Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem vindt dat er overdreven gedaan wordt over Ajax-uitblinker

Laatste update:

Willem van Hanegem vindt dat er overdreven gedaan wordt over Brian Brobbey. De Kromme zag de spits van Ajax een belangrijk doelpunt maken tegen Go Ahead Eagles (2-3 winst), maar constateert dat er behalve de drie punten niets is voor de Amsterdammers om zich aan vast te houden.

"Mensen die nog goede dingen zagen bij Ajax in Deventer... Wat een onzin", schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Ja, ze wonnen. Dat was het dan." Trainer John van 't Schip gaf voor de camera van ESPN overigens ook toe dat Ajax 'heel goed is weggekomen' in Deventer.

"Go Ahead Eagles had tien goals kunnen maken", stelt Van Hanegem. Doelman Diant Ramaj verrichte liefst tien reddingen, het hoogste aantal voor een Ajax-keeper sinds dit gemeten wordt (het seizoen 2010/11).

Aanvoerder Steven Bergwijn noemde de overwinning van Ajax na afloop 'verdiend'. "Laat ze bij Ajax nou voorlopig nog even bescheiden blijven", roept Van Hanegem op.

"Nee, ook Brian Brobbey was niet van Real Madrid-niveau, hoe graag bepaalde mensen dat ook wilden zien na een sprintduelletje met Jamal Amofa van Go Ahead. En zijn 0-1. Gewoon normaal blijven doen, er is nog veel werk aan de winkel in Amsterdam."

Mogelijk doelt Van Hanegem op de complimenten die Brobbey kreeg van ESPN-analist Marciano Vink, met name vanwege de loopacties in de diepte die de spits van Ajax maakte. Bij de 0-1 liep Brobbey een voorzet van Bergwijn binnen. "Dit was gewoon een goede goal. Brobbey speelt ook heel goed", aldus Vink in de rust.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap dit soort comments niet. Als hij goed speelt dan mag dat toch gewoon gezegd worden? Het is juist de media die vaak doorslaat met overdreven superlatieven.

15 januari 2024 om 03:18

Dat is toch precies wat van Hanegem hier aangeeft? Niet te snel naast je schoenen gaan lopen want er is nog veel werk aan de winkel, niet alleen voor Brobbey maar voor ajax als geheel.

15 januari 2024 om 08:05

Als er één niet naast zijn schoenen loopt is dat Brobbey wel. Echt een hele nuchtere gozer die weet dat er hard gewerkt moet worden om veel te bereiken.

15 januari 2024 om 15:01

Dat zegt hij niet, het is geen real madrid materiaal. Ze voetballen tegen gae... kom op even

Brobbey is gewoon een getalenteerde spits, soms nog een beetje wild maar dat gaat naarmate de tijd vordert ook allemaal hopelijk weg. Die jongen kan uit het niets kansen creëren, dat in combinatie met zijn fysiek maakt hem gewoon een heel interessant profiel voor veel clubs, ik denk zelfs dat het verschil tussen de bedragen waarvoor Brobbey en Gimenez weggaan niet super veel gaan verschillen.

15 januari 2024 om 08:27

Brobbey kan helemaal niet uit het niets kansen creëren. Dat hebben wij ook gezien, als Brobbey niet minimaal 10 goede ballen krijgt scoort hij niet.

15 januari 2024 om 08:54

Welke 9 kansen heeft Brobbey gister gemist. Brobbey scoort de afgelopen tijd vrij makkelijk. Hij is gewoon goed bezig

Blijkbaar heeft die Willem onder een steen geleefd. Brobbey doet het al vanaf het begin van dit seizoen eigenkijk al goed bij een zeer slecht ajax. We zouden eens Luuk of Giminez bij ajax moeten neerzetten en kijken wat die er bij ajax van maken.

15 januari 2024 om 10:02

Het is ook niet zo dat Luuk alleen maar in een goed draaiend elftal heeft gespeeld😅.. desondanks heeft hij wellicht op 1 seizoen na altijd uitstekende statistieken gehad. Iedereen weet wat Luuk zijn kwaliteiten zijn en ook in dit Ajax zou hij met zijn kopballen genoeg doelpunten meepakken, ongetwijfeld.

De laatste keer dat Willem van Hanegem positief over iets of iemand was betaalden we nog met guldens.

15 januari 2024 om 04:44

En nog 17 duimpjes ook.... Was 2 dagen geleden nog lovend over o.a. Hato en Huijsen in zn wekelijkse podcast. Bericht heeft zelfs Ajax Showtime gegaald. Maargoed, alleen voor kenners dus

Dus omdat Bergwijn, zo ongeveer de meest belabberde aanvoerder ooit, roept dat het "verdient" was, moeten alle Ajacieden maar even bescheiden blijven? Het grappige is dat ik sinds vorig jaar nog maar zelden stoere uitspraken lees van het gros van de Ajacieden. En ja, Go Ahead kreeg een hoop kansen maar Ajax zelf ook. Als als als...

15 januari 2024 om 08:00

Dat de trainer en keeper daarna heel realistisch voor de camera stonden en aangaven dat het logischer was als het kwartje de andere kant op was gevallen wordt hier vakkundig weggelaten. Daarnaast noemde Bergwijn het ook zeer zwaarbevochten dus dat remt het verdiend natuurlijk ook een beetje af.

15 januari 2024 om 08:02

Ja dit dus. Alsof heel Amsterdam roept dat alles wel effe gewonnen wordt. Er is geen Ajacied die zich niet beseft dat er heel veel werk aan de winkel is. Ik denk dat Willem in een andere dimensie leeft

Wat een zure man. Ajax wint, komt op vijf punten van plek 4. Goed nieuws voor de fans die een tijdje terug nog Ajax op plek 18 zagen staan.

15 januari 2024 om 08:49

Op basis van de resultaten van afgelopen weekend en een aantal goede goals kun je zeker tevreden zijn als Ajax supporter. Als je ziet dat je verdedigend het misschien nog wel slechter deed dan voor de winterstop zijn er juist weer weinig dingen waar je houvast aan hebt.

15 januari 2024 om 09:49

We hebben echt wel genoeg hou vast qua verdediging, die is zeer matig Qua tegengoals zijn we rechter rijtje. En dat zal dit seizoen echt nauwelijk meer veranderen. Dus daar zijn de meeste supporters nu wel aan gewend.

Onze aanval is gelukkig wel top en als die draaien daar kunnen we zelfs nog van GAE winnen als onze keeper een goede dag heeft

Het is wat het is dit seizoen, veranderd echt verder niet meer. Komende zomer kan men aan de slag om te renoveren,nu is het doorbijten voor de supporters.

Wat je als positief voor Ajax uit deze wedstrijd kan halen is natuurlijk de keeper. Heeft punten gepakt voor Ajax

15 januari 2024 om 00:25

En de spits Brobbey ook, want die heeft gescoord. Dan kan je de hype rondom Brobbey niet begrijpen en dat is dan ook terecht want Brobbey is geen hype.

15 januari 2024 om 08:30

Rensch ook want hij heeft de laatste belangrijke goal gemaakt!

15 januari 2024 om 08:50

Maar bij de 2-2 stond hij weer eens te slapen.

15 januari 2024 om 09:54

Precies janssen... was die willemson compleet kwijt!!

Ik ben het eigenlijk nooit eens met deze man. Maar indien hij kritisch is op Brobbey en de hosanna rond hem overdreven vindt omdat hij wel eens tegen iemand aanloop, kan ik niet anders dan constateren dat Van Hanegem een zeer wijs man is. xd

Grappig dat toen Haller er 34 maakte in een seizoen alle Ajacieden niet konden ophouden met "ja, maar het is toch geen Ajax spits." Maar nu we Brobbey hebben die lastig scoort, niet kan voetballen, niet kan koppen en buiten zijn fysiek niks toevoegt - welgeteld 1 doelpunt maakt per 151 minuten. Is het opeens een van de weinige lichtpuntjes. Houd toch op zeg.. Als hij ondanks al zijn beperkingen er evenveel maakt als Santi en Pavlidis praten we verder. Tot dan is hij gewoon een groot onderdeel van de malaise.

15 januari 2024 om 07:18

De spelers die jij beschrijft spelen in goed lopende elftallen. Wereld van verschil.

15 januari 2024 om 07:41

Als je niet ziet dat Brobbey aardig tot heel goed meedraait in het slechtst lopende Ajax aller tijden dan adviseer ik je toch vooral even een bezoek aan Hans Anders.

Waarom is die man toch altijd zo met Ajax bezig? En dan over bescheiden blijven beginnen. Volgens mij zijn ze daar allemaal realistisch en bescheiden bezig behalve onze geweldige blinde aanvoerder.

Genoeg potentie bij Brobbey maar een half seizoen leuk spelen is nog geen garantie.
Spelers worden soms onterecht opgehemeld of afgemaakt door de media of oud-spelers.
Komt soms ook wel sneu over. Alsof sommige jaloers zijn of vinden dat vroeger alles beter was doordat zijzelf nog voetbalden 🫢
Ajax is nog lang niet terug op topniveau!

van Hanegem kan zich beter. Bezighouden met Feyenoord, die zijn het jaar ook niet lekker begonnen…..:

Brobbey is goed bezig, had gister ook weer een assist kunnen hebben bij schot op paal van Taylor. Is gewoon ideale Ajax spits en in een goed draaiend elftal scoort hij er zeker 25 plus per jaar. Op basis van zijn spel en hoe hij Ajax op sleeptouw neemt is hij echt goed bezig. Hij kan het best ver gaan schoppen in Europa denk ik, verder dan een Luuk de Jong bijvoorbeeld, maar geef wat tijd om het te rijpen.

Ach ja, we winnen van een directe concurrent, lopen op twee clubs boven ons in en hebben toch geconstateerd een uitstekende keeper te hebben. Brobbey speelde overigens gewoon weer een sterke pot, niet zo zeiken Willem - iedereen ziet heus wel dat het niveau nog ver ondermaats is.

Prachtig... zijn eigen cluppie verspeeld 2 punten in eigen stadion dan afreageren op ajax.. laten we helder zijn, hij heeft gelijk hoor, ajax was echt niet goed en is goed weggekomen in Deventer maar die constante afzeikberichten worden echt oud Willem... schrijf eens over iets anders en ga eens iets positiefs belichten..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren