Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woeste Rob Jansen zet rebellie op touw: ‘Ze zijn knettergek’

Laatste update:

Rob Jansen vindt het bizar dat de UEFA de huidige seizoenen nog wil uitspelen. Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn de competities opgeschort, maar er worden inmiddels wel plannen gemaakt om in de zomer te gaan voetballen. "Ze zijn knettergek. Hoe naïef ben je?", laat de woeste zaakwaarnemer weten in gesprek met RTL Nieuws. Jansen vertelt dat hij zijn cliënten gaat aanraden niet te gaan voetballen.

Volgens de belangenbehartiger is er geen enkele reden om met gevaar voor de gezondheid over een paar maanden te gaan voetballen. "Er is geen sportieve, gerechtvaardigde manier om de competities uit te spelen. Wel een economische, maar op dit moment kost alles geld, hoor", aldus Jansen, die hard uithaalt naar de Europese voetbalbond UEFA en wereldvoetbalbond FIFA.

Eredivisie-aanvoerders: 'Nu klappen wij voor jullie'

"De UEFA en FIFA? Zijn niet van deze wereld, die hebben geen idee. Vanwege het virus kunnen groepstrainingen helemaal niet plaatsvinden. En die heb je toch echt nodig om je voor te bereiden op wedstrijden. Bovendien zijn sommige spelers per 1 juli weg, omdat hun huidige contract dan is afgelopen, of ze hebben al ergens anders getekend", aldus Jansen, die veel profvoetballers in Nederland als cliënt heeft. Zo is Jansen bij Feyenoord de zaakwaarnemer van Sven van Beek, Leroy Fer, Nicolai Jörgensen, Nick Marsman en Jens Toornstra, terwijl bij Ajax onder anderen Joël Veltman in zijn stal zit. Jansen zou elk van zijn spelers aanraden niet mee te doen aan het uitvoetballen van de competities in Nederland.

"Zo veel als dat in mijn macht ligt. Dan kan het op werkweigering worden gegooid en een rechtszaak worden. Maar als een speler echt niet durft, omwille van zijn gezondheid en die van zijn naasten? Welke rechter gaat hem veroordelen? Welke bond of club gaat hem een boete geven? En wordt dan van de andere spelers verwacht dat ze de wedstrijdjes in die bizarre omstandigheden even uitspelen en ook nog winnen? Joh, ik kan een heel filmscript schrijven van hoe volstrekt onuitvoerbaar dit scenario wordt."

Ben jij het eens met Rob Jansen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En terecht Rob. Ze zijn totaal geschift bij de uefa en fifa vanuit hun ivoren torens

1 april 2020 om 21:45

Inderdaad. En dan verwachten ze straks dat men non stop door speelt van competitie naar EK, naar competitie naar WK. En dan maar direct winterstop afschaffen omdat ze op tijd klaar moeten zijn voor de toernooien en later aan het nieuwe seizoen beginnen.

1 april 2020 om 23:44

Was ik toch niet zo overdreven bezig.. terecht dat mensen binnen de voetbalwereld los van de ivoren torentjes het wel snappen. Dit kan niet, het seizoen is klaar en dat moet heel snel doordringen bij de mensen die er over gaan.

2 april 2020 om 18:45

Tja de enige oplossing is inderdaad: Alle competities stoppen en schrappen;volgend jaar de huidige EL en CL laten uitspelen, menig medici zegt dat September nog lang niet zeker is dat we weer volledig aan de gang kunnen en zo hebben de spelers ook een keer geen overbelastingdit is het meest eerlijke als je nu kijkt naar CL / EL plekken of promotie / degratie kan nooit eerlijk verlopen, zeker niet als je een gedeelde koploper hebt, 2 extra wedstrijden en gebaseerd op het aantal punten van de laatste 10 / 15 wedstrijden dan zou AZ kampioen worden. PSV kan nog makkelijk derde worden op basis van de laatste paar wedstrijden. PEC en Fortuna die gelijk staan in punten op plek 15 /16.volgend jaar ook nog een EK en dan het jaar daarna weer een Wk.laten we nu eerst eens zorgen dat we er medisch en economisch volledig bovenop komen en daarna komt de 'belangrijkste' bijzaak van het leven wel.

Ben het met hem eens, laat dat voetbal voor dit seizoen maar zitten. Eigenlijk moeten mensen al blij zijn als er in september weer gevoetbald kan worden want het virus kan ook zomaar rond die periode nog aanwezig zijn. Voetbal is nu gewoon onbelangrijk

1 april 2020 om 22:52

Prachtige reactie. Voetbal is nu gewoon onbelangrijk en zo is het!

Vind vaak wat van deze man en meestal niet positief, maar dat neemt niet weg dat hij hier gewoon gelijk heeft. Streep eronder, Europese plekken aanwijzen op basis van stand na 17 wedstrijden, geen degradatie. Niet ideaal maar van alle mogelijke scenario's de minst slechte.

Tja er zullen nog velen volgen die tegen de maffe plannen van de Fifa en Uefa zijn. Volstrekt kansloze plannen allemaal gebaseerd op de ijdele hoop dat dit virus straks spontaan verdwenen is. Dagelijks word er weer uitgelegd wat de situatie is maar nog steeds willen mensen het niet horen of snappen. Dat hele "flatten the curve" zorgt ervoor dat de situatie een stuk langer gaat duren (gelukkig maar). Dat geld de wereld laat draaien is niets nieuws, maar nooit eerder was het voor mij zo pijnlijk duidelijk als op dit moment. Zelfs nadat we het hoogtepunt bereikt hebben gaat het nog maanden duren, maanden waarin dus ook weer voetballers, trainers, bestuursleden, scheidsrechters en supporters besmet zullen raken.. Laten we gewoon even aan de gezondheid van al deze mensen denken en pleur lekker op met je krampachtige zoektocht naar de centen.

Ik snap hem aan de ene kant zeker alleen weet ik niet hoe sterk je staat. Nu mag je als werknemer bij welk bedrijf dan ook niet zomaar zeggen sorry ik durf niet ik kom vanaf vandaag niet meer. Dat is werkweigering en dan is het ook met voetbal. Heel sterk zullen ze niet staan denk ik.
Ik hoop iig echt dat de UEFA en FIFA tot inkeer komen en gewoon alles stopzetten en volgend jaar opnieuw beginnen.

1 april 2020 om 21:58

Volgens mij is dat in deze situatie gewoon mogelijk hoor. Zolang regeringen adviseren om zoveel mogelijk thuis te werken en afstand van elkaar te houden, dan sta je juridisch denk ik best wel sterk hoor. Dit is geen normale situatie hé. Zag volgens mij laast een jurist zoiets verklaren op televisie omdat sommige mensen niet meer naar kantoor willen, terwijl hun werkgever hun dwingt.

1 april 2020 om 22:07

Als jouw werkgever zegt dat je moet komen zul je dat moeten doen, ook in deze tijden. Blijft anders gewoon werkweigering.

1 april 2020 om 22:14

Ja maar je werkgever moet wel voor veilige omstandigheden zorgen en dat is bij een contactsport als voetbal wat lastiger dan bij een kantoorbaan. Dus als ze dat niet kunnen hebben ze arbeidsrechtelijk echt wel een punt.

2 april 2020 om 08:10

En dan wordt je ontslagen. Geen club gaat hun spelers ontslaan, dus ze hebben helemaal geen macht. Als een speler niet wil spelen speelt hij niet.

Hoor genoeg fouts over Robje, maar hij slaat de spijker op z'n kop. Het word volgend seizoen alleen maar moeilijker als ze dit seizoen uitspelen. Spelers hebben ook rust nodig tussen de seizoenen in. En het zijn ook mensen. Ook komt dan alles en iedereen weerbij elkaar in de cafes en thuis. Het is gewoon zielig man, zielig, er sterven duizenden mensen en nog steeds begrijpen ze het niet.

Vind hem geen prettige man van wat ik van hem lees, maar hier slaat hij de spijker op de kop. Volstrekt kansloos om te denken dat je vanaf juni weer kan voetballen. Verbod op vergunningsplichtige evenementen is wel het laatste waar kabinet vanaf haat.

1 april 2020 om 21:49

Vanaf gaat*

Hij heeft natuurlijk duidelijk een punt maar zijn dubbele agenda zit mij dan weer niet zo lekker

Het voetbal moet sowieso eens even pas op de plaats maken. Belachelijk hoe ver veel mensen uit het wereldje van de realiteit afstaan.

1 april 2020 om 21:58

Ik heb het idee dat ze bij de Uefa en Fifa echt wel weten wat er in de wereld gebeurt. Ik denk vooral dat het ze helemaal niets kan schelen zolang hun bankrekening gevuld word. Niet voor niets is er keer op keer sprake van corruptie en niet voor niets word er zoveel mogelijk in de doofpot gestopt. Het zijn gewoon hele enge groepjes mensen die nooit gecontroleerd worden en waarschijnlijk over lijken gaan om meer geld binnen te halen.

Zoals we dat hier ook zien. Het geld moet blijven rollen, ondanks de gezondheid van diegenen die het geld zouden moeten laten rollen. Geld doet hele rare dingen met de mens.

Ik ben het volledig met hem eens. Het is ook wel duidelijk dat het enkel om geld gaat en dat de volksgezondheid ondergeschikt is bij de voetbalorganisaties van deze wereld. Maar goed, zolang die organisaties niet gecontroleerd worden, kunnen ze min of meer doen en laten wat ze willen. Niemand die er in de keuken kijkt en niemand die de corruptie en de dubieuze zaken daar aan de kaak stelt.

Voor mij mag het voetbal helmaal afschaffen, ik ben nu gewend zonder voetbal te leven.

Is toch vrij logisch dat ze het seizoen uit willen spelen... die wens hebben is niks mis mee. De nabije toekomst zal echter blijken of het ook kan en realistisch is. Maar om nu bij voorbaat al te roepen om het seizoen maar af te sluiten gaat me ook wat ver. Al acht ik de kans wel aannemelijk dat er gewoon geen tijd meer zal zijn..maar als het komende maand ineens beter gaat, is er nog best tijd nu het EK afgelast is.

1 april 2020 om 22:19

Serieus? Iedereen weet dat de wereld nog wel een tijdje met Corona bezig is. Er is geen tijd om het in te halen. Iedereen weet nu al dat dat niet realistisch is en en toch willen ze het er doorheen drukken. Onverantwoord en egoïstisch. En als je denkt dat het de komende maand ineens beter gaat als er nu in bepaalde landen nog steeds honderden mensen doodgaan en wij hier in Nederland nog maar aan het begin staan van deze hele crisis dan snap je er in mijn ogen echt helemaal niks van.

1 april 2020 om 22:44

Ik zeg niet dat ik dat denk. En niemand weet wat er komende tijd gaat gebeuren. Iedereen denkt van alles te weten maar als komende week de verkeerde groep mensen de straat op gaat met het mooie weer, of iedereen blijft netjes thuis, niemand kan t voorspellen. Het enige wat ik aangeef is dat er niks mis mee is om de wens te hebben het seizoen uit te spelen.. ik heb ook de wens dat corona snel de wereld uit is. Overigens kunnen voetballers gewoon getest worden en gaan voetballen zonder publiek. Wat mij betreft geen probleem. Er zijn wel meer mensen "gewoon" aan het werk.

Gewoon voetballen, geen probleem. Het immuum systeem wordt gestest. Dan kun je maar beter fit zijn!

Er gaat natuurlijk een boel geld om in het voetbal, tv-gelden , de prijzenpot van de CL. Je moet natuurlijk onderhand wel weten waar de prioriteit van die maffia-bende ligt....zolang de veiligheid niet gegarandeerd kan worden lijkt het mij niet verstandig om te gaan voetballen. En ook omdat de clubs het team niet optimaal kan voorbereiden op een wedstrijd. Dat is vragen om blessures, maar dat zal de Uefa en Fifa een worst wezen. Zo lang de kassa maar blijft rinkelen ...

1 april 2020 om 23:16

Gelukkig heeft deze zaakwaarnemer geen financiële belangen...

2 april 2020 om 09:23

Doordat het voetbal stil ligt ziet hij de waarden van zijn spelers dalen . Voor zijn eigen financiele belangen zou het beter zijn dat zijn spelers voetballen en niet thuis zitten . Wat denk jij ?

Rob heeft volkomen gelijk. Ook al behartigt de belangenbehartiger hier natuurlijk ook zijn eigen belangen even nadrukkelijk. Bovenop het risico op besmetting van zijn clienten, is een zaakwaarnemer natuurlijk niet gebaat bij langer doorspelen in de zomer. Geeft veel onzekerheid in de transferperiode.

En toch... Ik weet dat dit virus ernstiger is dan een gewone griep, natuurlijk. Maar het verschil tussen de maatregelen die worden genomen rondom corona en de maatregelen in het geval van een gewone griep zijn wel heel erg groot. Als er een normale griep heerst (waar ook duizenden mensen in NL per jaar aan overlijden) dan hoor je daar helemaal niemand over, maar ook dan kan de ene voetballer de andere besmetten en die kan daarna zijn zwakke opa besmetten. Maar Rob Jansen heeft het nu over rechtzaken van voetballers die dan kansrijk zijn omdat ze een wedstrijd niet durven te spelen door het coronavirus. Wat zou een rechter eigenlijk doen wanneer er een normale griepgolf heerst en een heel team weigert te spelen? Nogmaals, elke griep is besmettelijk, en elke griep kost vele duizenden doden. Dan zou de rechter bij een normale griep ook eigenlijk moeten zeggen: tja, u loopt risico het virus op te lopen via de tegenstander, dus u heeft gelijk dat u niet wilt spelen. Wacht maar tot de griepgolf voorbij is, dan kunt u daarna weer verder spelen. Als dit de wereld is waar we naartoe gaan, dan kunnen we het hele voetbal beter direct afschaffen.

1 april 2020 om 23:48

Als je weet dat dit virus ernstiger is dan gewone griep waarom vergelijk je het dan zo nadrukkelijk? Dit virus heeft niet alleen al een vele malen hogere overlijdensgraad maar laat ook veel meer schade achter bij een aanzienlijk deel van de mensen die dit virus krijgt. Permanent littekenweefsel op je longen bijvoorbeeld. De cijfers lijken op dit moment niet angstaanjagend omdat we nog relatief vroeg in de epidemie zitten. Exponentiële groei is als een sneeuwbal effect en je moet er niet aan denken dat dit virus een jaar rondgaat. Wanneer moesten we voor het laats opschalen tijdens een normale griepgolf?

2 april 2020 om 02:19

Het verschil met een gewone griep mag inmiddels toch wel duidelijk zijn.zelfs tijdens jaren met een ernstige griep epedemie liggen de ziekenhuizen niet vol.ik heb een aantal familie leden in de zorg, die worden ineens omgeturnd om op de intensive care te werken omdat de gewone staf daar het niet meer aan kan en na hun dienst kunnen die alleen nog uitgeblust op de bank liggen. Die werken inmiddels 15-20 jaar in ziekenhuizen, dus ik ben best wat verhalen gewend, maar dit niet.

Waarom wil iedereen zo graag een nieuw seizoen met Europees voetbal? En weer lekker reizen van land naar land dwars door Europa? Terwijl corona dan nog steeds onder de oppervlakte aanwezig zal zijn. Maar van de FIFA en de UEFA moet van diezelfde mensen zo'n beetje het hoofd eraf. Geldt ook voor sommige mensen in Engeland en Duitsland trouwens. Want ook daar klinken geluiden om als eerste de huidige competitie uit te spelen. Ik ben voor. Liever dat dan een nieuwe Champions League of UEFA cup. Desnoods met gewijzigde teams. Oneerlijk? Dat zou de winterse transferperiode dan ook zijn met exact dezelfde argumenten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren