Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woedende Van Polen steekt ongekende tirade af: ‘Ik word er schijtziek van’

Laatste update:

Bram van Polen heeft het helemaal gehad met de aanhoudende onrust binnen het kwakkelende PEC Zwolle. De 38-jarige aanvoerder haalde na de 1-3 nederlaag tegen NEC van zaterdagavond dan ook flink uit naar diverse geledingen binnen de club uit Overijssel.

"Ik word schijtziek van iedereen die bij deze club alleen maar aan eigen belang denkt in plaats van clubbelang", foeterde Van Polen in een onderhoud met De Stentor. "Het zijn hier de scenario's die je ook bij Volendam en Vitesse ziet. Het verschil is dat wij nog aardig wat punten hebben gepakt. Het is onrustig hier en dan gaat het niet eens om voetbal."

Van Polen legde direct uit waar voor hem de ergernis zit. "Iedereen mag in de spiegel kijken, in en rondom de club. Ik vind dat we qua communicatie dramatisch bezig zijn met elkaar. We verliezen elkaar in alle geledingen uit het oog. Het is niet specifiek een iemand, het zijn heel veel mensen die dit hebben."

Onrust
Bij PEC is er al tijden sprake van onrust. de Far East Ultras (FEU) ligt bijvoorbeeld overhoop met de clubleiding. Tijdens het thuisduel met NEC uitte de fanatieke aanhang zijn onvrede met name richting algemeen directeur Xander Czaikowski. Er waren onder meer spandoeken zichtbaar met de tekst #Xanderout.

Daar komt nog bovenop dat PEC vanwege de tegenvallende jaarcijfers behoorlijk moet bezuinigen, onder meer op de salarissen van spelers. Daarnaast pleit een comité van aanbevelingen voor een andere structuur qua besturen. Allemaal zaken die dus voor ergenis zorgen bij Van Polen, die overigens niet kwaad is vanwege de spandoeken en het vuurwerk dat tijdens NEC-thuis werd afgestoken.

"Nee, ik vind het al langer onrustig. Het is hier nooit rustig. Vorig jaar was het ook onrustig. Kan het dan nooit in godsnaam rustig zijn? Ik snap niet dat men niet in het clubbelang kan denken. Zet je ego op zij en ga praten, denk niet alleen aan je eigen hachje, dat is zo vermoeiend. Wie het ook allemaal zijn, ik word er schijtziek van", aldus de diep teleurgestelde verdediger.

De onrust en verziekte sfeer hakken erin bij Van Polen. "Kan het nooit eens normaal? Dit doet pijn. Dat doet wel eens denken: jemig, moet je dan bij zo'n club willen blijven?", aldus de routinier, die hoop dat zijn boodschap aankomt bij de mensen die het betreft. "Dit moet een wake-upcall zijn, want uiteindelijk gaat het op het veld doorwerken."

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook ik verbaas me over hoe het broeit binnen de club. Dat gezged hebbende: dat er al wekenlang gevoetbald lijkt te worden zonder ook maar iets van een duidelijk plan is puur op het conto van de trainer te schrijven. Ze hotseknotsen min of meer per ongeluk wat kansen bij elkaar, er zit geen enkele lijn in het spel. Dat heeft niet met niveau te maken, ook matige ploeg kan vanuit een organisatie spelen.

Pijnlijk voorbeeld vind ik dat Vellios wordt gebracht als kopsterke, opportunistische supersub, maar er vervolgens nauwelijks geprobeerd wordt hem in zijn kracht te zetten.

10 december 2023 om 14:58

Dat idee heb ik eigenlijk al het hele jaar. PEC is by far de overachiever op de ranglijst. Ik verwacht een duikeling in de tweede seizoenshelft.

Ik ben het wel eens met de pec zwolle fans over die buscombi, wat is dat onnodig zeg. Gewoon lekker met zn allen eigen vervoer en die kant op. Pec zelf heeft het geluk dat ze al redelijk wat punten gepakt hebben en er dit jaar vrij veel zwakke broeders in de eredivisie rondlopen

10 december 2023 om 11:38

Buscombi's zijn inderdaad verschrikkelijk. Dat gezegd hebbende, de supporters van PEC hebben vorig jaar in de KKD genoeg problemen veroorzaakt. Snap wel dat ze niet snel welkom zijn op basis van eigen vervoer.

10 december 2023 om 13:44

Inderdaad onnodig. Gewoon weren die slopers. Lekker zogenaamde ultra's (wat denken ze eigenlijk) hun zin geven. Dacht het niet.

Ik wist helemaal niet dat het zo onrustig was daarzo?! Eigenlijk bijzonder opvallend, aangezien ze best veel punten hebben op het moment. Zeker als je dat afzet tegen de kwaliteit van de selectie. Denk dat ze hun handen mogen dicht knijpen met waar ze nu staan, want heel veel beter dan een Almere vind ik ze niet.

10 december 2023 om 12:22

Scheelt ook maar 4 punten met Almere. Als je puur naar de ranglijst kijkt lijkt PEC vrij hoog te staan, maar het verschilt allemaal niet zoveel

Voor de meeste supporters is dit allang bekend.Financieel is het een zooitje, grote Zwolse sponsoren zijn afgehaakt toen Circus als shirtsponsor kwam. De grootheidswaanzin van de vorige voorzitter, Adrian Visser, heeft de club aan de rand van de afgrond gebracht.Op kantoor heerst er een angstcultuur, Boudesteyn is gelukkig al weg, Xander geef ik nog even het voordeel van de grote twijfel. De raad van commissarissen heeft veel te veel invloed op de dagelijkse gang van zaken.De club heeft totaal niet nagedacht over de trainingsfaciliteiten toen er gras kwam met als gevolg dat er structureel maar één trainingsveld is en ze aan moesten kloppen bij een middelbare school en MBO of ze op hun velden mogen trainen.Er is geen communicatie tussen supporters en club, ze laten elkaar op dit moment in de steek.Het voetbal lijkt dit seizoen echt helemaal nergens op, maar dat hadden we verwacht met een nietszeggende trainer als Jansen.De stand op de ranglijst verbloemt veelHet is op elk vlak een puinhoop

Ik volg PEC niet op de voet dus geen idee wat er allemaal aan de hand is, maar ze staan met een zeer zwakke trainer die grossiert in open deuren en clichés op de 10e plek. Het staat dicht bij elkaar maar ik denk dat ze zichzelf in hun handjes mogen wrijven.

Exact zelfde probleem als oa Vitesse, Volendam en Heerenveen (en NEC en Utrecht maar daar hebben ze wat financiële support wat bij Vitesse juist wegvalt) en vast nog wel aantal clubs.
Volgens jij doen AZ, Twente en GAE t goed en de rest vrij beroerd (topclubs laat ik even buiten beschouwing maar is ook niet geweldig)
Financieel kun je t een puinhoop noemen, sommigen hebben nog wat liquiditeit en EV om verplichtingen dit jaar na te komen maar moeten flink verkopen. Sommigen hebben daar al enorme problemen mee, dat geldt oa voor Volendam en PEC.
Jammer, gun t geen enkele club maar voetbal is financieel helemaal kapot op een stuk of 5 clubs na. Meesten gokken op verhoging tv geld en transfers… (en geluk..)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren