Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem van Hanegem hoort Feyenoorder: ‘Hij slaat een beetje door’

Laatste update:

Willem van Hanegem vindt de zelfkritiek van Mats Wieffer na het gelijkspel van afgelopen zondag tegen Fortuna Sittard (0-0) wat overtrokken. De middenvelder van Feyenoord heeft door het vertrek van Orkun Kökçü en Sebastian Szymanski een iets andere rol en moet daar duidelijk aan wennen. Dat Wieffer zich zijn slechte spel aanrekende vindt Van Hanegem mooi en overdreven tegelijk.

Wieffer trok het zich zondag hoogstpersoonlijk aan dat hij tegen Fortuna Sittard een van de meest ongelukkige spelers op het veld was. "Ik ben nog niet de Mats die ik vorig jaar was", zei hij voor de camera van ESPN. "Ik ben een beetje zoekende nog. Ik weet het niet, het loopt gewoon niet, ik val over de bal heen... Dat soort dingetjes. Ik weet niet waar het aan ligt, maar het is de afgelopen anderhalve wedstrijd niet goed genoeg. Ik handel gewoon te traag, dus er is persoonlijk ook nog werk aan de winkel."

Van Hanegem kreeg het interview van Wieffer ook mee. "Dat is ook wel mooi hoor, zelfkritiek", zegt de Kromme in het Algemeen Dagblad. "Al slaat hij nu ook een beetje door. Hij speelt niet goed, maar we hebben het toch niet over een periode van drie maanden? Er is één competitiewedstrijd gespeeld. Als ik kritiek heb op Wieffer zeg ik er maar meteen bij dat het een goede speler is die nu even heel slecht speelt."

Afgelopen seizoen stond Wieffer vaak op de nummer 6-positie, maar die plek wordt sinds dit seizoen meer ingevuld door Ramiz Zerrouki. Daardoor krijgt Wieffer een wat aanvallendere rol. Van Hanegem tilt er niet zo zwaar aan. "Ik vind dat bewijzen allemaal onzin. Hij heeft het toch laten zien? Bij Feyenoord in de Eredivisie én in Europa, en ook gewoon bij Oranje. En dat gezanik dat hij alleen maar goed was omdat hij naast Orkun Kökçü stond, dat is gewoon allemaal interessantdoenerij. Nonsens."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eens met van Hanegem. Al moet ik er wel bij zeggen dat het niet een 4 is als cijfer maar een 2.5 en dat verval is wel heel groot.

18 augustus 2023 om 09:05

Het tweede seizoen is voor velen lastiger gebleken dan het debuut seizoen. Aan de top blijven is lastiger dan er komen. Hij kwam terecht in een fantastisch draaiend team dat in de flow zat met een geweldige middenvelder naast hem. Nu is de spelmaker weg en moet hij mede de kar trekken. De druk is hoog!

18 augustus 2023 om 11:02

Andere plek op het veld is ook lastig he. Kijk maar naar De Jong bij Barca, die kwam er ook niet goed uit toen hij aanvallender speelde terwijl Busquets op 'zijn' plek speelde. Soms is een speler gewoon geen aanvallende middenvelder, maar gedijt hij beter met wat meer ruimte. Dat is absoluut geen schande, geldt ook voor hele goeie middenvelders.

18 augustus 2023 om 11:04

Voordat ik hier kritiek op krijg: ik wil hem nog niet afschrijven als meer aanvallende middenvelder, maar ik probeer maar te zeggen dat het niet voor iedereen is weggelegd en dat het kan verklaren dat hij het dit seizoen tot nu toe lastig heeft.

18 augustus 2023 om 09:16

Mooi dat je zo kan concluderen na 2 wedstrijden.

Wieffer heeft een andere rol gekregen en dat moest hij niet doen/krijgen. Hij moest gewoon blijven doen wat hij vorige jaar deed en zelfkritiek is alleen maar goed. Hij verstopt niet in het hele verandering in middenveld, mooi!

Het is echt letterlijk nooit goed! . Te dit, te dat, nee ieder uit zich op zijn manier en natuurlijk maken sommige zoals Ibrahimovic en wat karakter om heen en zoeken het randje op. Maar Mats is daar gewoon een jonge kerel met een nuchtere blik die niemand of wat de schuld geeft en gewoon zichzelf aan moet kijken.

18 augustus 2023 om 09:18

Nuchtere blik en reële kijk op voetbal.
Slecht is slecht goed is goed.
En zelfkritisch is prima er is altijd wat te verbeteren..
Mats komt er wel

Ik snap van Hanegem, maar aan de andere kant: je kunt het ook nooit goed doen. Dit zijn jonge jongens, meestal begin 20, die zich volop concentreren op trainen en presteren en ineens moeten ze dit bespreken voor een camera. Het is niet niks. Hoezo zouden ze het perfect moeten doen voor een camera?

Kritiek op zelfkritiek.

En door.

De kritiek op Wieffer slaat nergens op. (Dan doel ik op de kritiek dat hij een one season wonder is). Iedereen weet dat hij een andere rol kreeg en daar heeft hij moeite mee om te wennen. Is het dan gek dat hij er weinig van bakt? Slot moet hem gewoon op zijn vertrouwde positie zetten waar hij het vorig jaar zo goed deed.

18 augustus 2023 om 09:30

Of je nou andere taken in het veld hebt of niet, het was gewoon bar slecht. Struikelen over de bal, supertraag handelen en van de bal gelopen worden, zeer slordige passes, traag bewegen... daar mag je best even kritiek op hebben. Dat hoort erbij. Zeker als je Feyenoord als topclub wil beschouwen. Het is ook niet alsof Slot van een aanvallende middenvelder een centrale verdediger heeft gemaakt die nu verkeerd staat te dekken.
Wieffer zegt zelf dat het klote was, dat zag iedereen. Prima... en weer door

18 augustus 2023 om 09:36

Tuurlijk was het bar slecht. Maar ik doel op de reacties van dat het een “one season wonder” is.

Die reacties slaan nergens op. Zet hem op zijn oude plek en hij gaat presteren.

18 augustus 2023 om 10:05

Dat ben ik met je eens, dat slaat nergens op. Ik zag een comment van een Ajacied die meteen een vergelijking maakte op de (in zijn ogen onterechte) kritiek namens Feyenoorders op Taylor vorig seizoen. Dan ben je als persoon aan het doorslaan

18 augustus 2023 om 10:48

Half season wonder, waar ook genoeg op aan te merken was maar niemand het wilde zien omdat de resultaten goed waren en hij een gun factor heeft. Wieffer moest zelfs in Oranje terwijl er jongens in het buitenland al langere tijd, week in, week uit een hoger niveau halen in een betere competitie. Dit seizoen moet Wieffer het maar bevestigen met de druk van status als international en landskampioen. Ik zou zeggen laat het maar zien.

18 augustus 2023 om 11:29

Misschien blijkt dat hij een half season wonder is, maar er zijn genoeg middenvelders die zich al langere tijd op een hoger clubniveau bewijzen die het in oranje niet waarmaken. Dan wordt het poeltje waaruit je kunt vissen een stuk kleiner.

18 augustus 2023 om 13:14

Het was toch de meest logische keuze van Koemans om hem te selecteren. Hij was in bloedvorm! Deed alles goed in elke competitie. Nu is het de vraag of hij dat niveau weer kan oppakken en vasthouden. Ben trouwens welke jongens op dat moment een hoger niveau aan tikten op een hoger niveau?

Ik ben bang dat Mats, slimme jongen, Teveel gaat nadenken en dan krijg je dit soort wedstrijden en praatjes achteraf. Laten we hopen dat ie snel zijn vorm weer vindt van vorig seizoen, dat geldt ook voor Hartman oa

18 augustus 2023 om 09:44

Zondag revanche time voor de heren!

Zijn zelfkritiek is mooi en juist goed voor zijn ontwikkeling. Het overdreven ophemelen van een simpele voetballer als wieffer is juist het probleem. En Willem deed daar gretig aan mee. Laat die jongen zijn wat hij is ..iemand die een bal afpakt, in het tactische gareel loopt en vooral zo snel mogelijk ballen naar de juiste kleur spelen.

Mats zat er niet lekker in en dan helpt het niet als de wedstrijd zo verloopt als dat het zondag ging. Speelde Wieffer afgelopen zondag goed? Nee, maar ook weer niet zo dramatisch als dat sommige mensen het nu voorspiegelen. Zie dat sommige mensen hier met cijfers als een 2,5 lopen te strooien. Als dat zo is kan een groot gedeelte van de middenvelders in de ED beter direct de kicksen inleveren en aan een krantenwijk beginnen. Koppie op en dit weekend de wei in voor revanche.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren