Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

WK zou over enkele jaren zonder Europese landen gespeeld kunnen worden

Laatste update:

De UEFA is absoluut geen voorstander van een WK om de twee jaar. Aleksander Ceferin - voorzitter van de Europese voetbalbond - zegt donderdag dat het een mogelijkheid is voor Europese landen om in dat geval niet mee te doen. De preses van de UEFA stelt dat de Zuid-Amerikaanse landen ook niets zien in het plan van de FIFA om vaker een WK te spelen.

Arsène Wenger sprak afgelopen week in Qatar als Chief of Global Football Development van de FIFA met onder meer Marco van Basten, David Trezeguet, Jürgen Klingsmann, Lothar Matthäus en de Braziliaanse Ronaldo over een WK dat in de toekomst om de twee jaar moet worden gespeeld. Zowel Wenger als FIFA-voorzitter Gianni Infantino is van mening dat er door de kwalificatiecyclus van anderhalf jaar te veel oninteressante wedstrijden gespeeld worden. Een WK om de twee jaar zou daarom aantrekkelijker zijn voor de televisiekijkers en daarmee de mediapartners.

Het plan stuitte direct op de nodige weerstand vanuit de voetbalwereld, van onder meer de European Club Association (ECA), de Engelse bondscoach Gareth Southgate en de UEFA bij monde van Ceferin. De Sloveense voorzitter van de Europese voetbalbond liet maandag al optekenen dat een WK om de twee jaar het toernooi zou devalueren. “Meer is niet altijd beter. De internationale voetbalkalender heeft het niet nodig en de meeste spelers kunnen zomers zonder groot eindtoernooi ook wel goed gebruiken. Een WK om de twee jaar zou bovendien de waarde van het toernooi devalueren.”

Ceferin doet daar donderdag in gesprek met The Times nog een schepje bovenop. “We kunnen besluiten om er niet in te spelen”, zo flirt Ceferin voorzichtig met een boycot. “Voor zover ik weet, zitten de Zuid-Amerikanen op dezelfde lijn. Dus veel succes met zo’n WK. Ik denk dat het nooit zal gebeuren, omdat het zo indruist tegen de basisprincipes van het voetbal. Elke zomer een toernooi van een maand spelen, is voor de spelers moordend. Als het om de twee jaar is, botst het met het WK voor vrouwen, met het olympisch voetbaltoernooi.”

“De waarde is juist omdat het om de vier jaar is, je wacht erop, het is net als de Olympische Spelen, het is een enorm evenement. Ik zie onze federaties dat niet ondersteunen”, vervolgt de UEFA-voorzitter. Het FIFA-congres stemde juist in een grote meerderheid voor een zogenaamde haalbaarheidsstudie naar het plan, die momenteel wordt uitgevoerd door Wenger. “Ik hoop dat ze (FIFA) tot bezinning zullen komen, want ik zie niet de juiste aanpak om overal naartoe te gaan, behalve de confederaties, om niet met ons te praten. Ze zijn niet gekomen, ze hebben niet gebeld, ik heb geen brief gekregen of zo. Ik heb het net in de media gelezen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch mooi hoe iedereen elkaar in een houdgreep houdt. Puntje bij paaltje verandert er niks, en daar ben ik wel blij mee. Uiteindelijk hebben de bonden elkaar nodig. Ook mooi dat het argument 'de spelers moeten ook rust hebben' alleen van toepassing is, wanneer het gaat om een idee van een andere bond.

9 september 2021 om 19:58

Hoezo er veranderd niets? Er was ooit een uefa-cup, er was ooit een europacup voor (alleen) bekerwinnaars, er was ooit een europacup voor landskampioenen, er was ooit jaarbeursstedenbeker etc… ja sommige dingen bezorgen ons fans koude rillingen maar je kunt ook niet altijd hetzelfde blijven doen he

9 september 2021 om 22:18

Maar dat gaat over een bond zelf. Dit gaat over verschillende bonden bij elkaar die iets anders willen of clubs die iets buiten een bond willen regelen

Doe normaal, dat kan je toch gene WK noemen zonder Europese landen, het is te bizar voor woorden. Alleen om de UEFA te pesten en hak te zetten omdat ze weigeren, kinderachtig, op deze manier heeft WK geen waarde meer..

9 september 2021 om 19:33

Nog erger, zonder Europese en Zuid-Amerikaanse landen. Krijg je wel een keer een verrassende winnaar gok ik

9 september 2021 om 19:36

Dat is wel een gewaagde gok, haha. Elke winnaar zou een verrassende wereldkampioen zijn.

9 september 2021 om 19:43

Ik zet m'n geld op Trinidad & Tobago

9 september 2021 om 19:57

Nou ja Jamaica maakt ook wel kans.

9 september 2021 om 20:10

Ik denk dat dan Ivoorkust wereldkampioen wordt

9 september 2021 om 21:30

Ik zeg
**** Mexico
*** Costa Rica, Zuid Korea
** Japan, USA, Nigeria
* Iran Ghana Australië Tunesië

9 september 2021 om 19:35

Het is niet zonder europese landen om ze een hak te zetten omdat ze weigeren. Het is dóórdat ze weigeren dat het zonder europese landen zou zijn.

Wat natuurlijk nooit gaat gebeuren.

Deze gasten geloven teveel in zichzelf met hun dreigingen. Piepos denken echt dat ze zoveel macht hebben. Als er geen wk met europeze lande gespeeld wordt voer een par jaar zal dat met alles behalve de uefa te maken hebben. Ik wil de fifa en uefa wel heel graag gekleineerd willen zien worden.

Eerst een Super League en nu dit. Je zou verwachten als je een boven modaal salaris verdiend en je meest fysieke activiteit het lopen naar je stoel in de vergaderruimte is, er wat betere ideeën komen dan alles wat een kind van 10 ook zou kunnen verzinnen.

Toernooien en grote wedstrijden moeten niet zo snel mogelijk plaatsvinden, dat werkt juist averechts. Er is tijd nodig om interesse en hype te creëren door middel van voorspellingen, muziek, thema's en noem maar op. Dit alles heeft tijd nodig.

9 september 2021 om 21:27

Haha kon het niet beter verwoorden. Zitten ze daar de hele dag pils te drinken en slap te ouwehoeren ofzo?

Tja, een wereld vol egoisme en eigenbelang. De UEFA en FIFA zijn geen controlerende organisaties, maar simpelweg graaiers waar ernstige corruptie de boventoon voert. Het is lachwekkend dat we dat met z'n allen normaal zijn gaan vinden. Die troep moeten ze volledig overhoop halen en doorlichten. De nationale bonden zijn geen haar beter, want ze accepteren het maar en lopen er als honingzoekers achteraan. Corruptie moet je niet belonen; daar moet je van weglopen, als collectief!

10 september 2021 om 10:44

" Die troep moeten ze volledig overhoop halen en doorlichten". Leuk, maar als je ze weghaalt, krijg je gewoon weer met andere graaiers te maken. Het is niet zo dat als je de bestuursleden nu ontslaat, er ineens betere voor in de plaats komen. Zo iets is altijd moeilijk te oordelen en corruptie is sowieso vrij relatief.

10 september 2021 om 12:28

Ik ben sowieso van mening dat dergelijke overkoepelende organisaties verantwoording af dienen te leggen bij bijvoorbeeld de EU. Het kan niet zo zijn dat een UEFA kan doen en laten wat ze willen. Daar is het voetbal veel te groot voor geworden. Wat je nu krijgt is dat grote clubs kunnen doen en laten wat ze willen tegenover minimale consequenties. Verder had ik het niet over het ontslaan van bestuursleden, maar het doorlichten van de hele organisatie en alles wat rot is buitenspel zet. Zolang organisaties als UEFA en FIFA winsten mogen behalen, gaat het alleen maar meer verrot worden. En nee, corruptie is corruptie. Daar is weinig relatiefs aan.

Zou wel een interessante casus zijn. Wie wint het grote machtsspelletje. De fifa of de uefa. Persoonlijk denk ik dat de fifa de uefa nog wel redelijk makkelijk buitenspel kan zetten als ze daar genoeg geld voor bieden aan de andere belanghebbenden.

9 september 2021 om 21:52

Vergeet niet dat de Uefa met het EK, de CL en de grote Europese competities bijna alle grote inkomsten binnen haalt. De Fifa heeft alleen het WK, dat is waarschijnlijk ook de reden dat ze dit om de 2 jaar willen gaan doen. Naast de Uefa is eigenlijk alleen Zuid-Amerika interessant met de Copa America, de rest van de continentale bonden zijn voor de Fifa niet interessant.

10 september 2021 om 01:51

Correct. Maar de uefa is maar een deelorganisatie van de fifa. Elke profclub is tegenwoordig wel lid van de fifa maar geen lid van de uefa. Als de fifa de Europese en vooral de niet-Europese clubs genoeg geld aanbiedt dan zijn zij gewoon machtiger.

10 september 2021 om 12:34

Bovendien is de FIFA zo groot, die kunnen gewoon een nieuwe Europese bond op touwen zetten als ze dat zouden willen. Ik denk dat alle kleine tot middelgrote competities sowieso hun oren dan heel goed openhouden. Ook al zijn het niet de grootste inkomstenbronnen van de Uefa; de schade die de UEFA dan zou leiden, is zeer groot. Maar goed, het is een utopie om te denken dat er ook maar iets gaat veranderen. Het gaat de komende jaren alleen maar erger worden, want het wordt steeds aantrekkelijker voor miljardairs om te investeren in de voetballerij en de UEFA gaat niet voor een eerlijke verdeling zorgen. De groten worden groter, de kleintjes worden kleiner.

Meer is niet altijd beter, aldus de man die een nieuw CL format (op aanraden van o.a. vd Sar) heeft goedgekeurd en daarmee alleen maar meer wedstrijden aan de speelkalender toevoegt. Ceferin is totaal niet serieus te nemen, hij klaagt hier alleen maar over omdat hij en zijn vrienden van de UEFA er geen voordeel uit halen.

Geld en voetbal, we gaan straks al naar 48 landen op een WK. Van mij mag het juist wel minder, 32 is al veel. En dan nu ook nog plannen om het WK om de 2 jaar te houden? Mooie inkomsten voor de Fifa

Wenger heeft zijn ziel verkocht. Kijk ik eerlijk gezegd toch wel van op

9 september 2021 om 19:47

Als men andere ideeën heeft betekent dat niet gelijk dat ie zijn ziel heeft verkocht. Jij bezit niet de heilige waarheid.

9 september 2021 om 19:56

Denk je echt wat Wenger voorstander was geweest van dit idee toen ie nog clubcoach was? De clubs, spelers zelf en nationale bonden in Europa zijn allemaal tegen. Enkel de Fifa is voorstander want zij hebben erbij te winnen. Wenger was nooit ofte nimmer voorstander geweest als ie niet door de FIFA betaald werd

9 september 2021 om 19:58

Wat dacht je van van basten die dramt ook door om WK te houden om de 2 jaar....

9 september 2021 om 20:04

Niet dat ik Van Basten ooit heb gezien als een louche man oid maar nooit gezien als zo principieel en ethisch als ik Wenger zag en hij zichzelf voordeed

Het is maar net wat je gewend bent. Er zijn genoeg sporten waar elk jaar een wereldkampioenschap is. Het voetbal wordt echter gedomineerd door club competitie. Ik denk dat je niet teveel aan die traditie moet tornen.

Kan niet wachten op de WK finale tussen Zuid-Korea en Senegal!

We kunnen als Europa zijnde ook de 13 laagst gerangschikte landen naar die extra's WK sturen. Voor die landen een keer leuk om mee te doen aan een WK en de UEFA zet de FIFA een mooie hak. Er zijn 210 landen aangesloten bij de Fifa, we sturen dan:

-Nr 110 – Estland
-Nr 112 – Azerbaijan
-Nr 114 – Faroer Eilanden
-Nr 115 – Kosovo
-Nr 124 – Kazachstan
-Nr 134 – Litouwen
-Nr 136 – Letland
-Nr 156 – Andorra
-Nr 175 – Moldaviã«
-Nr 177 – Malta
-Nr 189 – Liechtenstein
-Nr 194 – Gibraltar
-Nr 209 – San Marino

Ik ben benieuwd hoeveel extra interessante wedstrijden dit op gaat leveren :-)

Sorry hoor maar door een WK elke 2 jaar te spelen krijg je alleen maar eerder verzadiging en gaan mensen sneller juist niet kijken. Die kwalificatie is dan kort maar nog steeds de goede en slechte tegenstanders. Ik heb liever gewoon om de 4 jaar en daar tussenin een kampioenschap per continent is toch veel leuker voor de landen in dat continent. Ze komen toch met weinig goede en innovatieve ideeen en alleen maar gericht op snel meer geld verdienen.

Een WK zonder Europese landen is op zich wel praktisch. Dan hoef je alleen Brazilie en Argentinie de finale te laten spelen en de rest van het toernooi kun je lekker laten zitten.

Dan krijg je dus een soort american football, ijshockey, basketbal of honkbal uit amerika, de winnaar daarvan roepen ze ook altijd uit tot wereldkampioen maar er doet geen team uit eeb ander werelddeel mee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren