Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi Simons: ‘Ik heb de laatste tijd veel dingen gehoord over PSV’

Laatste update:

PSV heeft zich dinsdagavond ten koste van Spakenburg geplaatst voor de bekerfinale. Daarin nemen de Eindhovenaren het op tegen Feyenoord of Ajax, die het woensdag tegen elkaar opnemen in de andere halve finale. Voor Xavi Simons wordt het de tweede mogelijkheid op een prijs, nadat hij eerder dit seizoen de Johan Cruijff Schaal won met PSV. De middenvelder annex aanvaller is hongerig.

Simons spreekt in gesprek met Hans Kraay junior van een 'speciale dag'. "Het was bijzonder", aldus Simons bij ESPN. "Dat wisten we van tevoren. Een mooie club met mooie fans die achter hun ploeg blijven staan. We moesten gefocust beginnen aan de wedstrijd en onze kansen pakken, dan wisten we dat we een grote kans zouden maken. Een halve finale wil je winnen, dan mag je naar De Kuip voor de finale. Ajax of Feyenoord, dat zal een mooie wedstrijd worden."

PSV vertrok dinsdagochtend vroeg vanuit Eindhoven en nam overdag al een kijkje op het kurkdroge kunstgrasveld van Spakenburg. "Je speelt niet ieder weekend op zo'n veld. Dan moet je wel even komen kijken hoe de situatie is. Ik heb in Spanje ook op zulke velden gespeeld, dus ik ben het gewend. Ik heb daar mijn hele jeugd gespeeld. Voor mij was het niets nieuws", aldus Simons, die zelf tegenover Nick Verhagen stond. "Ik had voorheen nog niet van hem gehoord, maar ik wist wat hij van plan was. Dat is zijn taak. Uiteindelijk is het de scheidsrechter die bepaalt."

Spakenburg-fans ontsieren bekerduel met spreekkoren richting Simons

Xavi Simons werd tegen Spakenburg het mikpunt van kwetsende spreekkoren.Lees artikel

"Je gaf de assist op Patrick van Aanholt (bij de 0-2, red.) en juichte alsof je de assist had gegeven in de Champions League-finale. Vertel", probeert Hans Kraay Simons te prikkelen. "We gaan naar de finale toch? Of niet? Oh, we gaan naar de finale. We gaan vechten voor de beker. Ik wil die gewoon winnen. PSV wil de beker ook winnen. Ik heb de laatste tijd veel dingen gehoord over PSV."

"Hoe bedoel je?", haakt Hans Kraay in. "We zijn een team dat voor alles wil strijden", antwoordt Simons. "We hadden er zin in en moeten het gewoon laten zien. Het maakt niet uit of dat Spakenburg is of een andere tegenstander. Het gaat erom dat we de finale halen. Wij zouden geen team zijn voor de beker, zo werd er gezegd. Ik heb gehoord dat we een slap team zijn. Dat was een motivatie voor ons dat we de finale wilden halen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus als ze dat 0-1 na een moeizame 1e helft bij bijvoorbeeld Twente uit hadden gemaakt, was het juichen wel logisch? Wat een domme vraag weer van Hans. Halve finale beker is halve finale beker

5 april 2023 om 08:39

Vanuit Xavi een sterk interview. Bleef heel kalm en liet zich niet opnaaien door Hans, die daar wel even naar op zoek was.

5 april 2023 om 08:44

Ik had het idee dat hij zo juichte, omdat het gewoon een hele vette goal was en een van de meest gecompliceerde 1-2's die ik ooit heb gezien

5 april 2023 om 08:55

Yes. Ik snap het wel. Je viert dat je de finale haalt. Niet tegen wie je de finale haalt.

5 april 2023 om 09:23

Je viert het winnen van de finale , niet het behalen van de finale. En je laat al helemaal niet speciaal vooraf shirtjes drukken, als je tegenstander Spakenburg heet. Knap hoor, hoe laat is de huldiging ?

5 april 2023 om 09:29

Als je nog niet in de finale staat, kun je moeilijk het winnen van de finale vieren. PSV heeft 1 kans op eremetaal dit seizoen. Die kans hebben ze nog omdat ze van Spakenburg winnen. Dan ben je toch blij?

Afgezien van de wedstrijd en de tegenstander zie ik niet in waarom ze met een grafmuil van t veld af moeten lopen als ze hun seizoen nog een heel klein beetje kunnen redden.

Emoties kunnen best tweeledig zijn he. Je kan én blij zijn met een finaleplek. Én balen dat je zwak hebt gespeeld.

5 april 2023 om 09:40

Leuk Baradona. Uiteindelijk is het een halve finale van de beker en is dat een hele belangrijke wedstrijd. Of de tegenstander nu Spakenburg of Feyenoord is. Lekker zeiken op een andere club, maar we staan wel weer in de finale. Ben benieuwd of Ajax of Feyenoord vanavond ook uitzinnig juicht bij winst. Ik kan je vertellen dat ze dit ook zeker zullen doen. Ben benieuwd of jij dan ook opnieuw gaat klagen

5 april 2023 om 09:49

“ Als je nog niet in de finale staat, kun je moeilijk het winnen van de finale vieren”

Dus valt er niks te vieren …Shirtjes drukken tegen amateurs gaat echt nergens over.

5 april 2023 om 09:58

Het bereiken van een finaleplaats. Dat kun je vieren. Jij viert wellicht niet het behalen van de finale, maar zo arrogant dat je dit aan anderen meent te kunnen verkondigen ben je niet, toch??

5 april 2023 om 10:11

Ik hoop niet dat Ajax juicht als ze al winnen vanavond. Ik denk het eerlijk gezegd ook niet, misschien blijdschap omdat je van de rivaal wint.

5 april 2023 om 10:28

Wat is dat voor arrogante instelling? Niet hopen op juichen bij het halen van een Bekerfinale. Juist voor Ajax is dit nog de enigste kans op een prijs en kun je Conference League vermijden wanneer je de Beker wint. Dan mag je niet meer neerbuigend doen over de beker.

5 april 2023 om 10:39

Negatief weer hoor. Shirts kwamen volgens mij van de supporters.
Het mag van jou ook niet een beetje vrolijk he?

5 april 2023 om 11:55

@feye_88,

Waarom vierden ze dan niet het behalen van de halve finale, want zonder de halve finale te bereiken kan je de beker niet winnen.

Hetzelfde met de kwartfinale, want zonde kwartfinale.........

Nee, je viert het als je een prijs wint, niet als je kans maakt om een prijs te winnen. Vooral niet als je jezelf ziet als topclub.

5 april 2023 om 11:58

Andres13

Ik gok dat dit sarcasme betreft. De arrogantie kaart hoeft niet voor alles getrokken worden. Dat woord heeft op dit forum sowieso al geen betekenis meer.

5 april 2023 om 12:31

@jeroentje

Omdat de finale halen meer bijzonder is dan de halve finale halen. Bij Feyenoord was het halen van de Conference league finale ook veel meer een feest dan het halen van de halve finale.

Je moet voor jezelf maar bedenken wat je wel en niet wilt vieren hoor, maar laat anderen lekker een feestje vieren ouwe zuurpruim

Tsja, de kritiek op PSV was gewoon terecht en ook gisteren heb ik een team gezien dat die kritiek nou niet per se helemaal weerlegd heeft met een knallende teamprestatie.

Maar goed, voetballers kunnen overal motivatie uithalen en als de kritiek volgens Simons geholpen heeft om met 2-1 van deze hoog aangeschreven tegenstander te winnen dan zal dat zo zijn.

5 april 2023 om 09:40

Jullie doen als of andere Eredivisie clubs er met gemak over heen zouden walsen ik denk oprecht dat elke topclub zich zou stuk bijten aan deze speel stijl van Spakenburg die net de grens zoeken en er zelfs over gaan en als je ook nog eens scheidsrechter hebt die alles toe laat dan krijg een mix van voetbal en rugby dus snap eigenlijk de kritiek op psv niet

Wat frustrerend voor een jonge met zoveel talent op een koude dinsdagavond tegen een breekijzer als die back van Spakenburg. Ik snap zijn ontlading wel na die assist, heeft een avond gehad om snel te vergeten.

5 april 2023 om 08:38

Xavi is gewoon een winnaar en zegt terecht 'finale is finale', uiteindelijk draait het daar wel om. Die gretigheid bij hem is fantastisch om te zien.

Oh god dat verongelijkte 'ik heb veel dingen gehoord over Psv' na een overwinning op een amateurclub. Voetballers hebben zulke lange tenen.

5 april 2023 om 09:08

Enkel dit stukje haal je dan weer uit een lap tekst. En dan spreken van lange tenen lol

Xavi held. Prachtspeler die gister als een topper niet met zich liet sollen. Zou me verbazen als hij niet voor tenminste nog een jaar bij ons blijft.

5 april 2023 om 08:41

Hopelijk dan wel op 10, want daar is hij veel beslissender dan op de vleugel.
Kan Til ook direct op de bank, want die is echt middelmaat.

5 april 2023 om 08:50

Xavi is op 10 het best, dus moet hij daar staan. Til had gisteren overigens echt moeten scoren, had drie prima kansen.

5 april 2023 om 09:55

Ik hoop dat hij een transfer maakt naar een club waar die op hoger niveau kan acteren. Is goed voor zijn ontwikkeling en dus ook goed voor het Nederlands elftal.

Ik heb gehoord dat wij een slap team zijn....ach ach, dat moet toch ech tniet kunnen Xavi!

Daar zou ik ook al mijn motivatie uit halen en die amateurs even op hun plek zetten. 1-2, daar hebben ze niet van terug in medialand.

5 april 2023 om 08:41

Xavi denkt in het Spaans, omdat hij daar is getogen, met dit soort interviews merk je dat er soms nog een klein verschil is in het interpreteren van bepaalde woorden. Dan krijg je soms dit soort gesprekken.

HANS staat daar wat te gniffelen en Xavi heeft een keurig interview gegeven.
hij heeft de finale bereikt en klaar.spakenburg wilde zuid Amerikaans voetbal spelen hebben ze gedaan.
nu tot orde van de dag.

(hans kijk eens wat vaker in de spiegel je word oud man)

5 april 2023 om 09:27

Als jij dit Zuid-Amerikaans noemt heb je nog nooit een wedstrijd daar gezien. Het enige Zuid-Amerikaanse gister was het gejammer van Luuk de Jong …

Ontsieren, kom op zeg. Het is kleutergedrag, maar er zijn veel ergere dingen om te zingen



Mondjes Gesnoerd!

Ik begin steeds meer gecharmeerd te raken van Xavi Simons. En dat zeg ik als Feyenoorder. Goede kop op, komt altijd leuk en integer over tijdens interviews en kan daarnaast nog is vreselijk goed voetballen.

(misschien heb ik last van recency bias door z'n mooie woorden over Feyenoord )

5 april 2023 om 09:22

Hij speelde in de kuip ook zo ontiegelijk goed.
Ik snap persoonlijk als Feyenoorder ook niet die haat tegen hem.

5 april 2023 om 11:57

@jiren,

Goede kop op ?

Echt waar, die jongen kijkt 24/7 als een kind van 8 die wil gaan huilen omdat papa en mama boos worden.

5 april 2023 om 13:51

Een 'goede kop' hebben gaat niet over uiterlijk jeroentje... dat gaat om intellect en hoe hij nadenkt over dingen. Ik ben het daar mee eens en het zal mij worst zijn hoe hij 24/7 kijkt. Speciaal voor jou de worst is geen echte worst maar spreekwoordelijk

5 april 2023 om 15:51

@master1000,

Dan schakel je Nederlandse kennis maar even bij, want waar jij me voor de gek probeert te houden met die "worst", ben je zelf blijkbaar niet op de hoogte dat "een goede kop" erop hebben, betekend ook gewoon dat hij een mooi gezicht heeft.

5 april 2023 om 17:59

In deze context absoluut niet. Maar goed, ik ga mijn Nederlandse kennis even bij schakelen :-)

Simons komt er wel. Mooi dat zo'n jongen geprikkelt is/werd omdat psv voor slappe hap werd uitgemaakt.

Tja.. wat een prestatie. De linker neusvleugel van Xavi is meer waard dan de voltallige selectie van Spakenburg. Spakenburg speelde naar z'n vermogen, PSV speelde op z'n best een matige pot. Eigenlijk is 1-2 winnen een smet op het blazoen. Maar goed, ze staan in de finale.

Niet juichen of veel te ingetogen juichen zou weer uitgelegd worden als onderschatting en gebrek aan respect van de tegenstander.

joh het maakt toch niet uit dat je tegen een amateur club speelt of tegen een eredivisie club tijdens de halve finale van het nationale beker toernooi.
spakenburg is daar ook niet voor niks gekomen he.

en juichen voor een goal mag gewoon, is ook leuk voor de supporters die zijn meegekomen.

Nog even over die spreekkoren, wat een selectieve verontwaardiging. Ik was zondag als liefhebber bij Go Aehad Eagles - Ajax en heb werkelijk 90 minuten laten 'joden aan het gas' uit het vak naast het uitvak horen komen. Daarnaast werd er continu bier gegooid en probeerde er na het laatste fluitsignaal nog mensen het uitvak aan te vallen vanuit het Go Ahead Eagles vak. Niks over gehoord....

5 april 2023 om 18:04

Er zitten bij GAE ook veel fanatieke supporters op de lange zijde aan de kant van het uit vak. Een paar weken geleden werd er een wedstrijd stilgelegd bij GAE, omdat de uitfans spullen op het veld gooide. Maar toch waren het fans van GAE die eerst spullen het uitvak in gooide, en dat was ook niet voor het eerst. Daarom vind ik het voorstel om geen uitfans meer mee te nemen echt kansloos. Bij fans van de thuisclub gebeurd ook genoeg. Pak gewoon de rotte appels aan en straf ze keihard. Dan kunnen de normale mensen misschien ooit zoals in Engeland naar een wedstrijd toe met minimale politie inzet.

Er zullen mensen gaan zeggen dat hij pas 19 is, maar wat een vreselijk dom interview zeg. Eerst een balletje opwerpen, dan heel erg om de hete brei heen draaien en dan komen dat ze een slap team hebben. Ja, dat hebben ze ook. Ze hebben slechts met 1-2 van de nummer 10 van de 2e Divisie gewonnen. Als je de ranglijsten van de ED, KKD en 2e divisie onder elkaar plakt, dan zitten er 44 teams tussen PSV en Spakenburg. En daar win je dan maar slechts met 1-2 van. En je viert het als een dolle terwijl er nog niets gewonnen is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren