Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xabi Alonso graaft in geheugen en beoordeelt Klopp, Mourinho en Guardiola

Laatste update:

Xabi Alonso kwam tijdens zijn actieve loopbaan uit voor onder meer Liverpool, Real Madrid en Bayern München en maakte in die tijd de nodige grote trainers mee. De huidige trainer van het beloftenelftal van Real Sociedad is met name onder de indruk van Liverpool-manager Jürgen Klopp, die als trainer van Borussia Dortmund al opviel bij Alonso vanwege de manier van spelen die de Duitser voorstond.

"Ik was echt aan het lijden in wedstrijden tegen het Dortmund van Klopp", zegt Alonso in een interview met The Athletic. "Klopp wilde je altijd in een kooi stoppen en zette vallen uit. Zijn team wilde je altijd opsluiten in het gebied tussen de aanvallers en de middenvelders. Het was een georganiseerde manier van druk zetten en het was zó intens dat je vanzelf geen tegenstand meer kon bieden."

Kimmich: 'Ik zie een terugkeer van Guardiola zeker zitten'

Alonso had bij Real korte tijd te maken met José Mourinho. "Hij zag het altijd sneller dan wie dan ook wanneer je ondermaats presteerde en accepteerde nooit en te nimmer excuses." Ook Josep Guardiola, zijn oude coach bij Bayern, komt aan bod. "Ik was altijd benieuwd naar zijn geheimen. Hij leek de tegenstander altijd beter te kennen dan de tegenstander zelf. Maar hij was niet puur pragmatisch, zijn natuurlijke enthousiasme kende geen grenzen namelijk."

"De seizoenen waren altijd lang, maar Pep werd echt nooit moe", vervolgt Alonso. "Hij was altijd attent en klaar om de strijd aan te gaan. Dat maakte echt het verschil bij sommige spelers als het erop aan kwam." Alonso zette in 2017 een punt achter zijn loopbaan en werd afgelopen zomer aangesteld door Sociedad, waar zijn carrière als speler ooit gestalte kreeg.

Wie vind jij de beste trainer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stuk voor stuk geweldige trainers. Zelf Jose die vaak wordt afgemaakt is echt wel een genie. Als je met clubs als Porto en Inter de cl pakt ben je gewoon een geweldige coach. Pep en Klopp kunnen altijd hun teams naar hun hand zetten met hun eigen speelstijl. Dat maakt voor mij deze 2 de beste coaches op dit moment

18 november 2019 om 17:43

Ik zie tegenwoordig zijn analyses bij Sky en dat is zo duidelijk en uitgebreid. Ik kan echt uren naar zijn analyse luisteren.

18 november 2019 om 17:50

@barcalover123 Porto was inderdaad een geweldige prestatie. Inter had een wereldselectie staan met spelers als Eto'o, Julio Cesar, Maicon, Lucio, Chivu, Milito, Cambiasso en Sneijder. nog steeds knap dat je dan de CL wint natuurlijk maar met die spelers vond ik het nou ook weer geen hele uitzonderlijke prestatie

18 november 2019 om 17:56

Sneijder afdankertje van Real. Lucio werd afgeschreven door Van Gaal. Milito speelde voor het eerst bij een topclub en had nog nooit in de CL gespeeld. Eto’o moest weg van Guardiola, want die wou perse Zlatan. Mourinho kreeg het zelfs voor elkaar dat Eto’o als linkshalf gaan spelen. Buiten Milito en Eto’o had Inter alleen een gek als Balotelli op de bank en Pandev kwam pas vanaf de winter. Vind dat toch wel een unieke prestatie. Helemaal als je Chelsea, Bayern en Barca onderweg uitschakelt. Wel raar dat toen Mourinho wegging Inter met hetzelfde elftal geen potten meer kom breken en Milan ruim boven Inter eindigde.

18 november 2019 om 17:57

Het grootste deel van die spelers hebben onder Mourinho voor het laatst een wereldniveau aangetikt. Jongens als Milito, Sneijder, Cesar en Maicon zijn daarna ook nooit meer in de buurt gekomen van dat niveau dus die CL titel (en bijbehorende treble) was zeker een uitzonderlijke prestatie van Mourinho, hij heeft er meer dan het maximale uitgehaald.

18 november 2019 om 18:04

@japiedat die selectie als werelds kan worden beschouwd is volledig op het conto van Mourinho te schrijven. Die treble van Inter is een van de grootste prestaties uit de Italiaanse sportgeschiedenis, ik weet niet waarom je het zo bagatelliseert.

18 november 2019 om 18:04

@elphenomeno ja maar omdat Guardiola geen topspeler zag in Eto'o wil dat niet meteen zeggen dat het geen topspeler was. we hebben Eto'o toch ook allemaal samen met Ronaldinho zien excelleren bij Barca? Sneijder was zo ongeveer de enige nummer 10 ter wereld die met zowel links als rechts een speler kon weg steken met een geniale steekpass. Real Madrid vond Robben toen ook niet goed genoeg en je kan moeilijk zeggen dat dat geen internationale topspeler was. zelfde geld voor Sneijder die helaas voor hem niet voldeed aan het profiel van de Galactico die Real toen altijd wilde hebben. die wilden commercieel interessantere spelers zoals bv een David Beckham. ik vond het een goede prestatie maar geen uitzonderlijke prestatie want toen al vond ik Inter een geweldige selectie hebben

18 november 2019 om 18:08

@elprincipe ik deel die mening niet, ik vond dat stuk voor stuk indrukwekkende spelers. Sneijder excelleerde in Oranje, Lucio en Maicon waren vaste basisspelers bij een geweldig Braziliaans elftal. Eto'o maakte jarenlang furore bij Barca totdat Pep kwam die hem niet in zijn systeem vond passen. dat Inter was ijzersterk en liep over van de internationale topspelers. nog steeds een goede prestatie natuurlijk maar geen prestatie van een andere orde ofzo. teams als Ajax en AS Monaco haalden de halve finale van de CL met niet eens een 10e van het budget dat Inter destijds had en qua spelersmateriaal is het al helemaal niet te vergelijken met dat Inter

18 november 2019 om 18:13

De selecties van Chelsea, Man United, Bayern, Barca en Real waren ook geweldig in die tijd. Des al niet te min ben ik het met je eens dat Inter wel vrij goed materiaal had ja.

18 november 2019 om 18:26

@japie Ik begrijp waar je vandaan komt, desalniettemin ben ik er niet mee eens. Als je het goed vindt kom ik er deze week nog op terug.

18 november 2019 om 18:36

@El Principe geen probleem. we hebben het er later over dan

Stuk voor stuk geweldige trainers. Zelf Jose die vaak wordt afgemaakt is echt wel een genie. Als je met clubs als Porto en Inter de cl pakt ben je gewoon een geweldige coach. Pep en Klopp kunnen altijd hun teams naar hun hand zetten met hun eigen speelstijl. Dat maakt voor mij deze 2 de beste coaches op dit moment

18 november 2019 om 17:53

Zelfs Jose? Ik weet niet hoor maar ik denk niet dat Pep met dat soort teams de CL kan winnen, omdat hij altijd maar van 1 speelstijl uitgaat. Klopp heeft echt subtopteams naar de top gebracht. Mourinho idem dito, al was Inter in Italie natuurlijk al wel top. Ik denk dat de prestatiesvan Mourinho erg onderschat worden. Want ook bij een Man United deed die het met vrij beperkt materiaal toch vrij aardig vond ik zelf.

18 november 2019 om 18:11

@elphenomeno qua resultaten doet Mourinho het altijd goed, het is alleen wel armoedig om te zien wat voor anti voetbal hij speelt met miljoenenselecties. als supporter van een Mourinho team kan je aan het eind van de rit juichen maar je moet wel eerst een heel seizoen lang gaan zitten kijken naar zaadvoetbal

Een erg opvallende uitkomst bij de enquête! Het blijkt namelijk dat meer mensen Klopp een betere trainer vinden dan Guardiola! Ik zou echt niet weten op basis waarvan. Klopp heeft weliswaar de CL gewonnen en ik vind het een geweldige trainer. Echter is Guardiola de meest innovatieve en succesvolle trainer van de laatste decennia. Het lijkt erop soms op dat men Messi en Guardiola moe zijn omdat ze aanhoudend successen aan elkaar rijgen. Ik blijf ervan genieten.

18 november 2019 om 22:39

Ik vind ze niet aan elkaar onderdoen, Guardiola en Klopp zijn beide coaches die een heuse machine van een team kunnen maken. Klopp wordt echter aangesteld bij teams die op dat moment minder kwaliteit hebben, waar Pep altijd al bij het beste team van de competitie binnenkomt. Dat is denk de reden dat Pep 'succesvoller' is en tevens de reden dat juist Klopp hoger uitkomt in deze poll.

19 november 2019 om 08:04

Guardiola kwam niet binnen bij beste team van Premier League hoor. Man City had, toen Guardiola binnen kwam, het laatste jaar onder Pellegrini slechts 66 punten behaalt met een 4e plek. In 2014 was City toen voor het laatst kampioen. Twee jaar niet meer dus.

19 november 2019 om 00:07

Persoonlijk vind ik Klopp de allerbeste coach van de wereld. Als je kijkt naar het effect dat hij heeft op spelers als Henderson, Milner, Origi dat is gewoon fabelachtig. Hij haalt spelers zoals Salah, waarvan iedereen al dacht dat het een "net-niet" speler was geworden, en maakt er een superster van. Jongens als Robertson TAA worden nu beschouwd als de beste backs op de wereld. Gini heeft ook enorme stappen gezet onder Klopp. Dit zelfde heeft hij ook geflikt met spelers als Lewa(toen nog een onbekende pool) Reus, Gotze, Gundogan. Hij weet altijd de missing link te vinden, men bood hem Frenkie, maar hij koos voor Fabinho. En zie het resultaat! Overigens pakt hij ook de CL en miste op een haartje de PL. Pep is ook een hele goeie coach, wint prijzen, speelt fantastisch voetbal, en spendeert miljoenen om een heel nieuw team bijelkaar te kopen. Maar hij heeft niet hetzelfde effect op spelers als Klopp. Sterker nog Pep staat bekend met het wegpesten van spelers. Naaa Klopp is de allerbeste.

19 november 2019 om 08:14

"en spendeert miljoenen om een heel nieuw team bijelkaar te kopen." En Klopp dan? Hij kocht met: Van Dijk, Allison, Robertson, Wijnaldum, Keita, Ox, Salah, Mane, Fabinho, Matip en Shaqiri ook gewoon een nieuw elftal. Het enige verschil tussen Guardiola en Klopp, is dat decspelers die Guardiola kocht iets duurder zijn, maar Guardiola kocht ze wel met hetzelfde doeleinde als Klopp, namelijk jonge spelers kopen om ze beter te maken. Rodri, B. Silva, Sane, Laporte, Jesus, Ederson, Zinchenko en nog veel meer, waren allemaal jongens van onder de 23 jaar die Guardiola kocht om ze vervolgens veel beter te maken. Verder heeft Guardiola met Aguero, Sterling, De Bruyne, Silva, Otamendi en Fernandinho nog steeds zes spelers in basis die voor het tijdperk van Guardiola ook basis waren, terwijl bij Klopp alleen Henderson en soms Milner slechts twee spelers waren die voor het tijdperk Klopp nog waren. Klopp heeft dus meer een eigen team gekocht dan Guardiola.

Voor mij Guardiola met afstand. Mensen zeggen dat ie altijd de beste spelers ter beschikking heeft. Dat zegt ook veel over hem want hij is dan de beste coach? Je zet geen koekenbakker aan het roer van een topelftal. Dat heeft ie verdiend door de jaren heen. Hoe hij Barca liet voetballen. Klopp en Mourinho zijn toppers pur sang maar qua voetballend vermogen heeft Pep meer dan welke coach in deze tijd zijn stempel gedrukt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren