Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zuid-Korea wint na bloedstollende penaltyreeks, sprookje Irak gaat door

Laatste update:

Zuid-Korea heeft na een slijtageslag Colombia opzij gezet in de achtste finales van het WK Onder-20. De Aziaten leken al in de reguliere speeltijd aan het langste eind te trekken, maar kregen diep in de blessuretijd een gelijkmaker om de oren. Een slopende verlenging én penaltyreeks volgde en de misser van de Colombiaan Deivy Balanta bleek beslissend te zijn: 7-8. Zuid-Korea neemt het aankomende zondag op tegen Irak, dat te sterk was voor Paraguay.

Colombia - Zuid-Korea 1-1 (7-8 n.s.)
Zuid-Korea verdient de complimenten voor de manier waarop het een teleurstelling weet te verwerken. De Aziaten leken zich al in de reguliere speeltijd te verzekeren van een plek in de kwartfinale, omdat Colombia er lang niet in slaagde om de openingstreffer van Song Juhun (na een ruim kwartier spelen) ongedaan te maken. Diep in blessuretijd kwam Colombia echter toch nog langszij: Juan Quintero schoot met de laatste trap van de wedstrijd een vrije trap schitterend tegen de touwen, waardoor beide ploegen zich op moesten maken voor een verlenging.

De elf uitblinkers van de eerste seizoenshelft: tekst en uitleg volgt hieronder.

Vermoeide benen leken Colombia en Zuid-Korea wat tegen te houden in het extra halfuur en veel noemenswaardige kansen vielen er dan ook niet te noteren. Jherson Verghara kwam nog het dichtst bij een doelpunt in de verlenging, maar de Colombiaan schoot recht op Lee Changgeun, waardoor strafschoppen voor een winnaar moesten zorgen. Namens Zuid-Korea schoot Song over, maar Lee keerde de inzet van Felipe Aguilar, waardoor er in de strafschoppenreeks een sudden-death aan te pas kwam. Balanta groeide daarin uit tot de schlemiel van de avond: hij miste de beslissende penalty, waardoor Zuid-Korea het zondag op mag nemen tegen Irak.

De elf uitblinkers van de eerste seizoenshelft: tekst en uitleg volgt hieronder.

Irak - Paraguay 1-0 (n.v.)
Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden, viel er over amusement niks te klagen bij het treffen in Antalya tussen Irak en Paraguay. Ondanks vele kansen over en weer werd er echter niet gescoord binnen negentig minuten, zelfs niet nadat Antonio Sanabria tien minuten voor tijd met een direct rode kaart van het veld werd gestuurd. In de verlenging maakten de Irakezen de overtalsituatie echter snel ten gelde: Hakeem Shakir vond met een lange voorzet ploeggenoot Farhan Shakor, die vervolgens knap via de binnenkant van de paal binnen kopte. In de resterende 26 minuten hielden de Aziaten, gesteund door een klein groepje enthousiaste landgenoten, betrekkelijk eenvoudig stand. Op 7 juli wacht nu in Kayseri de achtste finale-wedstrijd tegen Zuid-Korea.

De elf uitblinkers van de eerste seizoenshelft: tekst en uitleg volgt hieronder.

De elf uitblinkers van de eerste seizoenshelft: tekst en uitleg volgt hieronder.

De elf uitblinkers van de eerste seizoenshelft: tekst en uitleg volgt hieronder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Quintero, jongens jongens, wat een heerlijke speler. Vorig seizoen Pescara, maar die gaat waarschijnlijk naar Porto om vervolgens over een jaar of 2-3 voor 40 miljoen naar een topclub te vertrekken.

Maar wat een speler zeg, op die leeftijd al.

Zuid-korea - Colombia

Het toernooi is met Quintero zijn absolute sterspeler kwijt!

Zuid-korea verdedigde lange tijd goed en bleef gedisciplineerd als ploeg achter de bal. Colombia kon weinig gevaar stichten. Aan de overkant had Hyun Kim de 0-2 moeten maken, maar zijn omhaal ging net naast de verkeerde kant van de paal.

Cordoba kreeg een schaarse kans op de gelijkmaker, maar leunde te veel achterover waardoor zijn inzet hoog over ging. In de absolute slotminuten was het eerst Balanta die met zijn schot de paal raakte. Quintero pakte zijn verantwoordelijkheid en soleerde langs de Koreanen, maar de keeper had een prachtige redding. Met drie minuten blessuretijd gegeven was het de grote ster van het toernooi die in de 94ste (!!!) minuut via een vrije trap prachtig met links alsnog voor de gelijkmaker zorgde. In de verlengingen waren beide teams op en kregen kramp. De enige kans was voor Colombia met Vergara, maar die miste de 2-1 waardoor penalty’s na 18 trappen Zuid-korea de zege bracht.

Irak – Paraguay

Het was alsof de Paraguayanen niet van de Panamese scheidsrechter mochten winnen. Een rode kaart, twee discutabele penalty momenten en een bal al of niet van de lijn gehaald beslisten het lot van Paraguay. Irak had enkele momenten om de wedstrijd definitief uit te spelen, maar miste de kwaliteiten om voor de juiste keuzes te gaan. Voor het Irakese publiek een mooie overwinning.

3 juli 2013 om 23:22

Over Irak- Paraguay.

Wat een onzin whaha!
Rode kaart was 100% terecht, of wil je dat hij z'n enkels breekt?
Bal was 100% niet over de lijn, tenminste niet hele bal.
Wel had Ali een handsbal gemaakt maar of dat expres ging, weten we niet want hij hield zn arm langs zn zij.

3 juli 2013 om 23:28

Je leest iets wat er niet staat. Ik zeg dat deze momenten het lot van Paraguay bezegelden. De rode kaart en de bal van de lijn zijn geen discussie imo, maar minstens één van de penalty momenten kon worden gegeven. Daarmee drukte de scheids een te grote stempel op de wedstrijd. Gefeliciteerd met de overwinning!

3 juli 2013 om 23:30

''het was alsof de Paraguayanen niet van de Panamese scheidsrechter mochten winnen. ''

Dat heb ik gelezen, daarmee wil je zeggen dat de opgenoemde punten onterecht waren.

4 juli 2013 om 02:55

Praat geen onzin man. Paraguay mocht van geluk spreken dat ze niet met 3-0 naar huis werden gestuurd. En over die rode kaart? Wat een onzin zeg. Het was een 100% rode kaart.

Die nummer 3 en nummer 8 van Irak zijn echt talentvol. Weet iemand meer over die twee? Die gozer met de lange haar is een wannabe Messi, maar erg mislukt. Voor de rest wel een team met winnaarsmentaliteit, doet me denken aan Turkije van 2008

3 juli 2013 om 23:20

Humam bedoel je , was ook niet zijn beste wedstrijd, hij heeft dit toernooi heel goed gespeeld.

3 juli 2013 om 23:23

Hij heeft totaal geen balgevoel, ik heb hem ook tegen Chili gezien. Ik vind voetballend gezien die nummer 8 de beste speler bij Irak, maar die nummer 3 kan verdedigen zeg.

3 juli 2013 om 23:26

Ja Ali Adnan, heb gehoord dat hij naar GS gaat.
Zowieso Man of the match vandaag.

3 juli 2013 om 23:24

Nr 8 Mohanad is zeker een goeie speler. Hij is niet voor niks uitgeroepen tot Young Footballer of the year in Azie. Hij is vooral nuttig achter de spits, als schaduwspits. Heeft een lekker schot in de benen en is ook nog eens tweebenig. Heel zuur dat hij geschorst is tegen Zuid-korea, vond het een onterechte gele kaart. Hij trok zijn been weer in namelijk.

3 juli 2013 om 23:47

Ooh ik heb dat stukje dat ie geel heeft gekregen gemist denk ik omdat ik ook Colombia - Z-korea keek. Wel jammer dat hij er niet bij is, maar die nummer 19 is ook niet verkeerd trouwens.

4 juli 2013 om 03:07

De kansen van Irak zijn nu een stuk kleiner nu Mohanad (nummer 8) geblesseerd geschorst is. Echt heel zonde dit.

4 juli 2013 om 03:21

Je moet gewoon letten op Mohanad abul raheem (# 8). Hij is verkozen tot young player of the year in Azie. Die jongen is de grootste talent van Azië. Jammer genoeg is hij nu geschorst. Echt zoo zonde.

4 juli 2013 om 02:59

@ Barca Lover

Die speler met rugnummer 11 lijkt qua uiterlijk op messi, maar hij is erg slecht. Je moet niet op hem letten. Let maar op de spelers met rugnummer 8 en de linksback. Zij zijn inderdaad talentvol.

4 juli 2013 om 09:52

Heb je die roulette gezien van die Humam die jullie zo slecht vinden. Het is alleen dat hij paniek heeft.

4 juli 2013 om 12:05

Dat Humam een roulette uitvoert doet niets af aan het gegeven dat zijn bal controle dramatisch slecht is. Verder was gisteren 50 procent van zijn passes onzuiver.

Heerlijk dit, maar ow ow ow wat maken ze het zichzelf weer enorm lastig... Als je in de verlenging 1-0 voorstaat tegen 10 man dan moet je dat gewoon rustig kunnen uitspelen. Laat ik het maar niet hebben over de twee 100 kansen (zonder keeper van Paraguay...). Egoïsme ten top was dat. Maar goed, nu op naar de kwart-finale! Zuid-korea here we come.

3 juli 2013 om 23:28

inderdaad, ook de keeper begon opeens ballen te laten glippen aan het einde. Misschien ff oefenen op balbezit houden voor de volgende wedstrijd. Vond het wel heerlijk om de celebrations van de keeper te zien na elke corner xd

3 juli 2013 om 23:35

Jaa Hameed deed hele rare dingen op het laatst. Paar keer inderdaad de bal laten glippen enzo. Terwijl hij een uitstekende wedstrijd keepte, heeft ons wel in de race gehouden. De celebrations vond ik nog een beetje aan de vroege kant, vooral omdat die 2-0 maar uitbleef Gelukkig toch nog goed uitgepakt.

Laat ik beginnen met het zeggen dat ik ongelovelijk trots ben op Irak.
Zonder Twijfels Ali Adnan Motm, we gaan hem zeker zien in Europa.
Heb ook gehoord dat Ali Adnan en Humam naar Galatasaray gaan?

Terechte rode kaart ook, bijna enkels gebroken.

3 juli 2013 om 23:32

Humam heeft niks te zoeken bij Galatasaray. Is nog te wisselvallig vind ik voor zo'n club, en hij moet sowieso zijn (team)spel verbeteren. Hij kan beter bij een lagere club beginnen vind ik en dan de stap maken als hij zich goed ontwikkeld.

Dat terzijde; gefeliciteerd broeder

4 juli 2013 om 00:13

Humam is nog maar 17 he, als je nu al kijkt hoe die jongen er aan toe is dan gaat dat zeker een goede voetballer worden.

Prima voetballers die Irakezen. Verbaasde ook de wereld, door paar jaar geleden de azie cup te winnen.

Gun het ze ook van harte, met alle ellende die ze daar dagelijks meemaken.

op een paar missers na uiteraard, schoten ze ze echt fantastisch binnen! hard, strak in de hoek....duidelijk op getraind!

Zuid-korea !!!!!!!!!!
damn wat spannend maar zo blij.

Mensen ( voornamelijk Irakezen ) ,

Waarom doen jullie alsof jullie dit niet van deze jongen leeuwen hebben verwacht?
Irak heeft altijd een goed jong elftal gehad, voornamelijk onder Amoe Baba.
Maar feit is dat zij niet naar een Europees club vertrekken waardoor ze zichzelf niet verder ontwikkelen.
Als een paar van deze spelers niet naar Europa gaan, dan zie je ze later met een dikke buik als Nashat Akram en vallen ze dus af.

Deze spelers moeten snel naar Europa !

Btw, congratzz broederss!

Oooooohh! wat ben ik ongelofelijk blij voor mijn vaderland Iraq! Schitterend wat voor prestatie ze hier neerleggen. Alleen erg jammer dat ze in de verlenging het niet professioneel kunnen uitspelen door met een man meer de 2-0 te maken. Moet nog op getraind worden voor de volgende wedstrijd.

De volgende wedstrijd wordt overigens erg leuk en spannend, omdat deze zelfde groep spelers vorig jaar de finale van de Asia Cup u19 verloor van dezelfde Zuid-Koreaanse groep na strafschoppen (4-1!!!). Ze zaten toen ook al bij elkaar in dezelfde groep, toen werd het 0-0 en in de finale 1-1. Iraq en Zuid-Korea zijn dus erg aan elkaar gewaagd. Ik hoop natuurlijk op een mooi revanche van Iraq en dan staan ze al in de halve finale!!!

Asod al-Rafitheen!!!

4 juli 2013 om 03:10

En? Zie je nu eindelijk in dat Humam ontzettend slecht is? Die wannabe Messi wordt zwaar overschat. Kennelijk is Humam ook nog eens super egoïstisch.

Irak moet het hebben van Mohanad (#8) en die links back. Humam is daar onder.

4 juli 2013 om 14:35

Ik blijf er nog altijd bij dat Humam een grote kan worden. Je moet namelijk niet vergeten dat hij nog maar 17! jaar is. En dat ie veel talent heeft kan je niet ontkennen. Alleen hij moet werken aan zijn balaanname en zijn onstuimigheid. Dat onstuimigheid komt ook deels doordat je hem overal op het veld ziet, zoals ali adnan, waardoor hun uithoudingsvermogen natuurlijk ook minder wordt en je zo meer chaotisch gaat spelen. Want hoe goed ali adnan ook is, maar als hij zich alleen focust op de linkerflank, dan kan het een nog groter talent worden.

En wat je niet moet vergeten, is dat Humam nog een heleboel kan leren, zoals zijn balaanname.

Ik heb dus nog altijd vertrouwen in hem.

Asod al-Rafitheen!!!

Ze hebben goed gespeeld ook 11 tegen 11 vooral 2helft toen Durghan ismael ingevallen.
@ Barca_lover Ali Adnan Speelt bij FC Baghdad en Mohanad Abdulkarim Speelt Bij Duhok S.c.

Vind het erg knap van Irak. Een land wat verscheurd is door van alles en nog wat. Weet niet eens of er een normale competitie mogelijk is. Deze voetballers verdienen alle lof, meer dan die lui die zichzelf opblazen voor 'het goede doel'.

Jammer dat Colombia naar huis moet,een beetje aan zich zelf te wijten ook.die Koreanen zijn net robots,totaal geen emotie,beetje dooie boel en saai om te zien.erg jammer dat Juan Quintero naar huis gaat,1 vd besten op dit toernooi,maar ja Portugal ging er ook al af tegen Ghana.maar er blijft genoeg over bv Spanje Uruguay wordt ook een kraker denk ik.ben blij dat eurosport het toernooi laat zien.
Het blijft jammer dat Argentina en Brazil er niet bij zijn, en natuurlijk Nederland....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren