Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woedende Mouctar Diakhaby keert niet terug na stilleggen Cádiz - Valencia

Laatste update:

De competitiewedstrijd tussen Cádiz en Valencia is zondagavond stilgelegd. Na een halfuur ontstond een ruzie tussen verdediger Mouctar Diakhaby van Valencia en verdediger Cala van Cádiz. Het is onduidelijk wat er precies is voorgevallen, maar na het incident liepen Diakhaby en zijn medespelers van het veld. Uiteindelijk werd de wedstrijd hervat zonder Diakhaby.

Diakhaby en Cala waren in het strafschopgebied van Valencia verwikkeld in duel om de bal. Keeper Jaume Doménech, die de geblesseerde Jasper Cillessen verving, plukte de bal uit de lucht en daarna begon Valencia aan de opbouw. Diakhaby en Cala bleven bekvechten, totdat er iets leek te knappen bij de Fransman. Hij deed zijn beklag bij de arbitrage, maar kreeg zelf een gele kaart en Cala niet. Laatstgenoemde had even daarvoor wel een kaart gekregen voor een andere overtreding.

De spelers van Valencia stapten van het veld. Mede daardoor leeft het vermoeden van een racistisch incident, al is het niet duidelijk wat Cala heeft geroepen richting Diakhaby. Circa twintig minuten later werd de wedstrijd hervat, al verscheen Diakhaby niet meer op het veld. Hij werd vervangen door Hugo Guillamón. Op het moment van het incident stond het 1-1; namens Cádiz had Cala de score geopend, waarna Kevin Gameiro er 1-1 van maakte.

In een tweet op het officiële clubaccount wekt Valencia de indruk dat er inderdaad sprake was van racisme. "De spelers hebben elkaar gesproken en besloten om terug te keren op het veld om te vechten voor de club, maar veroordeelt racisme in alle vormen ten zeerste. Nee tegen racisme!", zo schrijft de club. Cádiz meldt enkel dat de wedstrijd werd 'stilgelegd nadat spelers van Valencia van het veld stapten'.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren