Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Wolfsburg is een mooie stap, maar biedt misschien ook voordelen voor mij'

Laatste update:

Het valt te bezien met wie technisch manager Marcel Brands op de proppen komt als vervanger van Jeffrey Bruma. De stopper rondde onlangs zijn overgang naar VfL Wolfsburg af en laat daarmee een gat achter in de defensie van PSV. Jongeling Jordy de Wijs staat te popelen om die leegte op te vullen.

/

Van de 21-jarige verdediger hoeft Brands dus niet zo nodig de transfermarkt op. “Of ik een gat in de lucht sprong toen bekend werd dat Jeffrey weg zou gaan? Nee, dat niet. Hij was een steunpilaar voor ons. Wolfsburg is een mooie stap voor hem, maar het biedt misschien ook voordelen voor mij”, zegt hij in gesprek met de NOS.

PSV is echter in de markt voor de Belg Nicolas Lombaerts, die ook wordt begeerd door onder meer Ajax en Anderlecht. Voor De Wijs is het dan ook afwachten wat de technische leiding beslist. “Het enige wat ik kan doen is hard werken, voor mijn kans gaan en op het veld laten zien dat ik de juiste opvolger ben”, weet hij.

Wat moet PSV doen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wilde gaan schrijven dat ik niet echt onder de indruk ben van De Wijs en dat hij weliswaar een 'powerhouse' is maar te klein is voor een centrale verdediger maar ik zie nu dat hij 1.89 is dus dat argument kan de prullenbak in. Maar verder vind ik dat hij het aardig deed in de wedstrijden die hij speelde in PSV 1 maar dat was wel als linksback. Ik zie hem zeker niet in staat om de positie van Bruma nu al over te nemen en denk dat hij zich vooral moet richten op de misschien ook straks vacante positie van Willems.

28 juni 2016 om 16:40

Hij is toch geen linksback! Daarvoor komt hij veel te kort omdat hij niet echt snel is, niet wendbaar is en aanvallend hij daarvoor te weinig toevoegt. Deze jongen heeft opzich een prima trap en lange pass maar het is geen linksback zoals Willems, Dijks of Haps waar je aanvallend ook echt iets aan hebt.

28 juni 2016 om 16:51

Aan de andere kant is hij verdedigend beter dan de spelers die hij noemt en is het misschien ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. Ik ben eigenlijk geen fan van spelers als Willems en Dijks omdat ze of (willems) te veel aanvallend denken of (dijks) te veel de bal maar blind voor de goal slingeren. Dan heb ik liever een speler die primair aan zijn verdedigende taken denkt en van daaruit gaat voetballen. Bovendien, als je bij PSV speelt, speel je als verdediger heel vaak met ruimte in je rug dus dan is gebrek aan snelheid op elke positie in de verdediging denk ik een probleem.

28 juni 2016 om 17:01

Wat denk jij dat er gebeurt als de Wijs tegen een speler zoals Narsingh speelt die echt pijl snel zijn? Ik ben er van overtuigd dat hij die nooit bij zal kunnen houden en ik denk dan ook dat hij echt dol wordt gedraaid. Daarnaast speel je bij PSV en niet bij Excelsior en bij PSV is het dus wel belangrijk dat backs aanvallend iets toevoegen, dat jij geen fan bent van spelers als Willems en Dijks daar begrijp ik dan ook vrij weinig van omdat ze allebei aanvallend heel erg veel toevoegen. Qua snelheid komt hij inderdaad ook echt tekort en dat is een van de redenen waarom het bij PSV niet veel met hem zal worden.

28 juni 2016 om 17:12

Narsingh zal of vier scharen maken en de bal tegen De Wijs aanschieten of hem heel hard voorbij hollen en daarna struikelen over zijn eigen benen.

Maar zonder dollen, denk je niet dat De Wijs in trainingen ook tegenover spelers als Narshingh etc staat en er in de JL niet ook snelle spelers rondlopen? Doorgaans zijn buitenspelers sowieso sneller dan backs maar dat wil niet zeggen dat ze aan alle kanten voorbij gelopen worden.

Verder geef je zelf aan dat De Wijs een prima trap en lange pass in zich heeft en volgens mij zat het conditioneel ook wel goed bij hem dus waarom zou hij niet een bal goed voor de goal kunnen krijgen? Ik verwacht niet van een back dat hij vier man uitspeelt en a la Willems de trukendoos open gooit.

28 juni 2016 om 17:28

Tuurlijk speelt hij op trainingen tegen zulk soort spelers maar dat is toch anders en wat de JL betreft daar speelt hij altijd centraal en in de JL Spelen toch veel houterige spitsen met weinig snelheid, daarnaast sta je bij Jong PSV toch wat dichter op de achterlijn.

De Wijs zie ik best wel is een keer een balletje op de Jongs hoofd leggen maar dit is dan van grote afstanden en niet van af de positie waar backs als Willems en Arias voorzetten geven en vanaf die positie is het toch stukken effectiever.

Ik zie het gewoon totaal niet in hem zitten en ben er bang voor als we bijvoorbeeld tegen Vitesse spelen dat Rashica continu in de positie kan komen om een voorzet te geven.

Hij heeft ook totaal niet het lichaam voor die positie. Er zijn weinig backs van dezelfde lengte en de backs die dezelfde lengte hebben zijn een stuk atletischer. Als je zijn lichaam ook ziet dan kun je eigenlijk wel zien dat het een krachtpatser is die niet veel snelheid zal hebben.

Ik acht de kans niet heel groot. Los van het talent van deze jongen, maar PSV koopt toch wel weer iemand van buitenaf. Dit zal hij toch zelf ook wel doorhebben neem ik aan

28 juni 2016 om 17:55

Ik ben van mening dat het talent van een jeugdspeler niet los te zien is van het feit of er een aankoop nodig is. Er moet geen jeugd ingepast worden omdat ze de jeugdopleiding doorlopen hebben, maar omdat ze goed genoeg zijn. Als de technische staf deze jongen niet klaar acht voor het grote werk, dan is er een aankoop nodig.

Deze jongen wordt toch nooit basisspeler bij Psv. Hij is al 21 en heeft haast nooit mee mogen doen dat zegt al genoeg. PSV gebruikt hem nu puur als selectie opvulling en hij moet zeker niet de kans krijgen om in de basis te spelen omdat hij simpelweg niet goed genoeg is voor de Nederlandse top, deze jongen wordt waarschijnlijk een leuke eredivisie speler in de toekomst maar meer ook niet.

28 juni 2016 om 17:26

Voor een verdediger is dat echt niks aparts hoor. De meeste verdedigers breken bij de grotere clubs pas door als ze boven de 20 zijn. Enkele uitzonderingen nagelaten.

28 juni 2016 om 19:38

Je kan ook Lombaerts halen en de Wijs verhuren. Kan die een seizoen of mssn wel 2 spelen en dan terug naar PSV.

28 juni 2016 om 22:26

Nou de afgelopen jaren zie je toch wel terug dat de meeste spelers toch wel voor hun 20e hun debuut hebben gemaakt.

29 juni 2016 om 16:20

Veltman, Tete, Van Rhijn, Brenet,. Zomaar even 4 voorbeelden van verdedigers die pas na hun 20ste zijn gebracht. Op een enkele uitzondering na, debuteren verdedigers vaak later in de basis als aanvallers/middenvelders.

Ik volg Jordy de Wijs niet zo maar is het echt een talent? Qua uiterlijk en postuur ziet die er wel echt stevig uit en beetje " angstaanjagend ". Ik dacht dat ik hem een keer bezig zag op de back positie en dat was denk ik in de CL en dat was duidelijk niet zijn favo positie.

28 juni 2016 om 16:54

PSV is gewoon realistisch. Er zijn de afgelopen jaren weinig (ex-)jeugdspelers weggegaan die elders plotseling wel doorbraken. Dan zijn ze blijkbaar toch niet zo goed als we dachten/hoopten. Je moet geen jeugd de kans geven alleen omdat het jeugd is, ze moeten wel het vereiste niveau kunnen halen.
Overigens vind ik dat PSV daar momenteel zeker meer aandacht aan geeft, ook door Jong PSV aan te vullen met talentvolle spelers van andere clubs.

Ik denk ook dat hij vooral op de linksback positie in aanmerking komt, daar kan hij 'rijpen' en vervolgens naar het centrum.

Ik vind het ook lastig om te zeggen of hij beter is dan Isimat die ook een kans krijgt na het vertrek van Bruma

Vrees dat De Wijs op snelheid en positionering teveel tekort komt om ooit door te breken bij Psv. Het belangrijkste is eigenlijk dat hij op tenminste Eredivisie niveau wedstrijden gaat maken om zo te werken aan zijn positionering en verdedigende taken buiten pure duelkracht. Denk dat een verhuur de beste optie is op het moment, het liefst aan middenmoter, geen degradatiekandidaat.

28 juni 2016 om 16:56

Dat zou voor dit soort spelers misschien wel de beste oplossing zijn; eerst ervaring opdoen in de JL en daarna op huurbasis naar een kleinere club in de eredivsie. Ik denk dat dat ook een beetje zijn niveau is maar daar kom je ook alleen maar achter wanneer hij het kan laten zien. Als alternatief voor Bruma heeft PSV ook nog Menno Koch achter de hand. Die heeft weliswaar een jaar ofzo aan de kant gestaan maar deed het bij Jong PSV en later bij NAC volgens mij helemaal niet slecht. Bovendien is Koch langer, heeft hij een goede trap en is hij rechtsbenig en past dus beter op de plaats van Bruma.

28 juni 2016 om 17:05

Als PSV het kampioenschap wil verspelen moeten ze zeker Menno Koch opstellen. We hebben het hier over een titelkandidaat niet zo maar een subtopper die zo maar een speler uit kan testen. Ook Menno Koch is niet goed genoeg dat hij het bij Nac en jong PSV af en toe wat leuke wedstrijdjes heeft gespeeld is niet genoeg om basisspeler bij PSV te worden. Er moet gewoon een nieuwe verdediger komen omdat er binnen PSV geen een speler is die bruma echt zou kunnen vervangen. Lombaerts lijkt mij voor PSV een uitstekende aankoop.

28 juni 2016 om 17:19

Met dat argument kun je bijna nooit een jeugdspeler inpassen want internationals lopen daar doorgaans niet rond. Als je een speler als Koch niet de kans geeft om minuten te maken en zijn waarde te tonen, dan kan hij ook nooit doorbreken. Waarom zou iemand die de jeugd doorlopen heeft, aanvoerder was bij Jong-PSV en dagelijks meetraint met de selectie geen back-up kunnen zijn? Het is niet dat PSV willekeurig iemand van de tribune pikt om te kijken of hij kan voetballen

28 juni 2016 om 17:42

Centrale verdediger en keeper zijn de moeilijkste posities om door te breken voor een jeugdspeler omdat het een positie is waarbij ervaring zeer belangrijk is. Op die positie zullen alleen de echt grote talenten zoals Riedewald, Rekik en Hendrix een kans krijgen. Ik ben het wel met je eens dat er met zulk soort spelers geexperimenteert moet worden maar dat is simpelweg onmogelijk bij Psv.
Zoals jij hierboven aangeeft moeten spelers als Koch, Vloet en De Wijs uitgeleend worden aan eredivisieclubs. Maar clubs als PSV en Ajax hebben steeds minder geld en kunnen ook niet zo maar even een talent voor 2 jaar uitlenen omdat ze toch een selectie van 25 man willen. Daarnaast is het ook lastig omdat eredivisieclubs gehuurde spelers toch sneller op de bank zetten dan gewoon de spelers van de club zelf. Ook moet PSV weer een selectie hebben voor jong PSV dus het is lastig om zo'n speler uit te lenen.
Daarom moet PSV er meer geld voor vrij maken zodat spelers die het JL team allang ontgroeid zijn toch gewoon in de eredivisie minuten kunnen maken. Anders blijf je het krijgen dat spelers als Leemans, Vloet, de Wijs en Koch nooit een kans krijgen.

Goede stap naar Wolfsburg. Hopelijk kan hij er staan tijdens de wk kwalificatie

28 juni 2016 om 17:44

Hopelijk is Stefan de Vrij dan ook weer fit, dan heb je gewoon een erg goed duo centraal achterin, Met nog een Virgel, Vlaar en hopelijk weer opgeleefde Martins indi, achter de hand.

28 juni 2016 om 18:00

Je bent denk ik 1 van de weinigen die hoopt dat Martins Indi weer terug komt.. de Vrij, Bruma, Virgel en Riedewald dan heb je het centrum en de back-ups compleet, en als Vlaar zijn oude niveau haalt dan heb je nog een boel aan hem. Voor Indi is geen plaats meer m.i.

28 juni 2016 om 18:01

Correctie: Virgil

Ben ik de enige die dit Wilfred Bouma 2.0 vind? Allebei linksbenig, zelfde postuur, zelfde positie, niet snel, draaicirkel van een vrachtwagen.

Moet er wel bij vermelden dat Bouma in zijn jonge jaren zeer goed heeft gepresteerd (ook in de jaren dat PSV goed meedeed in de CL) en dat zie ik deze jongen nog niet snel doen.
Lees meer op www.voetbalzone.nl

28 juni 2016 om 18:04

Bouma was in het begin van zijn carriere een aanvaller/middenvelder. Had vooral in zijn eerste periode wel wat meer te bieden aanvallend gezien dan de Wijs. Maar ik begrijp je vergelijking.

Is dit de zoon van Edwin de Wijs ,lijkt me er meer een voor de linkerkant

Psv moet ook denken aan hun jeugd, Basisplaats voor de Wijs of Isimat en Bergwijn.

Psv heeft ook nog damian van bruggen overgekomen van ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren