Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Zeker toen Ajax met een man minder stond, waren we stukken beter'

Laatste update:

Lukás Marecek verbond zich vorige week aan sc Heerenveen en beleefde direct een noemenswaardig debuut. De van Anderlecht gehuurde middenvelder had zondag tegen Ajax een assist in huis op Alfred Finnbogason, zijn teamgenoot voorin. Voor Marecek een boost op weg naar de volgende wedstrijden. Op de clubwebsite van sc Heerenveen blikt de Tsjech tevreden terug op de ontmoeting met Ajax.

/

“Ik zag Alfred al gaan, en mijn pass kwam goed aan”, zegt Marecek de dag na de 2-2 remise. “Alfred maakte het heel knap af. Mooi dat ik meteen belangrijk kan zijn in mijn eerste wedstrijd. Toch is het jammer dat we niet gewonnen hebben. Het is op zich niet slecht om gelijk te spelen tegen Ajax, maar we hadden eigenlijk moeten winnen. We kregen veel kansen. Zeker toen Ajax met een man minder kwamen te staan waren we stukken beter.”

Voor Marecek kwam het als een verrassing dat Marco van Basten hem van meet af aan liet spelen. “Ik had verwacht dat ik op de bank zou beginnen, maar zaterdag kreeg ik van de trainer te horen dat ik zou starten. Ik vind het mooi dat de trainer mij meteen vertrouwen geeft. Het is natuurlijk prachtig om tegen Ajax te beginnen. Ik voelde dat ik er klaar voor was.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"zeker toen Ajax met een man minder kwamen te staan waren we stukken beter" Nou, hulde zeg, je bent sterker als een team van 10 met een gemiddelde leeftijd van 22 ofzo, knap gevoetbald. Het was een totaal andere wedstrijd geweest als Boerigter gewoon zijn kans had benut, 20 seconden voor de Heerenveen treffer. Maarja, achteraf hé. Leuk voor Heerenveen dat ze eindelijk een punt hebben maar om eerlijk te zijn, liever niet tegen mijn club in vervolg. Zal ook niet lukken als Ajax met 11 man er staat.

3 september 2012 om 12:04

Tegen 11 man stond het anders gewoon 2-2... Tel daarbij op dat Djuricic zijn schoenen verkeerd om had gedaan en je kan het ook van een ander oogpunt bekijken. Moet wel toegeven dat als Ajax wat effectiever was geweest in de eerste helft en Van Rhijn niet met die achterlijke terugspeelbal was gekomen Ajax normaliter deze wedstrijd simpel wint.

Helaas is dit niet de eerste keer dat Van Rhijn met zo'n rare terugspeelbal komt, lijkt haast wel een gebrek aan concentratie want het is nergens voor nodig zo'n rare bal. Verder had Heerenveen nadat het tegen 10 man komt de wedstrijd moeten beslissen. Wat een kansen hebben ze toen verprutst zeg.

3 september 2012 om 12:11

Dat bedoelde ik ook meer, als Ajax zijn kansen had benut in de eerste helft, dan was het zo moeilijk oftewel onmogelijk voor Heerenveen geweest om in de wedstrijd te komen, het punt van Heerenveen is echt een cadeau van Ajax af, want ik vond Heerenveen niet best, ook niet tegen 10 man eigenlijk, dan verwacht je toch meer en ben ik zo blij met onze Vermeer, die voor Ajax een punt pakt, ook al had hij op die belabberde bal van van Rhijn, een stapje terug moeten doen en de bal poeieren, maar eigenlijk gaat 99% van de schuld naar van Rhijn in die kwestie. En ballen op de paal en lat zijn vermakelijk, maar die van Boerigter, die moest zitten, dat kan niet anders, dan had je Heerenveen kunnen laten aftrappen en dan was die tegengoal niet gekomen. Enige speler van Heerenveen die fris oogde was die Finnbogason, als ik het goed spel?! Gaat Heerenveen plezier aan beleven.

3 september 2012 om 12:13

Uhh Hanz,

Voordat Heerenveen uberhaupt de bal had aangeraakt had Ajax al 3-0 voor moeten staan. Die penal was 100% gerechtigheid want het sloeg werkeijk nergens op en de scheid liep op de helft van Heerenveen ttoen hij zou hebben geconstateerd dat het hands was?? Daarin tegen had Ajax wel een strafschop mogen hebben.

Heerenveen had absoluut in de 2de helft alles moeten afmaken maar om te zeggen dat Heerenveen goed speelde? Loeren op de counter noemen ze dat. Ajax terecht rood en Heerenveen had absoluut moeten winnen maar het is niet zo dat Heerenveen ook maar enige aanspraak op een overwinning had kunnen maken in de rust want ze speelden gewoon bedroevend. Ajax had gewoon 4-0 voor moeten staan maar helaas hebben zij het verkloot in de eerste helft anders was er niks meer aan de hand geweest.

3 september 2012 om 12:20

Dat zegt Hanz toch ook niet echt, hij noemt de feiten op, inderdaad 2-2 met 11 man en die penal, terecht of onterecht, had gewoon moeten zitten, gelukkig voor ons zat ie niet en het was inderdaad een stukje gerechtigheid. Ajax had misschien 1 strafschop moeten hebben maar dat was ook wel discutabel. Maar dat probeerde ik ook al te zeggen, 11 tegen 11 was Ajax de baas, dominant maar slordig en inderdaad, het had al 3-0 moeten zijn voor de rust, heel simpel.

3 september 2012 om 12:20

@020jeroen020

"ajax had gewoon 4-0 voor moeten staan maar helaas hebben zij het verkloot in de eerste helft anders was er niks meer aan de hand geweest. "

Ik snap je commentaar niet op Hanzz, want wat jij zegt, zegt hij toch ook? Tenzij je het niet als commentaar bedoelde, maar hem gelijk geeft, dan heb ik niks gezegd

3 september 2012 om 12:22

@ vooral Jeroen

De wedstrijd had 2 gezichten. Ik geef ook aan dat als Ajax de kansen had afgemaakt de wedstrijd gespeeld was. In deze moet je echter in ogenschouw nemen dat dit niet gebeurde en Heerenveen nadat het tegen 10 man stond gewoon had moeten winnen. Zulke kansen die ze miste waren echt ongelooflijk en dat mag je gerust benoemen. Dat Ajax haar kansen dus niet benutte wil niet zeggen dat Heerenveen dan maar geen recht had op wat dan ook. Ze hebben tegen 10 man gewoon de kansen gekregen en ook niet benut. Bij elkaar kan je dus spreken over een terechte uitslag in een wedstrijd met 2 gezichten.

Trouwens, het gezegde luid toch heel duidelijk. Als jij je kansen niet benut valt het balletje vanzelf aan de andere kant in het netje. Het gebeurt aan de lopende band.

3 september 2012 om 12:23

ja maar van Boekel heeft wel vaker opmerkelijke beslissingen tegen Ajax gemaakt.. W.s. is hij eigenlijk voor PSV of Feyenoord.. Een scheidsrechter is ook menselijk alhoewel dit wel fout is.. Maar ik weet zeker dat er enkele scheidsrechters zijn nu en in het verleden die net ff tegen of voor 'hun club (of de grote concurrent)' fluiten als het er op aan komt...

3 september 2012 om 12:31

Hou toch op joh.2e helft speelde Heerenveen alleen maar op de helft van Ajax . Als er één ploeg was die loerde op de counter was het Ajax in de 2e helft. En daar is overigens niks mee.

3 september 2012 om 13:03

@cammie:
Praat niet zo krom. Dat was toen Ajax met 10 man kwam te staan.

Anyway, 2 - 2 was de terechte uitslag. Waarbij de arbiters er wel een paar keer flink naast zaten. Hands geen hands, en pingel. En Boerigter die geen buitenspel stond. Echter werden beide incidenten ook niet benut. Dus niet relevant.

Bottom line: Beide hebben kansen gekregen op meer, beiden hebben die laten liggen, kortom: 2 - 2 is terecht. Als 1 van de 2 had willen winnen hadden ze hun kansen beter moeten benutten of niet zoveel fouten moeten maken.

3 september 2012 om 13:35

Goed samengevat!!!
Wel een prachtige wedstrijd.
Zowel Ajax als Heerenveen publiek top.

3 september 2012 om 12:09

"zal ook niet lukken als Ajax met 11 man er staat" De arrogantie druipt er weer vanaf, bah! Heb je gekeken naar de leeftijd van de H'veen spelers?
Het was ook een totaal andere wedstrijd geweest als H'veen al zijn kanssen had benut. Ajax had het voor rust af kunnen maken, H'veen na de rust.
Leuk dat we eindelijk een punt hebben? Volgens mij hadden we hiervoor ook al gelijk gespeeld tegen Feyenoord en Az..

ON: Marecek speelde een prima 1ste wedstrijd. Lekker beginnen met een assist! Dit team heeft tijd nodig om op elkaar ingespeelt te raken. H'veen moet dit jaar voor het linkerrijtje gaan, dan doen ze het gewoon goed.

3 september 2012 om 12:18

Natuurlijk heb je met een man meer een voordeel. En natuurlijk wordt je dan beter dan eerder. Maar als je met een man minder komt te staan vind ik het geen excuus dat de tegenstander een stuk beter is dan je terwijl je met elf tegen elf zelf de betere was. Al vond ik dat Heerenveen aardig wat mega kansen kreeg ook met 11 man, maar goed.

3 september 2012 om 12:29

volgens mij is de gem. leeftijd bij Heerenveen niet veel ouder dan 22 jaar. Beetje kortzichtig

3 september 2012 om 13:06

De gemiddelde leeftijd bij Ajax was 23 en nog iets. Zo jong is dat niet.
Ze hadden dan wel geen spelers van boven de 26, maar ze hadden ook allen Dijks van onder da 20 jaar.

Heerenveen was gemiddeld iets hoger, namelijk 25 jaar.


Daarbij komt dat het een eigen keuze was van Ajax om met zo'n elftal te spelen. Ze hadden van mij ook best wat oudere spelers op mogen stellen als dat ze beter leek.

3 september 2012 om 15:23

Dat klopt niet helemaal.
De gemiddelde leeftijd van de basis van Heerenveen was gisteren 24,73
Na de 3 wissels was de gemiddelde leeftijd 23,27
en dus van alle 14 spelers die gespeeld hebben was de gemiddelde leeftijd 23,79

3 september 2012 om 15:35

Ik ging uit van de basisspelers. Men zegt ook altijd: "wow, ze begonnen met 9 lui uit eigen opleiding in de basis!" Vandaar dus dat ik ben uitgegaan van de basisspelers, ander zou je ook rekening kunnen houden met het aantal minuten dat er per speler is gespeeld etc.

3 september 2012 om 12:34

Hahaha echte reactie van een Ajaxcied, maargoed dat is jouw mening natuurlijk, als als als...en wat heeft de leeftijd te maken met het feit dat jullie 2-2 spelen met 10 man?? Dus als Ajax 10 dertigers had gehad was het beter geweest? Rare redenatie...(er wordt veel ste vaak verwezen naar de leeftijd van Ajax, heel vaak als er een excuus gezocht moet worden komt dat naar voren...maar daar hebben jullie toch zelf voor gekozen, denk eerder dat dat een kracht is!)

Vond zelf 2-2 wel terecht. Ajax was in het begin beter, Heerenveen de 2de helft. Ze hebben allebei een heleboel kansen gemist en beide keepers waren prima. Volgens mij mag je dan niet zeuren. Heerenveen is echt nog niet op niveau, met 11 tegen 11 hadden ze dit verloren. Maargoed Ajax was ook niet zo goed dat ze met 10 tegen 11 van een zwak Heerenveen konden winnen, dus dat zegt ook genoeg. Wordt een leuke spannende competitie!

3 september 2012 om 12:47

@crimz, wat denk je dat de gemiddelde leeftijd van Heerenveen is?? Overigens is er niemand die het Ajax verplicht om met zo'n jong elftal te spelen hoor!

3 september 2012 om 14:32

Helemaal gelijk, echt knap als je tegen een team tegenover staat die een man minder heeft. Ajax was gewoon continue de bovenliggende partij totdat de rode kaart van Serero kwam. En als Boerrigter en Serero alle kansen hadden benut stond het al gelijk 4-0. Siem de Jong schoot ook nog is volop op de lat. Tenslotte had Ajax zeker wel een penalty verdiend toen Siem de bal goed op de borst controleerde en volop een beuk in zijn rug kreeg.

3 september 2012 om 15:17

Wat doet die gemiddelde leeftijd er nou toe? Heerenveen heeft ook 1 van de jongste selecties van de Eredivisie. Geen punt dus.

En tsja, wat betreft die Ajax-kansen, achteraf is het mooi wonen...

Overigens was dit niet het eerste punt voor Heerenveen. Ook uit tegen AZ en Feyenoord werd er een punt gepakt. Ik heb dan ook het idee dat Heerenveen behoorlijk onderschat wordt. Maar geen probleem, spelen vanuit de underdogpositie is vaak niet verkeerd.

Ajax had de wedstrijd al in de eerste helft met 11 man moeten afmaken. heel erg irr hoor pffff

3 september 2012 om 12:21

Ja en daarna had heerenveen het met 11 man moeten afmaken. Had dit, had dat. Als dit, als dat. Dat telt niet volgens mij.

3 september 2012 om 13:04

Zegt hij dat het wel telt dan? Leer eens begrijpend lezen. Hij vond het gewoon jammer dat Ajax het niet eerder afgemaakt had. Niet altijd proberen te bashen.

3 september 2012 om 12:13

Agossie... Iemand anders beschuldigen van een heerlijk scherp inzicht en dan zelf met de opzienbarende conclusie komen dat Ajax voorin wat scherper was geweest dat de wedstrijd anders was gelopen. Over open deuren intrappen gesproken.
Beide clubs hebben het voetbaltechnisch gezien gewoon ronduit slecht gedaan, maar dat maakt mij als neutrale toeschouwer niet uit, want het was een geweldig leuke wedstrijd om te zien. Als telt niet en nu hebben we kunnen genieten van een leuke pot.

3 september 2012 om 14:27

Dit soort berichten verschijnt hier elke dag. Jammer dat die spelers het niet gaan maken.

Ik wist trouwens niet dat de kwaliteit van gesprekken invloed heeft op het wel of niet maken in de voetbalwereld. Weer wat geleerd.

Ajax heeft zichzelf in de beginfase veels te kort gedaan door maar 1 keer te scoren. daarna brak de maand december aan en was ajax de gulle gever. hartstikke stom hoe ajax deze wedstrijd heeft aangepakt. heerenveen had op het einde zelfs nog de 3-2 verdiend.

3 september 2012 om 13:30

Inderdaad. Ajax heeft het allereerst aan zichzelf te danken dat het geen 3 punten mee naar huis nam. In het eerste half uur had het al minimaal 2 keer moeten scoren en dan was het 'gewoon weer' en makkelijke middag geweest. Nu maakt Ajax het zichzelf zó moeilijk door voorin de kansen niet af te maken en achterin te lopen blunderen.

Maar je weet dat dit soort wedstrijden er tussen zitten dit seizoen, met dit beleid. Ik sta er helemaal achter dus klagen doe ik zeker niet. Ajax heeft een jonge -zeer talentvolle- selectie maar daar horen ook fouten -zoals Van Rhijn, Vermeer, Alderweireld en Serero- bij. En als dan ook de scheidsrechter tot 2 maal toe een kapitale fout maakt, weet je dat je het moeilijk gaat krijgen. Frank de Boer gaat er voor zorgen dat dit niet -op deze manier- weer gebeurt, daar ben ik van overtuigd. Volgende week RKC thuis weer knallen en nog steeds ongeslagen in de Eredivisie. Dat gaan we nog wel even volhouden..

Hij vergeet hier dat ze met 2 man meer speelden. De scheids was nou niet bepaald objectief.

3 september 2012 om 12:45

Jullie speelden tegen veel veel meer dan 2 man. Vooral tegen jullie zelf. Zoveel kansen missen is een gebrek aan kwaliteit.

3 september 2012 om 14:22

Klopt, de eerste gele kaart voor Ajax liet lang op zich wachten. Goed gezien.

Lukás Marecek en Alfred Finnbogason speelde een hele goede wedstrijd deze twee jongens. Ik heb genoten van deze twee goede voetballers, Heerenveen gaat veel plezier beleven aan Finnbogason een goede spits hij blijft maar gaan. Alleen Djuricic was slecht aan de kant van Heerenveen, die had ze dag gewoon echt niet.

3 september 2012 om 12:08

Inderdaad, als Djuricic ook maar 50% van zijn klasse had laten zien had hij minimaal een hattrick gemaakt. Hij was echt he le maal niets gisteren.

Beide ploegen waren dramatisch, deze wedstrijd zal als voorbeeld genomen worden over hoe het niet moet.
Daardoor was het wel weer een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Toch denk ik dat als Ajax zo blijft spelen ze de deksel op de neus krijgen van de clubs die normaal in de top5 staan (nee Heerenveen hoort daar op dit moment even niet bij na al die spelers die weg zijn)

3 september 2012 om 12:11

oke dit is een artikel dat over ajax gaat, maar het spel van feyenoord trekt ook geen volle zalen hoor en ik denk niet dat pelle er wat aan gaat toevoegen, wel heel misschien verhoek maar ik denk dat feyenoord maximaal op plaats 5 eindigt

3 september 2012 om 12:27

ohh sorry meneer de ajax supporter, zeg ik iets negatiefs over je club en ga je daarom maar over Feyenoord beginnen???

Ajax speelde gewoon belabberd gsiteren, daar was iedereen het wel overeens zowel de supporters, spelers als de eige trainer.
Als je Ajax ben word er gewoon kritischer naar gekeken of niet?
Als Ajax zo blijft spelen als gisteren zullen ze misschien wel samen met Feyenoord strijden om plek 5.....pffff

Verder denk ik echt dat Ajax dalijk mensen als v/d Wiel, Jansen en Anita erg zal gaan missen, dalijk heb je CL en misschien EL, de beker en de competitie, dat gaat deze jong gasten gewoon opbreken.

Verder jammer dat je hier geen kritiek mag hebben op Ajax ik zeg niets provocerend ik zeg alleen wat ik en met mij vele andere (ook mensen van Ajax zelf) hebben gezegd.

3 september 2012 om 14:24

ajax speelde niet goed mee eens maar speelde jou club wel goed dan? ik zou zeggen kijk eerst wat jou club doet voordat ( ook al is het de waarheid) over ander in dit geval juist Ajax zegt aangezien je de rivaal bent

Als Ajax wat slimmer was geweest in de 1e helft dan was het snel gebeurd. Maar Ajax was niet slim en dat resulteerde op de slechtste wedstrijd van het seizoen. Minder kan haast niet. Er gingen zoveel dingen fout.

Als ik terug denk aan gisteren raak ik weer gefrustreerd en vraag ik me af waarom het nou altijd in het begin van het seizoen bij ons moet gebeuren dat we punten verliezen door ons zelf!!
Na 15 minuten dacht ik dat Ajax was begonnen aan een complete walkover op het povere Heerenveen en bij de gelijkmakeren zelfs 2-1 dacht ik nog:in de rust zet de Boer ze ff neer en winnen we nog met 2-5.
Die 2-2 verbaasde mij niets die vond ik gewoon normaal.

Dan komt die rodekaart die ik volstrekt kan begrijpen als je datzo ziet als scheidsrechter maar in de herhaling zie je dat Serero echt wel voor de bal gaat alleen heel veel tekort komt en het uiteindelijke contact niet bewust is en ook ligt maar dit gaat in een splitsecond dus de ref treft geen blaam de aktie was per slot van rekening van achter ingezet en alleen dat al kan rood kosten.

Ja daarna krijgt heerenveen een overhand doordat Ajax op dit moment te jong is en niet weet om te gaan met dexe situatie en ook niet coachbaar bleek totv ergenis van de Boer.

Nou ik ben mijn frustratie kwijt vind dat we 2 punten gemorst hebben bij Heerenveen die wel eens heel duur kunnen blijken aan het einde want hier had Ajax echt na 30 minuten al het licht uit kunnen doen!

Ik denk dat Ajax er goed aan doet om Alderweireld 1 wedstrijd te banken, tegen de wat lager geklasseerde clubs dan, om hem te laten weten dat hij geen domme fouten meer mag maken, vooral voor een speler die ondanks zijn jonge leeftijd, al jaren het Ajax spelletje speelt en international is. Serero vliegt er als een vliegende afrikaan dan wel in, maar Alderweireld verliest de bal en leid een counter in voor Heerenveen, daarnaast heb ik hem nog een paar maal lucht zien verdedigen, totaal de weg kwijt en nerveus, wat gewoon niet meer mag voor iemand die aan zijn 3e seizoen basis begint.

3 september 2012 om 12:24

Jij slaat den spijker op den bekende kop. Alderweireld was echt zwak gisteren. Na Pol van Boekel de zwakste man op het veld. Met afstand zelfs. Tevens moet Ajax gewoon met een echte verdedigende middenvelder spelen, Lasse is dat nu eenmaal niet.

3 september 2012 om 13:15

Op Moisander na was de hele achterste lijn niet goed ook van Rhijn en Dijks zaten niet goed in de wedstrijd vind ik .
Er word gezegd dat Vertonghen word gemist en ik vind dat wel kloppen , maar ook bal af pakker en vuurvreter anita word best gemist bij Ajax

dat eeuwige gezeik over de scheids altijd pffff.als dit als dat ja als ajax er voor de rust 3 inschiet dan is het over met heerenveen maar dat hebben ze niet gedaan.complete disscussies gevolgd afgelopen week het zou een walkover worden en heerenveen is superslecht nou ik heb het gisteren anders gezien.heerenveen speelde goed positiespel en er zit beleving in,maar ze wisselen goede wedstrijden af met slechte en dat moet eruit.

3 september 2012 om 12:35

Heerenveen zei ook dat ze zouden gaan stunten tegen Ajax, dus wat is dan het probleem? Ajax mag zoiets niet zeggen en Heerenveen wel? Lekker consequent ben jij.

De enige die aan het stunten was, was de scheidsrechter. Deze man was blijkbaar vergeten zijn contactlensen in te doen, want hij zag een neus voor een arm aan en zag die hinderlijke 2e bal in het veld niet.

Die onterechte penalty vergeef ik hem, want de scheidsrechter stond nog helemaal op de helft van Heerenveen om dat goed te kunnen beoordelen. En als je iets niet goed hebt gezien dan fluit men tegenwoordig. Toch?:

Dus terecht dat "eeuwige" gezeik over de scheids.

3 september 2012 om 12:43

Man man doe niet zo huilie huilie. Ajax maakt de kansen niet af vanwege onvoldoende kwaliteiten. Doen ze dat wel dan winnen ze op hun gemak in Friesland. Ga nou niet lopen janken over de scheidsrechter, dat is topclub onwaardig.

Ajax werd volledig overklast, mijn complimenten voor Heerenveen, wat een kansen, vond Vermeer laatste half uur wel goed.
Je houdt je hart vast als je met deze achterhoede straks de CL in moet, hoop niet dat Ajax volledig vernederd wordt.

@ watcher38
Dat het contact niet bewust is?!?!?! Hoe kun je dat nou zeggen? Hij maakt toch een overtreding van achteren op de enkels? Hij zet toch een sliding in, hoe kan contact dan niet bewust zijn? Daar snap ik helemaal niks van. Deze rode kaart was zwaar zwaar terecht, Serero kwam gewoon veel te laat en wou aan de handrem trekken. Mazzel dat het contact ligt was want als deze belachelijke overtreding wel raak was geweest waren wij onze speler voor een paar maanden kwijt geweest.

Ik denk dat Frank expres niet de volle 3 punten wilde pakken. Als ze iemand wel punten gunnen dat is het wel voor Marco. Ik denk dat het anders was geweest als ze ander tegenstander was geweest.

En alle Ajacieden moeten niet zeuren. San Marco mag best wel een puntje van Ajax krijgen, die verdienen ze wel terug tegen Feyenoord of Psv.

Wel jammer dat Ajax met 2 vleugels spelers start. Want Boerighter beheerst de combinatie spel niet en is niet in vorm. Je hebt weinig aan hem als de ruimtes in de verdediging klein zijn. Je kan hem beter fris rond de 60e minuut inbrengen als de tegenstander moe is. Want het is vaak een raket die maar ongeleid gaat. ik zou beginnen met een middenvelder die diep gaat maar niet snel is. Aisattie was daar een goed speler voor, maar die hebben we niet. Volgens mij kan Klaassen dat ook. Sana daar in tegen beheerst het tikkie takkie voetbal wel. Dus altijd basis. Voor de rest hoop ik dat Mitchel zich snel ontwikkeld en wanneer die de achterlijn haalt: eindelijk een de eindpas goed aankomt.

Serero mijn favoriet is gewoon een genot om naar te kijken. Hij beheerst de techniek van Kluivert. Die tackle was niet gemeen bedoelt. Hij raakte in paniek. Jammer van hem. Liever tegen Heerenveen dan tegen de grote clubs. Daar leer je alleen van.

Natuurlijk was Heerenveen beter toen Ajax met 10 man kwam te staan. Echter voor rust had het al 0-3 moeten staan, helaas vond het houtwerk van niet... De pingel was onterecht, de rode kaart terecht en Ajax had mijns inziens ook nog wel 2x vanaf 11 meter mogen aanleggen...

Ajax had, en ajax deed, en ajax zou, en als ajax. blablablabla.

Maar Ajax moet achteraf gelukkig zijn dat ze nog een punt meenemen uit heerenveen.
Zo is het en niets anders, al die praatjes, stop daar eens mee.

Ajax speelde 53 minuten met 1 man minder en de overige 37 met 2 man minder!! Heb nog nooit zoiets dramatisch gezien....

Die strafschop die helemaal niets was heeft de hele wedstrijd doen kantelen! Alderweireld kreeg die bal zo hard op zijn snufferd dat die daarna overigens ook geen bal meer goed heeft geraakt!
Die 2-1 voor Heerenveen snap ik nog steeds niets van... Dijks en Moisander letten in eerste instantie op die 2e bal waardoor precies daar waar die goal viel heel veel ruimte was..
Daar voor af gaand trapte Zuiverloon overigens de bal over de lijn en Heerenveen kon zelf ingooien met die 1e of 2e bal...
Boerrigter buitenspel afgevlagt voor niets
De Jong werd gebruikt als klimrek in scoringspositie en geen strafschop..

de rode kaart was natuurlijk wel terecht..

Natuurlijk had ajax het eerder af moeten maken, en hebben ze het zelf verprutst met al die kansen.. maar dit is wel heel kwalijk dat zo'n man op deze manier een wedstrijd fluit!

Overigens was het de hele zondag wel aardig raak, de scheids bij psv-az uitgezonderd die prima floot... Maar bij Vitesse - Feyenoord heb ik mij ook verbaasd... Feyenoord verdiend gewoon 2 glaszuivere strafschoppen en Vitesse gaat er met de overwinning van door uit een vrije trap die geen vrije trap is...

Volgens mij mogen ze de koppen weer bij elkaar steken met de scheidsrechters (waarschijnlijk voor de zoveelste keer voor niets)

Heerenveen had in deze wedstrijd wel veel mazzel. Krijgen een penalty cadeau (dat zij missen doet er niet toe), en hebben het domme geluk dat Serero zo'n klungelige tackle maakt van achteren. Ajax had deze wedstrijd gewoon moeten winnen, maar helaas zat het tegen (eigen schuld dat wel). Heerenveen moet nou niet denken dat zij een geweldig elftal hebben. Als je over 2 wedstrijden 2x kansloos verliest van Molde, dan is er nog veel werk aan de winkel.

3 september 2012 om 13:08

En hebben het domme geluk dat Serero zo'n klungelige tackle maakt van achteren.

Dat heeft niks te maken met geluk maar gewoon onkunde van Serero.
Dan kun je ook zeggen dat Ajax geluk heeft bij de eerste goal. Of dat Zomer als een Fje het kopduel ingaat bij de 2e goal.
Maar dat zijn dingen waar je niemand iets over hoort zeggen.

Tuurlijk moet er nog veel gebeuren, maar uit een punt pakken bij AZ en Feyenoord zullen genoeg ploegen niet gaan doen.
Heerenveen begint gewoon super zwaar, straks komen de 3punters wel

3 september 2012 om 14:21

Tegen Molde deden een aantal nieuwe, en blijkbaar belangrijke, spelers niet mee. Nee, WIJ denken niet dat wij een geweldig elftal hebben. In tegenstelling tot anderen.....

Heerenveen heeft mazzel gehad, en ajax ook.

Meneer vond dat ze beter waren vandaar dat Ajax soms met 3 man zo simpel door de verdediging van de Friezen liep en nog kansen creeerden terwijl er 1 was weggestuurd. Ajax heeft het gisteren gewoon nagelaten om het in de 1e helft af te maken. Daarom kregen ze het moeilijk en de doelpunten die door heerenveen gemaakt werden was niet omdat Heerenveen zo goed was hoor maar omdat Ajax zo slordig was. Die penalty speelde Heerenveen in de kaart omdat Ajax ff van slag was door zo benadeeld te worden gelukkig miste Djuricic hem wel.

Jullie zeggen dat Ajax bij rust 3-0 voor had moeten staan maar vergeet niet dat Heerenveen de eerste helft(toen het nog 0-1 stond) ook 4 grote kansen achter elkaar kreeg. En mensen praten over als en als maar als Djuricic die penal had gemaakt was het weer een hele andere wedstrijd geworden.

Ik had geen moment het idee dat Ajax de wedstrijd zou gaan verliezen tot de rode kaart. Daarna kreeg Heerenveen inderdaad een buitenkans om de wedstrijd te winnen.

Wat vond ik de talenten waarover je de Ajaxsupporters zoveel hoort tegenvallen. Van Rhijn speelde slecht en Eriksen maakte, op enkele goede acties na, veel fouten. Ook Dijks kon er niets van. Het valt me wel op hoeveel er vooral naar Ajax gekeken wordt en dat ik niemand hoor over het spel en de debutanten van Heerenveen. Ook in studio voetbal is er geen woord aan besteed. Hopelijk voegt Pappa nog wat toe aan de flanken, want daar hebben we nog wel kwaliteit nodig. Marecek mag van mij wel in de basis blijven, want De Roon is 1 van de slechtste middenvelders die ik sinds tijden heb gezien bij Heerenveen. Hopelijk kan hij later wennen aan het niveau.

3 september 2012 om 14:49

Ik neem de tijd niet eens meer om naar Studio Voetbal te kijken. Zelfs vorig jaar toen Heerenveen bovenin meedraaide werd er nog bijna geen aandacht aan besteed. Volgens mij bestaat de competitie niet alleen uit Ajax, Psv, Feyenoord, Twente en AZ. Clubs als Groningen, Rkc, Vitesse, etc.. zijn schijnbaar niet interessant genoeg.

Ajax had na een half uur al 4-0 voor moeten staan. Door een paar persoonlijke fouten komt Heerenveen op 2-2 maar ja dat is voetbal

3 september 2012 om 15:17

Klopt, daarentegen waren de goals van Ajax echte juweeltjes. Om een waardeloos schotje via een carambole tegen de netten te werken is subliem natuurlijk, een biljarter zou er jaloers op worden. Dat het tweede doelpunt valt ondanks het genadeloze en doortastende verdedigen van Zomer valt is ook grandioos te noemen. De paar kansjes van Heerenveen in het laatste half uur waren eigenlijk te verwaarlozen.

Elke ploeg die met Valpoort in de vorm van gister speelt , speelt ook gewoon met 10 man !! Dus dat heft elkaar weer mooi op . Wel of niet terecht bestaat trouwens niet , het enige wat bestaat is de uitslag.

Met 11 had Ajax het gewoon gewonnen denk ik. Ajax creëerde in de eerste helft aardig wat kansen, en de kansen van Heerenveen kwamen voort uit stommiteiten van Ajax. Schone liep te knoeien voor zijn eigen zestien, waardoor Djuricic een onvoorstelbaar grote kans om zeep hielp. Uit de daaropvolgende corners werd het ook even gevaarlijk, mede dankzij een op dat moment bijzonder onzeker keepende Vermeer. Het andere gevaar van Heerenveen kwam voort uit een onterecht penalty en een goal na een stompzinnige terugspeelbal van Van Rhijn. Kort na de 1-0 had Serero 2-0 moeten maken, anders had Boerigter dat moeten doen, en Sana kreeg geloof ik ook nog een goede kans. In de tweede helft scoort Ajax mede dankzij een knoeiende Zomer(dat dan wel weer toegegeven) de 2-2. Dan moet Serero 3-2 maken maar hij wachtte te lang en vervolgens komt hij met een niet al te snuggere overtreding. Dan wordt het ineens heel lastig.

Deze wedstrijd leek heel erg op Utrecht-ajax vorig seizoen. Ik had het idee dat Ajax makkelijk met 4-0 kon winnen, maar door eigen fouten wint Ajax niet. Dood en doodzonde. Maarja, beter nu punten verspelen dan straks als je in de eindfase van de competitie zit. Ajax begint het seizoen traditioneel niet zo goed.

Het is altijd zo jammer dat wanneer ajax verliest het altijd komt door , de scheids, wij waren zo slecht en we hadden dit en we hadden dat. ik word daar zo moe van. het ajax van nu mag niet in de schaduw staan vaan het grote ajax van de jaren 90. wat heeft dit ajax een matige selectie met een uitzondering van enkele spelers. deze wedstrijd van heerenveen was gewoon hun beste wedstrijd tot op heden. ja ajax had kansen maar heerenveen ook zeker. mensen aub. stop met dit ajax de hemel in te prijzen. zo goed is dit niet.....

"zeker toen Ajax met een man minder kwamen te staan waren we stukken beter.”
Ja, wat gek heh? Ajax ging ook nog voor de winst ook dus geen wonder dat er nog grote kansen voor Heerenveen waren. Het heeft nu geen zin, maar zonder die rode kaart van Serero had de wedstrijd wel heel anders voor Heerenveen kunnen lopen. Maar goed, dat is niet relevant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren