Redknapp benoemd tot manager van het jaar in Engelse Premier League

Vrijdag, 7 mei 2010 om

Harry Redknapp is beloond voor zijn prestaties met Tottenham Hotspur. De manager wist zich woensdagavond te verzekeren van een plek bij de eerste vier en werd twee dagen later benoemd tot manager van het jaar in de Engelse Premier League. Hij is de tweede manager die deze prijs krijgt zonder dat hij landskampioen werd.

/

George Burley eindigde in het seizoen 2001/02 als vijfde met Ipswich Town maar werd toch gekozen als trainer van het jaar en voor Redknapp geldt nu hetzelfde. De coach volgt Sir Alex Ferguson op, die vorig jaar met Manchester United kampioen werd en de award daarom in ontvangst mocht nemen.

“Ik ben erg gelukkig met de prijs, maar we hebben het met een team gedaan”, zei Redknapp op de website van zijn club. “Kevin (Bond), Joe (Jordan), Clive (Allen), Tony (Parks), Tim (Sherwood), Les (Ferdinand) en de rest van de technische en medische staf verdienen net zoveel eer. Ik ben slechts onderdeel van een team en de spelers hebben het uiteindelijk gedaan.”


Poll

Harry Redknapp is de terechte winnaar


Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door LFCDutchy)

Wat een onzin zeg. Ancelotti? Hodgson? De Spurs hebben na jarenlang met geld gesmeten te hebben eindelijk eens kunnen inbreken in de top-4... en dit is alleen maar omdat het Liverpool het heeft af laten weten. De hand van Redknapp is helemaal niet zo zichtbaar bij de club... ze winnen vooral hun wedstrijden op basis van individuele kwaliteit.

Ancelotti heeft alle top-wedstrijden gewonnen dit seizoen en van het saaie Chelsea een attractieve aanvals-machine gemaakt, daarnaast maakt Chelsea goede kans op de dubbel. Tevens maakt Chelsea kans om het record aantal doelpunten in de Premier League ooit gescoord(!!) te halen.

Hodgson heeft met alle beperkte middelen een gevreesde ploeg van Fulham gemaakt. Niemand gaat voor zijn plezier naar Craven Cottage, vraag maar aan Man Utd, Juventus, Roma, HSV etc. Ook heeft hij de Engelse eer hoog gehouden door de Uefa-cup finale te halen...

Nee Redknapp verdient het niet, het aantal behaalde punten dit seizoen is niks bijzonders.

7 mei 2010 om 18:44

Jaloers, omdat Wenger al jaren niks bereikt?

7 mei 2010 om 18:49

Als hij had gezegd dat het onverdiend was, zonder onderbouwing, zou ik dat ook denken.

Maar volgens mij geeft hij meer dan genoeg goede argumenten, waardoor zijn mening zeer duidelijk is.

Neem hier een voorbeeld aan.

7 mei 2010 om 19:15

Snap niet dat je gaat zeggen dat spurs met geld heeft lopen gooien om daarna wel chelsea er bij te pakken?

7 mei 2010 om 19:35

Chelsea heeft jarenlang gepresteerd naar hetgeen wat je mag verwachten. Als Chelsea komend weekend wint van Wigan hebben zij 3 landstitels in 6 jaar gepakt (7,5 jaar Abramovich als ik me niet vergis) en nog een paar FA Cup's (waar ze dit jaar weer kans op maken).
Tottenham gooit jaren met geld maar heeft nog nooit iets noemenswaardig bereikt, en eigenlijk zijn ze ook maar 1x dichtbij geweest en dat was in 2006.

7 mei 2010 om 20:05

@persiangooner
Jammer dat je jouw doorgaans goed beargumenteerde mening zo door frustraties laat leiden. Het is natuurlijk niet toevallig dat je zo geprikkeld reageert wanneer het over Spurs gaat. Een team waarvan jij de kwaliteiten herhaaldelijk op dit forum, in twijfel hebt getrokken, vooral wanneer het een vergelijking betrof met jouw favoriete ploeg. Ik denk dat de frustratie ook tot angst te herleiden valt, angst voor wat er zou kunnen gebeuren morgen. En teleurstelling voor weer een verloren seizoen onder Wenger, die inderdaad erg goed is in het opleiden van talentjes, maar niet bijster succesvol in het winnen van prijzen.
Je analyse van de twee andere coaches die je noemt is nochtans correct. Hodgson doet het zeer goed dit jaar door de EL finale te bereiken en netjes in de middenmoot te eindigen. Hoewel ik zijn prestratie van vorig jaar indrukwekkender vond. Een ploeg uit acute degradatienood redden om het vervolgens het jaar daarop naar een 7de plaats te loodsen. Met zeer beperkte middelen en een fabelachtig mooi inkoopbeleid. Zijn hand is zeker zichtbaar. De prestatie van dit jaar is iets minder, maar wel meer aansprekend uiteraard. Ik ben zelf namelijk niet onder de indruk van de kwaliteit van de El.
Ancelloti heeft van Chelsea een iets aantrekkelijker ploeg gemaakt. Hij is dan ook uitzondering in de Italiaanse trainersgilde en dat mag geëerd worden. Hij heeft uiteraard wel enigszins kunnen teren op eerdere coaches, maar hij heeft ene duidelijke stempel gedrukt op de ploeg die morgen kampioen wordt.
Waar je volledig de mist in gaat is de minachting voor de coach Redknapp. Droopy is al jaren een topcoach en maakt elke ploeg onder hem beter. Bij West Ham deed hij het erg goed; bij Portsmouth deed hij wat Hodgson met Fulham deed. In twee periodes zette hij de club op de kaart. Hij redde ze net als Hodgson met Fulham uit degradatienood om er vervolgens een jaar later negende mee te eindigen. Dit deed hij dunnetjes over bij Spurs. Hij redde ze uit een zeer penibele situatie. Deed een aantal zeer gerichte aankopen (een primeur voor Spurs) en leidt ze dit seizoen naar de Cl.
Sorry Persiangooner, maar dat is niet het werk van toeval of een paar individuele kwaliteiten. Dat is de hand van een coach, een zeer goede coach.
Misschien kun je twijfelen of hij dit seizoen werkelijk de beste is. Daar zijn lijstjes voor, ze zijn voer voor argumenten en contra-argumenten, maar je kunt Redknapp niet degraderen tot een slechte coach wiens succes af hangt van toevalligheden.

7 mei 2010 om 20:13

Persian, ik mag niet op jouw reactie reageren op de een of andere manier dus doe ik het hier.

Wie zegt dat je per se taktiek nodig hebt om de presteren? Zolang een team goede resultaten haalt mag niemand zeuren dat de taktiek niet goed is.

En West Ham heeft wel degelijk veel geld te spenderen en dat hebben ze al gedaan. Weliswaar hebben ze een aantal miskopen gedaan, maar geld hebben ze.

Ook wil ik nog terug komen op Wenger. Jij zegt dat hij wél gepresteerd heeft en Ibby007 beweert hetzelfde. Ibby, wat jij zegt, hij heeft talenten opgeleid. Daar heb ik alle respect voor echt waar. Hij scout uitstekende spelers en maakt er goede mensen van, maar waar zijn de resultaten nu? Daar gaat het toch uiteindelijk om? Met deze geniale talenten presteerd Wenger nog niks.

En Persian: Arsenal heeft niet zo een hele grote begroting. Althans dat zeg jij, ik zelf weet niet zo gek veel van Arsenal. Maar wel hebben ze wereld voetballers in huis gehad. Campbell in zijn goede jaren, Vieira, Henry, Bergkamp, Pires en nu Fabregas en Van Persie. Het maakt bij Wenger niet uit wat voor spelers hij heeft, hij behaald toch geen resultaten. Hij zit daar nu vanaf 1995 noem jij eens zijn indrukwekkende CV op dan, ga je gang.

Ook wil ik nog een punt uit je eerste reactie terug halen. Chelsea gaat inderdaad over de 100 doelpunten misschien. Aan wie heeft Chelsea dit vooral te danken? Laten we eerlijk zijn: Drogba. Er is maar één man verantwoordelijk voor Drogba zijn goede seizoen en dat is Hiddink. Hiddink heeft tijdens zijn interim-periode bij Chelsea Drogba het vertrouwen terug gegeven en daardoor is hij goed gaan spelen. Ancelotti heeft maar één rol gehad en dat is José Mourinho en Hiddink's werk overnemen en gewoon elke week een opstelling neerzetten, die iedereen neer kan zetten. De enige speler waar Ancelotti een grote rol in heeft gehad is Malouda.

En even off topic: Kanten en wallen raak je, die sla je niet.

7 mei 2010 om 20:19

@ Jdv1
Het zal je verbazen maar ik ben één van de weinigen geweest die Spurs als de nummer 4 van dit jaargang tipte, ook toen het leek dat Man City betere papieren had.
Bovendien ben ik ontzettend blij dat zij City van een Cl-spot af hebben kunnen houden omdat dit het proces van City om een topclub te worden, vertraagd.

Ik ben trouwens totaal niet bang voor Tottenham, ze zijn nog steeds geen directe bedreiging voor Arsenal, en zeker geen structurele bedreiger.

Over Redknapp, wat bepaalt een goede coach? Ik vind Redknapp tactisch geen geweldige coach, je ziet dat terug in het spel van de Spurs. Maar het is een fantastische motivator. Ik bagatelliseer de huidige prestatie van de Spurs niet, ik relativeer. Ik vind het niet meer dan normaal dat zij 4e zijn geworden.

Nogmaals je slaat de plank mis. De 4e plek voor Spurs is goed voor mijn Arsenal en streelt ook nog eens mijn ego.

7 mei 2010 om 20:40

@ Didoni
Over Drogba. Hiddink dit, Hiddink dat. Hiddink is ook verantwoordelijk voor de uitschakeling van Rusland en het niet plaatsen van Chelsea voor de finale door overduidelijke tactische blunders en/of foute wissels.

Ancelotti heeft Drogba op een andere manier aan het voetballen gekregen dan de vorige coaches waar Drogba onder werkte. Hij geeft nu veel assists en scoort veel, terwijl hij doorgaans niet bekend stond als veelscorende spits. Hoe je het in je hoofd haalt om dit toe te schrijven aan Hiddink is mij echt een raadsel. Overdreven chauvinistisch gedoe.

7 mei 2010 om 20:54

Rusland staat hier los van. Het gaat erom wat Hiddink (en Mourinho voor hem) voor Ancelotti al allemaal gedaan hebben. Niet wat ze voor Rusland betekend hebben. En ik neem aan dat je met 'de finale' de CL finale bedoeld. Iedereen weet dat Barcelona met een paar arbitrale fouten en een goal in de laatste minuut, veel geluk gehad heeft. Hiddink heeft Chelsea uitstekend geleid.

7 mei 2010 om 20:56

Ook hier Persiangooner sla je de plank volledig mis. De uitgaven aan transfers zijn notoir onzorgvuldig om de financiële daadkracht van een club te kunnen beoordelen. Het beste kun je even de Deloitte berekeningen checken van rijkste clubs in de wereld. Daar staat Arsenal gewoon al vijf jaar in de top 10! Veel hoger dan Spurs in ieder geval!

7 mei 2010 om 21:14

@ Jdv1
Arsenal heeft het geld gebruikt om te investeren in lucratieve voorzieningen als het Emirates Stadium ipv in spelers. Uiteraard zie je zo'n nieuw stadion terug op de financiële balans.

Los van het technische verhaal, het is een feit dat Spurs meer heeft gespendeerd aan spelers dan Arsenal. Veel meer.

7 mei 2010 om 21:14

@ didoni. Dat je dat aantal doelpunten aan Drogba toeschrijft is natuurlijk ook onzin. Ten eerste heeft Chelsea twee keer de 7 doelpunten in een wedstrijd gehaald toen drogba er niet in stond. ten tweede vind ik dat het in de tweede seizoenshelft voornamelijk door Malouda kwam.

@ pg: Het heeft wel degelijk te maken met Hiddink. Hiddink heeft er weer een team van gemaakt. Hiddink heeft de mensen beter laten voetballen. Met name Drogba die dit seizoen zeker belangrijk is. Daarnaast geeft Hiddink nog steeds advies. Hij si dus minder op de voorgrond, maar nog steeds duidelijk aanwezig.

Edit: de volgorde van de posts raakt echt kant noch wal. Of hoe pg het wil zeggen: slaat kant noch wal

7 mei 2010 om 20:11

Deels met je eens hoor maar toch niet helemaal. Bij voorhand had iedereen Liverpool, City en waarschijnlijk Everton en Villa hoger ingeschat als Spurs. Dus wel degelijk een goede prestatie.

Liverpool won vorig jaar ook alle topwedstrijden maar werden geen kampioen dus zo belangrijk is het niet eens.

7 mei 2010 om 20:37

Henry, Pires, Fabregas, Bergkamp, Van Persie, Vieira etc. werden allemaal wereldspeler onder Wenger. Jij doet voorkomen alsof hij jaarlijks een speler met zo'n status koopt.

Wenger zit er sinds 1996.

Wenger zijn Cv:

Prestaties met team:

- 3x landskampioen (zijn eerste kampioenschap al in zijn 2e seizoen, waar SAF 7 jaar voor nodig heeft gehad).
- 4x FA Cup
- 4x Community Shield
- Finale Uefacup
- Finale Cl
--------------------------------------------------... Opmerkelijke records:

- Ongeslagen kampioen in 03/04
- Langste periode ongeslagen
--------------------------------------------------... Voor de club:

- De meest saaie club van de Premier League een geweldig imago geven
- De basis gelegd voor een jeugdopleiding waar heel Engeland plezier aan gaat beleven. Het wordt regelmatig geroemd door kenners en de Arsenal-opleiding wordt vaak gebruikt als de te streven norm voor andere Engelse clubs.
- Een nieuw, luctratief, stadion gerealiseerd. Het Emirates brengt jaarlijks meer dan 105 miljoen pond(!) op.
- Een nieuw trainingscomplex gerealiseerd waar naast Arsenal ook de nationale ploeg gebruik van maakt.
Kort samengevat: Wenger heeft de basis gelegd voor een structurele topclub en financiele grootmacht.
--------------------------------------------------... Voor Engeland:

- Wat hij samen met SAF heeft gedaan voor Engeland kan ik niet in een paar zinnen samenvatten. Laat ik het zo zeggen, dit zijn de 2 grootste pionnen geweest in de wederopstanding van de Epl.

Niet slecht he, voor iemand die veel minder uitgeeft dan de halve Premier League.

7 mei 2010 om 20:46

Het gaat mij alleen even om de resultaten niet om de records. Je kan nog zoveel records breken, zolang je geen prijzen behaalt maakt het allemaal niet uit.

Finales behalen vind ik voor een team als Arsenal niet voldoende als manager. Het gaat hem erom dat je ze wint, niet dat je de finale behaalt.

Community shield is, met alle respect, een prijs waar niemand waarde aan hecht. Het is eigenlijk de meest onzinnige prijs die er in de Engelse competitie uitgereikt wordt, laten we eerlijk wezen. Desalniettemin, aardige prestatie.

De FA cup is netjes, maar 3x landskampioen in 14 jaar vind ik echt teleurstellend voor een club als Arsenal. Dat is eens in de 5 jaar en wat je zelf zegt, de eerste 2 waren in de eerste 2 seizoenen. Dus vervolgens is hij 1x kampioen geworden in de 12 jaar die erna kwamen. En sowieso heeft Wenger de laatste jaren géén landstitel en geen europese titel behaalt.

En die jeugd opleiding.. Noem nou eens 1 speler die echt van waarde is voor het Nationale team. Ik kom niet verder dan Walcott en zelfs hij is niet een geweldige speler.

Bovendien doet Wenger ook écht slechte dingen met Arsenal en de Engelse competitie. Wanneer Walcott in de basis staat (wat lang niet altijd zo is) is hij de énige Engelse speler. Dit kan nare gevolgen hebben voor de Engelse competitie en voor Arsenal al helemaal.

Tot slot de spelers die Wenger groot gemaakt heeft. Het zijn allemaal spelers die Wenger gekocht heeft en niet zelf opgeleid. Bovendien doet het er niet toe hóe de spelers groot geworden zijn, het gaat erom dát ze groot zijn en dat hij dan nóg geen prijzen weet te halen. Arsenal heeft in de tijd van Henry echt een geweldig team gehad, waar Wenger meer uit had moeten halen.

7 mei 2010 om 21:07

@ Didioni

Community shield stelt idd weinig voor, maar het is bijna altijd een grote wedstrijd.

Dat is nou juist zo grappig, je zegt dat 3 kampioenschappen in 14 jaar weinig is voor een club als Arsenal, maar wie heeft Arsenal gemaakt? Zonder Wenger was er geen sprake van een club die mee kan dingen om prijzen.

Hoe kom je erbij dat hij 2x kampioen werd in zijn eerste 2 jaren? Toen Wenger geld mocht uitgeven behaalde hij 3 kampioenschappen. Daarna (tot heden) werd hem verzocht zo min mogelijk uit te geven en zodoende heeft Arsenal over de laatste jaren meer geld opgebracht dan uitgegeven bij transfers. Heel verstandig. Arsenal had ook geld kunnen uitgeven en dan hadden ze misschien 2 prijzen meer gehad, maar dan zouden ze het steeds moeilijker gekregen enhadden ze uiteindelijk dezelfde weg als Liverpool bewandeld. Wenger kiest ervoor om de club eerst stabiel te maken door een goede basis te leggen, zodat ze de komende 100 jaar om prijzen kunnen strijden ipv de afgelopen 5 jaar.

Voordat een jeugdopleiding zijn vruchten afwerpt ben je al sowieso 15 jaar verder. De eerste potentiele internationals staan op het punt om door te breken.

Wat Wenger doet is niet slecht voor Engeland, maar geen zin in deze discussie. Te vaak gevoerd.

Wtf... had Wenger meer uit het team moeten halen waar Henry in speelde? Onze grote concurrent was Man Utd, een gigantisch vermogende club met een meer dan 2x zo groot stadion. Arsenal kan geen Veron kopen die vervolgens mislukt.. jullie wel. Kleberson? Berbatov?

Wenger koopt spelers waar niemand talent of vertrouwen in ziet/heeft en maakt ze tot wereld-spelers... als je dat niet zijn verdienste noemt. Maar goed, wat voor zin heeft een discussie als je alles van Wenger bagatelliseert.

Wenger presteert juist relatief het beste van iedereen (doel ik op met name op geld)... en zoals ik in een eerdere post aan gaf, veel en veel beter dan de Spurs.

7 mei 2010 om 21:20

Dat Wenger spelers tot wereld-spelers kan maken is een qualiteit. Maar ook één van zijn weinige. Als dat is waar hij goed in is heeft hij de verkeerde baan gekozen. Spelers tot wereld spelers maken is goed, maar dan moet je er ook resultaten mee boeken en ze niet vervolgens voor het lachwekkende bedrag van 25 miljoen verkopen.

De rest ga ik niet meer op in, dat is gewoon een subjectiviteits kwestie. En begrijp me niet verkeerd, ik heb best respect voor Wenger en ook voor jou.

7 mei 2010 om 21:28

@ Didioni
Pf, tactisch is Wenger ook sterker dan Saf, vergeet niet dat SAF meerdere malen heeft aangegeven veel geleerd te hebben van Wenger. De afgelopen 3 jaar hanteerde SAF niet voor niets een systeem dat veel leek op de invincibles. Wenger is helaas ook veel koppiger, wat nog weleens ten koste gaat van punten (te veel vast blijven houden aan eigen filosofie ipv een beetje aanpassen aan tegenstander).

Het enige wat SAF echt beter doet is motiveren, en misschien dat hij ook beter is in het verzamelen van een staff die hem goed aanvult. En dat verwijt ik Wenger dan ook... er is niemand die zijn koppigheid corrigeert en hij is soms echt veel te soft.

Maar ik ben echt ontzettend moe, het niveau van mijn reacties gaat met de minuut achteruit... zie door de bomen ook het bos niet meer. Type maar wat je wil typen ik reageer er morgen wel op.

Mvg

7 mei 2010 om 19:36

Ja, want Chelsea heeft onder Ancelotti zo ongelofelijk veel spelers gekocht....
Ik ben het met je eens hoor Persiangooner. Ancelotti heeft het goed gedaan, hoewel ik zo nog steeds wisselvallig vind en zijn wissels zijn ook nou niet om over naar huis te schrijven. Daarnaast vind ik dat vorig seizoen aan het begin onder Scolari ook vrij aanvallend werd gespeeld. Maar toch bij Chelsea werd voor het eerst 7 x gescoord in een wedstrijd en dat ook nog 3 x. Het lijkt er inderdaad op dat ze het record gaan breken. De waarschijnlijke topscorer speelt ook nog bij Chelsea. Dit allemaal in zijn eerste seizoen bij Chelsea.

Hodgson heeft het gewoon erg goed gedaan met Fulham en ze gaan misschien hun eerste grote prijs winnen. Daarnaast was ikzelf ook wel redelijk zenuwachtig voor de wedstrijden tegen Fulham (met chelsea), want Fulham is gewoon een ploeg die zomaar kan stunten.

8 mei 2010 om 08:32

Denk dat hij bij mij op plaats 6 ofzo zou zitten. Niks bijzonder gedaan met het geld dat spurs heeft gesmeten. Ze hadden geloof vorige twee seizoenen meer dan chelsea en arsenal uitgegeven. Liverpool heeft dacht zelfs winst gemaakt les transfers. Daarnaast vind ik hem een heel vies mannetje. Heb te vaak dingen gelezen waar hij ze mond open doet over maken dat hem niks aan gaan. Beetje media geil mannetje.

Hij was niet eens in mijn top 5 denk ik.
Hodgson, ancelotti en wenger. Eerste spreekt voor zich. Tweede niet alleen omdat chelsea goed seizoen heeft maar ook omdat hij heel veel vieze trekjes van andere trainers niet heeft. Ook heeft hij dit seizoen geen speler gehaald ik ben zelfs blij dat hij nu al aangeeft dat oudjes weg zullen gaat.
Wenger, ach asl je zo veel kan doen met zo weinig. Hij heeft weer een geweldig team die de big boys willen leeg kopen. Terwijl hij aardig wat heeft laten gaan afgelopen twee jaar.
Wengers beleid is iets waar ik als chelsea fan jaloers op ben. Hoop/denk dat ancelotti ook eindelijk iemand is die dat voor elkaar krijgt. Jeugd doorstromen en diamanten halen en ook de oude ingredienten behouden dat chelsea goed maakte

7 mei 2010 om 18:51

Volgens mij staat in mijn lapje tekst duidelijk waarom ik dat vind, waarom jaloers? Ik noem toch 2 andere managers van Londense clubs, en heb het niet 1x over Wenger of Arsenal gehad.

Bovendien heeft Wenger genoeg bereikt, Arsenal is de enige topclub die op een gezonde manier blijft groeien op elk vlak. Hij haalt overigens ook elk jaar de CL, met een veel kleiner budget dan de Spurs... dus als je dit een prestatie vindt dan had Wenger sinds zijn aantreden onafgebroken manager van het jaar moeten zijn. Slaap lekker.

Overigens vergeet ik nog een manager die meer eer verdient, ondanks dat ik zijn spelers en de supporters een boevenbende vind: Alex Mcleish

7 mei 2010 om 19:03

Je doet alsof Tottenham niks gepresteerd heeft. Ze hebben 2x van City gewonnen en geloof mij, City heeft een veel grotere begroting. Ze hebben van Liverpool gewonnen, ze hebben van Chelsea gewonnen (terwijl jij de coach van Chelsea de hemel in prijst), ze hebben van West Ham (gigantische begroting) gewonnen en dan hebben ze ook nog van jouw Arsenal gewonnen.

Nu weet ik ook wel dat West Ham geen grootse prestatie is, maar dat is jouw beredenering. Begroting staat bij jou voor resultaat zie ik in je reacties.

Los van de begrotingen vind ik het toch knap als je van Liverpool, Arsenal, Chelsea en City kan winnen. Van 3 uit de 4 van de big four en dus City die een beste selectie heeft.

Daarnaast eindigd hij ook nog eens 4e, en mogelijk zelfs 3e boven Arsenal. Jouw kritiek slaat totaal nergens op. Ancelotti heeft een veel betere selectie. Hodgson komt in de buurt, maar heeft vooraal Europees gezien gepresteerd. Binnen Engeland valt het reuze mee.

7 mei 2010 om 19:04

Ben het helemaal met je eens Persiangooner! Roy Hodgson heeft met een elftal zonder opvallende spelers een geweldige prestatie neergezet. Kreeg onlangs nog veel lof van Sir Alex Ferguson, een man die er veel verstand van heeft kan ik na al die jaren toch wel stellen.

7 mei 2010 om 19:06

Kijk, didioni, dat is al een stuk beter.

Ik moet zeggen dat het een erg lastige keuze is.
Ancelotti heeft het goed gedaan, en zo zijn er meer.

Gelukkig hoef ik niet te beslissen wie wint

7 mei 2010 om 19:09

@didioni
Wenger heeft al wat bereikt, en gaat daar mee door, het opleiden van talenten.
En je zult zien dat het ze vruchten gaat afwerpen en dan Arsenal de beste ploeg ter wereld wordt!

On: Ik geef Persiangooner gelijk! ik vind dat Ancelotti hem had verdiend.
Hij (chelsea) heeft alle 6 de wedstrijden gewonnen in de toppers en dat mede dankzij hem.

7 mei 2010 om 19:14

het gaat om de premierleague niet om europa!! in de engeland staat fulham niet hoog. Roy geweldig in Europa, PL is niet speciaal!

7 mei 2010 om 19:18

@persiangooner...

ik heb bij de poll op "eens" geklikt omdat ik me geen betere kon bedenken zo snel... maar nadat ik jou eerste reactie had gelezen had ik al spijt!
Vooral de prestatie van Fulham vind ik veel opmerkelijker dan die van Tottenham die idd veel geld kunnen besteden in vergelijking met bijv. Fulham.

En ook Ancelotti is erg goed bezig maar die heeft ook wel één van de beste selecties ter wereld onder zn hoede. Maar alsnog een mooie prestatie in de competitie.

7 mei 2010 om 19:28

Wederom slaat je post kant noch wal. City heeft pas sinds 1,5 jaar geld, terwijl West Ham dicht tegen een faillissement aan zit en bijlange na niet zoveel gespendeerd heeft als Tottenham.

Even ter informatie, de Spurs hebben de afgelopen 10 jaar voor meer dan 454.000.000 aan spelers gekocht, en 192.000.000 ontvangen door verkoop. Dus de transfer-saldo is -262.000.000. Bijzonder hoog vind je niet.

Daar tegenover staat Arsenal dat voor 261.000.000 heeft gekocht en 223.000.000 ontvangen heeft. De transfersaldo is -38.000.000.

M.a.w Wenger moet volgens jou ieder jaar manager van het jaar worden, hij haalt immers elk jaar de top-4... en dat met 2x zo weinig uitgaves.
.
Overigens geeft het feit dat de Spurs kwa punten op dit moment dichtbij Arsenal zitten, geen goede verhouding van het seizoen weer. Arsenal speelt de laatste 7-8 wedstrijden ongeinspireerd omdat ze geen kampioen meer konden worden maar ook niet lager konden eindigen. Het seizoen was voor hen al vroeg beslist, that's it.

Ancelotti heeft ook een betere selectie, maar heeft ook te maken met betere concurrenten... bovendien vind ik dat Ancelotti het o.a meer verdiend omdat zijn hand duidelijk te zien is bij het spel van Chelsea. Bij Redknapp krijg je de indruk dat hij de spelers neerzet en motiveert... veel tactiek zit er niet achter.

7 mei 2010 om 22:06

Want wat heeft Tottenham nu gewonnen dan?
Kijk nu eens naar zijn goed onderbouwde mening?

Zeker een knappe prestatie, heel knap zelfs. Ben benieuwd of Tottenham Hotspur de lijn volgend seizoen kan doorzetten en ook in Europa serieus mee kan doen. Redknapp heeft in ieder geval al een mooie prijs binnen.

7 mei 2010 om 19:40

Graag reactie nummer 25 (persian Gooner) een groen randje geven...
Ik wil het hem wel 1 geven maar heb te weinig punten

Ancelotti heeft een Drogba,terry,lampard,malouda,cech, Anelka en zo kan ik wel door.
Redknapp heeft het gewoonweg verdiend met zijn voetballers.-

7 mei 2010 om 18:41

Redknapp heeft Modric, Defoe, King, Gomes, Lennon etc. dan zijn 73 punten toch niet zo heel bijzonder?

7 mei 2010 om 19:42

Blijkbaar is het wel bijzonder want anders had Juande Ramos toch ook resultaten met deze voetballers? Ik vind dat Harry Redknapp dit seizoen in Engeland het best heeft gepresteerd, dit op basis van zijn managerkwaliteiten. In mijn ogen had Roy Hodgson deze prijs vorig jaar moeten verdienen toen ze voor Spurs eindigden met een nog mindere selectie.

7 mei 2010 om 19:49

Vorig jaar was inderdaad ook uitzonderlijk goed van Hodgson, dit seizoen zijn ze o.a wat lager geeindigd omdat ze met hun smalle selectie nu een stuk meer wedstrijden hadden.

Juande Ramos is gewoon een slechte coach, dat maakt Redknapp geen bijzondere coach. Jol presteerde naar behoren (niet extreem goed, niet slecht), en Redknapp nu ook. Geen bijzondere prestatie, wel goed voor Spurs uiteraard.

7 mei 2010 om 18:42

Ja en bij de Spurs zijn het allemaal koekenbakkers ofzo? Ik vind ze qua selectie sterker dan Liverpool, City, en gelijkwaardig, misschien een tikkeltje beter dan Everton. Helaas is dat voor Everton dit seizoen niet te zien op de ranglijst.

Hij is altijd serieus en als er een goal valt dan kan je gaan lachen hoe hij het viert. Voor de rest een goeie trainer

Het is jammer dat europese prestaties hierin worden meegenomen want ik had het Hodgson toch ook heel erg gegund. Hij heeft zoals Persiangooner al heeft gezegd een gevaarlijke ploeg gecreëerd met beperkte middelen.

verdiend!! Hij heeft fantastisch gepresteerd!! Hoop voor hem dat hij de Champions League haalt.
Maar dat wordt nog een lastige opgave.

En terecht!! Als je ploegen als Manchester City en Liverpool achter je kan houden dan is dat knap. Ik vind die prestatie niet alleen de verdienste van de spelers maar ook van redknapp.

Hij heeft het goed gedaan bij the Spurs maar ik denk wel dat een Ancelotti of een hodgson het ook wel verdiend hadden zoals Persiangooner het ook beschrijft.

Ik vond Hodgson en Ancelotti toch iets betere kandidaten voor de prijs..

Ancelotti heeft Chelsea weliswaar wisselvalliger gemaakt, maar ook een stuk attractiever. Het doelpunten record van de EPL is in zicht, net als de ''double''. Toch een knappe prestatie in je eerste jaar. Al vind ik wel dat de basis van dit elftal nog steeds uit het tijdperk Mourinho komt en daarom kan Ancelotti niet alle credits krijgen.

Hodgson is gewoon bezig aan een fantastisch seizoen. Als hij een bredere selectie tot zijn beschikking had, speelde Fulham in de EPL nog een grotere rol van betekenis. Maar de Uefa-cup finale halen is natuurlijk al een schitterend prestatie.

Spurs hebben het goed gedaan, maar met spelers als Modric, Defoe, Gomes is dit niet heel verrassend te noemen. Wel knap dat ze het op eigen kracht hebben behaald tegenover City.

Ik had verwacht dat Benitez hem zou winnen!

Ik vindt de prijs wel enigzins rechtvaardig.meneer Redknap heeft een goede prestatie geleverd met Tottenham Hotspur door waarschijnlijk als vierde te gaan eindigen.en als je dan ook nog eens kijkt naar de begroting van andere clubs in de Premier Leage bijvoorbeeld Liverpool en Manchester City die overigens een veel hogere begroting hebben.kun je zeker spreken over een geslaagd seizoen.

Het is natuurlijk vooral de mentale grens van de 4e plek waarvoor Redknapp beloond wordt, want die top 4 leek onaantastbaar. Eigenlijk hebben managers als Hodgson, Mcleish, Mccarthy zeker een vergelijkbare prestatie geleverd.

hij is de tweede manager die gekozen werd zonder kampioen te worden? slecht systeem zeg. Dat betekent dat als je kampioen wordt je sowieso deze prijs krijgt ongeveer? Dus het gaat niet om de andere alleen de kampioen en dit jaar is een uitzondering... toen fulham 9e ofzo werd vond ik dat ook wel de moeite waard om de coach van het jaar te geven. Slecht systeem...

Wat is dit dan?!

Net zoals Persiangooner al zegt, bizar dat Hodgson of Ancelotti 'm niet gewonnen hebben. Zelfs als Chelsea fan, had ik het liefst gezien dat Hodgson 'm zou winnen. Wat hij heeft gepresteerd met zo'n team (en beperk budget) is ongelovelijk. Een degradatiekandidaat die hij naar de finale van de Europa League heeft gebracht.

Alhoewel Redknapp zijn ploeg leuk neer had gezet tegen Arsenal en Chelsea.

Vind ik dit een belediging jegens Ancelotti.
1e jaar wellicht "the double" pakken, mooi en offensief voetbal neerzetten en een doelpuntenreeks neerzetten richting de 100 dit seizoen. Wat heeft Redknapp dit seizoen bereikt, godsamme hij is nota bene eruit geknikkerd door Portsmouth in de halve finale van de Fa Cup.

Ook ben ik met Persiangooner eens dat Hodgson veel meer credit verdiend dan dat hij die krijgt.

Bespottelijk, het lijkt alsof heel Engeland Chelsea van alles misgunt. Geen speler van Chelsea wordt dit seizoen geprijst terwijl zij de beste en de sterkste zijn dit seizoen.
Topscorer Drogba, wordt niets over gezegd. Manier waarop er wordt gevoetbald(chelsea speelde dit seizoen het mooist voetbal, zeer opvallend was dat) en zo kan ik nog doorgaan.

7 mei 2010 om 21:09

Topscorer Drogba? Zeg maar gedeeld topscorer, want Rooney heeft ook 26 goals.

7 mei 2010 om 21:26

Ach ja, ik heb alle vertrouwen in Drogba die a.s. zondag zich zal bevestigen als de topscorer van het seizoen

Qua statistieken doet hij nog steeds beter, meer assist en heeft minder wedstrijden gespeeld dan Rooney dit seizoen

Redknapp? Die man met die uitstraling van een clown? Laat me niet lachen..
Met zo'n spelersgroep 4e geworden, nou wat een prestatie! Bah!
Wacht maar als Tottenham straks strandt in de voorrondes van de CL. Wie weet is die zo ontslagen.
Tuurlijk, de traditonele top 4 is na al die jaren eindelijk weer eens doorbroken, geweldig.. Maar des te meer dat het steeds dichter zat aan te komen? Zo bijzonder is het dus niet. Vergeet niet dat Liverpool dit seizoen dramatisch presteert, Man City die lang niet naar behoren heeft gepresteerd. Nee, Redneck heeft ontzettend veel mazzel gehad.

7 mei 2010 om 21:30

Uitstraling van aan clown? Ik wil niemand beledigen, maar op die foto hierboven lijkt het alsof Sir Alex Ferguson een handje geeft aan een down-patiënt, hij staat er echt zeer ongelukkig op. Hij heeft ook totaal geen uitstraling die man, zo'n hele saaie oerengelse man. Verder vind ook ik dat Ancelotti of Hodgson zo'n award veel meer verdiend.

Wat een gebash weer man, voornamelijk van gefrustreerde Arsenal fans. Roy Hodgson heeft het uitstekend gedaan met Fulham, vooral vorig jaar met de 7de plaats en dit seizoen heeft hij Fulham naar de Europa League finale geloodst. Maar ik weet zeker dat de Europa League niet meetelt in de verkiezing voor deze prijs. Dit is puur gebaseerd op de Premier League en daarin heeft Tottenham het uitstekend gedaan. Ook Harry Redknapp heeft van Tottenham een structurele betere club gemaakt, net zoals Hodgson heeft gedaan met Fulham. Toen Redknapp het roer overnam bij de Spurs stonden ze laatste in de Premier League. Tottenham eindigde tenslotte nog in de middenmoot dat seizoen en Redknapp ging vrolijk verder en behaalde afgelopen woensdag de CL in dit seizoen. Sowieso speelt Tottenham veel beter dan voorgaande jaren en hebben ze ook een uitstekende selectie, een selectie die zeker niet onderdoet voor Arsenal.

En Ancelotti had deze prijs gewonnen als ze sowieso kampioen waren geworden en Redknapp minder had gepresteerd. Maar deze prijs had ook net zo goed aan Mcleish gegeven kunnen worden, of aan Ferguson zoals altijd...

7 mei 2010 om 21:22

Jullie roepen al 5 jaar dat Spurs beter zou moeten zijn dan Arsenal... nooit wat van gemerkt. We verloren weliswaar voor het eerst van ze in de competitie sinds Wenger, maar dat was ook een bijzonder gehavend Arsenal. Toen Van Persie erin kwam was Arsenal 3 klasse beter, mag je nagaan wat gebeurd zou zijn als o.a Arshavin en Cesc erbij kwamen.

En Arsenal op (bijna) volle kracht won moeiteloos 3-0... remember.

Overigens doet Arsenal ook niet onder voor Man Utd maar goed, andere discussie.

Waarom zou Ferguson hem moeten krijgen? Omdat hij telkens veel punten weet te halen met slecht voetbal?

7 mei 2010 om 22:07

'overigens doet Arsenal ook niet onder voor Man Utd maar goed, andere discussie. '

Pff krijgen we dat weer... De ranglijst liegt niet en die van de voorgaande 3 jaren ook niet. Dikke kolder wat je zegt. Arsenal moet eerst maar eens proberen boven Utd te eindigen dan praten we verder!

Nou er zijn volgens mij andere kandidaten die het meer verdienen dan Ancelotti of Redknapp. Hodgson verdient het zeker, maar Fulham heeft een slechte tweede helft van het seizoen gedraaid en hebben daarom ook alles op alles gezet om in Europa te presteren. De prijs is dan ook vooral bedoelt voor de landelijke prestaties en niet in alle competities. Ik snap niet waarom mensen Ancelotti als kandidaat zien. Chelsea is weliswaar wel aantrekkelijker gaan voetballen, maar hij heeft geluk dat vooral Man Utd minder constant was als voorheen. Gezien de belachelijke blessures hebben Wenger en Ferguson het heel goed gedaan. Met Carrick en Fletcher als centrale verdedigers of bij Arsenal waar een aantal belangrijke spelers al een groot gedeelte van het seizoen hebben gemist, staat Man Utd nog steeds maar 1 punt achter Chelsea en deed Arsenal tot het einde nog mee. Dit seizoen heeft Chelsea veel meer geluk gehad qua blessures. Presteren met een van de beste selecties is geen kunst. Mccarthy die als 'nieuwkomer' met Wolves vrij makkelijk overleeft in hun eerste seizoen is ook een goede prestatie. Tottenham heeft mega veel besteed om dit te behalen en dus vind ik het geen echte verrassing dat zij meestreden om de laatste CL plek

Mensen roepen dat Hodgson hem zo verdient, maar hij heeft in de Premiership geen bijzondere prestatie geleverd. Ik vind dat Alex Mcleish en Tony Pullis hem meer verdienen. Mcleish heeft een promovendus nar de negende plek gekoersd, Pullis komt met het matige Stoke het linkerrijtje in. Ik snap de keuze voor Redknapp niet, die man heeft zoveel goede spelers en zoveel geld.. In FM kom je al gauw veel verder dan Harry zelf met zijn selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6041
4.Chelsea4721
5.Arsenal4416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Hugo LlorisKeeper10
Benjamin DaviesVerdediger11
Toby AlderweireldVerdediger10
Jan VertonghenVerdediger10
Kyle Walker-PetersVerdediger10
Victor WanyamaMiddenvelder10
Moussa SissokoMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren