Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xherdan Shaqiri looft ‘grote held’: ‘Ik deed ook zijn haarstijl na’

Laatste update:

Xherdan Shaqiri had nooit verwacht dat hij het zo ver zou schoppen als profvoetballer. De middenvelder van Liverpool en het nationale elftal van Zwitserland genoot als tiener van de kunsten van Ronaldo; de oud-aanvaller uit Brazilië was zijn absolute idool. “Ik was weg van hem. Het was geweldig om Ronaldo te zien spelen. Hij was mijn grote, grote idool”, memoreert Shaqiri via de officiële kanalen van Liverpool.

“Ik deed ook zijn haarstijl na. Dat driehoekje in 2002”, verwees Shaqiri naar het aparte kapsel van de Braziliaan op het WK van 2002. “Ze kwamen op school niet meer bij toen ik dat kapsel ook had. Maar ik was weg van hem en dat ben ik nog steeds.” Ronaldo vertelde overigens later dat hij het zat was dat zijn knieblessure voor de start van het WK hét gesprek was. Daarom koos hij voor dat kapsel en zijn opzet slaagde. “Iedereen was mijn blessure vergeten. Ik ben niet trots op dat kapsel, het was wel heel raar”, zei de Braziliaan, die zijn land naar de wereldtitel leidde en met acht goals topscorer van het toernooi werd.

“Ik hoop Ronaldo ooit een keer te ontmoeten”, vervolgt de 28-jarige Shaqiri. “Ik deed hem niet speficiek na. Iedere voetballer is anders en heeft andere kwaliteiten en capaciteiten. Maar destijds was hij mijn grote held. Ik was thuis aan het huilen toen Brazilië op het WK van 1998 de finale van Frankrijk verloor.” Hoewel Shaqiri nimmer de wereldfaam van zijn idool vergaarde, mag ook hij tot dusver terugblikken op een verdienstelijke loopbaan.

Shaqiri kwam via FC Basel bij Bayern München en Internazionale terecht en verdiende na drie jaar Stoke City een transfer naar Liverpool. Na acht hoofdprijzen in dienst van Bayern heeft de middenvelder inmiddels ook drie prijzen met de Merseyside-club gewonnen. De teller staat inmiddels op twee Champions League-zeges, met Bayern en Liverpool. “Als ik heel eerlijk ben: ik had nooit verwacht dat ik zo’n loopbaan zou hebben. Soms sta ik erbij stil en vertel ik mijn familie: ‘Kijk waar ik heb gespeeld en hoeveel prijzen ik heb gewonnen’. Het is gewoon ongelooflijk.”

“Niet iedereen kan zeggen dat hij de Champions League met twee verschillende teams heeft gewonnen”, vervolgt Shaqiri. “Of zo veel prijzen met Bayern. Of in Zwitserland met FC Basel. Het is een droom hoe ik elke dag beleef. En ik geniet er ook van. Mijn familie en de mensen die ik ken, zijn trots op mij.” Blessureleed en de moordende concurrentie hebben ervoor gezorgd dat Shaqiri dit seizoen niet veel voor Liverpool heeft gespeeld. Hij kwam tot dusver niet verder dan tien duels in alle competities; daarin stond hij ook nog eens maar 286 minuten binnen de lijnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel een mooie voetballer die helaas niet altijd uit de verf komt, zie hem graag een stapje terug doen om onomstreden in de basis te spelen. off: Dit Ronaldo verhaal doet mij denken aan dat geweldige filmpje die nu rondgaat over een vader die zijn zoontje gaat knippen. Zoonlief wilt een (cristiano) Ronaldo kapsel maar komt er met een ander kapsel vanaf. Zoek maar eens op 'father son ronaldo haircut'.

12 april 2020 om 12:50

"Met een ander kapsel". Niet zomaar een ander kapsel natuurlijk, maar het kapsel van DE Ronaldo van een generatie terug. Geweldig filmpje inderdaad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren