Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zoeken naar verklaring voor ‘gekke’ fout Scherpen: ‘Is er een oogtest nodig?’

Laatste update:

Kees Kwakman zet vraagtekens bij het inschattingsvermogen van Kjell Scherpen. De doelman van Vitesse stopte tegen PSV eerst een strafschop van Luuk de Jong, maar blunderde vervolgens bij het enige doelpunt in de wedstrijd, van Guus Til. Tot overmaat van ramp kreeg Scherpen in de slotminuten rood vanwege het neerhalen van de doorgebroken Yorbe Vertessen. "Dit best gek", zegt Kwakman over dat laatste moment in De Eretribune op ESPN.

Scherpen kwam in blessuretijd van de tweede helft ver zijn doel uit om eerder bij een dieptebal te zijn dan PSV-invaller Vertessen. "Hij schat hem eerst eigenlijk wel goed in", analyseert Kwakman, die bedoelt dat Scherpen de bal had kunnen halen. "Hij staat te wachten op de bal", haakt Mario Been in, die hetzelfde waarneemt. "Als hij doorloopt gebeurt dit niet", aldus de oud-trainer. Door de afwachtende houding van de doelman was Vertessen net eerder bij de bal, waarna de PSV'er viel over het blok dat Scherpen zette. Het leverde laatstgenoemde dus rood op.

Kwakman ziet een patroon bij Scherpen. "Hij had dit ook al een keer tegen sc Heerenveen, dat ze 4-0 verloren. Toen kwam hij ook uit en bleef hij ook staan." De oud-middenvelder zoekt naar een verklaring. "Ik heb soms het idee dat er standaard een oogtest gedaan moet worden. Dit moment van de rode kaart met Scherpen is toch best gek? En het doelpunt van Til is trouwens ook best gek." In het laatste geval dook Scherpen opzichtig over een geplaatst afstandsschot heen.

"Deze moet hij gewoon hebben", vindt ook Been. "Hij heeft een enorme reikwijdte door zijn lengte, maar hij duikt er gewoon overheen, terwijl hij wel goed staat gepositioneerd." Presentator Jan Joost van Gangelen vindt de mislukte keepersactie van Scherpen eveneens opmerkelijk en zegt: "Het is alsof hij met een leesbril staat te keepen, want dan zie je van ver wazig."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt er steeds meer op dat hij een carrière in het profvoetbal heeft vanwege z'n lichaam, qua kwaliteit en talent kan hij zo mee hier bij de lokale club.

21 januari 2023 om 23:05

Het lichaam kun je bij een keeper tot op zekere hoogte ook gewoon als kwaliteit zien

22 januari 2023 om 11:58

Is wel.beter dan een talentje van een lokale club. Maar hij laat het weinig zien op t moment. Zonde, want kwaliteiten heeft die.

Enige wat ik erover kwijt kan is dat het gewoon onzekerheid is bij Scherpen heeft hij daar geen last van blijft hij gewoon staan. dan maakt Vertessen maar de 2-0 bespaart je dan wel de rode kaart.

22 januari 2023 om 00:36

Zei t al tijdens live meepraten, maar hij heeft volgens mij echt een probleem met diepte inschatten. Zit vaker mis als ie de snelheid en tijdsduur van een bal van ver in moet schatten. Vandaag zag je het én met de goal én met de rode kaart. Beide keren timed ie amateuristisch verkeerd. En beide keren komt de bal van ver en heeft ie tijd. Heeft ie bij Ajax ook al eens verkeerd gedaan. En sorry, maar het lijkt geen onkunde, want die twee ballen van vandaag (goal en rood) had iedere amateurkeeper gehad. En hij bewijst van dichtbij vaker veel beter te zijn dan elke willekeurige keeper.

Ik ben nooit echt fan van de studiosetting van espn, maar ik heb me zo kapot geërgerd aan die gasten vanavond. Ze vonden zichzelf wel heel erg grappig, vooral been en borst. En dan van gangelen die volgens zijn contract dan nog harder moet lachen dan de rest.
Bram van Polen was de enige die normaal deed.

22 januari 2023 om 00:40

Om nog maar te zwijgen over dat schaap naast Jan Joost, wat doet zij daar? Kan totaal niet meekomen, en alleen maar vragen van haar A4 oplezen.

22 januari 2023 om 01:14

Ja klopt. Zij heeft ook echt 0 charisma. Maar misschien nog liever zo’n vlak figuur die gewoon haar werk doet, dan het popiejopie gedoe van de rest.

Dit hoort toch gewoon bij Scherpen? Daarom wordt hij ook nooit een betrouwbare keeper. Zit er niet in.

Die Scherpen maakt bij elke club wel dezelfde rare fouten. Lijkt niet alsof die er van leert of hij komt gewoon kwaliteit tekort. Wel jammer want met zo’n lange lichaam zou je zeggen dat je als keeper juist een enorm voordeel hebt. Zo’n Courtois is ook echt een muur. Maar goed denk ook niet dat hij ooit een betrouwbare keeper gaat worden.

22 januari 2023 om 07:44

Courtois heeft ook wel even nodig gehad om zo'n muur te worden he. Kan me seizoenen herinneren waar de ene na de andere bal door de benen ging bij hem.

Deze jongen is toch geen betaald voetbal niveau, ff eerlijk

Volgens mij is dit geen oogprobleem maar een gebrek aan kwaliteit. Het is gewoon niet zo’n goede keeper.

22 januari 2023 om 12:22

Ik zeg niet dat Scherpen een oogprobleem heeft, maar je zult je verbazen hoeveel mensen denken goed te zien, tot dat ze een oogtest doen. Zou gewoon jaarlijks standaard gedaan moeten worden. Zeker als je na gaat hoeveel geld er in allerlei randvoorwaarden geinvesteerd wordt.

22 januari 2023 om 13:45

Ja goed punt. Maar zit zoiets niet standaard bij een medische keuring? In het geval van Scherpen zou 1 van de 3 clubs die hij dit jaar heeft gehad wel iets gemerkt hebben.

Lijkt me meer express dit om Ajax nog ff te naaien zodat Psv wint.Dit was toch niet normaal zo slecht.Psv komt echt weer goed weg.

Ik vind Daan Reiziger dan ook een veel groter talent dan Scherpen. Komt er ook nog eens bij dat Reiziger eigendom is van Vitesse en Scherpen is gehuurd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren