Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zenden wijst Ajax-speler aan die ontslag Heitinga had kunnen voorkomen

Laatste update:

Boudewijn Zenden heeft in gesprek met De Telegraaf zijn steun uitgesproken aan zijn zwager John Heitinga. Laatstgenoemde nam eind januari de functie van hoofdtrainer bij Ajax over van de ontslagen Alfred Schreuder, maar werd na een half jaar aan de kant geschoven door de nieuwe directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Zenden kan zich totaal niet vinden in het besluit van de Amsterdammers om Heitinga deze zomer te laten vertrekken.

Zenden geeft aan dat de situatie van Heitinga bij Ajax impact op hem heeft gehad en dat hij dat heeft meegenomen in zijn beslissingen over zijn trainerscarrière. Daarnaast vertelt hij dat hij het vertrek van Heitinga bij Ajax zeer onterecht vond. “Als trainer kun je heel goed zijn, maar dat wil niet zeggen dat je wint. Bij Ajax zaten er ook wedstrijden bij waarin Brian Brobbey drie keer alleen voor de keeper kwam en niet scoorde. Uiteindelijk wordt John daarop afgerekend door de technisch directeur, terwijl hij was ingestapt om Ajax te helpen met een selectie en een technische staf die niet de zijne waren. Hoe dat is gegaan, is eigenlijk waanzinnig.” 

De 47-jarige Zenden kreeg afgelopen zomer de aanbieding om assistent-trainer te worden bij PSV, maar wees die af om tijd over te houden voor andere activiteiten. Hij is wel van plan om op korte termijn de cursus voor het hoogste trainersdiploma te volgen, maar kent door de ervaringen van Heitinga ook de keerzijde van het trainerschap. Zenden wil daarom nu tijd maken voor zijn gezin. “Dit is een mooie tijd als vader en die komt nooit meer terug”, gaat hij verder. 

“Ik wil bij allebei mijn zoons langs de lijn kunnen staan en daarnaast heb ik nog genoeg zakelijke activiteiten. Als ik het fulltime trainerschap in ga, dan moet ik andere activiteiten laten vallen. Daar heb ik nu niet voor gekozen.” In de toekomst heeft Zenden nog wel de ambitie om ergens hoofdtrainer te worden. De 54-voudig Oranje-international heeft immers al een hoop ervaring opgedaan als assistent-trainer van onder anderen Phillip Cocu, Mark van Bommel, Roger Schmidt en Rafa Benítez. “Ik heb alles kunnen zien en observeren. Het trainersvak is een ervaringsvak en ik heb al veel ervaringen opgedaan die ik daarin kan meenemen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha vraag anders ook gelijk de mening van de rest van de familie van Heitinga. Natuurlijk gaat niemand van hun toegeven dat die het slecht gedaan heeft.

12 september 2023 om 16:01

Zo slecht heeft ie het niet gedaan. Alleen kan me zelf wel indenken dat het wenselijk was om een meer evaren coach voor de groep te hebben staan.

12 september 2023 om 16:23

Alle grote wedstrijden verloren. Dus goed heeft die het niet gedaan.

12 september 2023 om 16:37

Maar het materiaal was dan ook ronduit belabberd en heeft geen tijd gehad om het naar zijn eigen hand te zetten. Wat dat betreft vind ik dat hij het redelijk gedaan heeft.

12 september 2023 om 16:49

22 wedstrijden aan het roer gestaan. Toch genoeg tijd gehad dan.

12 september 2023 om 16:03

Tja ach of hij het slecht heeft gedaan......heitinga had natuurlijk nooit aangesteld mogen worden. Daar had iemand met ervaring moeten komen om de ploeg uit het slop te trekken. Dat kan je van Heitinga en dat mag je ook niet van Heitinga verwachten.
De man maakte natuurlijk fouten die een ervaren trainer niet zou maken. Bijvoorbeeld Alvarez die op scherp stond tegen Emmen laten spelen en niet trainen op penalty's bijvoorbeeld. Maar de grootste klojo in het geheel was EvdS natuurlijk, die hem aanstelt. Beter kon je van Heitinga niet verwachten denk ik.

12 september 2023 om 16:23

Hey Hansje leuk om te zien dat je nu ook lid bent van de Mislintat fanclub gezien je profielfoto. Welkom bij de club! 🤪

12 september 2023 om 20:23

Hoeveel leden hebben we al?

12 september 2023 om 16:04

Zenden is zijn zwager toch?

Soms denk je dat Heitinga de nieuwste en beste versie van Pep is. Ajax maakt grootste fout door hem te laten gaan.

Maar werkelijk gezien, was hij gewoon zeer matig. Bij de jeugd en JAJ was het gewoon niets bijzonders.

12 september 2023 om 16:08

De vraag is of je er nou echt vooruit bent gegaan met een Steijn.
Heitinga wist iig van de kleintjes te winnen. Wellicht met een hele voorbereiding kon hij zijn stempel wel drukken.

12 september 2023 om 16:13

@bij-zonder jij vergeet even voor het gemak dat er een heel nieuw team staat. Dit is totaal niet te vergelijken toch of vind je van wel?

12 september 2023 om 16:17

Heitinga had een selectie die al een aantal jaren samenspeelde. Steijn heeft 13 nieuwe spelers en zijn er 12 vertrokken. Kromme vergelijking dus.

12 september 2023 om 16:26

Ik denk dat het makkelijker is om een hele voorbereiding te hebben dan om in te stappen in een chaotische situatie waar je team al 7 wedstrijden achter elkaar niet gewonnen hebt.
Allebei geen geweldige situatie, maar vond het welk knap dat een Heitinga na 7 wedstrijden zonder winst opeens 7x achter elkaar te winnen. Dan zie je een Steijn punten laten liggen tegen Fortuna en Excelsior in zijn eerste 3 wedstrijden. Is het nou zo'n vooruitgang tegenover Hetinga?

12 september 2023 om 16:52

Hele voorbereiding? Akpom , Mikautdze , Sosa , Avila , Sutalo , Mansverk , Gaaie. Allemaal pas gekomen toen de competitie al was begonnen. Dus welke voorbereiding heb je het over? Je kan Steijn niet beoordelen op paar wedstrijden dat hij spelers bij elkaar moet Rapen. Heitinga had gewoon een op elkaar ingespeeld team. Steijn heeft een voorbereiding gedraaid zonder de aankopen

12 september 2023 om 16:57

Prima al die smoesjes, maar wat Steijn tot nu toe laat zien zou Heitinga ook hebben kunnen doen. Heitinga kreeg een half jaar, we zullen zien waar Steijn staat halverwegen. Ziet er tot nu toe niet goed uit.

12 september 2023 om 17:03

Welke smoesjes? Ik reageer op je met feiten. Steijn heeft zijn eerste nieuwe spelers net een week tot zijn beschikking gehad toen was er al een interland periode. Je bent wel heel bijzonder idd of je wilt het niet begrijpen kan ook.

12 september 2023 om 17:09

Dus het is een argument dat Steijn pas laat spelers kreeg. Maar is het dan ook een argument voor Heitinga dat hij een ploeg kreeg die 7 wedstrijden niet wist te winnen van oa Volendam thuis en Emmen?
Bij Heitinga zag je gelijk een verschil met wat er daarvoor was. 7x winst.
Aan wat zie jij dat Steijn het beter gaat doen?
Drama voorbereiding, drama resultaten in de Eredivisie tegen ploegen waar je van moet winnen en wellicht de slechtste Ajax wedstrijd in jaren (ludogorets thuis)
Ik schrijf Steijn niet af, maar om nou te doen alsof het zo'n vooruitgang is tov Heitinga, dat snap ik niet.

12 september 2023 om 17:22

Het is geen argument maar een feit dat Steijn pas in de laatste week van de transferperiode 5/6 basisspelers tot zijn beschikking had. Heitinga heeft zijn kans gehad 22 wedstrijden om precies te zijn. Steijn heeft net 5 wedstrijden erop zitten waarvan er nog geen een tussen zat met dezelfde opstelling vanwege transfers en geen beschikking over basisspelers. Heitinga was niet van het niveau wat Ajax moet nastreven. Steijn mag nu net als Heitinga het gaan doen met een selectie waar die geen inspraak op heeft gehad. Aangezien de spelers die hij wou niet gehaald zijn. Ik zie het ook niet in Steijn maar hij heeft ook nog geen eerlijke kans gehad imo. Ik zeg ook nergens dat het een vooruitgang is. Ik zeg dat hij de kans nog niet eens heeft gehad om er een team van te maken. Heitinga had bij die 7x winst wel een ploeg bij elkaar dat vaker dan één week samen getraind hadden in tegenstelling tot steijn. Het is real life geen potje fifa. Zulke dingen kosten tijd.

12 september 2023 om 17:34

He, Feyenoord heeft ook punten laten liggen tegen Fortuna, maar dan nog wel thuis. Dus Arne slot is een grotere koekenbakker dan Steijn? Die uit gelijk speelde met dertien nieuwe spelers in de selectie..
Jouw vergelijkingen raken kant noch wal.
Je kunt namelijk alleen vergelijkingen maken bij een vergelijkbare situatie, en die is er niet.

12 september 2023 om 17:35

Nou dan zijn we het eens, want niemand schrijft Steijn af, dat heb ik meerdere keren gezegd. Ik zie alleen totaal niet dat hij het nou zoveel beter gaan doen dan een Heitinga.

12 september 2023 om 17:37

Ajajax wat een drama argument.
Feyenoord met 10 man was beter dan een Ajax met 11 tegen Fortuna. Slot heeft meerdere seizoenen aangetoont te kunnen werken in de top. Eerst bij AZ en toen bij Feyenoord.
Wat heeft Steijn bewezen? Ontslagen bij ADO en NAC. Daarom zie je Feyenoorders niet in de paniek schieten waar dat bij Ajax wel het geval is. Omdat het er totaal niet uit ziet tot nu toe.

12 september 2023 om 22:39

Hoe zou Steijn het denk je hebben gedaan met dezelfde spelers?

Agh op tactisch punt is John ook gewoon nog niet heel erg sterk, neemt niet weg dat hij natuurlijk wel ook een matige selectie onder zijn hoede had. Overigens heeft hij wel zelf de beslissing genomen om als adje interim aan de slag te gaan..

Ik heb liever John Heitinga dan Maurice Steijn. Niet dat Heitinga goed is, verre van. Maar bij Heitinga zag je tenminste dat het idee aanvallend voetbal is (al mislukte dat). Bij Steijn zie ik geen enkel idee.

12 september 2023 om 15:36

Haha lekker makkelijk dit. Steijn heeft een compleet nieuw elftal gekregen. Waarvan de meeste de laatste week van de transferperiode. Is normaal dus dat dit ffe tijd gaat kosten.

12 september 2023 om 15:39

Net alsof Heitinga een lekkere selectie kreeg. Die stonden vijfde toen hij kwam. Maar nogmaals: ook John komt veel te kort.

12 september 2023 om 15:47

Suarez heeft anders geen ongelijk toch. Het is niet dat Steijn helemaal geen spelers had, ook zonder de nieuwe aankopen zou je een lijn of tactiek moeten zien wat een hoe Steijn wilt spelen. Tot op heden is het nog onduidelijk wat Steijn precies wilt. Daar heb je geen nieuwe spelers voor nodig.

12 september 2023 om 16:00

Het feit dat Ajax 12 nieuwe spelers heeft gekocht laat al zien dat de rest niets was. Datgene wat nog wel iets was is verkocht waardoor het kleine beetje voorbereiding ook weg viel.

En dan verwijt jij Steijn dat er geen lijn in zit? Nogal wiedes zonder voorbereiding en het nu nog inpassen van nieuwe spelers. Die lijn gaat ook nog wel even duren. Dit moet je de TD aanrekenen en niet Steijn. Die wordt straks volkomen onterecht geslachtofferd omdat de TD zijn hachje wil redden.

12 september 2023 om 16:12

Hij heeft zeker wel ongelijk. Als jij 10 nieuwe spelers moet inpassen kost dat tijd. Of verwacht je gelijk prime Real of prime Barcelona te zien?.

12 september 2023 om 16:15

Heitinga had gewoon een betere selectie op papier idd. Timber , Tadic , Alvarez , Kudus had die allemaal tot ze beschikking. Hij had een selectie die al aantal jaar samen speelde. En niet zoals Steijn 13 nieuwe spelers.

Net zoals in z'n tijd bij Ziggo Sport een geweldige, objectieve analyse.

12 september 2023 om 15:56

Iemand die zijn mening geeft (Heitinga is onterecht aan de kant gezet) is per definitie niet objectief.

Dat u het met die mening eens bent kan maar een objectieve mening bestaat niet. Objectief is feitelijk en te controleren.

12 september 2023 om 16:05

"iemand die zijn mening geeft (heitinga is onterecht aan de kant gezet) is per definitie niet objectief."

Als ik mij niet vergis is Zenden zijn zwager. Dus hoe objectief kan hij dan zijn?

12 september 2023 om 16:37

Wat ik meer richting 'objectief' vind gaan is wat Zenden zegt over Brobbey. Het is natuurlijk wel zo dat de spelers ook het lot van een trainer bepalen. Nu ook met Steijn, als Brobbey iets meer van die 100 procent kansen maakt, staat Steijn er minder lullig op. Of zo'n fout van Medic waardoor je punten verspeelt. Daar kan je als trainer ook niet altijd wat aan doen. Zenden is natuurlijk niet objectief, net zoals die zaakwaarnemer van Heitinga, en Heitinga was sowieso niet goed genoeg voor het hoofdtrainerschap van Ajax, maar hij zat ook wel opgescheept met niet fitte spelers uit vorm.

Hahaha aldus Boudewijn Zenden, groot PSV fan en zwager van Sjonny Heitinga. Kom op joh, de spelers kwamen nauwelijks vooruit en waren gewoon niet fit.

12 september 2023 om 15:41

Het functioneren van Heitinga daargelaten; de fitheid is m.i. vooral de verantwoordelijkheid van de coach die de voorbereiding heeft gedaan. In dit geval dus Schreuder. In de weken/maanden van de voorbereiding ligt de meeste kans om de conditie van spelers te optimaliseren, als je in die periode achterstand oploopt is dat heel lastig te herstellen.

Brobbey meest overschatte voetballer bij ajax. Die mafklapper ook nog teruggekocht totale wanbeleid bij ajax.

12 september 2023 om 15:49

In Leipzig lachen ze nog steeds de ballen uit hun broek. De transfer van Brobbey van Leipzig naar Ajax is de verpersoonlijking van alles wat mis is bij Ajax. Jeugd mag voor een grijpstuiver vertrekken, daarvoor in de plaats haalt Ajax middelmatigheid voor 15-25 miljoen

12 september 2023 om 16:39

Op het moment was het een logische beslissing. In die eerste periode was Brobbey juist mega klinisch voor de goal. Het blijft teveel geld wat is betaald, maar het terughalen snapte ik wel. Ik heb ook nog wel wat vertrouwen in Brobbey, alleen hij mag er wel wat harder voor gaan werken en zich eens ontwikkelen.

12 september 2023 om 17:11

Het is te hopen dat de concurrente hem positief stimuleert en niet dat hij weg loopt om de concurrentiestrijd aan te gaan

Wat een onzin. Dat is precies waar Schreuder ook last van had. Spelers die de kansen niet af maakten. Als die de kansen af hadden gemaakt onder schreuder dan had Heitinga nu nog bij Jong Ajax gezeten en nooit de 1e man geworden. Wil niet zeggen dat Schreuder dan top was, nee die is ook terecht weg.
Zijn die vriendjes van Heitinga blind ofzo? Het spel wat hij met de jeugd liet zien was niet om aan te gluren en bij Ajax 1 trok hij dat gewoon door. Dat had allemaal niets maar dan ook helemaal niets met Ajax voetbal te maken. En tactisch zit er helemaal niets in die jongen. Als je daarnaast ook nog allemaal open deuren van andere trainers gaat instuderen en maniertjes van andere trainers gaat kopieren naast het veld dan zie je toch dat hij trainertje aan het acteren is. Laat hem lekker assistent zijn. Dat zal hem veel beter passen.

12 september 2023 om 16:06

"zijn die vriendjes van Heitinga blind ofzo?"

Betreft zwager, dus aangetrouwde familie zelfs

12 september 2023 om 17:18

Het is inderdaad onzin. Maar het probleem dat je dit soort discussies krijgt is omdat je nu ook niet de meest bewezen trainer aangesteld hebt. Hopelijk voor Steijn en Ajax kan hij het nog omdraaien want de start is stroef.

Maar als je nu echt een ervaren trainer had aangesteld dan heb je veel minder last van dit soort reacties. Nu zal de tijd het moeten uitwijzen of het verstandig was Heitinga aan de kant voor Steijn te zetten.

De zwager van Heitinga die kan natuurlijk
Nooit objectief zijn.ze moeten echt stoppen deze mensen een interview te laten geven, net als Rob Jansen. Want het is eenrichtingsverkeer verkeer zonde nuance

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren