Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woede van Ajax-fans richt zich tot één man: spandoeken komen tevoorschijn

Laatste update:

De supporters van Ajax voeren zondag tijdens de wedstrijd tegen FC Twente actie tegen Michael van Praag. In de Johan Cruijff ArenA klinkt gezang dat gericht is tegen de voorzitter van de Raad van Commissarissen, die onder vuur ligt na het schorsen van algemeen directeur Alex Kroes.

"Van Praag out", staat op diverse doeken in het stadion te lezen. De F-Side kiest duidelijk de kant van Kroes, die op non-actief is gesteld vanwege de verdenking van beurshandel met voorkennis. Kroes wordt in het stadion positief toegezongen en er hangt een enorm spandoek met zijn naam erop.

Toen na een half uur het openingsdoelpunt aan de kant van FC Twente viel, werd het statement van de F-Side met gezang kracht bij gezet. "Van Praag, neem je rotzooi mee", klonk het in de Johan Cruijff ArenA.

Zondag werd overigens bekend dat bij Ajax drie leden terugtreden uit de Raad van Commissarissen. Het gaat om Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen.

Van Praag betreurt het besluit van zijn collega's. “Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren", liet de RvC-voorzitter weten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een schreeuw om stabiliteit ipv altijd maar machtsspelletjes. Dit worden nog lange jaren

14 april 2024 om 17:46

En ondertussen is het morele kompas compleet zoek.

14 april 2024 om 17:55

Maar waarom precies dan? Wat is er nou niet moreel aan dan?

14 april 2024 om 18:43

Fijn dat je het nog even kracht bij wilt zetten

Van een groepje Zuidas bloedzuigers naar een totalitaire machtswellusteling... Ik snap de ontevredenheid en het gevoel van wanhoop wel

Van Praag oprotten was ook de eerste tien minuten al non-stop te horen. Niet enkel na het doelpunt.

14 april 2024 om 17:41

Werd kracht bij gezet na de goal van RvW staat er geschreven.

Die F-side supporters realiseren zich dus niet wat ze met Alex binnenhalen. Iemand die de basis van besturen niet onder de knie heeft en daardoor de meest kinderlijke fouten maakt. Zegt veel over het gemiddelde IQ op die tribune.

14 april 2024 om 17:43

Los van de spreekkoren.. maar volgens mij is besturen juist wat hij kan seg groot gemaakt en verkocht ? Van go ahead de meest financiëel gezonde ed club gemaakt.

Wat betreft zijn handel in aandelen het ziet er slecht uit maar goed zolang er geen oordeel is van de AFM weten we allemaal niet of dit een onoverkombaar struikelblok vormt om als ad door te gaan

14 april 2024 om 18:26

Ach, hij getuigde ook tegen De Vrij, die hij met zijn bedrijf een oor had aangenaaid. Afgelopen weken andermaal een deksel op de neus

14 april 2024 om 19:32

Vreemd hè, een bestuurder die voor het belang van zijn bedrijf praat. Nog nooit meegemaakt. Schandalig!

14 april 2024 om 19:39

Rochus, kritiek op Ajax' of Kroes' handelen mag he.

14 april 2024 om 19:47

Maar zeker zeballos, waar zeg ik dat dat niet mag?

14 april 2024 om 17:45

Ik begrijp er ook geen snars van. Lekker voorbeeld geef je af naar sponsoren en aandeelhouders als je een directeur in dienst neemt die een misdrijf heeft gepleegd. Los van de wet getuigen zijn acties van onnozelheid en egoïsme. Ook ondanks een schorsing lekker pontificiaal op de eretribune gaan zitten, zijn woorden over Mislintat en reactie op LinkedIn na de schorsing. Het heeft gewoon wat engs allemaal. Een hoog zuid-as gehalte dat me de indruk wekt dat Alex zichzelf wel heel belangrijk vindt. Niet wat Ajax nu nodig heeft en dat heeft Van Praag na een paar weken gewoon ingezien, die met zijn cv en bijna een halve eeuw aan ervaring binnen alle bestuurslagen van de voetballerij echt wel zijn sporen verdiend (dat lijkt de f-side even te vergeten)…

Ik zou zeggen praat eens met Arnesen of Eenhoorn. Of Gerbrands. Misschien saai, maar wel gasten die gewoon in de luwte goed een organisatie kunnen leiden.

14 april 2024 om 17:54

Helemaal eens. Het belang van Ajax lijkt niet voorop te staan bij de heer Kroes.

14 april 2024 om 19:15

@de.theking.
je hebt pas een misdaad begaan als je daar voor bent veroordeeld. Maar als zo vele hier is Kroes publiekelijk al veroordeeld en spreekwoordelijk opgehangen. Terwijl er nog geen officiele uitspraak is geweest.
Ja er is een sterk vermoeden , maar als dat al genoeg is is om iemand als een misdadiger te bestempelen,

14 april 2024 om 17:48

Ik denk dat de pijn ligt bij van Praag die Alex niet ethisch vindt handelen en hem wilt ontslaan. Dag later word er onthult dat van Praag ook geen 100% zuivere koffie is. Ik ben bang dat er een machtspelletje word gespeeld omdat er word gesuggereerd dat Alex een andere koers wil varen dan van Praag. Als je afgelopen maanden evalueert zie je dat er 0 vooruit gang zit.

14 april 2024 om 18:20

Het probleem is dat Van Praag zo enorm stellig is en geen enkele mogelijkheid onbenut laat om te melden dat er geen weg meer terug is. Dit terwijl hij zelf een waardeloos kpmg onderzoek laat uitvoeren en jaren voor de meest corrupte organisatie ter wereld heeft gewerkt.

14 april 2024 om 19:34

Och als ie Ajax op de rit krijgt maakt me een kleine overtreding weinig uit. In de ogen van jou en nog een behoorlijk aantal supporters van andere clubs dan Ajax, kan er toch nooit iets goed gaan in Amsterdam.

14 april 2024 om 21:55

@ Emilio

Wat een onzin. En dan over IQ praten..

Kroes heeft een uitstekend cv, dito opleiding.
Heeft al bewezen een prima bestuurder te zijn.

Als een rij instructeur een keer 10 km te hard rijdt wil nog niet zeggen dat hij niet goed kan rijden.

Alles moet je in perspectief zien.

Zijn dagen zijn getelt in de RVC denk ik. Ik kan niet beoordelen of hij goed of slecht werk doet bij Ajax, maar hij heeft de schijn wel een beetje tegen inmiddels.

Gaan ze Van Praag aanpakken. Alsof die ons 523 laat spelen met allemaal waardeloze aankopen en spelers zonder instelling. Kijk eens naar de trainers en de staf. De enige die zijn rotzooi moet meenemen is Van t Schip met Valkanis en die andere nobodies op de bank die het elke week weer dramatisch neerzetten al een paar maanden lang. Na de blessures voor Bergwijn en Berghuis zijn ze totaaaaal afgestapt van wat daarvoor redelijk werkte: vastigheid.

14 april 2024 om 17:49

De RvC is daar wel verantwoordelijk voor hé. Al die rotzooi is ook goedgekeurd. Dan heb ik het over de trainers en transfers.

14 april 2024 om 17:53

Die rvc is weg he. Eringa was al weg, Mosman Schlick van Oevelen vandaag opgestapt. Van Praag heeft daar niks mee te maken, Van Wijk en Blind ook niet. Dit gaat puur om Kroes.

Als het aan de ajax supporters ligt gaat er iedere week iemand uit. Ik vrees dat deze onrust na de zomerstop niet over is.

Ik ben nu toch wel nieuwsgierig naar de reden dat ze Kroes zo hoog hebben zitten.

Haha, dat zijn dan Michaels criminele maatjes waarmee hij zo graag een jointje rookt.

Onzin
Let wel ook ik heb eerder aangegeven dat Praag te hard en meedogenloos heeft gehandeld, maar dat staat los van het spel
Ajax blijft volharden met het spelen op 1 lijn. Je bent gewoon niet goed genoeg om dit te doen. ballen worden continu achter de lijn gelegd.
Dit moet nou eens veranderen, ziet men dit niet? Niet alleen Schip, maar ook de achterhoede.
Hato moet leiding geven en doet dit niet, Stapje naar achteren!!!!!!!!! Zorg dat er altijd 1 achter de rest staat

Laten we eens ophouden met dat emotionele gedoe. Van Praag probeert er met hart en ziel iets van te maken. En dat dit… schaam me dood. Laten we duidelijk zijn Kroes heeft regels overtreden. Ajax kan hiervoor zware boetes voor krijgen. Kom op man schouders eronder en go!

En wie is de volgende? De koffiedame? Iedereen eruit daar in Amsterdam

Ik hoop niet dat de F-side denkt dat Kroes de Messias is die Ajax terug aan de top gaat helpen want dat was natuurlijk gewoon Marc Overmars die na een ernstige fout finaal werd gecanceld op het altaar van de politieke correctheid en Woke. Van Praag heeft in het verleden goed werk verricht maar in deze situatie is ingrijpen van technische mensen aan de top nodig om Ajax weer enigszins op het goede spoor te zetten. Wat mij betreft staan Van Gaal en Blind op en bewegen ze de staf ertoe het 4-3-3 Ajax-DNA in ere te herstellen, zeker nu Bergwijn en Brobbey er weer bij zijn. Ik ben overigens zeer benieuwd welke sterke man met visie Ajax volgend seizoen voor de groep gaat zetten. Feit is dat een trainer een groot verschil kan maken, dat hebben we met Slot en Bosz wel gezien. Anderzijds staat een trainer niet voor het lange termijn beleid en dus zal kwaliteit en rust terug moeten keren in het bestuur van Ajax.

Zijn dit dezelde mensen die zo nodig van Praag moesten binnenhalen omdat hij vriendjes met de f side was?

14 april 2024 om 20:00

Jep, absoluut niet serieus nemen dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren