verder zijn die beschrijvingen van de kleine (maar o zo belangrijke) dingetjes van een echte supporter zijn gewoon duidelijk beschreven, maar niet zonder gevoel. Want juist het gevoel maakt het stuk zo mooi.

Er zullen vast ook mensen zijn die het stuk laag gaan beoordelen, omdat zij vinden dat het niet voldoet aan hun voorstelling van een CE, of gewoon omdat zij dat stuk gevoel niet oppikken. Gewoon niets van aantrekken, het is gewoon jammer voor hen als zij dit missen

Goed stuk, mar iets te kort. Willem II heeft altijd mijn aandacht opgewekt en ik vind het zonde dat ze zo laag staan. Hopelijk komen ze er weer bovenop.

waar is het slot? ik vind het een rare tekstverloop en veel te kort natuurlijk. ik vind ook dat het niet lekker leest. je zult het met 2 sterren moeten doen ik verwacht toch wel wat meer van een Ce eerlijk gezegt.

Jammer dat er de nodige spelfouten inzitten. Verder een aardig stuk, maar ik heb nu niet het gevoel dat ik naar een stuk lees waarin veel toegevoegde waarde zit.

Ik vind het een erg mooi stuk. Perfecte omschrijving van clubliefde.
Ik hoop van harte dat Willem II er vroeg of laat weer bovenop komt. Zo'n club hoort gewoon in de Eredivisie.

Overigens vind ik, anders dan bovenstaande reacties, je tekstverloop en lengte helemaal niet slecht.
Je leest er lekker snel doorheen, maar na afloop van het stukje weet je precies waar het over gaat.

Omdat ik je verder ook niet op veel of grote spelfouten kan betrappen, geef ik je 5 sterren.

1 november 2010 om 00:20

hebben we een ander stuk gelezen? dit stuk is echt alles behalve 5 sterren waard. een top stuk is 5 sterren geen stuk waar alles voldoende bij is. ik vind het trouwens helemaal niet voldoende.

Goed geschreven ik begrijp wat je bedoelt alleen vind ik dat als ze echt nodig zijn zoals tegen PSV bij 2-4 toen werd het helemaal stil.

ik geef je 4 sterren

Leuk stukje, lijkt me alleen niet erg fijn om een hapje uit te plassen Ik weet wat je bedoelt, maar het leest best wel dubbel. Eindelijk ook eens een stukje over Willem II, en niet al die uitgekotste berichten over Feyenoord dat bijna plagiaat is. Dat is nu ook wel weer gweest.

4****

Ik kom ook Tilburg en weet dat er toch best wel veel mensen fan zijn van Willem II en een shirt van hun club hebben. Vond het een leuk stukje,maar wel een beetje kort.
Daarom 4*

Ik ben het eigelijk wel een beetje zat om telkens weer te lezen hoe moeilijk het is om supporter te zijn van een club en hoe veel respect je verdient omdat je het tog bent. Het is al enige tijd zo dat mensen zich bijzonder voelen omdat ze fan zijn vn een slechtdraaiend team, maar sinds die 10-0 is het al helemaal een overflood van ''leef met mij mee, ik support een slecht team!''

over het stuk: ik vind het niet egt bijzonder. Je beschrijft waarom Willem II voor jou de mooiste, beste club ter wereld is, maar dat heb ik al zo vaak voorbij zien komen dat het egt heel bijzonder of origineel geschreven moet zijn om mij te interreseren. Jouw stuk raakt me eerlijk gezegd niet egt, maar je schrijfstij is verder wel prima.

sorry maar ik kan je niet meer dan drie sterren geven.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Willem II

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Chelsea wil Tammy Abraham belonen voor zijn goede prestaties dit seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren