Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Yvon Mvogo verkozen boven kersverse aanwinst van Borussia Dortmund

Laatste update:

Bondscoach Vladimir Petkovic heeft de definitieve EK-selectie van Zwitserland wereldkundig gemaakt. Yvon Mvogo is een van de 26 namen, maar de doelman van PSV zal Yann Sommer voor zich moeten dulden onder de lat. Gregor Kobel, die maandag door Borussia Dortmund werd overgenomen van VfB Stuttgart, is een van de vier keepers die is afgevallen uit de selectie. Ook de aanvallers Dan Ndoye (OGC Nice) en Andi Zeqiri (Brighton & Hove Albion) mogen niet mee naar het EK.

Ricardo Rodríguez, die vorig jaar korte tijd op huurbasis voor PSV speelde, is een van de blikvangers van Zwitserland. Verder kiest Petkovic voornamelijk voor veel vertrouwde namen die op het EK 2016 in de achtste finale strandden tegen Polen na het nemen van strafschoppen. De verwachting is dat Granit Xhaka als aanvoerder aan het EK begint, ondanks een moeizaam seizoen bij Arsenal. Xherdan Shaqiri van Liverpool is nog altijd een van de blikvangers van het Zwitserse elftal. Petkovic heeft verder dus ook gekozen voor Rodríguez en ook voor de door verschillende Engelse clubs begeerde Denis Zakaria. Breel Embolo, zijn ploeggenoot bij Borussia Mönchengladbach, en Haris Seferovic beginnen normaal gesproken in de voorhoede bij Zwitserland, dat doorgaans in een 3-4-1-2-systeem speelt.

Een dag na de openingswedstrijd, op 12 juni, is voor Zwitserland de start van het EK tegen Wales in het Olympisch stadion van Baku. Een pittige test volgt op 16 juni als Italië de tegenstander is in het Stadio Olimpico in Rome. De groepsfase komt voor de Zwitserse formatie ten einde op 20 juni, als Turkije de opponent is in Baku. Op EURO 2008, mede door Zwitserland georganiseerd, verloor men in de poulefase nog met 1-2 van Turkije.

De selectie van Zwitserland:

Doel: Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach), Jonas Omlin (Montpellier), Yvon Mvogo (PSV)

Verdediging: Ricardo Rodríguez (Torino), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Manuel Akanji (Borussia Dortmund), Eray Cömert, Silvan Widmer (beiden FC Basel), Kevin Mbabu (VfL Wolfsburg), Fabian Schär (Newcastle United), Loris Benito (Girondins Bordeaux), Jordan Lotomba (OGC Nice), Becir Omeragic (FC Zürich)

Middenveld: Granit Xhaka (Arsenal), Remo Freuler (Atalanta), Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach), Djibril Sow, Steven Zuber (beiden Eintracht Frankfurt), Christian Fassnacht (Young Boys), Edimilson Fernandes (FSV Mainz 05)

Aanval: Ruben Vargas (FC Augsburg), Xherdan Shaqiri (Liverpool), Admir Mehmedi (VfL Wolfsburg), Haris Seferovic (Benfica), Breel Embolo (Borussia Mönchengladbach), Mario Gavranovic (Dinamo Zagreb).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De kinderen op bed, toen zag ik deze selectie en ik dacht eens even kijken hoeveel Zwitsers er tussen zitten. Ging ze allemaal opzoeken en er zitten maarliefs 6(!) Zwitsers in de nationale selectie hahahaha! Tis meer Oost Europees en Afrikaans

19 mei 2021 om 19:57

Het zijn allemaal Zwitsers hoor.

19 mei 2021 om 21:27

Defis, je bent uiteraard wat je ouders zijn. Stel je hebt een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader, dan ben je half Nederlands half Marokkaans. Maakt niet uit waar je geboren bent.

On topic; wel leuk om te zien, zo’n grote groep samensmelting van goede voetballers!

31 mei 2021 om 19:34

Je bent helemaal niet wat je ouders zijn, dat bepaal jij niet. Mijn ouders zijn geboren in Suriname en ik in Nederland. Ik voel me 100% Nederlands hoor maat.

31 mei 2021 om 19:40

Je bent niet wat je ouders zijn, wat je ouders zijn bepaalt je etniciteit. Veel van deze spelers hebben een buitenlandse etniciteit maar komen zelf uit Zwitserland en zijn dus niet wat hun ouders zijn

19 mei 2021 om 20:07

Zo lust ik er met Nederland ook wel eentje

19 mei 2021 om 20:17

Zwitserland is volgens mij de laatste decennia ook wel het land met de meeste dubbele nationaliteiten tijdens interlands. Maar logisch ook na het genereuze asielbeleid wat jaren lang gevoerd is. Zijn ze nu inmiddels wel vanaf gestapt net als de meeste landen in Europa.

31 mei 2021 om 18:57

Het wordt tijd voor wat quota bij het voetbal, dit is totaal geen goede afspiegeling meer van de maatschappij!

31 mei 2021 om 21:01

Denk dat als een Zwitser deze spelers Oost Europeanen of Arikanen had genoemd, de wereld te klein zou zijn.

Leuke ploeg altijd, maar ook altijd ontzettend saai voetbal, niet om aan te gluren. Ik zie ze wel als een outsider die kan verassen om ver te komen, zie ook wat talenten in de Ligue1 die erbij zijn gekomen Ndoye, Lotomba.

19 mei 2021 om 19:39

Daar denken de Belgen onder ons vast anders over na die 5-2 in de Nations League 2 jaar terug.

19 mei 2021 om 19:40

Het is nogal een statisch team en ook niet erg denderd goed.

Ik mis N'kufo in de spits

Merk dat het EK toch bij me begint te leven nu alle selecties duidelijk worden. Normaliter keek ik al langer uit naar een toernooi. Maar goed, beter laat dan nooit.

31 mei 2021 om 18:52

Ik heb precies hetzelfde ja! Van de week nog even een EK poule invullen en we zijn d’r klaar voor!

Weet iemand waarom Bürki niet bij de selectie zit?

31 mei 2021 om 21:38

In 2018, Burki stated that he did not want to be called up to the Switzerland squad in order to focus on the 2018–19 season at Dortmund

Hij heeft sinds 2018 de concurrentiestrijd met Sommer opgegeven omdat die veel beter is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren