Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Xavi dient ‘speciaal verzoek’ in bij Laporta voor gedroomde zomeraanwinst

Laatste update:

Xavi lijkt er alles aan te willen doen om Ilkay Gündogan komende zomer naar het Spotify Camp Nou te halen. De trainer van Barcelona heeft volgens The Athletic een 'speciaal verzoek' ingediend bij Joan Laporta om de komst van de Duitse middenvelder mogelijk te maken. Gündogan beschikt bij Manchester City over een aflopend contract, waardoor Barça hem deze zomer transfervrij kan overnemen.

Gündogan is sinds 2016 een belangrijke schakel bij Manchester City en wist onder meer vier keer landskampioen te worden met the Citizens. Over enkele maanden loopt hij echter uit zijn contract en ondanks lovende woorden van Josep Guardiola lijkt het er niet op dat de Duitser zijn dienstverband gaat verlengen. Xavi en Barcelona hopen ondanks de financiële perikelen rond de club te profiteren van de impasse en stellen alles in het werk om Gündogan naar Catalonië te halen.

Barcelona zit door de vroegtijdige uitschakeling in de Champions League en de eliminatie tegen Manchester United in de Europa League krap bij kas dit seizoen, maar dat weerhoudt de club er niet van om de interesse in Gündogan door te drukken. Eens te meer omdat Manchester City nog altijd niet tot een akkoord is gekomen over een nieuwe verbintenis met de middenvelder. Als struikelblok worden de duur van het contract en enkele persoonlijke voorwaarden genoemd. Een vertrek is dan ook waarschijnlijker dan ooit.

De entourage van Gündogan, die in het verleden Andreas Christensen al transfervrij naar Barcelona brachten, zijn van mening dat alle opties mogelijk zijn. Feit is wel dat Barcelona komende zomer flink omlaag moet in de loonkosten en momenteel wordt geconfronteerd met een corruptiezaak die de aandacht trekt van de UEFA. De juridische problemen hebben er onder meer toe geleid dat Gavi transfervrij kan vertrekken bij Barcelona. De middenvelder beschikt over een clausule in zijn contract die het mogelijk maakt om de deur van het Spotify Camp Nou gratis achter zich dicht te trekken.

Is Ilkay Gündogan een versterking voor Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Al zou maar de helft waar zijn van de spelers waar Barca mee in verband wordt gebracht is het alsnog een schande met de financiële positie van de club.

Wat een grap.

25 maart 2023 om 14:00

Het is inderdaad een schande dat een club een transfervrije speler zou willen! Foei Barça!

25 maart 2023 om 15:16

Transfervrij is niet gratis. Miljoenen aan salaris, miljoenen aan tekengeld en miljoenen naar de zaakwaarnemer. Barca kan dat zich op dit moment niet veroorloven. Die gast op je profielfoto heeft er een grote bende van gemaakt.

25 maart 2023 om 15:44

Het is deze mindset die mede debet is aan de huidige puinzooi daaro.

25 maart 2023 om 18:21

Thanks, bochherief. Ik zal voorstellen dat spelers voortaan alleen bij ons mogen spelen als ze contributie betalen.

Wat voor bende heeft hij er dan van gemaakt?

Waarom die foto met ten Hag?

25 maart 2023 om 12:07

Alles voor de clicksEdit: Foto is reeds gewijzigd.

Gündogan is een speler die overal nog van grote waarde kan zijn voor de balans in het elftal. Voor de financiële prikkel hoeft hij niet naar Barca te gaan... Dus ben benieuwd wat hij doet. Aangezien hij op leeftijd raakt lijkt me La Liga wel een geschikte competitie voor hem om nog enkele jaren te floreren.

25 maart 2023 om 13:26

Mwa kan me voorstellen dat gundogan ook wel eens wat anders wilt dan Manchester, wat zeker vergeleken met Barcelona een vervelende stad is.

25 maart 2023 om 14:07

Voor de financiele prikkel hoefde Lewa ook niet naar Barcelona te gaan. Hij is 20-25% minder gaan verdienen dan hetgeen Bayern hem aanbood.

Een nieuwe uitdaging, nieuwe omgeving, klimaat/omgeving of de Clàssic spelen. Allemaal mogelijke redenen om hiervoor te kiezen. Of natuurlijk voor een ander project.

Die tekent gewoon bij binnenkort, pep heeft bijgetekent dus .. die gaat echt niet weg

Ik heb nog steeds het idee dat hij niet volledig overtuigd is van Frenkie. Hoezeer hij hem ook prijst. Gündogan is ook een 8 en aangezien hij smeekt voor Busquets om te blijven ziet hij hem volgend seizoen als de 6.
Pedri zal dan de andere middenvelder zijn.

25 maart 2023 om 12:43

Hoe zwak xavi als trainer ook is, dat met frenkie ziet hij toch gewoon goed. Frenkie is nooit bepalend geweest, niet bij barca en niet bij oranje. Balletjes ophalen bij je eigen zestien en dan breed afleggen. Gaat ie de middellijn over dan is er geen rendement.

25 maart 2023 om 14:06

Ga je mond spoelen idioot ,Xavi is zwak zo zwak dat ie bijna kampion wordt .

25 maart 2023 om 19:37

Zwak en kampioen worden Haha clown 🤡

25 maart 2023 om 13:01

Frenkie met Ter Stegen enige wereldklasse spelers. Denk wel dat hij z naar waarde kan inschatten

25 maart 2023 om 16:23

Meschien had jij kunnen solliciteren om zijn baan over te nemen als je het toch beter weet.

Zit er niet hele grote kans in dat barca moet degraderen wegens alle schandalen ?
Serieuze vraag

25 maart 2023 om 12:52

En voorlopig geen Europees voetbal!

25 maart 2023 om 14:02

Nul kans. Absoluut nul kans. En uitsluiting van Europees voetbal zal voor maximaal één seizoen zijn.

Enige manier waarop Barça toch eventueel zou kunnen degraderen (bij schuld), is wanneer de zaken onverwachts langer doorliepen dan tot 2018, bv tot 2020. Anders is er geen enkele mogelijkheid dat Barça gestraft kan worden door de bond.

Wel zou het, in geval van schuld, gestraft kunnen worden met een geldboete door de spaanse fiscus. Verder zouden personen in de gevangenis kunnen verdwijnen (voornaamste namen zijn Rosell en Bartomeu).

25 maart 2023 om 14:20

Gaspart en Laporta staan ook op het lijstje van 7,5 miljoen (omkoping)!

25 maart 2023 om 15:33

Gaspart en Laporta zijn voorzitters die dit ook hebben gedaan, maar zij staan (naar mijn weten, in ieder geval) niet op de lijst om het gevang ingegooid te worden.

Het betalen (want dat is nog geen omkoping) is niet het probleem, want praktisch alle clubs doen dat. Het gaat bovenal om het buitensporig hoge bedrag en dat er niet vermeld wordt waar het voor is. Dáár wordt door de fiscus naar gekeken.
Net als het gegeven dat een bestuurslid (contreras, meen ik) zichzelf verrijkt heeft met deze transacties. Contreras kan niets meer overkomen, gezien hij dood is.

Het is inmiddels al wel duidelijk dat er geen invloed uit is geoefend op de scheidsrechters zelf, maar uit de boeken kan niet gehaald worden waarom Barça ineens veel meer is gaan betalen aan het bedrijf van de oud vice-voorzitter van de scheidsrechtersbond.

25 maart 2023 om 17:50

Lijkt inderdaad gewoon onzorgvuldig noteren van de uitgaven, maar ik zie nog weinig reden dat Barcelona corrupt bezig zou zijn. Boete lijkt me op zijn plaats, maar puntmindering of Europese uitsluiting lijkt me sterk.

laat hem met rust, hij komt naar Galatasaray;

Binnenkort netflix serie hoe help je een machtig grootte club als barcelona naar de afgrond, doormiddel van corruptie zwart geld scheids omkopen en dan nog vragen om nieuwe spelers. Ieder speler die daar naar toe gaat zal mee gaan naar de afgrond van barca. Zie gavi die nu transfer vrij mag vertrekken. Door stomheid van barca

25 maart 2023 om 17:51

Gavi tekent echt wel bij. Daar verzinnen ze wel wat voor. Daarnaast is Barca nu eindelijk weer redelijk goed bezig. Een jeugdige selectie met kwaliteit en talent. Ik zie de toekomst wel goed in voor ze

25 maart 2023 om 18:27

Waarom zou gavi weg willen ??? Ik zie het niet gebeuren daar is gavi zelf nog te klein voor .Meschien over een paar jaar

Maar ze hebben al De Jong , Gavi, Kessie, Pedri , Sergio. Wat moeten ze nog met Gundogan erbij? Tuurlijk een prima speler. Maar ik zou het niet doen.
Ook maar de vraag of ze je kunnen inschrijven daar in Catalonie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren