Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II speelt frustraties van zich af tegen Go Ahead

Laatste update:

Bij Willem II ging het de voorbije dagen voornamelijk over het omkopingschandaal dat werd blootgelegd door de Volkskrant; in het seizoen 2009/10 zou Willem II wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord met opzet hebben verloren. In het thuisduel met Go Ahead Eagles mocht Willem II proberen om de vervelende smaak in de mond weg te spoelen. Dat lukte, al had dat ook te maken met het bijzonder matige spel van de bezoekers: 1-0.

/

In de eerste helft gebeurde er aanvankelijk maar weinig in het Koning Willem II Stadion. De thuisploeg probeerde de aanval nog wel te zoeken, maar Go Ahead Eagles liet helemaal niets zien. In de laatste fase van de eerste helft werd het een stuk gevaarlijker en dan vooral voor het doel van Go Ahead-keeper Mickey van der Hart. Willem II, dat voornamelijk via links ten aanval trok, kreeg twee uitstekende kansen. Bij de eerste mogelijkheid kopte Ben Sahar maar rakelings naast, bij de tweede kans werd een inzet van Samuel Armenteros van de lijn gehaald door Jop van der Linden.

Na rust veranderde er maar weinig aan het spelbeeld. Willem II had de bal en viel aan, Go Ahead Eagles liep achteruit en loerde op de counter. Even nadat Robert Braber al een dot van een kans had gemist (vrije kopbal rakelings naast), was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. Na een prima actie van Sahar kon Braber inkoppen voor het dikverdiende openingsdoelpunt.

/

Wie dacht dat Go Ahead Eagles hard op jacht zou gaan naar de gelijkmaker, kwam bedrogen uit. Pas een kwartier voor tijd werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Van der Linden mocht aanleggen voor een vrije trap en de specialist krulde de bal tegen de paal. Het zou bij dat ene gevaarlijke moment blijven en dat had mede te maken met de dramatische invalbeurt van Giliano Wijnaldum. De linksachter van Go Ahead Eagles speelde niet goed en kreeg ook nog eens twee gele kaarten.

Wat Go Ahead Eagles met elf man al nauwelijks lukte, het creëren van kansen, lukte ook met tien niet. Voor Willem II kwam er door de zege een einde aan een reeks van vier thuiswedstrijden zonder zege. De ploeg van trainer Jurgen Streppel kan door de overwinning weer omhoog kijken, terwijl Go Ahead Eagles in de degradatiezone blijft bivakkeren.

Denk je dat Go Ahead Eagles degradeert?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het erg jammer dat de Eagles hebben verloren bij Willem 2, naar mijn mening was een gelijkspel meer terecht geweest gezien het wedstrijdverloop. Ik hoop echt dat de Eagles de nacompetitie ontlopen en dat gaat wel gebeuren want ik denk dat ploegen als Excelsior en NAC minder zijn.

18 januari 2015 om 14:26

Dirk19 heb je de wedstrijd wel eens gezien? Willem 2 was heer en meester, Go Ahead kwam er niet uit en dat frustreerde de spelers, kijk maar naar Wijnaldum

18 januari 2015 om 14:55

Gae was helemaal nergens en het had wel 4-0 moeten zijn ja. Overigens VZ was die 4-0 die omgekocht zou zijn in het seizoen 2008-2009.

18 januari 2015 om 14:28

Gelijkspel meer terecht? Absoluut niet natuurlijk, GAE kon totaal geen vuist maken vandaag en Willem II had de wedstrijd onder controle, eerder een wonder dat Willem II niet vaker gescoord heeft.

18 januari 2015 om 14:31

Ik denk dat jij de wedstrijd niet gezien hebt en zomaar wat uit je duim zuigt.

Willem ll dik verdiend gewonnen. Het had minimaal 4-0 moeten zijn maar ze speelden het slecht uit.

18 januari 2015 om 15:12

Hoezo had het minimaal 4-0 moeten zijn ? Verdachte reactie...

Terechte overwinning ze hadden er eigenlijk meer moeten maken. Deze overwinning is belangrijk. Maar dat ze nu goede zaken doen betwijfel ik. Komen nu lastige wedstrijden aan over een aantal weken kan het weer anders zijn.

18 januari 2015 om 14:37

Omdat er lastige wedstrijden aankomen doe je nou juist goede zaken.

18 januari 2015 om 14:46

Dat wel maar een gat van 7 kan daardoor zo maar weer gedicht zijn.

18 januari 2015 om 15:07

Gezien de tegenstanders van Willem II kan het zomaar.

Dit was ongelooflijk slecht. Iedereen ondermaats behalve Job. Waarom Booy Rijsdijk er niet indeed dan niet liet beginnen is voor mij een compleet raadsel. Het gaat nog een moeilijk seizoen worden zo

18 januari 2015 om 14:36

Begreep ook niet dat Rijsdijk niet speelde of er in kwam.

Verschil met vorig jaar is dat die buitenspelers gewoon veel en veel minder zijn. Vorig jaar kregen Houtkoop en Antonia veel gezeur van het publiek over zich heen maar ik zie Houtkoop graag terugkomen.

Buitenspelers zijn nou eenmaal wisselvallig. Dat is niet alleen bij Antonia en Houtkoop. Dat is ook bij Kishna en Boetius. De huidige buitenspelers van Eagles zijn gewoon onder de maat.

De rest is niks anders aan.

18 januari 2015 om 15:16

Lambooij is fucking goed

18 januari 2015 om 15:39

Van te voren was ik zeker niet ontevreden met Schalk en De Sa. Maar ze zijn gewoon compleet uit vorm, durven/kunnen geen actie maken. Ook Kolder kan het gewoon niet meer belopen.

18 januari 2015 om 21:00

Dat Kolder het niet meer kan belopen ben ik het niet mee eens. Hij krijgt geen bruikbare ballen, en als hij een bruikbare bal heeft is er geen buitenspeler onderweg. Moet dus altijd terug.

De Sa kwam bij Ajax ook nooit iemand voorbij en Schalk is bij NAC niet doorgebroken en kon zelfs in de Jupiler League bij Psv niet echt potten breken. Zijn voorbereiding was leuk en daarna ook nog een paar potjes maar hij is gewoon terug bij af.

Conclusie is dat Cambuur, Willem 2 ik vind het niet leuk om te zeggen Zwolle 4 goede buitenspelers heeft en Ado de topscorer en Eagles en ook NAC 4 slechte en dat zie je terug op de ranglijst want ik denk dat de selecties van Cambuur Willem 2 NAC en Eagles niet veel voor elkaar onder doen.

18 januari 2015 om 22:23

Compleet off topic hoor, maar volg jij de jeugd van Eagles?
Oud teamgenoot van mij, Puck Postma, speelt in de jeugd en heeft geloof ik ook al 2x bij de wedstrijdselectie van het 1e gezeten. Zit er potentie in hem, zie jij hem doorbreken? Hij is pas 17, dus hij is er hoe dan ook erg vroeg bij.

Meer dan terechte overwinning natuurlijk. GAE heeft op de vrije trap van Van der Linden na geen kans gehad. Wijnaldum had waarschijnlijk de slechtste invalbeurt die ik ooit heb gezien. Na dik 20 minuten al rood pakken, überhaupt gewoon een slechte invalbeurt en de goal kwam ook door een voorzet van zijn kant, alhoewel De Sa daar ook niet echt lekker stond te dekken.

Zonder twijfel, de overwinning was dik verdiend! Maar wat heb ik me ongelooflijk verbaasd over de rol van Kuipers.

Als team Kuipers zich niet op kan laden voor zulke wedstrijden omdat hij de wereldtop gewend is doe het dan gewoon niet.

- Eerst 2 van die situaties met Andrade waar hij er helemaal naast zit met een ingooi en een corner. Vrij onschuldig natuurlijk maar toch.
- Vervolgens zie ik een actie van Wuytens op Turuc die gewoon dik rood is en een penalty. Hoor je op tv verder niemand over. Hij gaat bewust op de enkel van Turuc staan terwijl de bal op dat moment op de borst van Turuc ligt.
- De eerste gele kaart van Wijnaldum vond ik heel discutabel. Die speler van Willem 2 kon nooit meer bij de bal, van der Linden liep er nog voor... vond het eigenlijk niet eens een overtreding mja. (De 2e gele was terecht)
- Blessuretijd 3 minuten, volgens mij is er 6x gewisseld. 3x een verzorger in het veld geweest.. dus dat is volgens de regels 4 a 5 minuten blessuretijd.
- En tenslotte ligt er in de blessuretijd een bal in het veld waar Willem 2 nog de dupe van kan raken. 2 ballen in het spel is stopzetten.

Maargoed... Op van der Linden na het geen enkele Eagles speler recht op wat dan ook.

Overige waar ik me erg over verbaasd heb is het hoge Ajax-liedjes gehalte van de Tilburg supporters met als toppunt het opkomst nummer 'crazy on the Dancefloor'. Maar goed creativiteit is niet voor iedereen weggelegd.

18 januari 2015 om 14:33

Idd zet ook me twijfels bij kuipers. Overtredingen van Willem II werden niet bestraft met geel maar van de eagles wel. Neemt niet weg dat Willem II terecht heeft gewonnen.

19 januari 2015 om 00:43

Kuipers floot gewoon een goede wedstrijd. Verdiende zege Willem II.

18 januari 2015 om 14:46

Wijnaldum helpt de tegenstander wel vaak. Tegen PSV een assist voor PSV, nu rood na 10/20 min...

Die Wijnaldum toch.. Ik weet nog wel dat hij naar Groningen kwam. Ik was daar toen erg blij mee. Heeft hier geen potten kunnen breken en blijkbaar gaat het bij Go Ahead Eagles ook niet zo best. Ik zie het somber in voor die jongen.

Het was mijn inziens een mooie pot voetbal, vooral bij Willem II was te merken dat ze wilde winnen. Eerste helft was het jammer dat je die 3 kansen niet afmaakt waardoor je met een 0-0 gaat rusten want GAE had niks te vertellen in de 1e helft. Armenteros speelde echt een geweldige wedstrijd, niet gescoord maar o zo belangrijk voor het team. Enige kanttekening was dat ze het tegen 10 man niet goed uitspeelde waardoor het spannend blijft tot het eind. Nu op naar breda!

Ik begin toch echt weinig perspectief te zien in de toekomst van de Eagles in de Eredivisie. Het is natuurlijk ook een hele lastige opgave om met zo'n budget en met zoveel concurrentie overeind te kunnen blijven.

Goeie overwinning die we in de eerste helft al hadden moeten beslissen, maar met deze 1-0 hoor je mij ook niet klagen hoor! Volgende week Breda away! Heb er zinin!

Terechte overwinning. Go Ahead oogde zeer slecht. Ze kunnen toch beter. Ondanks dit verlies denk ik niet dat ze degraderen. Ze kunnen beter en hebben dat ook allang bewezen, maar als ze zo rond blijven sloffen als vandaag doen ze zichzelf tekort. Leek wel of ze niet uitgeslapen waren. Terwijl ze pas om 10 uur zijn vertrokken uit Deventer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren