Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Yorbe Vertessen geeft PSV een kleine trap na: ‘Spelers Union meer een eenheid’

Laatste update:

Yorbe Vertessen is nog niet blij met het aantal speelminuten dat hij krijgt bij FC Union Berlin, zo vertelt de vleugelspeler in een interview met het Duitse Kicker. De Belg maakte afgelopen winter de veelbesproken overstap van PSV naar die Eisern, waar hij aan meer minuten hoopte te komen dan daadwerkelijk het geval is. Vertessen voelt zich desondanks wel thuis in Berlijn. "Bij Union zijn de spelers meer een eenheid."

Vertessen speelde tot nu toe vier keer mee in de Bundesliga. In zijn eerste wedstrijd, uit tegen RB Leipzig, stond hij direct in de basis. In het daaropvolgende duel met FSV Mainz 05 mocht hij als invaller een klein half uur meedoen. Tegen VfL Wolfsburg kwam hij vervolgens niet in actie. Tegen TSG Hoffenheim en FC Heidenheim speelde hij respectievelijk 24 en 9 minuten.

"In het begin was het geen probleem voor mij", vertelt Vertessen over zijn aantal speelminuten. "Maar nu pas ik me steeds meer aan. Nu is het tijd om meer minuten te maken en te beginnen. We zullen zien wat de trainer (Nenad Bjelica, red.) beslist. Ik wil het team gewoon helpen. Want op dit moment ben ik een beetje teleurgesteld dat ik niet zoveel speel."

"Het was moeilijk om me aan te passen", vertelt Vertessen over zijn eerste weken bij Union. "Ik ben iemand die daar misschien wat meer moeite mee heeft. Maar ik voel me goed ontvangen hier bij Union. Ik ben blij hier te zijn." Vertessen was tegen Hoffenheim overigens van grote waarde door de assist te leveren op het enige doelpunt van de wedstrijd, van Brenden Aaronson.

Vertessen is ondanks zijn rol als invaller te spreken over zijn nieuwe omgeving. "Bij Union zijn de spelers meer een eenheid. In Eindhoven waren er daarentegen meer kleine groepjes. Dat is het grootste verschil dat ik heb kunnen ontdekken de afgelopen weken. Veel dingen zijn nu anders."

Er was veel te doen rondom de transfer van Vertessen naar Duitsland. PSV ging in eerste instantie akkoord met een vertrek, op voorwaarde dat hij er bij een aantal wedstrijden voor het einde van de transferdeadline nog bij zou zijn. Vlak voordat Vertessen zijn transfer naar Berlijn af zou ronden, wilde PSV de stekker uit de deal halen vanwege een blessure bij Noa Lang.

Vertessen en diens zaakwaarnemer Wouter Janssens wilden van een terugkeer naar het Philips Stadion absoluut niet weten en hoopten dat PSV de benodigde laatste krabbel alsnog zou zetten. Dat gebeurde, waarna de Eindhovenaren doorschakelden naar Couhaib Driouech van Excelsior. Die transfer kwam echter niet van de grond, waardoor trainer Peter Bosz momenteel dun in zijn vleugelaanvallers zit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Het gras is ergens anders niet altijd groener Yorbe…..

27 februari 2024 om 18:43

Domme move geweest. Dusja, dan moet hij het beetje voor zichzelf goedpraten. En onzin wat hij zegt natuurlijk, als iets een hecht team is, dan is het dit PSV wel.

27 februari 2024 om 19:18

Psv had hem nooit moeten laten gaan. Tot de handtekening gezet is heb je geen enkele garantie.

27 februari 2024 om 19:22

Snap zijn keuze ook wel aan de ene kant voor meer speeltijd. Alleen is natuurlijk altijd afwachten hoe dat uitpakt. Rest van zijn verhaal is klin klare onzin van zijn verhaal.

27 februari 2024 om 19:49

Yorbe speelt 24 min en 9 . Wat dacht hij dan dat hij gelijk 90 minuten mag spelen. En hij voelt zich gelijk thuis wat een onzin. Bij psv heeft alles door lopen. Gelukkig hoor ik bij psv niks geks . Die kunnen met elkaar goed over weg. En ze krijgen een dikke salaris. Dan mag iedereen ook normaal doen

27 februari 2024 om 19:57

Zo'n domme zet was het ook weer niet. Bij PSV komt hij er sowieso niet aan te pas en dat ging ook niet gebeuren. Op zich is hij best goed hoor, maar wel een stuk minder dan spelers als Lang, Lozano en Bakayoko en als spits heeft hij ook niet het vereiste niveau en past hij niet in de speelstijl. Vertessen is meer een counterspits.

Als dan een club als Union Berlin komt, is het niet gek om het daar te proberen. Vergeet niet dat hij midden in het seizoen komt. Dan is het altijd lastig om je in een ploeg te spelen. In de voorbereiding op volgend seizoen begint het voor Vertessen pas echt. Als hij dan buiten de boot valt, wordt het een lastiger verhaal voor hem.

28 februari 2024 om 06:08

Hoezo onzin, ik snap dat jij als psv fan het er niet mee eens bent maar hij kan het team daar toch als hechter ervaren.

Helemaal als hij zelf dat gevoel waarschijnlijk bij psv niet zo voelde.

28 februari 2024 om 09:38

@psv18, ja want jij hebt daar beter zicht op dan iemand die in de selectie zat?

Jammer voor hem dat het bij Union ook niet veel speelt. Achteraf gezien had het gewoon beter geweest om bij PSV te blijven. Had hij rustig in de zomer naar een nieuwe club kunnen zoeken. Iemand die de Bundesliga volgt en weet of het terecht is dat hij op de bank zit?

27 februari 2024 om 18:08

Hoezo eigenlijk? Wat niet is kan nog komen. Bovendien, in de zomer een club vinden betekent niet dat je daar automatisch alles speelt.

Laten we nog even afwachten.

27 februari 2024 om 18:15

Of je gaat bij Union op de bank zitten waar je niet om prijzen mee doet. Of je blijft bij PSV op de bank en wint het kampioenschap.
En ik vraag specifiek of iemand weet of hij terecht op de bank zit. Misschien houdt iemand hem dus uit de basis. En gaat hij zich er lastig in spelen. Of de coach wilt hem nog laten wennen aan het spel en komt hij vanzelf in de basis.

En in de zomer heb je altijd meer keus. En kun je rustiger een club kiezen waar je het beste bij past. In de winter gaat niet elke club de markt op.

27 februari 2024 om 18:24

Je velt jouw oordeel op basis van 1 maandje? Oke oke.

27 februari 2024 om 18:28

Ik denk echt dat het een typische invaller is, voor welke redelijke club dan ook. Tuurlijk heeft hij bij psv ook wel een goed gespeeld vanaf het begin, maar nooit langer dan 2-3 wedstrijden. Bij ik geloof union in België (jaar van verhuur), liep het ook een beetje zo

27 februari 2024 om 19:59

Bij PSV zou hij sowieso bankzitter blijven. Op iedere aanvallende positie is hij gewoon de mindere van de aanwezige keuzes en je hebt vooral wat aan hem als je ruimte achter de verdediging hebt of vanuit de omschakeling speelt. Sowieso vond ik de lofzangen nogal overdreven. Zo geweldig deed hij het ook weer niet, maar je ziet wel vaker dat zelfs de bankzitters de hemel in worden geprezen in een ploeg die op stoom is.

27 februari 2024 om 21:45

Nou ja de hemel in geprezen werd hij niet. Iedereen vertelde terecht dat hij een goede twaalfde man is. PSV heeft nu geen wissels op de flanken. Tilman kaar daar uiteraard. Maar die is beter op 10 en geen echte buitenspeler.

Nu is hij naar een nieuwe ploeg die niet meestrijd voor de prijzen en zit hij weer op de bank. Kan je net zo goed een kampioenschap meepakken en daarna rustig zoeken naar een ploeg in de zomer.

Die jongen had beter het seizoen bij PSV af kunnen maken…. Kampioenschap en nog eventueel een CL avontuurtje in de tas en dan gaan….

27 februari 2024 om 22:41

En Real Madrid in alles mooier dan Bayern, prima toch.

4 wedstrijden onderweg en nu al klagen over je speelminuten…

27 februari 2024 om 18:23

" 4 wedstrijden onderweg en nu al klagen over je speelminuten…"

Als je in je eerste wedstrijd begint als basisspeler, in de tweede wedstrijd een half uurtje in mag vallen en in je derde wedstrijd 90 minuten op de bank zit, dan snap ik dat je niet helemaal tevreden bent.

27 februari 2024 om 20:30

Dit gebeurt in iedere generatie.

27 februari 2024 om 21:36

Dan doet hij dus duidelijk zelf iets fout, wat vermoedelijk te maken heeft met zijn prestaties.

Wat een ontzettend domme move heeft hij gemaakt. Hij zat al bijna 15 jaar bij PSV en kon eindelijk voor de eerste keer landskampioen worden. En in de CL kreeg hij bijna elke wedstijd wel wat speeltijd. Nu strijdt hij tegen degradatie en krijgt hij net zo weinig speeltijd als bij PSV.

27 februari 2024 om 18:42

Typisch gevalletje zelfoverschatting. Hij was met zijn snelheid in staat een wapen te zijn voor PSV als invaller, maar verder is hij zeer beperkt. Hij had blij moeten zijn dat hij überhaupt in het plan voorkwam en lekker minuten kon maken bij een Champions League deelnemer

27 februari 2024 om 18:54

Wie ben jij om over zijn keuze te oordelen. Als hij graag weg wil is dat toch aan hem? Zeker na al die jaren bij dezelfde club.

27 februari 2024 om 18:58

"Wie ben jij om over zijn keuze te oordelen."

Volgens mij dankt dit hele forum z'n bestaan juist aan het feit dat wij het allemaal lekker vinden om over keuzes van anderen te oordelen?

27 februari 2024 om 22:32

Begrijp nog steeds niet waarom het dom is als hij het zelf graag wil. Hij zal zijn redenen wel hebben he.

28 februari 2024 om 01:04

Volledig mee eens, maar z'n bankrekening is nu wel extra gespekt

Ik heb bij Vertessen altijd het idee gehad dat hij een vrij makkelijk doelwit was voor flauwe grapjes binnen de selectie, hij lijkt me qua persoonlijkheid ook wel iemand die snel hapt bij een geintje en soms iets te serieus is.

27 februari 2024 om 18:45

Ik denk dat hij gewoon slecht in de groep lag. Het mag ook geen bewijs zijn maar ook op sociale media zag je nooit interactie tussen Vertessen en zijn medespelers. Hij volgde sommigen wel, maar bijvoorbeeld een Lang niet. Daarbij leek het mij alsof hij Lang in de ESPN reclame imiteerde bij zijn laatste goal celebration. Maar dat is misschien nog verder gezocht.

27 februari 2024 om 20:40

Klopt, op het veld leek dat ook zo. Bijvoorbeeld na de wedstrijd zag je hem niet echt leuk met andere spelers. Terwijl je dit bij de rest van de spelers wel onderling ziet

Jammer dat hij weg is gegaan. Meer dan invaller zat er bij PSV niet in. Hij had beter in de zomer kunnen vertrekken en een voorbereiding meedoen bij zijn nieuwe ploeg, los van dat kampioenschap. Nu moet hij een halfjaar acclimatiseren bij degradatie stress, alles behalve makkelijk.

Ach valt wel mee die trap na. Als dat zo is mag dat heus benoemd worden. Lijkt me ook aannemelijk, bij klassieke nationale topclubs ligt de focus meer op presteren en betere spelers halen om te presteren en bij degradanten of middenmotors is er doorgaans meer saamhorigheid. Daar is ook niets mis mee overigens. Ik lag er geen enkele keer van wakker wanneer een speler tussen '12 en '18 bij Madrid vertrok en een stap omlaag maakte en zei dat het bij Madrid allemaal iets killer en zakelijker is. Hoort er nu eenmaal bij.

27 februari 2024 om 18:54

Ik kan me best voorstellen dat er bij PSV groepjes zijn. Je hebt nou eenmaal de Nederlanders, en daarnaast ook best wel wat Amerikanen en ook aardig wat Latijns-Amerikanen. Natuurlijk zoeken die elkaar op. Lijkt me geen probleem.

27 februari 2024 om 19:43

Maar da’s bij Union toch ook?

27 februari 2024 om 20:17

Lijkt me wel. Daarom denk ik dat Yorbe in dat interview een beetje uit z'n nek lult. Dat hij toch even een positieve spin wil geven aan iets wat tot dusver gewoon een flop is.

27 februari 2024 om 20:50

Hij zit er net een maand joh, waar hebben we het over.

Ik snap het nog steeds niet. Ok, hij wilde meer spelen, maar bij PSV had hij zich veel beter in de kijker kunnen spelen op Europees niveau. Denk gevalletje zaakwaarnemer zakkenvuller

27 februari 2024 om 19:15

Welk niveau bedoel je dan?

Mensen hier doen een beetje alsof Union maar niets is.. Die staan maar 5 punten achter op plek 7 en de Bundesliga is gewoon prachtig. Ook zie ik mensen schrijven dat als hij langer had gewacht er mischien een betere club zou komen ? Ik denk mischien wel het tegenovergestelde. Vertessen is gewoon een hele gelimiteerde speler dus is een spelen in Berlijn gewoon een mooie kans ook omdat hij waarschijnlijk gewoon wil spelen.

27 februari 2024 om 19:28

Waarom denk je dat mensen dat denken?

27 februari 2024 om 20:17

Een van de meest niets zeggende clubs van de Bundesliga. Hebben gemazzeld en een keer Europees gespeeld. Maar verder zijn ze normaal gesproken rechterrijtje.

28 februari 2024 om 23:38

Tja maar Vertessen is toch ook niet veel meer dan een basis speler anders voor een team als Az ofzo maar niet hoger? Union is vast wel van dat niveau of beter in een betere competitie.

Snap ook niet waarom hij op meer minuten rekende. Echt een zeer matige voetballer. Dat ie 2 keer een bal goed raakt verandert daar niks aan.

Kijk maar naat Minteh 🤪

Had beter naar een Heerenveen of Sparta kunnen gaan was die onbewist basis speler

27 februari 2024 om 20:13

Een klein probleempje: Union heeft 6 miljoen (incl. bonussen) voor Vertessen betaald. De duurste speler die Sparta ooit gehaald heeft kostte 750.000 euro.

Ze heten tog ook Union Berlin.

Srt Yorbe, je lijd aan zelfoverschatting, en dat zie je zelf soms niet. Had jezelf nu wat tijd gegund. Je had dit jaar kampioen geworden. En dan had je nog een mooie tranfer kunnen maken. En nu? Zit je weer op de bank en geef je PSV nog sneer na. Beetje zelfreflectie kan geen kwaad jongen. Veel succes daar.

Tjah als je in Nl al geen basisspeler bent, kun je verwachten dat je in de Duitse middenmoot niet meteen in de basis staat. Nogal een verschil qua competitie.

Je merkt aan ze hele reactie dat hij zich genaaid voelt door PSV en ooit komt het hele verhaal wel naar buiten.
Misschien moet Yorbe nog wat volwassener worden of heeft de leiding het fout gedaan wie zal het zeggen.

Ik denk dat dit een hele domme impulsieve actie van hem is geweest. Je zet jezelf nu niet meer in de picture en ik weet zeker dat er genoeg clubs in de rij voor hem zouden staan na dit seizoen bij psv. Jammer, had hem een betere club gewenst.

Plot twist : hij had het over Union Sint Gilloise ;-)

Niet janken yorbe, jij wilde weg bij ons mooie psv. De bank in Duitsland zit lekkerder toch. Houdoe en bedankt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren